ELSA WIDDING INTERVJUAS

Skall bli intressant att läsa Elsa Widdings bok Klimatkarusellen. Har beställt den och väntar på att den skall komma med posten. Förhoppningsvis blir den sommarläsning under juli.

Här intervjuas hon av Mikael Willgert.

11 reaktioner på ”ELSA WIDDING INTERVJUAS

 1. Sven 2019-07-01 / 17:23

  Intressant och samtidigt skrämmande.

  Varför står finansvärlden och svensk industri och bara tittar på. Har de egenintresse? Eller vågar de inte säga något i tystnadskulturen?

  Gilla

 2. Thomas 2019-06-30 / 17:50

  Det var upplyftande ta del av samtalet med Elsa Widding. Tänk om vi bara haft public service i det här landet. Jag hade nog tänkt som Ulf Lundell då, sett efter om jag haft ett kraftigt rep och en stark taknock..
  Jag spyr bara på ingressen på aftonslaskan med Johan Fakeström”vi befinner oss i ett planetärt krisläge och ingen agerar tillräckligt ”
  Kan vi inte bara skicka Johan till Mars? Han vill ge folk paniksyndrom.

  Gilla

 3. Hacke 2019-06-30 / 10:58

  ”Den totalitära staten är fruktansvärd. Men det är faktiskt det totalitära samhället också. En totalitär stat kan inte räkna med att upprätthållas av folket, utan måste hela tiden anstränga sig för att kunna understödja sitt förtryck. Däri ligger en begränsning. Ett totalitärt samhälle däremot, är inte begränsat på det sättet. Här behöver staten inte gå in med piskor eller morötter, utan människor nöjer sig med den bekräftelse och tillfredsställelse som ligger i att hysa den socialt vedertagna uppfattningen, eller i att ha skvallrat rätt. Det gör det totalitära samhället gränslöst totalitärt på ett sätt som den totalitära staten bara kan drömma om.”

  Har alltid gillat statsvetaren Katarina Barrling och förvånats att hon själv inte blivit persona non grata i åsiktskorridorens epicentrum, public service. Vi får väl se hur länge hon får hållas efter denna lysande betraktelse i dagens Godmorgon världen (P1) över tillståndet i landet genom den sociala/politiska kontrollen. (En tangering f ö av temat i Katerina Janouchs artikel i min tidigare länk).
  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=438&artikel=7253386

  Gillad av 2 personer

 4. Tony Ingman 2019-06-30 / 10:20

  Hon verkar till att va en mycket intelligent kvinna, hon har dessutom
  sett hur illa mycket sköts av regeringarna, bland annat Nuon affären
  som det Statliga Vattenfall betalade 34 miljarder för mycket för?
  Hon är som så många andra bekymrade över den ensidiga klimatdebatten
  som förs i Sverige.

  Gillad av 2 personer

 5. Bajen666 2019-06-30 / 08:35

  Nåt som aldrig kommer att ske är en debatt eller ett samtal mellan klimat-Greta/PR-byrå/Malena och denna dam….men oj vad intressant det hade varit.

  Gillad av 2 personer

  • Anders L. 2019-06-30 / 10:26

   Varför då om det bara är värt att lyssna på en av dem?

   Gilla

 6. Dissidenten 2019-06-30 / 01:01

  Har också beställt boken och är boken den ögonöppnare jag hoppas på beställer jag fler och delar med mig. I mina ögon är ”klimathotet” en bättre väg att övertyga vänner och bekantanta om att våra politiker och etablissemanget är förljuget och drivs av en egen agenda.

  Gillad av 2 personer

 7. Maja Dacke 2019-06-30 / 00:34

  Otroligt intressant intervju med Elsa Widding – och så trevligt att hon uttrycker sig ibland, välgörande vanligt, på samma sätt som jag brukar göra om klimatnojan.
  Nu har jag läst allt om boken på klimatkarusellen.se men ännu inte beställt den …

  Gillad av 2 personer

Kommentarer är stängda.