JOHAN PERSSONS FALSKA PÅSTÅENDEN

Johan Persson har svarat på min debattartikel och han är inte arg kan vi läsa. Efter 13 år tillsammans i lokalpolitiken i Kalmar kan jag läsa av Johan Persson och se när han är irriterad och arg. Det var han när Barometerns ledarredaktion kritiserade Johan Persson i en artikel med rubriken ”Integration på väg mot fiasko”.

Johan Persson blev så sur och arg att han skrev ett svar på sin blogg och Facebook där han kritiserade Barometerns ledarredaktion att det inte var någon mening med att skicka ett svar till redaktionen då de aldrig skulle publicera det, inte minst på grund av deras politiska hemvist inom borgerlig höger. När ilskan hade lagt sig så insåg Johan Persson att det kanske var ett olämpligt påhopp på Barometerns ledarredaktion så han strök dessa delar. Det vägrar Johan Persson att erkänna idag. Men jag är övertygad om att Barometerns ledarredaktion hann med att registrera detta innan Johan P redigerade sitt inlägg. Det skulle vara trevligt om ledarredaktionen kunde bekräfta samma iakttagelse.

Jag har skickat ett svar på Johan Perssons replik till Barometern som jag hoppas publiceras så snart som möjligt. Men där är mitt svar begränsat till ca 1 900 tecken. Så jag tänkte istället analysera Johan Perssons replik lite djupare i detta blogginlägg.

http://www.barometern.se/insandare/replik-alfsson-har-fel/

Johan Persson inleder sitt svar på följande sätt.

”Den numera uteslutne Sverigedemokraten Thoralf Alfsson går till storms mot mig. Han hävdar att jag är arg och har raderat ett blogginlägg om Barometern. Inget av det är sant men det är symptomatiskt för Alfssons sätt att debattera. Alla som följer min blogg kan själva se att inlägget ligger först.”

Först kommer Johan Perssons härskarteknik genom att poängtera att jag är utesluten från SD och därmed uppenbarligen mindre värd som människa och politiker. Han visar sitt förakt. Det är dock bra att han upplyser de läsare som inte har kunskapen att jag inte representerar SD längre. Det hjälper mig när jag skall starta ett nytt lokalt parti i Kalmar under 2020.

Jag har aldrig skrivit att han raderat ett helt blogginlägg. Jag skrev i min debattartikel att han raderat sin kritik mot Barometern ledarredaktion. Redan här försöker Johan Persson föra läsarna på villovägar. Men på Johan Perssons Facebook finns följande kommentar.

FB 20190603 kommentar

Jag tror att alla förstår utav kommentaren att Johan Persson kritiserat ledarsidan på grund av dessa politiska färg.

Sedan fortsätter Johan Persson enligt följande.

”Huvudfrågan i Alfssons inlägg handlar om befolkningstillväxt och där ger jag gärna min syn. Finns det ett egenvärde i att en kommun eller en landsända växer? Nej, självklart inte. Dock. Vill man ha statliga och privata investeringar i form av infrastruktur, bostadsbyggande eller nya etableringar så måste man växa minst lika mycket som andra jämförbara kommuner eller regioner. Detta har varit Kalmar läns stora bekymmer. Vi är det enda länet i Sverige som idag har samma befolkning idag som på 1880-talet. Övriga län har ökat rejält, en del har mer än fördubblats. Är det då så konstigt att staten men också andra har lagt sina investeringar där det växer?

När jag var ordförande i den parlamentariska landsbygdskommittén så jämfördes och analyserades landets kommuner. Jag vill inte byta med de kommunalråd jag förde samtal med, de beskrev utmaningen i att få ihop ekonomin med en minskad befolkning, år efter år. Eller för den delen de personer jag mötte som inte kunde göra investeringar i sina hus eftersom att värdet på huset var fallande. Jag skulle sannolikt inte våga investera i en ny simhall, ny ishall eller renovera vård- och omsorgsboenden om befolkningen krympte i Kalmar.”

Problemet ärt bara att Johan Persson inte svarar på det problem jag tar upp med den stora ökning av personer med utrikes bakgrund i Kalmar. Han pratar om helt andra saker som statliga investeringar i infrastruktur.

Min slutsats blir att Johan Persson fullständigt skiter i vilka som befolkningsökningen i Kalmar kommun består av bara befolkningen ökar. Om det sedan är analfabeter från MENA-länderna så gör det inget. Johan Persson räknar bara huvuden, inte vad de kan tillföra i Kalmar.

”Flyktingkrisen 2015 var en stor utmaning för landets kommuner. Thoralf Alfsson förutspådde en fullständig systemkollaps. Nu kan vi konstatera att den totala arbetslösheten i Sverige har sjunkit, att sysselsättningen slagit rekord och att andelen personer i Sverige som lever på bidrag inte varit lägre sedan mätningarna startade i början av 70-talet.”

Nu har jag inget minne av att jag förutspått en ”fullständig systemkollaps” men jag har däremot varnat för allvarliga ekonomiska problem med stora skattehöjningar som följd. Just detta har vi börjat se effekterna av i kommun efter kommun och det kallas numera för demografiska förändringar. Att arbetslöshetssiffrorna ändå inte rasat i höjden beror framförallt på två saker. För det första alla subventionerade anställningar och låtsasjobb som kostar 10-tals miljarder kronor varje år. För det andra den högkonjunktur som varit i snart 10 år. När konjunkturen vänder nedåt skall jag påminna Johan Persson om verkligheten. Jag skall dessutom skriva en helt ny debattartikel som beskriver arbetsmarknadssituationen i Kalmar kommun och vilka kostnader det handlar om.

”Också i Kalmar går det åt rätt håll. Under de senaste tre åren har vi den högsta sysselsättningsökningen av alla jämförelsekommunerna, Växjö, Karlskrona, Kristianstad och Halmstad. Vi har de senaste tre åren haft högst överskott bland dessa kommuner. Vi rankas i topp när det gäller kvalité i den kommunala verksamheten, hållbarhet och livskvalité.”

Precis som vanligt förtränger Johan Persson verkligheten och de faktiska siffrorna. De viktigaste är att siffrorna är bättre än jämförelsekommunerna. Men det säger inget om verkligheten. Att dessutom samtliga jämförelsekommuner har lägre kommunal skattesats glömmer Johan Persson bort. Växjö har en skattesats på 20,19 kronor per hundralapp medan Kalmar har 21,81. Om Kalmar kommunskulle ha samma skattesats som Växjö skulle Kalmar tappa ca 200 miljoner kronor i skatteintäkter. Inte underligt att Johan Persson kan satsa säkert 100 miljoner kronor på en Arbetsmarknadsenhet med 45 anställda, en enhet som kallas Integration och arbete med 35 anställda och Kunskapsnavet med 18 anställda. Tillsammans närmare 100 anställda med en lönekostnad på ca 50 miljoner kronor. Dessa enheter har haft 521 personer inne i olika typer av insatser under 2018. Det är klart att arbetslöshetssiffrorna blir några tiondelar lägre än jämförelsekommunerna med tanke på dessa alla åtgärder.

Enligt arbetsförmedlingens senaste siffror är 2 219 personer i Kalmar öppet arbetslösa eller i program. Dessutom har 720 personer arbete med stöd (subventionerade jobb) och 170 personer har nystartsjobb. Totalt 3 109 personer med det bryr sig inte Johan Persson sig om för han jämför sig bara med jämförelsekommunerna. Det kunde lika gärna vara 10 000 arbetslösa det viktigaste är att vara bättre än Växjö, Karlskrona, Kristianstad och Halmstad. Ett väldigt omoget synsätt enligt min mening.

”Det innebär inte att vi har utmaningar. Arbetslösheten bland utrikes födda är fortfarande för hög även om etableringstiden gått från sju år till under fem år. Det kan ju jämföras med en nyfödd ”svensk” bebis som i snitt är ute på arbetsmarknaden vid 22 års ålder.”

Etableringstiden innebär i praktiken att 50 procent har fått ett arbete efter 5-7 år. Som ett arbete räknas att man jobbar minst en timma per vecka under november månad. Siffran är med andra ord ren fakes news.

Att börja jämföra med en ”svensk bebis” är ju bara pinsamt. En svensk bebis har sannolikt föräldrar som betalar in både kommunalskatt och i många fall också statlig skatt. Det är med andra ord nettobetalare till det svenska välfärdssystemet under hela sin livstid. Det går inte att jämföra med det stora antalet nyanlända som aldrig kommer bidra till det svenska samhället. Det gäller i synnerhet kvinnor från MENA-länderna.

”Ja, vi bygger mycket bostäder i Kalmar. Det är jag stolt över. Vi har under många år haft en extrem bostadsbrist vilket lett till trångboddhet men det har också varit ett av de största tillväxthindren för vårt näringsliv. Det har också varit ett hinder för Linnéuniversitetet som nu byggs. En satsning som för övrigt Thoralf Alfsson också var emot.”

Ännu en ren lögn från Johan Persson! Jag och SD var aldrig emot Linneuniversitetets nya lokaler men vi förordade en helt annan plats än Ölandshamnen. Vi förordade att man skulle etablera sig vid Brofästet/Tallhagen. Det fanns enligt vårt sätt att se det många fördelar med den placeringen. Det är både sorgligt och tråkigt att kommunalrådet Johan Persson ljuger på det här sättet.

”Enligt Thoralf Alfsson är över 90 procent av alla som flyttat till Kalmar från ett annat land. Det är helt enkelt inte sant. Den största inflyttningen till Kalmar är från övriga Kalmar län. Å andra sidan, inte heller jag är ju en etnisk Kalmarit sedan flera generationer. Jag är ju, hemska tanke, uppvuxen på norra Öland.

Johan Persson (S)

Kommunstyrelsens ordförande Kalmar”

I sitt sista stycke kom då Johan Persson till ”huvudfrågan i mitt debattinlägg” men han vägrar se verkligheten från SCB och statistiken för Kalmar kommun. Johan Perssons retorik om utländsk bakgrund och etnisk kalmarit tar ändå priset. Johan Persson visar att han vare sig har kunskapen eller förstår befolkningsstatistiken från SCB. Han tycks mena att en utrikes född person som flyttat från Mönsterås till Kalmar inte längre är en utrikes född person, utan bara en inflyttad länsbo. Suck.

Johan Perssons förnekelse av verkligheten kvarstår tyvärr.

 

 

 

30 reaktioner på ”JOHAN PERSSONS FALSKA PÅSTÅENDEN

 1. Tanten_2 2019-06-26 / 18:49

  Etableringstiden, det kallades väl förut median, hur lång tid det går innan man fick arbete. Om jag kommer ihåg rätt så benade Tino Sanandaji upp det hela för ett antal år sedan. Tiden räknades från det man erhållit uppehållstillstånd. Det var heller inte att man hade arbete utan den första gången man haft ett arbete. Har länge tänkt att om man sätter in ett antal skattefinansierade åtgärder under begränsad tid så kan man väsentligt minska etableringstiden. Kan det spela roll?

  Gilla

 2. L8 2019-06-26 / 18:01

  ”Vi är det enda länet i Sverige som idag har samma befolkning idag som på 1880-talet.”
  Samma befolkning? De torde vara rätt gamla och trötta nu då.

  Gillad av 1 person

  • martiusus 2019-06-26 / 18:55

   Vi är alltså ungefär 140 år gamla…

   Gillad av 1 person

 3. Anonym 2019-06-26 / 17:57

  Sosseriet består av nationalstatshatande oikofober som gärna ser en demografisk förändring i Sverige.
  Men det vet de med ett någorlunda utvecklat intellekt.
  Det märkliga är att så många röstar på dessa varelser.
  Självskadebeteende?

  Gillad av 1 person

  • Wally Walrus 2019-06-26 / 23:54

   Stockholmssyndromet, har numera övergått till Sverigesyndromet.

   Gilla

 4. Spiro 2019-06-26 / 16:02

  http://word.harrietsblogg.se/
  Rebecca Weidmo-Uvell är en av de goda, duktig grävande journalist som gör ett förtjänstfullt arbete där jag själv saknar både kompetens och tid. Hennes inlägg om att festen är slut är också en bra artikel, väl värd att läsa.

  Den handlar om det till synes ganska självklara i att när allt färre försörjer allt fler så tar pengarna slut – och att vi är där nu; välfärden är ett minne blott. Jag kan instämma i det mesta Rebecca säger.

  Men det är mer som måste sägas. För det första: som upplägget ser ut är festen inte alls slut: Man kommer först låna ännu mer, man kommer sno våra pensionsreserver och man kommer beskatta bort alla våra besparingar först.

  Först då är festen slut – även för bidragsflyktingarna.

  Gillad av 4 personer

  • Stig Bergman 2019-06-26 / 16:52

   Det är ju egentligen bara det som Thoralf påstår – och har påstått sedan länge

   Gilla

 5. Thor 2019-06-26 / 14:43

  Ett otroligt svineri av Johan Pehrson att göra jämförelser mellan menaiter och barn till hårt arbetande svenskar. Jag blir så förbannad! Egentligen borde man inte låta sig provoceras av idiotierna men det är svårt! Hur kan någon etnisk svensk fortsätta att rösta på en sådan kretin? Men visst, sossar är den dummaste väljargruppen, det finns det vetenskapliga undersökningar på. Det har inte gått upp för Johan Pehrson att menaiterna ofta medför barn i stora skaror? För övrigt tar det 15 år att få ynka 63% i förvärvsfrekvens för asylanter 20-64 år enligt riksdagens utredningstjänst.

  Gillad av 3 personer

 6. Kaja 2019-06-26 / 13:24

  Verkar vara en otäck man. Narcissist?

  Gillad av 1 person

 7. Ullevi 2019-06-26 / 13:10

  Skulle skämmas om jag bodde i Kalmar.

  Gilla

 8. Bayern 2019-06-26 / 12:42

  Johan Persson är utan tvekan Kalmars största baby. I grund och botten har han nog rätt dålig självkänsla.

  Gillad av 1 person

 9. Thor 2019-06-26 / 09:44

  Vad är det för skillnad på en socialdemokrat och en häst? Svar: Hästen kan inte sko sig själv

  Gillad av 1 person

 10. Hacke 2019-06-26 / 09:26

  Sådan herre sådan hund. Man känner igen den arroganta sossejargongen, ickesvaren och de direkta lögnerna. Som ett eko från läromästarna i riksdagen och skräckexemplen som Anders Ygeman, Ylva Johansson, Morgan Johansson, Annika Strandhäll med flera.
  Av alla övervintrade gammelpartier intar sossarna en särställning när det gäller förakt för folket och rent spel.
  Grattis Kalmar, ni har Thoralf. En sådan kraft borde varje kommun ha tillgång till. Det skulle sanningen och demokratin må väldigt bra av.

  Gillad av 5 personer

  • Gunnar Karlsson 2019-06-26 / 11:57

   Ursäkta språket, Djävligt bra skrivet !!

   //Gunnar

   Gilla

   • Hacke 2019-06-26 / 17:50

    Tack för det Gunnar!

    Gilla

 11. messkalle 2019-06-26 / 05:52

  Tack för sanningarna som kommer att göra kalmariterna fria från Johan Persson.

  Gilla

  • Muhammed 2019-06-26 / 11:44

   Tyvärr är Kalmarfolket dummare än så. De fortsätter rösta på sin stora husgud Johan Persson, oavsett vad som kommer fram om densamma.

   Gillad av 1 person

   • Gunnar Karlsson 2019-06-26 / 11:59

    Var inte överpessimistisk, förr eller senare trillar myntet ned.

    //Gunnar

    Gilla

 12. Robban 2019-06-26 / 04:46

  Tyvärr så är han antingen komplett idiot eller så vet han mycket väl vad han håller på med!
  Jag lutar åt det senare!
  Johan Persson är sosse! Han är inte intresserad av att diskutera verkligheten!
  Han vill vinna! Eftersom han inte har vare sig verklighet eller argument som talar för hans sak, så återstår att ljuga, vinkla, tala om annat, ad hominem och härskarteknik!
  Den auktoritäre och totalitära i sitt esse!
  Han kan naturligtvis inte tillstå att du har rätt Thoralf, då skulle han ju med säkerhet bli bortröstad! Alltså så kommer lögnerna, charaderna och spelet för galleriet att fortgå!
  Trösten är väl att verkligheten, förr eller senare, alltid vinner!
  Frågan är bara hur Kalmar/Sverige ser ut då!

  Gillad av 1 person

 13. Cosmik Debris 2019-06-26 / 02:45

  Stå upp för Sveriges grundare, Patrik Markström döms för hets mot folkgrupp (HMF). Domen mot Patrik Markström är politisk. Beställd av Morgan ”Lillpotäten” Johansson och antidemokrater/antisemiter på Sveavägen 68

  ”En lag idag bör va en gummilag och ha
  tvåhundrafemti definitioner
  Då blir den användbar mot alla och envar
  som man är rädd ska ta sej ton”

  Hoola Bandoola Band – LTO-tango (1974)

  HMF-tango (2019)?

  Peter Eriksson: ”Samarbetet med den svenska FB-administrationen fungerar bra”

  Facebook har nyligen censurerat Jens Ganman och Samhällsnytt. Men fortsätt gärna tro att Sverige är en demokrati och en fungerande rättsstat. Gör det!

  Gillad av 2 personer

  • Gunnar Karlsson 2019-06-26 / 12:05

   Rödskrikan är inte kapabel till så avancerade konsekvensanalyser….

   //Gunnar

   Gilla

 14. Evert 2019-06-25 / 23:48

  Reagerade också direkt på att han såklart måste poängtera ”den numera uteslutna…”.

  Han försöker förminska dig och dina åsikter/argument.

  Så jobbar en äkta narcissist.

  PS. Hej Johan, vi vet att du läser slaviskt här.

  Gillad av 2 personer

 15. Muhammed 2019-06-25 / 23:42

  Det är skrattretande att Johan Persson läser varje rad på din blogg och måste hävda sig stup i ett och gråta ut i media. Håller t.ex. Löfven på så när medborgarna kallar honom svetsare, förrädare eller annat?!? Inte andra lokalpolitiker heller för den delen.

  Johan ligger på ett barns mognadsnivå.

  Gillad av 1 person

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s