NYA UTESLUTNINGAR

Uffe Carlsson på Östran fortsätter att följa upp situationen på enheten för Flykting och Integration inom Kalmar kommun. Tydligen är problemen betydligt större än att två erfarna tjänstemän nyligen köptes ut för ca en miljon kronor. Missnöjet jäser uppenbarligen bland de anställda. Idag pratar en annan anställd ut på enheten i en artikel där han befarar att han sannolikt kommer få gå samma väg som sina kollegor.

Enligt uppgifter i artikeln skall konflikterna grundas i etniska motsättningar mellan de anställda.

”Eftersom båda de integrationsarbetare som är kritiska mot behandlingen från kommunen är kosovoalbaner har det rests frågor om det finns ett problem i relationen mellan kommunen och just den här gruppen. Dzenita Abaza är ursprungligen från Bosnien.”

Kommunalrådet Dzenita Abaza (S) menar att det är ”kvalificerat skitsnack”. Jag är dock inte övertygad. Ingen rök utan eld. Vi får se hur det utvecklar sig. Om Ulf Carlsson skriver detta i artikeln är jag helt övertygad om att han har en hel del på fötterna.

Att de etniska motsättningarna skulle försvinna bara för att personer finns i Sverige är det nog bara naiva flyktingkramare som tror. Det vill säga i huvudsak rödgröna politiker.

Om Dzenita Abaza skulle behandla anställda efter olika måttstockar beroende på etnicitet så är sannolikt hennes tid som kommunalråd över.

 

Sverigedemokraterna utesluter nu fyra medlemmar inom SD Stockholm som kritiserat gruppledaren Peter Wallmark för hans dubbla tjänster och löner. Jag är inte insatt i orsakerna och om ni ursäktar så skiter jag fullständigt i SD Stockholm. Men jag kan konstatera att SD fortsätter utesluta personer på godtyckliga grunder. Det gäller att slicka rätt röv inom SD för att kunna klättra och få uppdrag. Kritisera inte något och i synnerhet inte någon inom SD som har slickat sig upp i organisationen.

Jag undrar hur många som Sverigedemokraterna utesluter varje år? Jag skulle tro att det handlar om ett tresiffrigt antal varje år. Det är inte friskt och tyder på att man inte förstår hur en demokratisk förening bedrivs genom att man väljer eller avsätter personer på årsmötet. Inte genom summariska uteslutningar där medlemmarna har noll insyn i vad Medlemsutskottet grundar sina beslut på.

Alla uteslutningar gör att partiets medlemmar bara blir mer och mer försiktiga i sitt eget arbete om de vill vara kvar i partiet. Det absolut säkraste arbetssättet är att inte göra något alla. Inga Facebookinlägg, inga insändare eller debattartiklar, inga motioner, interpellationer eller frågor i de politiska församlingarna. Då säkrar du din egen position inom partiet.

Jag såg att Sverigedemokraterna skall ha sin sommarfestival i Sölvesborg den 23-24 augusti. Jag tror jag skall åka ned till Sölvesborg och träffa mina gamla partivänner, framförallt de som kommer från andra delar av landet. Skulle samtidigt vara intressant att se om någon från partiledningen känner för att prata med mig 😉

NT banner

 

22 reaktioner på ”NYA UTESLUTNINGAR

 1. Gunnar Karlsson 2019-06-20 / 18:12

  Off Topic.

  Att EBT inte är den vassaste kniven i lådan har ju blivit allt mer klart under de senaste veckorna, men att hon är så totalt intelligensbefriad att hon tar till lögner, som dessutom mycket enkelt kan motbevisas av Adaktusson, kom som en överraskning för mig.

  Men värre än så är, att hennes politiska Fingerspitzengefühl helt klickade när hon ställde sig bakom Löfven, Sjöström och Lööf i frågan om anhöriginvandring, mot en majoritet av svenska folkets vilja. Det självmålet, är betydligt allvarligare än hjärnblödningen med Adaktusson.

  Jag har efter dessa båda graverande klavertrampen totalt tappat förtroende för henne och KD, jag är nästan övertygad om att det helt enkelt är så illa, att hon inte är mogen sin uppgift.

  https://www.friatider.se/adaktusson-inte-jag-som-far-med-osanning

  Ännu en gång glad midsommar, nu korkar vi upp !!

  //Gunnar

  Gillad av 1 person

 2. Prinsessan 2019-06-20 / 16:13

  De med inblick säger att Dzenita och Annette har rekryterat en skandalchef, tillika kompis, från Borgholms kommun som heter Hillevi Österbo. Tydligen mycket inkompetent men driver Dzenitas och Annette agenda. De trodde väl att detta skulle aldrig komma fram men tydligen så känner många att mycket är tokigt inom området, därför så tyst nu.

  Gillad av 2 personer

  • Gunnar Karlsson 2019-06-20 / 18:20

   Off Topic.

   Att EBT inte är den vassaste kniven i lådan har ju blivit allt mer klart under de senaste veckorna, men att hon är så totalt intelligensbefriad att hon tar till lögner, som dessutom mycket enkelt kan motbevisas av Adaktusson, kom som en stor överraskning för mig.

   Men värre än så är, att hennes politiska Fingerspitzengefühl helt klickade när hon ställde sig bakom Löfven, Sjöström och Lööf i frågan om anhöriginvandring, mot en majoritet av svenska folkets vilja. Det självmålet, är betydligt allvarligare än hjärnblödningen med Adaktusson.

   Jag har efter dessa båda graverande klavertrampen totalt tappat förtroende för henne och KD, jag är nästan övertygad om att det helt enkelt är så illa, att hon inte är mogen sin uppgift.

   https://www.friatider.se/adaktusson-inte-jag-som-far-med-osanning

   Ännu en gång glad midsommar, nu korkar vi upp !!

   //Gunnar

   Gilla

 3. Cosmik Debris 2019-06-20 / 14:20

  Malmö kommun ger tips och råd för hur du undviker att hamna i oönskade och våldsamma situationer med muslimer, araber och ”afrikaner”

  ”Planera din färdväg – känn ditt område. Alternativa färdvägar/ingångar/utgångar”.

  ”Försök att minimera tiden från det att du parkerar din cykel/bil tills det att du går in till brukaren”

  ”Innan du lämnar ett trapphus, titta först ut och gör en bedömning av omgivningen för att undvika att hamna i en oönskad situation”.”

  ”Håll avstånd till personer som bedöms som potentiellt hotfulla eller farliga och öka avståndet om det inte finns andra personer i närheten”

  Ni kan gott ha det. 😊👍

  Gillad av 3 personer

  • Thoralf A 2019-06-20 / 15:46

   Vem vill jobba på en arbetsplats med de reglerna? Alla skall veta att det beror givetvis inte på invandringen, det är svenskar som blivit så hatiska.

   Gillad av 4 personer

   • Cosmik Debris 2019-06-20 / 15:52

    Den här är klart bäst 😊👍

    ”Innan du lämnar ett trapphus, titta först ut och gör en bedömning av omgivningen för att undvika att hamna i en oönskad situation”.

    Vem fan vill bo i Malmö?

    Gillad av 1 person

   • Gunnar Karlsson 2019-06-20 / 18:26

    Chicago 1929 !!

    //Gunnar

    Gilla

 4. Stilo 2019-06-20 / 13:59

  Läste din artikel i nya tider idag.
  Nya Tider som jag prenumeration på i några år sedan jag sa upp Smålandsposten. Rekommenderas.
  En som vanligt mycket upplysande och i vanlig ordning skämmande uppgifter från din penna,
  Kan inte dröja länge förrän vi når ruinens brant.

  Gillad av 3 personer

 5. Gunnar Karlsson 2019-06-20 / 12:40

  Off Topic.

  En klart läsvärd artikel av Pettersson, ger lite tidsperspektiv på det hela, vilket dessa infantila klimatalarmisterna totalt saknar. Undrar hur dessa knallkorkar skall försöka förklara orsaken till algblomningen på 1850-talet ?? Varken bilar, flygplan eller konstgödsel existerade vid denna tid.

  https://petterssonsblogg.se/2019/06/20/algblomning-klimatlarm-befolkningsokning-och-avsaknaden-av-journalistik-2/#more-283517

  Ha en trevlig midsommar !!
  //Gunnar

  Gillad av 2 personer

 6. Fredrik Östman 2019-06-20 / 07:45

  Vad en nymornad höger måste inse är att det här eviga utesluteriet är något som kommer från vänstern. Det är en medvetet skapad taktik från vänstern som bygger på vänsterns egen sjuka världsbild. Den kallas salamitaktiken. Man riktar ständigt personangrepp mot högerns högraste eller på annat sätt svagaste del och kräver att den utesluts. När denna del är borta ger man sig på nästa, och så vidare tills hela salamin har skivats upp.

  Vi ser ALDRIG partiuteslutningar inom vänstern. De räddade utan problem till och med Strandhäll med stora munnen.

  När partier till höger utesluter medlemmar dansar de för vänsterns pipa.

  Gillad av 7 personer

 7. Janne 2019-06-20 / 05:26

  Ja varför uttalar sig inte Anette Andersson,har hon något i munnen så hon inte kan göra det.
  (munkavle)Är Abaza rökt hon med så hon blir utlöst med några mille.

  Gillad av 2 personer

 8. Thomas 2019-06-19 / 23:53

  På tal om uteslutningar. Lars Adaktusson lämnar/sparkas från partistyrelsen i kd och posten som andre vice partiledare.
  Tippar på att han gör en Charlie Weimers. Kd är snart nere på liberalerna och MP;s nivå. Jag är besviken på Ebba.
  Nu går hon Soros ärenden.

  Gillad av 4 personer

 9. Robban 2019-06-19 / 23:34

  SD har inga lösningar! De är en del av problemet!
  Om än i en, tillsvidare mindre omfattning, än de övriga inom 8partiet!
  Skulle inte förvåna, om SD fullständigt imploderar när/ifall Jimmie lägger ned!
  Då det inte finns någon som skulle kunna ta över med bibehållet stöd!
  Då övriga är antingen ja sägare och/eller socialliberala!
  Om man bryr sig om Sverige och svenskar, så finns det idag bara ett alternativ för Sverige!

  Gillad av 2 personer

   • Maja Dacke 2019-06-20 / 19:35

    Oh ja, Björn Söder ..!!!

    Gilla

   • Robban 2019-06-21 / 18:19

    Sant! Om/när Jimmie slutar och Björn Söder tar över rodret! Så behöver jag antagligen ompröva min åsikt om dagens SD!
    Gissar dock att få 8 rätt på lotto är troligare!

    Gilla

 10. Rune 2019-06-19 / 23:23

  Det tycks vara så att de svenska partierna lider av ett slags systemfel? En handfull personer i varje parti bestämmer allt med följd att vanliga medlemmar inte får ha någon åsikt om någonting.
  Värst verkar det vara hos SD som inte har någon långvarig tradition som folkrörelse?

  Gillad av 3 personer

 11. Muhammed 2019-06-19 / 23:17

  Om detta stämmer, så dröjer det nog inte länge innan DO granskar härvan. Det är ytterst allvarligt och kan ge Kalmar kommun dryg diskrimineringsersättning i domstol. Lars-Ove Angres utköp kan ju dock inte bero på etniska orsaker, så problemen är uppenbarligen vida och ”spridda”.

  Även socialförvaltningen och serviceförvaltningen har svårt att behålla personal och kantas av konflikter. Såg häromdagen två utrikes födda skäggiga män från serviceförvaltningen gata park som inte var långt ifrån att ryka ihop och börja slåss på arbetstid.

  Är det staten som avlönar dem?

  Gillad av 1 person

  • messkalle 2019-06-20 / 08:02

   Det är inte staten utan vi skattebetalare. För övrigt är lönebidrag fel. Minska etableringsersättning. Minska bidrag för de som inte lär sig svenska.

   Gillad av 2 personer

 12. VW Golf 2019-06-19 / 23:05

  Dzenita Abaza måste lämna och självklart är det ingen rök utan eld. Som om inte svågerpolitik vore nog. Hur står det till i Kalmar kommun?

  Varför är Annette Andersson så tyst?

  Gillad av 2 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s