ALMEDALSVECKAN

Då var jag hemma efter en tredagars rundtur på trehjulingen med lite drygt 100 mil på ”sadeln”.

Imorgon börjar Almedalsveckan och jag är lite kluven. Har varit ute i Visby varje år sedan 2008 men i år blir det nog inte så. Om ingen erbjuder mig ett billigt boende någon eller några nätter. Det känns både som en saknad och skönt att slippa.

Det negativa är att Almedalsveckan fungerar som en fullständig indoktrineringsindustri av alla svenska politiker. Det är den rådande politiska korrektheten som gäller till mer än hundra procent. Alla övriga göre sig icke besväret. Alla politiker och beslutsfattare i Sverige skall stöpas i samma form och det gäller att befinna sig rätt i åsiktskorridoren för att inte förlora sin status. En mycket obehaglig tillställning som absolut inte gynnar debatten, åsiktsfriheten och demokratin. Det är de som driver frågorna enligt den gällande agendan som också har de ekonomiska resurserna, att vara på plats. Stora delar av kostnaden för detta gigantiska spektakel betalas av skattebetalarna eller av företagen, det vill säga kunderna i slutändan.

Det positiva för min del har alltid varit att träffa så många människor från stora delar av landet, inte minst de som läser min blogg. En annan fördel har varit att jag kunnat passa på att fotografera en hel del politiker, journalister, debattörer, myndighetspersoner och företagsledare som jag kunnat lägga till i mitt bildarkiv för bloggen.

Men i år blir det sannolikt en paus från Almedalen om ingen erbjuder ett billigt boende i början av veckan.

I år kommer nog Nyamko Sabuni vara den partiledare som får mest uppmärksamhet. Vilka riktlinjer kommer hon dra upp för Liberalerna? Kommer hon rivstarta eller kommer det bli en mjukstart? Många kommer säkert vara nyfikna på vad hon kommer säga i sitt tal på onsdagskvällen.

Alternativ för Sverige och Gustaf Kasselstrand kommer också hålla tal på Donnersplats. Att det skulle uppmärksammas av media finns väl inte på kartan. Hoppas att AfS livesänder det på nätet. Det är inte så många år sedan som Jimmie Åkesson fick hålla sitt tal på samma plats. Det var 2010. Men det har nog de flesta Sverigedemokrater glömt eller så var de vare sig medlemmar eller sympatisörer för 9 år sedan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Jimmie Åkesson och Erik Almqvist samtalar på Donners plats.

När jag tittar på mina bilder från 2010 och ser vilka personer som fanns runt om Jimmie Åkesson 2010, så är väldigt många av dem uteslutna eller har tvingats lämna SD. Det är nästan olustigt. På ovanstående bild har vi Erik Almqvist och Daniel Assai. På andra bilder finns t.ex. Hannah Wigh, Christian Westling.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Robert Spencer.

 

2010 hade Sverigedemokraterna bjudit in Robert Spencer från USA som höll ett föredrag om Islam under Almedalsveckan på Best Western hotell.

Robert Spencer driver bland annat Jihad Watch. Idag finns det nog inte på kartan att SD skulle arrangera ett islamkritiskt seminarium under Almedalsveckan med Robert Spencer.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Robert_Spencer

 

Det är mycket som har förändrats sedan 2010. Många Sverigedemokrater har försvunnit sedan 2010 och ersatts av andra och med mera liberala åsikter. Idag kan jag faktiskt uppleva det som att Moderaterna driver en mer aktiv och tuffare invandringspolitik än vad Sverigedemokraterna gör i vissa frågor.

På onsdag kväll vet vi om till och Liberalerna med Nyamko Sabuni tänker försöka springa om Sverigedemokraterna!

 

 

 

 

20 reaktioner på ”ALMEDALSVECKAN

 1. Spiro 2019-06-29 / 15:19

  Sveriges statsminister Stefan Löfven (S) ser nu fram emot att få samarbeta med sitt danska systerparti, som tagit makten i Danmark och som är starkt invandringskritiskt.
  https://www.friatider.se/l-fven-ser-fram-emot-samarbete-med-danska-invandringskritiker

  I Sverige har Socialdemokraterna gjort tvärtemot sitt danska systerparti. Man har mobbat ut och hetsat mot Sverigedemokraterna. Stefan Löfven har mer eller mindre startat ett krig mot SD.

  Men att samarbeta med Mette Frederiksen, som alltså förespråkat en hårdare invandringspolitik än vad SD gjort, har han inget emot att göra. Nej, han ser rentav fram emot det, förklarar han nu.

  Löfven och hans anhang har inga skrupler alls, ingen heder, inga rättesnöre, alla tjuvknep används för att maximera sin makt.

  Gillad av 4 personer

  • Anonym 2019-06-29 / 16:29

   Sosseriets två mål. Ta makten och behålla makten. Detta till varje pris. Tar man sedan hjälp av hycklarpartier som Centern så löser detta sig.
   Det är min förhoppning att dessa hycklare får brinna i helvetet i all evighet.

   Gilla

  • Gunnar Karlsson 2019-06-29 / 17:33

   Spiro, mycket bra skrivet !! Det positiva i situationen är Löfven har målat in sig i ett hörn med sina lögner och hur han än försöker komma ur, så blir det bara värre….

   //Gunnar

   Gillad av 1 person

 2. Cosmik Debris 2019-06-29 / 15:14

  Den ensamkommande mördarmaskinen är iförd så kallad ”muslimsk dumstrut”

  Gillad av 1 person

 3. Cosmik Debris 2019-06-29 / 14:52

  Nu brakar mångkulturen in i medelklassen. Jag visste att det här skulle komma och har skrivit om det många gånger här på bloggen. Förr eller senare drabbas medelklassen. Nu händer det.

  Jag har inte drabbats, så jag är väl fortfarande ”rasist”? 😊👍

  Medelklassen skakad när gängvåldet tränger sig på https://www.expressen.se/nyheter/medelklassen-skakad-nar-gangvaldet-tranger-sig-pa/

  Thomas Gür:

  Till medelklassen kan jag och några andra med mig hälsa:
  a) What you see, is what you get
  b) Ni hörsammade inte varningarna
  c) Ni röstade på politiker som inte hörsammade varningarna
  d) Karma
  e) Det är inte för sent än
  f) Kräv att staten utför sina utgifter
  g) ”Don’t mourn, organize!” (Joe Hill)

  Jag tror däremot att det är för sent. Den enda lösningen är tvångsrepatriering av muslimer och ”afrikaner”. Där är vi inte. Ännu!

  Gillad av 2 personer

 4. Bengt 2019-06-29 / 13:29

  Sabuni lovar lojalitet mot Steffe. Vem hade trott annat? Hon kommer inte heller kunna lyfta L. Ebba dyker som en sten. Är det Dvärgen som tagit tillbaka KD’s röster?

  Gilla

  • Gunnar Karlsson 2019-06-29 / 17:40

   Bengt, Sabuni är ingen nybörjare och hon är många gånger smartare än Steffe, iofs säger det inte någonting, men hon är nog helt kapabel att sätt kniven i ryggen på Toksteffe när tillfälle ges….

   //Gunnar

   Gillad av 1 person

  • Gunnar Karlsson 2019-07-01 / 18:08

   Bengt, som jag antydde i min tidigare kommentar räkna inte ut Sabuni !! Det är mycket sprängkraft runt hennes person, jag gillar hennes raka linje. Att sedan mängd fjantar och tomtar bland Liberalerna skruvar på sig som daggmaskar på en fiskkrok, gör saken bara mer komisk.

   https://www.friatider.se/v-nsterhatet-mot-sabuni-blir-internationell-nyhet

   //Gunnar

   Gilla

 5. Hacke 2019-06-29 / 13:11

  Almedalsveckan håller förhoppningsvis på att överleva sig själv. Läste någonstans att det är 700(!) evenemang färre i år. Snart återstår väl bara själva kärnverksamheten, konsensustillställningarna och inavelsminglet inom medie-/politikereliten?
  För min del får denna form av skattefinansierat vuxenkollo med all inklusive gärna dö sotdöden. Den har inget med vare sig det skatteskinnade folket (finansiärerna) eller demokratin att göra.
  Det tar emot att säga men för en gång skull är socialdemokraterna/LO rätt på det genom att kraftigt dra ner på engagemangen under årets upplaga.
  Men det kan väl å andra sidan bara det parti kosta på sig som skaffat sig totalitärliknande maktposition över landet, dess institutioner och ämbetsverk årets övriga 51 veckor.

  Gillad av 3 personer

 6. Thomas 2019-06-29 / 12:49

  Sabuni såg jag på tv4 nyss. Är skeptisk till henne. Tror inte hon kommer bli den räddning en del påstår för alliansen att bilda samhörighet igen.
  Dessutom ska en partiledare ha nån form av svensk anknytning, det står jag för till hundra procent!
  Och det har ingenting med hudfärg att göra, kom ihåg det! En likblek thailändska är lika olämplig.
  Och jag tycker Sabuni har bättre argument och åsikter än rödtotten Annie Lööf. Men det är en helt annan historia.

  Almedalen är ju ett spektakel utan dess like. Ifjol minns jag mest den urbota korkade prosten Mats Hermanssons protest med klockringning när ett seminarium inte var i Mats tycke och smak. En präst som är precis den fjäskande islam och flyktingavurmare som Antje Jackelen och svkyrkan hyllar.
  Nu är han äntligen borta,tack och lov.

  AfS får vi hoppas på i framtiden. Sd har jag helt lagt bort, de är inte trovärdiga längre. Problemet för Sd är att de aldrig blir accepterade av etablissemanget och fake news pressen hur mycket Sd än försöker bli ”rumsrena ”.
  De har hamnat i ett fack. De kommer inte växa ,troligare mer att de minskar. Dock tror jag inte så mycket att partiet upplöses, men Sd är inget att luta sig mot längre för oss nationalister och patrioter, vi som hatar globalism, mångkultur, islamism och överstatlighet. AfS är det enda rätta som kan få landet på fötter igen.
  Det kommer ta tid. Rom byggdes inte på en dag. Men ju mer elände som sker i Sverige ju hårdare uppvaknande får den stora sovande naiva folkmassan en gång. Vi kommer ta tillbaka vårt land!

  Gillad av 2 personer

   • Thomas 2019-06-29 / 23:48

    F’låt herr Fredde språkpolis🙄

    Gilla

   • Fredrik Östman 2019-06-30 / 06:37

    För all del. Språkvården är en del av metapolitiken. Vi måste återerövra språket och språkvården från vänsterextremismen.

    Gilla

 7. turrim 2019-06-29 / 12:40

  Jag tycker också att Moderaterna blivit tuffare än tystnande SD. Det är ofta ett nöje att läsa Ericson i Ubbhult och nu den långa intervjun i NyheteriDag med Christian Sonesson i Staffanstorp. Vore deras synpunkter konkret vad partiledning driver så är det bra.

  Sonesson säger bl a att ”Centerpartiet är det parti som jag tycker är mest skadligt i svensk politik eftersom man seglar under en falsk flagg”.

  Jan Ericson förklarar varför han inte åker till Almedalsveckan. ”Många politiker och klimatdebattörer kommer att ha stora trovärdighetsproblem under Almedalsveckan och det hoppas jag att journalisterna på plats uppmärksammar. Om de nu hinner det innan de ska sätta sig i baren och dricka öl med de politiker de ska granska.”

  Gillad av 4 personer

  • Spiro 2019-06-29 / 15:24

   Centerpartiet är det parti som jag tycker är mest skadligt i svensk politik eftersom man seglar under en falsk flagg”.

   Precis vad jag har tänkt. Jag tror det ligger i den svenska nationalkaraktären matt man ska tala sanning och stå vid sitt ord.

   Gillad av 2 personer

 8. Muhammed 2019-06-29 / 11:05

  Almedalen handlar numera bara om mingel och rosévin. Är inte Johan Persson där med Malin och glassar med övriga sossepampar?

  Gilla

  • Thoralf A 2019-06-29 / 11:37

   Jag tror faktiskt att Johan Persson nästan alltid avstår från Almedalen. Jag har aldrig sett honom i Almedalen.

   Gilla

 9. Thor 2019-06-29 / 10:43

  Ett foto för några år sedan har etsat sig fast på näthinnan och sa det mesta om förfallet i Sverige och den politiska korruptionen: en påtagligt berusad Eva Hamilton, vänstervriden SVT-höjdare valsar glatt på ett partaj med människor som hon egentligen av skattepengar är rikligt avlönad för att kritiskt granska. Ett av de äckligaste fotografier jag någonsin sett. All heder åt fotografen dock.

  Gillad av 5 personer

Kommentarer är stängda.