FRAMTIDSPLANER

Under måndagen hade vi sista kommunfullmäktigemötet i Kalmar innan sommarledigheten. Jag har inte varit särskilt aktiv under det första halvåret 2019 men jag har haft någon motion, interpellation och fråga. Jag har medvetet tagit det lugnt och funderat över framtiden efter den synnerligen orättvisa uteslutningen från SD, trots att jag hade stöd från min egen fullmäktigegrupp och kommunföreningsstyrelse.

Jag har samtidigt under våren också startat ett eget företag som så sakteliga håller på att ta form med de första uppdragen. Under hösten kommer jag sannolikt berätta mer om det. Men det kanske räcker med mun mot mun metoden för att det skall utveckla sig positivt. Annars kommer jag börja marknadsföra mitt företag på bloggen. Jag har dock inte någon ambition att det skall bli något heltidsjobb. Siktet är inställt på absolut max 30-40 procent arbetstid.

Som jag även sagt i media så kommer jag starta ett lokalt parti med i första hand sikte på valet till kommunfullmäktige 2022 men det kan även utvecklas till att handla om valet till regionfullmäktige om det finns intresse från personer i andra kommuner. Jag håller på med en grovplanering och undersöker diverse saker för att kunna starta upp det lokala partiet under 2020.

Jag får också en del frågor om mitt bokprojekt och bokprojektet har också blivit en del av mitt företag, finns flera fördelar med det. Boken kommer sannolikt lanseras samtidigt som jag startar och lanserar det nya lokalpartiet i Kalmar under 2020. Jag tror att boken kan ge det nya lokala partiet en hel del positiv respons och framförallt intresse från många i Kalmar. Jag kommer ju även göra en del avslöjanden i boken men också berätta en hel del om lokalpolitiken och vilka upplevelser jag haft sedan jag kom in i kommunfullmäktige 2006. En resa med många händelser och politiska heta stunder.

Vi får se vad det blir för partinamn? Kalmardemokraterna, Kalmarpartiet, Alternativ för Kalmar eller Framtid Kalmar eller något annat. Det finns för och nackdelar med alla förslag.

Jag har även en del annat som jag jobbar på som kommer att publiceras på min blogg.

Jag skriver också då och då en artikel för Nya Tider. I midsommarveckans nummer kommer en artikel om arbetsmarknadsminister Ylva Johanssons pressmeddelande som är ren fake news.

https://www.nyatider.nu/regeringens-siffror-over-nyanlandas-sysselsattning-ar-ren-fake-news/

Har också en hel del insändare på gång i lokaltidningarna där jag kommer kritisera framförallt Socialdemokraterna och Johan Persson för hans totala okunskap av verkligheten i Kalmar. Jag kallar det för någon form av förnekelse av de negativa effekterna i Kalmar då Johan Persson bara vill tala om positiva saker.

Bloggen har också haft ett rejält uppsving de senaste veckorna med flera blogginlägg som delats väldigt många gånger på Facebook. Flera inlägg har delats mellan 500 och 700 gånger på Facebook med väldigt stor spridning och många nya läsare som följd.

De finns de som anser att jag är bitter då jag ibland tar upp hur illa jag behandlats av SD. Jag instämmer inte i den beskrivningen. Jag ser istället nya intressanta utmaningar i min nya situation och trivs med min nya tillvaro. Det kommer bli några intressanta år fram till nästa val 2022.

Jag önskar alla mina läsare på bloggen en trevlig midsommar!

 

31 reaktioner på ”FRAMTIDSPLANER

 1. turrim 2019-06-19 / 18:28

  Jag skrev om min misstro mot propagandan för vegetarisk mat. Den som vill ska givetvis äta, men att tvinga alla att ställa upp så måste det vara stopp, i varje fall från SVT/SR. Den som har kunskaper från den gamla skolan och inte skolkade för demonstrationer begriper att världen inte går under om jag äter kött.

  Ett annat inslag i Rapport som jag inte kan sluta att tänka på. En forskare i vit rock höll på att forska fram flygbränsle från sågspån. Säkert med klimatpengar från våra plånböcker. Inom några år så kan all inrikestrafik gå på hans bränsle som ska vara klimatvänligt. Redan här blir jag misstänksam. Sedan tänker jag – det finns säkert sågverk från Småland till Norrland. Att då samla ihop sågspån från alla sågverk till jag förmodar en central processanläggning och sedan distribuera till alla flygplatser kan inte vara gratis eller miljövänligt.

  Mina gamla kunskaper från reallinjen plus yrkeslivserfarenhet räcker endast till att vara skeptisk. Du Thoralf med din kunskap från industrin kanske kan säga om du anser att min skepsis är befogad.

  Dessutom Thoralf, i dag läser vi att fyra Sverigedemokrater uteslutits i Stockholm. De har inte brutit mot lagen. Enbart ifrågasatt en ordförande. Det var väl också nyligen någon på Öland som kickades. Jag hoppas vi får veta sanningen i din bok. Mörkret faller snabbt över partiets ledning.

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2019-06-19 / 21:14

   Jag delar din skeptiska inställning till detta med sågspån

   Gilla

 2. Korruption 2019-06-19 / 14:41

  Vad fan händer i region Kalmar?

  Gilla

 3. Cosmik Debris 2019-06-19 / 14:30

  ”På Harö i Stockholms skärgård har mufflonfåren förökat sig explosionsartat. Fåren äter allt i sin väg och står i beredskap att klassas som invasiv art. Nu vill flera öbor utrota fåren.”
  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=103&artikel=7242851

  Mufflonfår är nog vårt minsta problem. Det finns andra invasiva arter som ställer till större kaos an Mufflonfår. Mufflonfår våldtar inte, bränner inga bilar och går inte på bidrag.

  Gillad av 2 personer

 4. Hulken 2019-06-19 / 14:24

  Ser att Dzenita Abaza skyller ifrån sig om utköpen i Östran idag.

  Gilla

 5. Karl 2019-06-19 / 13:08

  Trevlig midsommar.

  Gilla

 6. Thomas 2019-06-19 / 13:04

  Det är lätt att tappa lusten till det mesta när absurditeten frodas i gamla Svedala. Det ena värre än det andra utspelas dagligen.
  Våra politiker är folkets fiende.
  Landsförrädare som åsamkat landet stor skada sades det om spionen Stig Wennerström .
  Men Wennerström är en småhandlare i sammanhanget, Fredrik Reinfeldt är Sveriges värsta landsförrädare.
  Och korrupta lismande hycklare som Löfven, Morgan J, Wallström, Strandhäll, Ygeman, Lööf, Björklund, Fridolin m fl ska stå till svars en gång.
  Då hjälper det inte vara naiv!

  Massinvandringen är för 7klövern som droger är för missbrukaren, de blir för stunden lugna och harmoniska trots att det kommer leda till ett helvete. Men ruset efter att leka god och medmänsklig är starkt. Då betyder inte varningssignaler nånting.
  Nu står horder av somaliska nobelpristagare och afghanska hjärnkirurger redo att komma hit och styra upp landet.
  Allt enligt Löfven och hans globalistlakejer. Vi klarar oss inte utan dem.

  Skolan är ett skämt idag, det råder kaos och undervisningen är helt styrd efter radikala feminismer, jag vet det. Jag har nära anhöriga som jobbar inom skolvärlden.
  Polisväsendet går på knäna, utredningar läggs på hög. Pk-Torftiga företrädare inom polisväsendet skickas fram i media och ger bilden av att allt är lugnt,kod 291 råder. Sjukhusen är belägrade av invandrare som hotar och är aggressiva vid minsta lilla ifrågasättande.
  Muslimer styr och ställer i förorter med regeringens goda minne.
  Försvaret finns inte längre. Vi har en ÖB som uttrycker sig som en ”kapten klänning” och total avsaknad av pondus.
  Vi har biskopar inom svenska kyrkan som känner mer samhörighet med islam än med kristna. Osv. Listan kan göras lång av det tokiga landet.

  Det här landet är inte längre samma land jag växte upp i. Nu är det oroligt, slitningar, otrygghet , våld, kaos, skit och skärp överallt, tiggare, hucklekärringar överallt, precis överallt inte bara i storstäderna,i butiker och restauranger är det alltid numera en eller flera ‘hucklen ”
  Jag minns en annan tid. Jag är inte lastgammal , född på 70-talet.
  Då i min ungdom var Sverige om inte perfekt så i vart fall homogent och tryggt, och jag såg inga hucklekärringar och vi hade en kyrka som inte la sig helt platt inför muslimerna.
  Det fanns så klart redan då avarter som propagerade för ett mångkulturellt Sverige, men då var allt i sin linda, inte kunde jag ana som nybliven tonåring 1984 hur Sverige skulle se ut 35 år senare.
  Då på 80-talet kunde man vistas i större städer, man kunde vara ute sent i centrum ,runt centralstationen utan obehag. En och annan fyllgubbe träffade vi på men de var oförargliga i det stora hela.
  Nu är den minsta lilla ort helt nedlusad med ensamkommande och andra utbölingar som stör idyllen.
  Tur då att vi som gillar natur har en plats vi slipper denna massinvandring på.

  Då , liksom nu har vi den vackra naturen. Den finns kvar. Skogen, sjöarna, ängarna, bergen och skärgården.
  Ännu råder inte kaos, våld, trängsel,tiggare, islam, pk hysterin dit.
  Att paddla en sommarkväll i skärgården, cykla på grusvägar en junimorgon eller vandra bland fjälltoparna är en lisa för själen.
  Vi har fantastisk natur. Kommer inte outa några egna smultronställen, men delar gärna med mig av tips inför sommaren.
  Det finns flera pärlor.
  Som t ex Söderåsen, Höga kusten, Norra Kvill, Tiveden, S:t Annas skärgård, Abisko, Kullahalvön, Roslagen. Visingsö.
  En annat tips är våra slott. Vackert belägna vid vatten oftast.

  Nu närmar sig midsommar och sommarsolståndet, det vänder. Det går mot mörkare tider igen. Men än kan man höra taltrastens vackra sång
  .Glad midsommar till alla läsare av Thoralfs blogg.
  Avslutar med en Verner von Heidenstam som passar i denna tid.

  När människorna sova vid sommarnattens sken och tusen röster lova sin fröjd från gren till gren, då purpras lingonriset av stilla skyars gull;
  då hägrar paradiset än över jordens mull.
  Du äng, låt kalkar glimma kring älvans lätta häl! Du paradisets timma, din dagg gjut i vår själ! Än jublar fågelsången kring gryningsljusa sund
  så klar som första gången i tidens första stund.

  Gillad av 4 personer

 7. Folklig 2019-06-19 / 12:29

  Tack för att du finns!

  Jag har aldrig sett dig som bitter. Sorgsen och besviken. Fortsätt följ din devis – alltid sanningen.

  Gillad av 2 personer

 8. turrim 2019-06-19 / 10:54

  Lobbyverksamheten för vegetarisk mat i stället för kött drivs med kraft. Inte minst i SVT med lösryckta siffror som ingen kan begripa vad de betyder. Precis som fake news när det gäller arbetsmarknaden.

  I går t ex sa man att någon produkt ökat med 20% och försäljningen av något annat fördubblats. Min egen undran var direkt: Från vad? En fördubbling kan ju vara från 2 till 4 eller från 10 000 till 20 000. Att ställa en konkret fråga om fakta till lobbygruppens meddelanden bryr sig inte ”journalisterna” om. Då kan nyheten förtvina.

  Nu är det således enligt miljöaktivisterna viktigt att äta vegetariskt. Det är sådant som växer på marken. Jag antar, att det ska växa utan konstgödning och med naturlig gödning. Ekologiskt med extra prislapp. Men om man inte äter kött så har man ingen koskit. Har Isabella Lövin någon fiffig lösning?

  Dessutom kräver växtlighet koldioxid. Till växthusen köper man koldioxid på tub. Här är också en fråga som seriösa journalister borde studera i stället för att läs upp floskler från stockholmscentrerade lobbyister.

  Gillad av 5 personer

 9. Gunnar Karlsson 2019-06-19 / 09:24

  Off Topic.

  Det här kom väl inte som någon större överraskning. Det blir mer och mer uppenbart att Centerpartiet försöker kopiera Sossarnas strategi att importera valboskap från MENA-länderna, ju mer outbildade och lättlurade desto bättre !!

  Partiets gamla kärnväljare på landsbygden kan känna sig totalt blåsta för Stureplanscentern ägnar all sin uppmärksamhet och energi åt att håll de nya importerna på gott humör.

  https://nyheteridag.se/centerpartist-driver-halalforetag-med-gavleimamen/

  //Gunnar

  Gillad av 3 personer

 10. Rolle 2019-06-19 / 08:23

  ”Det talas en hel del om radikalisering, om “högerextrema” och “främlingsfientliga” krafter, som påstås hota Europa. Men faktum är, när man synar tongivande politiker och opinionsbildare, att det är de som kallar sig för liberaler och socialdemokrater, som radikaliseras mest. Tidigare mer eller mindre förnuftiga skribenter på mainstreammedierna radikaliseras nu snabbt in i ren och skär dumhet. Faktiskt börjar deras förnekelse bli både samhällsfarlig och dysfunktionell. Oviljan att seriöst debattera och beröra de problem som tynger det svenska samhället leder till att dessa problem tillåts fortsätta förvärras.”
  http://katerinamagasin.se/de-politiskt-korrekta-dumskallarnas-radikalisering/

  Gillad av 3 personer

 11. Rolle 2019-06-19 / 08:17

  En ynklig liten man, Morgan. Att det fattas något i hans intellekt är helt uppenbart.
  Regeringen liknar invandringskritiker vid ”domedagsprofeter”
  https://www.friatider.se/regeringen-liknar-invandringskritiker-vid-domedagsprofeter
  Sveriges sosseliberala regering och även när stridshingsten Fredrik satt vid rodret försöker trycka ned i halsen på svenska folket att massinvandringen är nödvändig.
  Jag vill inte ha ..
  bilbränder
  stenkastning mot utryckningsfordon
  mord
  våldtäkter, massvåldtäkter
  rån
  knivvåld
  utanförskapsområden
  balkongmord
  kvinnoförtryck
  särregler för invandrare
  otryggheten i samhället som massinvandringen medfört
  mm

  Gillad av 7 personer

  • Janne 2019-06-19 / 12:07

   En rapport från verkligheten där dessa ynkryggar till politiker inte törs befinna sig,samtidigt som
   dom ger sig själva generösa lönepåslag,ge samma påslag till fattigpensionärerna och sluta
   för fan och håna denna grupp och skylla på att det är deras fel att landet håller på att gå i konkurs.Var och en som har vetet kvar vet var felet ligger.Ynkryggar och lögnhalsar.Skit på er.

   Gillad av 1 person

 12. Rolle 2019-06-19 / 07:57

  Klippte ur ”Trevlig midsommar Toralf.”
  Men när det var skickat såg jag att ditt namn var felstavat. Gör om.

  Trevlig midsommar Thoralf.

  Gillad av 1 person

 13. Hacke 2019-06-18 / 23:50

  Ylvas fakesiffror måste väl vara samma underlag som Morgan Johansson stod och skönmålade med när riksdagen diskuterade de nya generösare anhörigreglerna i riksdagen idag. Det var ingen måtta på hur förträffligt allt nu fungerar kring integrationen och då inte minst att komma i ”jobb”.
  Det är riktigt dåligt att ingen kan gå fram i talarstolen och avslöja bedrägeriet direkt inför öppen ridå. Det saknas någon i Thoralf-klass helt enkelt i vår högsta beslutande församling.

  Gillad av 3 personer

 14. Cosmik Debris 2019-06-18 / 23:50

  Idag hade jag ett riktigt ”Jimmie moment”. Ser en ”afrikakärring” (ni vet vad jag menar) släpandes på tre små ”afrikabarn” och det fjärde i en afrikansk bärsjal. Det är Sveriges framtid i ett kompakt mörker som jag ser det. Det är så sorgligt att man tappar all livslust.

  Jag hatar vad Löfven, Reinfeldt & co har gjort med mitt land.

  Jag hatar det.

  Gillad av 6 personer

  • Tobbe L 2019-06-19 / 16:54

   Du är inte ensam om att hata det!
   Tyvärr är det kört för Sverige.

   Gilla

 15. Per-Erik Friberg 2019-06-18 / 23:29

  Vi önskar dig en trevlig Midsommarhelg.
  Mvh
  Pellesnick med Sambo.

  Gilla

 16. Hacke 2019-06-18 / 21:57

  Oj, oj, oj! Det verkar snarare som du fått en rejäl kick av sd:s smutsiga behandling av dig. Det är bara att lyckönska till allt som du nu företar dig och det som väntar i pipeline. Till glädje för alla oss sverigevänner samtidigt som motståndarna torde bäva.
  Speciellt glädjande tycker jag det är att dina fantastiska gräv i siffror och statistik nu får en större och välförtjänt spridning genom publicering i Nya Tider. Finns inget i traditionell media som kommer i närheten av dem vad jag har sett.

  Önskar dig allt gott och trevlig midsommar!

  Gillad av 7 personer

 17. Reidar 2019-06-18 / 21:48

  Johan Persson sysslar med förnekelse och projicering. Det kommer sluta riktigt riktigt illa om han inte får hjälp och det fort.

  Gilla

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s