23 BIDRAGSBROTT FÖR PARTISTYRELSELEDAMOT

Sverigedemokraternas partistyrelseledamot Anne Karlsson från Värnamo har fått ett strafföreläggande på 50 dagsböter a 250 kronor = 12 500 kronor för 23 bidragsbrott enligt Åklagarkammaren i Jönköping.

Dessutom skall hon betala tillbaka drygt 92 000 kronor till Försäkringskassan för bidrag hon fått felaktigt.

”Genom att du underlåtit att till Försäkringskassan anmäla att arbetsförmågan förbättrats alternativt ansökt om steglös avräkning har du orsakat att Försäkringskassan vid 23 tillfällen under perioden 1 januari 2015 till den 30 november 2016 på Tånnö ekero, Värnamo, Värnamo kommun felaktigt betalat ut sjukersättning om ett sammanlagt belopp om 92 050 kronor.”

Sverigedemokraterna försvarar dock Anne Karlsson om man skall tro hur en pressekreterare uttalar sig till media. Jag har dock svårt att förstå på vilka meriter Anne Karlsson sitter i partistyrelsen och hur hon kunde väljas in i november 2015. Hon har uppenbarligen inget att bidra med, än att hon upptar en plats från någon annan mer meriterad person. Men hon försvarar säkert partitoppen i alla väder.

Anne Karlsson skall också enligt uppgift varit närvarande i det hotellrum som Peter Lundgren antastade SD-kvinnan från Falkenberg. Men det har aldrig uppmärksammats av media. Undrar om Anne Karlsson tog upp händelsen med partiledningen? Eller om Anne Karlsson mörkade hela händelsen för att skydda Peter Lundgren?

23 bidragsbrott kommer sannolikt inte föranleda någon åtgärd från partiet. Det skall bli intressant att se om Anne Karlsson återväljs till partistyrelsen vid landsdagarna i november.

Det är skillnad på folk och folk inom SD.

https://www.dn.se/nyheter/politik/sd-topp-straffas-for-bidragsbrott/

8 reaktioner på ”23 BIDRAGSBROTT FÖR PARTISTYRELSELEDAMOT

 1. Tomas 2019-07-08 / 11:24

  Hej Thoralf.
  ”Anne Karlsson skall också enligt uppgift varit närvarande i det hotellrum som Peter Lundgren antastade SD-kvinnan från Falkenberg.”
  Den antastade kvinnan från Falkenberg, är det S-L-B ?

  Gilla

 2. messkalle 2019-07-03 / 11:16

  Anne Karlsson. Intelligensbefriad olämplig är orden. Snyggt jobbat med alla inlägg Thoralf

  Gilla

 3. Hacke 2019-07-03 / 10:47

  Trots att man är luttrad sedan decennier av den rådande pk-fascismen slutar man aldrig att förvånas över de enskilda detaljerna.
  Som att afs’ Gustaf Kasselstrand nu har blivit anmäld (hets mot folkgrupp, sic) efter gårdagens tal i Almedalen. Inte av någon hysterika från politiska motståndare inom sekterna F!, v eller mp. Nej, av polisen!!
  Lyssna och häpna över vad man där anser inte borde få framföras offentligt i landet. Det börjar bli kusligt på riktigt nu i demokraturen.
  https://t.co/6Mc4AsFkU9

  Gillad av 2 personer

 4. Anonym 2019-07-03 / 09:46

  Det är ju nästintill obegripligt hur en högt uppsatt politiker som Anne Karlsson kan bete sig så klumpigt, sannolikheten att i längden klara sig undan utan att bli upptäckt är ju obefintlig.

  Jag kan bara se två tänkbara orsaker till ett sådant beteende:
  Antingen är hon helt intelligensbefriad eller alternativt totalt omedveten om vilka lagar och regler som gäller.
  Oavsett vilket är ju en sådan person helt olämplig för att inneha politiska uppdrag.

  Sverigedemokraterna har för bara någon vecka sedan distribuerat en färdig blankett för att anmäla partimedlemmar som uppvisat ett olämpligt beteende.
  Dags att ta fram den blanketten nu och skicka in till partiets medlemsutskott. Det är ju fullständigt klart att Anne Karlsson allvarligt skadat partiet genom sitt agerande, därmed bör hon omgående befrias från alla sina politiska uppdrag.

  Gillad av 2 personer

  • Thoralf A 2019-07-03 / 10:48

   Kan inte någon skicka mig en kopia på den blanketten. Det skulle kunna bli ett bra blogginlägg.

   Gilla

 5. Bo Adolfsson 2019-07-03 / 09:43

  Jag är glad att jag sade upp mitt medlemskap och lämnade denna toppstyrda organisation. Tyvärr har jag träffat på för många knäppskallar.

  Gillad av 1 person

 6. Cosmik Debris 2019-07-03 / 00:09

  Det är inte så lätt att vara Annie Lööf på Twitter längre.

  Annika Johansson:
  ”Jag beklagar att du ens finns i politiken! Du är snäppet under Löfvén i vidrigheter och hyckleri! En av dina afghanmän mördade en gammal kvinna i Kil; ansvaret vilar tungt på dig, så tig om lösningar; du har försvårat situationen.”

  ”Blir rasande ju mer jag läser ditt jefla inlägg; DU sålde dig till Lövfén, förbannade svikare! Så vidrig du är, din fullständigt ickeperceptiva hycklare!”

  Jag njuter. 😊👍

  Gillad av 7 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s