JOHAN PERSSONS MATEMATIK ÄNNU EN GÅNG

IMG_5340
Johan Persson    Foto Thoralf Alfsson

Kalmar har begåvats med ett väldigt speciellt socialdemokratiskt kommunalråd, Johan Persson. Han har outgrundliga kunskaper i matematik och ekonomi som slår alla med stor häpnad i Kalmar. Men det är väl för inte, som Johan Persson sitter i socialdemokraternas partistyrelse och är ordförande för organisationen Svenskt Vatten. Hans matematik och ekonomikunskaper kommer säkert till sin rätt, inom dessa funktioner.

Det senaste exemplet ser ut enligt följande. Kalmar kommun köpte Kolbodagården för 8 miljoner kronor under 2016. Syftet var att placera så kallade ensamkommande ”barn” i fastigheten. Fastigheten var dock i så dåligt skick att man fick renovera den för 11 miljoner kronor enligt uppgifter i media. Således en total kostnad på totalt 19 miljoner kronor för Kalmar kommun.

Fastigheten behövdes egentligen aldrig för ensamkommande men under en kortare period bodde ett 10-tal ungdomar där. Nu skall fastigheten försäljas av en mäklare som räknar med ett försäljningspris på ca 10 miljoner kronor i bästa fall.

Fastighetsäventyret innebär sannolikt därmed en förlust på ca 9-10 miljoner kronor för Kalmar kommun. Men det bekymrar inte kommunalrådet Johan Persson enligt uppgifter i media idag.

”Kommunalrådet Johan Persson (S) menar samtidigt att det inte är kommunen som förlorat på renoveringarna utan att kostnaderna kunnat skrivas ner med hjälp av Migrationsverket.

– Det blir ingen förlust för oss utan vi har kunnat skriva ner våra investeringar med hjälp av överskottsmedel som vi fått av Migrationsverket.

Enligt honom kommer kommunen att undvika att gå med förlust även om priset blir lägre än det mäklarna förutspått.

– När jag kollat räcker det med en försäljning på 7,5 miljoner för att vi ska gå plus-minus-noll.”

Det är uppenbarligen bara Johan Persson som anser att det inte blir något förlust. Några rubriker från lokaltidningarnas första sidor idag.

Barometern

Östran

Vad säger man om dessa kommentarer från Johan Persson. Suck… Han hade ett fantastiskt beräkningssätt när han förklarade hur mycket Kalmar kommun fått låna för att kunna köpa Guldfågeln arena under 2018. Jag skrev även då ett blogginlägg.

https://thoralfsblogg.com/2019/02/07/kreativa-berakningar-av-johan-persson-s/

Samtidigt vet nu alla spekulanter vad Kalmar kommun nu är nöjda med för köpeskilling.

Jag kan upplysa mina läsare om att Kalmar kommun inte fått en enda krona från Migrationsverket för att renovera Kolbodagården för 11 miljoner kronor. Johan Persson låtsas nu att pengar tagits från de ersättningar man fått från Migrationsverket för andra verksamheter och kallar det för ”överskottsmedel”.

Förra hösten kunde vi läsa att Socialförvaltningen i Kalmar kommun var på väg mot ett underskott på 18 miljoner kronor under 2018. Anledningen var kostnader hänförda till massinvandringen och att ersättningarna från Migrationsverket inte räckte till.

”Antalet asylsökande har kraftigt minskat under sommaren till följd av förändringar i den nationella migrationspolitiken. Den drastiska minskningen har gjort det svårt att dimensionera och planera verksamheten och innebär dessutom att intäkter i form av statligt stöd försvinner. Migrationsverkets prognos är att asylmottagningen kommer fortsätta att minska, varför underskottet gällande verksamheten för ensamkommande barn och ungdomar visar 7 miljoner kronor minus.”

http://www.ostrasmaland.se/kalmar/18-miljoner-back-for-socialtjansten/

 Under 2018 fanns det inga överskottsmedel från Migrationsverket!

Man kan ju ställa sig frågan om Johan Persson tog pengar från Socialförvaltningen och deras verksamheter med utsatta människor för att istället använda pengarna till att rusta upp Kolbodagården för 11 miljoner kronor.

Johan Persson är en mästare på att trolla med pengar! Nu myntade han uttrycket ”överskottsmedel” från Migrationsverket. Det värsta är att jag tror en majoritet av befolkningen i Kalmar kommun går på hans falsarier!

Vill också peka på att jag yrkade på avslag till köpet av Kolbodagården.

Kolbodagården

 

PS.

Storhetsvansinne (megalomani), grandiositet, hybris, förhöjd självkänsla, i psykiatrin ett uttryck för ett sinnestillstånd där en person har en starkt överdriven självuppfattning, och ofta helt falsk självbild. Storhetsvansinne kan vara ett tecken på psykos eller en personlighetsstörning.

Wikipedia

43 reaktioner på ”JOHAN PERSSONS MATEMATIK ÄNNU EN GÅNG

 1. Galne Gunnar 2019-08-08 / 23:57

  Kom att tänka på Staffans Matematik. Ja, låten av Magnus Uggla från skivan Den Döende Dandyn (1986). Kanske vi gemensamt kan skriva text till låten Johans Matematik?

  Gilla

 2. Stig Bergman 2019-08-08 / 20:56

  Men jag läser i Expressen…

  Pena Palace, Portugal, Amber Fortess, Indien och Kalmar slott, Sverige är listade som de 21 vackraste slotten i världen.

  Utmärkelsen beror inte på Kalmars politiker Persson utan det är amerikanska CNN som placerat Kalmar slott på den listan.

  Gilla

 3. martiusus 2019-08-08 / 18:03

  Off Topic

  Felet med de socialdemokratisk regeringarna är att man tillsätter folk efter lojalitet och tjänsteår inom den socialdemokratiska rörelsen, inte efter kompetens och bildning.

  Men en regering blir aldrig bättre än dess chef och har man en svetsare och fackföreningsboss som partiordförande och statsminister så kan man inte förvänta sig av denne att han är kompetent nog att avgöra sina medarbetares kompetensnivå.

  Det enda man kan säga om dagens svenska regering är att den ger upphov till en del roade skratt i omvärlden.

  Gillad av 3 personer

 4. Thomas 2019-08-08 / 16:40

  Kollapsen är här, inbromsningen är både kraftigare och kommer tidigare spår KI ( konjunkturinstitutet)
  Det stundar tuffa tider, inte gyllene tider ( dom lägger ju av..)
  Men bara för svenska stackars skattetyngda slavar, pensionärer, sjuka.
  Invandrarna skrattar hela vägen till socialkontoret.
  Fredrik ” Vi kommer bara ha råd med invandring framöver ” Reinfeldt njuter av sin dröm.
  Den mannen kommer aldrig leva utan livvakt, det finns orsaker till det..

  Gillad av 4 personer

 5. Cosmik Debris 2019-08-08 / 16:11

  I Studio Ett kommer man att diskutera det allt mer oroliga läget i …………Kazakstan!? Inte ett ord om att man har sprängt stadshuset i Landskrona.

  Gillad av 4 personer

  • turrim 2019-08-08 / 18:07

   Men inrikesminister Damberg säger ”Nu är jag förbannad”. Han ser fram emot att träffa kommunstyrelsens ordförande framöver. Statsministern var också förbannad över något för en tid sedan. Det är action i regeringen.

   Gillad av 1 person

  • Lars Johansson 2019-08-08 / 19:51

   Ja,hahaha han är förbannad,men vad händer då,absolut ingenting,så löjligt ,musen som röt!

   Gillad av 3 personer

 6. Cosmik Debris 2019-08-08 / 13:23

  Jens Ganman om sprängningen av stadshuset i Landskrona:

  REGERINGEN HAR TAPPAT KONTROLLEN
  https://tinyurl.com/y4fo645v

  ”Det här är ett krigstillstånd.Den som påstår nåt annat är antingen blind eller lever i patologisk förnekelse.”

  Gillad av 2 personer

  • Anonym 2019-08-08 / 14:40

   Vad skall vi då säga om USAs regering med alla dessa skjutningar?

   Gilla

   • Cosmik Debris 2019-08-08 / 15:26

    Det där var en smart kommentar. Imponerande!

    Gillad av 2 personer

   • Bevara Sverige Svenskt 2019-08-08 / 16:57

    Vi ska säga att ingen mer ska få asyl för det är krig även här som där. Mångkulturalism leder alltid till krig. Därför bör den avskaffas omgående och Sverige ska åter bli svenskt.
    Hajar du?!

    Gillad av 2 personer

   • martiusus 2019-08-08 / 18:00

    Vafalls skjuter USA:s regering?

    Gillad av 1 person

 7. Peter Pan 2019-08-08 / 13:22

  En man som denne är farlig för en kommun. Hans hybris äventyrar invånarnas pengar och trygghet. Hur länge har detta pågått?

  Jag noterar att han har ett ovanligt högt hårfäste, hur gammal är mannen?

  Gillad av 1 person

 8. Cosmik Debris 2019-08-08 / 12:37

  Sprängning i Landskrona
  https://nyheteridag.se/sjunde-sprangningen-sedan-hosten-2018-i-landskrona-en-attack-riktad-direkt-mot-demokratin/

  Stefan Olsson (SD), kommunalråd:
  ”– Man spränger så tidigt på kvällen, redan vid elva, när det fortfarande är folk ute och rör sig i området. Det är otroligt allvarligt och visar att det är en gräns som passerats, säger han.”

  Hade det varit bättre om muslimerna/afrikanerna sprängt stadshuset lite senare? Kl. 03:00 kanske hade passat kommunalrådet bättre?

  Har man inget bättre att säga håller man förslagsvis käften.

  Gillad av 3 personer

  • nadacomprende 2019-08-08 / 13:03

   Jag bor i Landskrona och förstår därför fullt ut vad Stefan menar. Denna sprängning skiljer sig från de andra explosioner som tidigare hörts och fått tavlor och glas i skåp att skallra och skaka. Ljudet, tidpunkten, platsen och kraften var något utöver det vanliga. Knappast en banger och pojkstreck denna gång.

   Gillad av 1 person

   • Cosmik Debris 2019-08-08 / 14:47

    Då menar du att dynamitarderna skulle ha tänkt sig för och sprängt lite senare?

    Gilla

   • Stig Bergman 2019-08-08 / 15:33

    Du har rätt. Tidpunkten och ett område där många flanerar i sommarkvällen skiljer sig från de flesta andra liknande sprängningar. Hade f ö Ventrafiken avslutat sina turer för dagen? Där är ju vanligen packat med sommarturister bara tvärs över bassängen.

    Märkligt att igen skadades. Tryckte någon på ”knappen” för att bara komma åt Stadshuset?

    Gillad av 1 person

   • Cosmik Debris 2019-08-09 / 01:39

    Vi ska inte ha några sprängningar överhuvudtaget i vårt land. Det är mitt ”ingångsvärde”. Muslimerna kan åka hem till öknen och spränga sig i tusen bitar.

    Det skiter jag i.

    Gilla

 9. Leading Lady 2019-08-08 / 12:17

  Johan Persson,
  Vilket charmtroll!
  Tänker jag när jag ser bilden.
  Hans karisma för osökt tankarna till Herman Van Rompuy!
  ——-
  Googla Farage vs Ropmpuy

  Gillad av 2 personer

  • martiusus 2019-08-08 / 16:45

   Han rår ju inte för likheten med en vingmutter.
   Huvudsaken är väl att han har rätt ”värdegrund”?

   Gillad av 1 person

 10. Roger 2019-08-08 / 10:46

  Kan det vara så att Johan Persson lider av dålig självkänsla, kanske rent av blev mobbad som barn?!? Nu i vuxen ålder kämpar han med näbbar och klor för att göra Kalmar till en världsmetropol, bygga flotta skrytbyggen och försöka vara bäst i klassen och därigenom få beröm och bekräftelse. Han har ett onormalt behov av bekräftelse och en självbild som är närmast skrämmande.

  Narcissism ligger nog nära till hands.

  Gillad av 2 personer

  • Benny 2019-08-08 / 11:17

   Johan Persson lider av komplex, tror jag, för att de två andra residensstäderna i Småland dvs Jönköping och Växjö växer snabbare och uppför stora skrytbyggen. Då måste Kalmar, enligt hans logik, hänga på och då måste man importera folk för att få upp befolkningen. Att Kalmar snart blir ruinerad av vanvettet verkar han inte bry sig om!

   Gillad av 2 personer

   • Muhammed 2019-08-08 / 12:08

    Förre ordförande i Växjö, Bo Frank (M) skrev för några år sedan om den positiva tillväxten i Växjö och Johan Persson var snabb med pennan och tala om att Kalmar minsann växte snabbare. Johan kunde inte heller acceptera att Växjö blev utsedd till den grönaste staden, medan han tyckte att det skulle vara Kalmar.

    Oskarshamns kommun byggde en långbänk i trä nere vid vattnet, vad gjorde Persson då? Han byggde en ännu längre vid slottet.

    Han är som ett barn i mångt och mycket. Han kan inte acceptera att någon annan är bättre än han och alla fel är någon annans. Om han märker att något gått på tok för snett som han är delaktig i, då vänder han det till ”utmaning” och hittar på massa siffror.

    Tyvärr fortsätter folk att rösta på honom.

    Gillad av 2 personer

   • Gunnar Karlsson 2019-08-08 / 13:16

    MUHAMMED, du avslutade ditt inlägg med att beklaga att folk fortsätter att rösta på pajasen.

    För mig är den stora frågan, varför röstar folk på den här göken ?? En vuxen människa som i mångt och mycket beter sig som ett överimpulsivt litet barn kan knappast inge förtroende, snarare det motsatta, och ändock så röstar man på honom. För mig är detta helt obegripligt !!

    Är det någon som har en förklaringen ??

    //Gunnar

    Gilla

   • Muhammed 2019-08-08 / 18:37

    Gunnar:

    Jag tror att de som röstar på det höga hårfästet är indoktrinerade, det sovande folket som vår kära landsfader Fredrik skrev en bok om.

    Sedan har nog Johan ett manipulerande sätt med många lögner och siffertrix som många låter sig luras av.

    Gilla

   • Gunnar Karlsson 2019-08-09 / 12:31

    MUHAMMED, tack för ditt svar. Tyvärr får jag i alla fall inte ihop det hela, visst tillhör allt för många det sovande eller halvsovande folket och visst är karln, som nästa alla sossar, manipulativ och ljuger som en häst travar.

    Men… tröttskallar är inte unika för Kalmar de finns överallt och lögnaktiga och manipulativa sossar finns oxså överallt. Även om de flesta sossepamparna skruvat ned tonläget lite grann framförallt när det gäller lokala frågor. Förklaringen till detta är nog att det inte går så bra för partiet, på de senaste 11 åren har deras sympatier i gjorda opinionsundersökningar störtdykt från cirka 45% till 25% och då skall man nog inte vara för kaxig.

    Jag förstår fortfarande inte vad det är som är gör att Johan Persson kan ha en så hög svansföring.

    //Gunnar

    Gilla

 11. turrim 2019-08-08 / 10:42

  Om inte långtidsminnet sviktar så får man inte ha ”överskott” i statlig verksamhet. Fanns det pengar över när budgetåret var slut så drog finansministern in pengarna. Därför var alla myndighetschefer angelägna mot årets slut att på olika sätt förbruka så man hamnade på plus minus noll. Inte en tanke på att det i botten var skattebetalarnas pengar.

  Gillad av 1 person

  • Robban 2019-08-08 / 11:20

   Helt riktigt! Jag har själv haft förmånen att få se hur det kan gå till på de statliga verken!
   En avdelning hade ett rätt betydande överskott när räkenskapsåret började gå mot sitt slut! Det beslutades då att alla avdelningens anställda skulle få en finare modell av dator och fiber eller motsvarande installerat i sina hem, för att kunna läsa sin arbetsmail!
   Har tyvärr fler exempel! Men stannar där, då det blir omöjligt att anonymisera var dessa förskingringar av våra skattemedel skett!

   Gillad av 2 personer

 12. Gunnar Karlsson 2019-08-08 / 09:17

  Off Topic.

  Många har sedan länge förutspått att det kommer att komma en dag när muslimerna i Sverige lämnar partierna i 7-klövern och istället bildar egna rent muslimska partier.

  Det verkar som om denna dag nu har kommit, detta kan bli en riktigt katastrof och mardröm för, i första hand Sossepartiet, men även Mupparna och Centerpartiet har satsat på muslimsk förstärkning. Det här kan bli riktigt komiskt….

  https://ledarsidorna.se/2019/08/nytt-politiskt-parti-blir-game-changer-i-den-muslimska-diasporan-i-valet-2022/

  //Gunnar

  Gillad av 3 personer

 13. Rolle 2019-08-08 / 07:48

  Läste detta i Illustrerad vetenskap.
  ”Psykopater övervärderar sig själva, utnyttjar andra människor, manipulerar dem och känner ingen skuld, när någon lider på grund av dem. De är ofta opålitliga och lögnaktiga.
  Är det en tillfällighet att det stämmer in på sossen?

  Gillad av 2 personer

  • Gunnar Karlsson 2019-08-08 / 11:22

   ROLLE, ursäkta språket, men din retoriska fråga var så djäv… bra och mitti i prick, skrattade så jag höll på att spilla ut kaffet…..

   //Gunnar

   Gillad av 2 personer

 14. Janne 2019-08-08 / 06:31

  Elva miljoner är trots allt en skaplig summa som sägs investerats på ett ställe som ser fallfärdigt ut,jag får det inte att gå ihop riktigt,är det inte dags att begära ut en offentlig redovisning vad pengarna har gått till i verkligheten och inte detta jävla smusslande jämt och ständigt.Är det så att hela kommunstyret består av ett gäng mytomaner,och hur länge ska dom klara sig med lögner och bortförklaringar,det blir ju bara värre och värre för varje dag.Snart faller hela skiten som ett korthus.

  Gillad av 2 personer

 15. Gunnar Karlsson 2019-08-08 / 04:09

  Man behöver inte vara professor i Psykiatri för att förstå att karln lider av minst en allvarlig diagnos, i det här fallet ligger Anosognosi nära till hands.

  Det mest allvarliga, tycker jag, är att de som nominerat honom, i detta fall det Socialdemokratiska partiet, inte sätter ned foten, även om han har någon form av pampstatus, för det är partiet som kommer att få ta smällen när bubblan spricker.

  Den uppkomna situationen har beskrivits av den kände danske författaren. H.C. Andersen i hans välkända saga, Kejsarens nya kläder. Vars sens moral är att ibland så krävs det naiva barnaögon för att avslöja en bluff.

  Reality check, ta några 6–7 åringar och beskriv följande scenario för dem, ”Först köper vi godis för 8 Kr, sedan köper vi lite mer godis för 11 Kr, sedan säljer vi allt godis för 10 kr. Hur mycket vinst har vi gjort ?” Ungarna kommer omedelbart att skrika högt ”Det är ingen vinst, det är ju förlust !!”

  //Gunnar

  Gillad av 2 personer

 16. Thor 2019-08-08 / 00:43

  Johan Persson är en bluffgubbe av värsta sort. Ljugande är merit nummer ett för att bli invald i socialdemokraternas partistyrelse.

  Vilken idiotattityd till skattebetalarnas pengar dessutom, ”migrationsverket betalar, så det gör inget”.

  Gillad av 4 personer

 17. Muhammed 2019-08-07 / 22:31

  Det är ofattbart hur denne man gång på gång kan slå sig för bröstet och vägra inse konkreta fakta. Allt som är katastrof beskrivs som ”utmaningar” och andra kommuner är minsann värre eller sämre. Det bortförklaras och förnekas in i det oändliga. Det är nästan så man tror att han själv tror på lögnerna han häver ur sig, vilket är riktigt skrämmande.

  Gillad av 3 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s