UTFLYKT MED TREHJULINGEN

Jag är ute på en liten kulturell rundresa med min trehjulingen under några dagar. Igår var jag och besökte dels Kronoborgs slottsruin i Växjö och Huseby bruk söder om Växjö. Idag är tanken att det kommer bli Visingsö och några fler besöksmål på östra sidan om Vättern.

Idag har jag en replik publicerad i Barometern på Dzenita Abazas debattartikel från midsommardagen där hon förskönar integrationen i Kalmar genom att plocka fram ett litet, litet exempel som inte är representativt för den stora massan. Verkligheten är den att under åren 2015-2018 lämnade 582 personer etableringsreformen, det vill säga 24 månader i reformen. 90 dagar efter att de lämnat reformen mäter Arbetsförmedlingen vad de sysslar med och hur de försörjer sig. Resultatet var att endast 32 personer hade ett arbeta utan stöd, endast 5,5 procent. Övriga försörjdes av samhället på något sätt.

Det utelämnar Dzenita Abaza helt och hållet när hon slår sig för bröstet och lurar alla läsare om hur bra Kalmar kommun lyckats med integrationen.

http://www.barometern.se/debatt/vi-ar-pa-ratt-vag-3/

Tyvärr finns min replik inte upplagd på nätet men jag hoppas att den kommer upp.

Nu har den kommit upp!

http://www.barometern.se/insandare/dzenita-abaza-forskona-verkligheten/

Kronoborgs slottsruin

Kronoborg målning

Kronoborgs slottsruin

IMG_8799

IMG_8801

Huseby kraftstation

15 reaktioner på ”UTFLYKT MED TREHJULINGEN

  • martiusus 2019-06-27 / 23:26

   Johan Persson på bild med högt hårfäste.
   Varför kommer jag att tänka på en vingmutter?

   Gilla

 1. Muhammed 2019-06-27 / 21:22

  Reportage om Högsby nu i Aktuellt, en kommun rejält på dekadens p.g.a. invandringen.

  Gilla

 2. Gunnar Karlsson 2019-06-27 / 18:31

  Off topic.

  En fantastisk bra artikel om Sosseriets försök att pressa svenska folket på så mycket skatt som möjligt (och lite därtill) och samtidigt försöka dölja det verkliga skattetrycket.

  Dessa blodsugar måste bara bort, så fort som möjligt, nu har de gått över strecket. I stort sätt alla vet att dessa skattepengar går till att muta sossarnas importerade valboskapen, utan vars röster de skulle förlora makten.

  En introduktion finns på Petterssons blogg.

  https://petterssonsblogg.se/2019/06/27/det-dolda-skattetrycket-gor-alla-till-forlorare/

  Hela artikeln finns här.

  https://www.fplus.se/nationalekonom-osynliga-skatteslaggan-gor-alla-till-forlorare/a/2Gj0jl

  //Gunnar

  Gilla

 3. Thomas 2019-06-27 / 17:47

  Karlsborg är inte vad det varit, Sveriges reservhuvudstad en gång i tiden är numera ganska berikat av nyanlända hucklen och ensamkommanden ,på en sådan liten ort märks det direkt. Sorgligt utveckling, men en tröst är vi som trivs i naturen slipper ”berikningen”
  Jag hörde om de ensamkommande som kyrkan skulle ta med på ett läger i Tiveden, de ”vågade” inte stanna kvar i skogen utan tvingade sig in till stan av ledare.
  Så Tivedenskogen och de fantastiska sjöarna får vi ha ifred. Tyskar ,danskar och holländare är oxå ganska frekventa besökare i Tivedenskogen. Men det är trevligt folk som gillar vår natur och inte skräpar ner.
  Men ha det så trevligt i Karlsborg Thoralf och en matbit på Idas brygga vid göta kanal anbefalles!

  Gilla

 4. Onkel Björn 2019-06-27 / 17:35

  Vättern är fin. Har tillsammans med ganska många cyklat ett flertal gånger runt sjön. Även åkt motorcykel runt den.

  Gilla

 5. Thomas 2019-06-27 / 13:36

  Låter trevligt med en tur runt Vättern. Vättern kan jag utan och innan. Karlsborg var min tidigare arbetsort och Hjo var min bostadsort tills nyligen. Men nu var det den östra sidan du Thoralf ville besöka.
  Omberg är värt ett besök. Och Heidenstam Övralid. Och Alvastra klosterruin.
  I Vadstena bodde jag under det tidiga 2000-talet. En mysig småstad. Jag är sällan där numera, men genom bekanta som bor där tar jag del av händelseutvecklingen, det är förhållandevis tryggt och lugnt (ännu..) finns mer nunnor än muslimer i Vadstena. Alltid något. Men det är inte lika homogent som för 20 år sedan. Kyrkan gör sitt bästa även där för att bilda pakt med muslimerna.
  Motala är inte lika förskonad från islamiseringen. Och kriminaliteten.

  Gilla

  • Thoralf A 2019-06-27 / 13:56

   Kan bli västra sidan av Vättern imorgon och då Karlsborg.

   Gilla

 6. Cosmik Debris 2019-06-27 / 13:17

  Angela Merkel skakar okontrollerat vid varje offentligt framträdande. Jean-Claude Juncker är ständigt på fyllan och Löfven är en byfåne.

  Det går bra nu?

  Gilla

 7. Bengt 2019-06-27 / 12:45

  Hon är uppenbarligen i samma kaliber som Johan Persson. Finns det någon vettig politiker eller tjänstemän i Kalmar? Verkar ej så.

  Gilla

 8. Per 2019-06-27 / 11:26

  Dzenita Abaza slår sig för bröstet, precis som den stora pampen Johan. De båda saknar förmåga att se fakta och sysslar med förskjutning och skönmålning.

  Gilla

 9. Janne 2019-06-27 / 09:05

  Jag har så svårt att förstå varför i H-E sossarna och andra SK politiker ska ljuga och svamla
  jämt och ständigt,dom blir ju avslöjade gång på gång med byxorna nere men fortsätter i samma spår hela tiden.Och det värsta av allt är att folk går på lögnerna och fortsätter att rösta på dom
  kan det bero ett svårt självskadebeteende eller vad är det fråga om.
  Du ska ha en fin resa på din trehjuling Thoralf.

  Gilla

Kommentarer är stängda.