SVENSK VARDAG IDAG

KalmarTingsrätt

I veckan kom en dom vid Kalmar tingsrätt som jag tänkte delge mina läsare. Jag tänkte inte kommentera den så mycket utan jag skall citera delar av vittnesmålen som finns i domen. De talar nämligen sitt egna språk och det säger också en del om de personer som söker sig till Sverige. Detta inträffade i en ICA-butik i Vimmerby.

Den tilltalade är 47 år och medborgare i Marocko och har ett beslut om utvisning från 2017.

”Av den skriftliga utredningen framgår att Mustapha Moutawakil är utvisad ur riket och saknar rätt att uppehålla sig här. Av handlingarna framgår att Mustapha Moutawakil nöjdförklarat sig över Migrationsdomstolens dom av den 24 oktober 2017, genom vilken han utvisades och fick återreseförbud (aktbil 9 s. 117).”

Uppenbarligen har den tilltalade aldrig lämnat landet. En fråga jag ställer mig är hur han klarat sitt uppehälle sedan oktober 2017. Har han flera identiteter?

”Det stämmer att han var på ICA och plockade till sig de angivna varorna. Han letade sedan efter en kassa att betala i och följde efter andra personer som gick mot utgången. Han blev kontaktad utanför kassan. Då berättade han att han hade för avsikt att betala. Han hade 5 000 kr i den ena handen som personalen tog hand om. Han följde sedan med till kontoret. Personalen började där pressa honom. Han fick sedan ett anfall och minns inte vad som hände.”

”Hon arbetade som butikskontrollant. Hon befann sig på Coop när hon blev kallad till ICA. Hon fick signalement och stoppade personen utanför kassorna. Hennes kollega anslöt. De förde med sig Mustafa in till kontoret. Hon såg honom inte prata med någon annan än henne och Nathalie. På kontoret tog han fram en del av stöldgodset. Mustapha var uppe i varv. Hon tillkallade polis. När Mustapha fick klart för sig att de ringde till polisen blev han uppjagad och försökte fly. Mustafa kom ut i korridoren. De fick ned honom på golvet i korridoren. Han kom loss och tog sig till bakdörren. Han fick upp den. Han låg på ryggen med ett ben utanför. Hon och hennes kollega försökte dra in honom. De kom åter in i fikarummet. Där tog Mustafa tag i glasföremål, vaser mm. Som Mustafa slog sönder föremålen och började skära sig. Personalen hjälpte till att få undan bord och stolar för att bereda plats. Det var tumult. Mustapha blev hal av blod och svår att hålla. Han dunkade huvudet i glasrutan. Sedan slog han armbågen genom fönstret som krossades. Han hoppade sedan ut och sprang iväg. Polisen tog över ingripandet.”

Vittnesmål från en av de poliser som grepp den tilltalade.

”De lade ned mannen på marken och belade denne med handfängsel. Även väktarna kom till platsen. Mannen hade saker i kläderna och var mycket blodig. Hans armar var uppskurna. Han var otrevlig verbalt. Han talade engelska. De uppfattade inga kramper.

Plötsligt lade han sig ned och blundade. Han svarade då inte på tilltal. De fick beskedet att ambulans skulle dröja i 45 minuter. Plötsligt vaknade han till igen. Hon kan inte bedöma om anfallet var på riktigt eller spelat. Hon fick känslan där och då att det inte var verkligt. De anträffade något sorts skäggvax i hans kalsonger. De körde honom därefter till sjukhuset i Västervik. När de skulle få in honom i bilen vägrade han ta in benen. Han satte sig till motvärn. Slutligen gav de honom en elstöt och fick in benen. Mustafa började äta på spotthuvan när han fick den på sig. de tog därför av den. Han hade även benfängsel. De fick ut honom ur bilen och satte honom i en rullstol. Mustafa ville inte låta sig undersökas.

De flyttade fram handfängslen. Han började då slå med armarna och skrika. Läkarna ville då inte behandla honom. Mustafa klamrade sig fast i ett handfat. I korridoren hasade han ur rullstolen och hamnade på golvet. Han gjorde motstånd när de åter skulle flytta handfängslet till bakom hans rygg. I samband med detta bet han henne i låret. Hon ryckte bort benet häftigt. Hon tror att Mustaphas tand fastnade i hennes byxor. Mustapha skrek då att han behövde en tandläkare. De gav honom ytterligare en stöt och fick på honom fängsel på ryggen. Hon kollade direkt att det inte blödde och att bettet inte hade gått igenom. De band om hans armar. I bilen spottade han mot henne utan att träffa.”

Den tilltalades vittnesmål är kort.

”Han minns inget av händelserna med poliserna. Han har inget minne av att han skulle ha bitit någon. Han har inte vägrat att låta läkarna behandla honom.”

Utvisning

 ”Mustapha Moutawakil har återfallit i brott. Med hänsyn till de brott som under kort tid begåtts i Sverige och den tidigare brottsligheten finns det skäl att anta att Mustapha Moutawakil kommer att göra sig skyldig till fortsatt brottslighet. Mustapha Moutawakil är tidigare utvisad och har sedan tidigare återreseförbud. Han saknar således rätt att visats i Sverige. Det har inte framkommit några skäl som talar mot utvisning.

Av yttrande från Migrationsverket framgår att det inte föreligger något hinder för utvisning. Mustapha Moutawakil ska därför utvisas ur Sverige. Återreseförbudet bör bestämmas till fem år.”

Den tilltalade döms till 3 månaders fängelse och skadestånd på totalt 21 000 kronor. Nu finns det ingen anledning att tro att den tilltalade kommer betala en enda krona av detta.

Den tilltalade häktades den 19 juli och skall kvarvara i häktet tills domen vinner laga kraft, vilket dröjer ca 4 veckor. Det innebär i praktiken att han suttit av sitt fängelsestraff på 3 månader eftersom ofta frigivning sker efter 2/3-delar av strafftiden.

Jag ställde frågan till en jurist varför inte den tilltalade utvisades på längre tid eller till och med på livstid från Sverige, då han är 47 år gammal. Jag fick följande svar.

”Det är tyvärr, enligt rättspraxis och delvis enligt lag, inte möjligt med livstids utvisning för dessa brott!”

Frågan är om det svenska rättsväsendet bara friger den tilltalade efter avtjänat straff och förväntar sig att den tilltalade bara lämnar Sverige självmant?

Han bör givetvis transporteras till Marocko med både handfängsel och fotfängsel. I annat fall kommer sannolikt något annat land inom EU få ta del av hans nya gärningar om han nu lämnar Sverige frivilligt.

Här är en länk till Vimmerby Tidnings artikel om domen.

https://www.vimmerbytidning.se/nyheter/vimmerby/valdsam-tjuv-bet-polis-i-laret-om6245256.aspx

41 reaktioner på ”SVENSK VARDAG IDAG

 1. turrim 2019-08-17 / 07:53

  Jag ser en kopia i Samhällsnytt av häktningsframställning i Östersund. Där står att uzbeken behöver tolkhjälp på ryska. Han arbetade i åldringsvården och jag undrar om jämtlänningarna fick tolkhjälp när han var serviceansvarig.

  Enligt snyftreportage så var han snäll mot djur och talade bra svenska…..

  Gillad av 1 person

  • Gunnar Karlsson 2019-08-17 / 14:31

   Hela det nya bluffsamhället är byggt på grova lögner…

   //Gunnar

   Gilla

  • Evert 2019-08-17 / 13:10

   Tredje bilbranden i rad!

   Gilla

 2. martiusus 2019-08-16 / 21:58

  Associationer:

  Lönneberga…vad tänker man på då? Emil svarar dom flesta.

  Men det har hänt något fasansfullt med VÅRAT Sverige, och minnet av den vidriga gruppvåldtäkten lägger sej som ett svart ondskefullt moln över lilla Lönneberga, liksom över hela landet. Vi är under attack – av mörkermän.

  Gillad av 2 personer

  • Cosmik Debris 2019-08-16 / 23:18

   Doktorn i Mariannelund får inte längre in lintottar som fastnat med huvudet i soppskålar. Det är brutala muslimska gruppvåldtäkter som är doktorns nya specialområde.

   Ni vet vad jag tycker om muslimer.

   Gillad av 1 person

   • Muhammed 2019-08-16 / 22:49

    Oj! Varför lägger Barometern upp det på förstasidan idag?

    Nyhetstorka?

    Gilla

   • Thoralf A 2019-08-16 / 23:35

    Du menar på webben? Den har varit där sedan den 21 juni eftersom debattsidan varit nedstängd sedan dess och inga nya debattartiklar publicerats.

    Gilla

   • Muhammed 2019-08-17 / 02:21

    Ja, jag menade på webben. Varför nedstämd? Debatt och Reagera är väl ingen större skillnad?!?

    Gilla

   • Thoralf A 2019-08-17 / 07:33

    Fråga Mats Andersson på Barometern?

    Gilla

   • Muhammed 2019-08-17 / 02:22

    Nedstängd 🙂

    Gilla

   • Thoralf A 2019-08-17 / 07:35

    Den stora lokaltidningen klarar inte av att ha den igång under semesterperioden. Censuren är en krävande uppgift verkar det som.

    Gilla

   • Evert 2019-08-17 / 13:34

    Det var några kommentarer under Abazas artikel som inte var så positiva. Då stängde chefredaktören debatten!

    Gilla

 3. Roland Salomonsson 2019-08-16 / 20:03

  Ni förstår väl varför den Uzbekiske imamen och terroristledaren, som leder terroristgruppen vilken tagits in av UD, men alltså ansetts för farlig för att som alla andra av det ca 30-talet upprorsrörelser, INTE får vistas i Stockholm utan i den lilla orten Strömsund. Det blir inte samma mediadrev om de spränger (utför något terrorattentat mot) några landsortsbor, som det skulle bli om sprängningen (attentatet) sker i Stockholm. Alla minns ni väl Akilov samt hur terroristerna förberedde ett attentat, vilket SÄPO (av ren tur) lyckades stoppa. Och ingen av dem straffades för något väsentligt brott, utan går lösa och lediga.

  I Stockholm har UD med trixade SIDA-pengar ordnat fritt uppehälle och rörelsekontor för 30-talet av jordens terrorrörelser. Enda kravet är att de liksom S förklarar sig vara socialister (alltså kommunister).

  Gillad av 2 personer

  • Gunnar Karlsson 2019-08-16 / 22:05

   Dårhuset har inga gränser….

   //Gunnar

   Gilla

 4. Lars Johansson 2019-08-16 / 19:56

  Hur kan det komma sig att en sådan individ kan överhuvudtaget kan befinna sig i vårt land?Vad säger de så goda aningslösa människor i detta fall?

  Gillad av 1 person

 5. Sven 2019-08-16 / 18:27

  Mycket märklig skriftlig utredning. Vem är det som skriver så dålig svenska. Är det poliser, ämbetsmän
  eller vilka kan det vara? Hursomhelst så kan de knappast gått ur en svensk skola. Eller så har skribenten det, med tanken på hur det går med den svenska skolan.

  Gillad av 1 person

 6. dajevlar 2019-08-16 / 18:24

  Sverige är utsatt för en analog ”Ddos-attack”.

  (Denial-of-service (DoS) attack = en attack mot ett datasystem i syfte att hindra normal användning av systemet. Den vanligaste angreppstypen är överbelastningsattack, där systemet kommer att använda någon knapp resurs (nästan) enbart till att hantera data genererat genom attacken.)

  Inget av våra system är anpassade till den massiva hitkomst av människor som just nu sker. Inte polisen, inte vården, inte skolan. Inte heller vår LAGBOK är anpassad !

  Det börjar bli parodiskt när man hör att en fånge inte återvände när hans permission var slut, eller när en utvisad inte åkte hem….. eller när den som sökt och fått asyl åker till sitt hemland på semester. Helt otroligt…

  Förr bubblade jag av ilska och frustration, nu har jag lugnat mig och ler mest åt förfallet. Tror det har gått så långt nu att allt måste haverera totalt, innan vi kan börja om igen.

  Vi är den första generation alla kategorier som överlämnar ett sämre samhälle till våra barn, än det vi själva föddes in i. DEN FÖRSTA som gör så ! Vi borde skämmas !

  Gillad av 1 person

  • Gunnar Karlsson 2019-08-16 / 22:09

   Och vilka är det som är ansvariga för angreppet ?? min gissning är att det är lille Morgan i Höganäs ….

   //Gunnar

   Gilla

 7. Cosmik Debris 2019-08-16 / 17:36

  Jag har länge väntat på vem/vilka som först vågar att säga det självklara. Det blev alltså Jimmy Jansson (S) i Eskilstuna.

  INTE SD! Vad ska vi med SD till?

  ”En tydlig skillnad på vilken välfärd som bara är tillgänglig för medborgare. Jansson menar att utbildning och akutsjukvård är rättigheter för alla, men att bidrag och andra skyddsnät inte är självklart om man inte bidrar tillbaka till välfärden.”

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jimmy-jansson-s-vill-se-krav-pa-motprestation-for-medborgarskap

  Gillad av 2 personer

 8. Thomas 2019-08-16 / 17:35

  Utvisning i Sverige gäller inom fotboll och ishockey i Sverige, inget annat.
  Det går inte längre. Sverige är helt förlorat. Laglösheten är total. Och politikerna står och svammlar om utmaningar.

  Sånt pack som det marockanska slöddret Thoralf nämner vimlar det av i Sverige.
  De driver runt vind för våg och gör brott utan att myndigheten bryr sig.
  Jag var bosatt i Göteborg i slutet av 90-talet en tid.

  På den tiden kunde man gå genom affärscentrat Nordstan på kvällar efter 21.
  Även runt operan och lilla bommen kunde man spatsera ostört och jag tog en del nattbilder i den maritima miljön. Idag hade jag aldrig vågat.
  Idag är det fullständigt livsfarligt vistas där på kvällar, det är lika riskabelt som att gå i vissa kvarter i Johannesburg eller Kabul.
  Det fullständigt dräller av afghaner, somalier, marockaner och annat löst drivande mena-folk,
  Unga ,knarkpåverkade, knivbeväpnade. Ingen polis vågar ta i detta.
  Göteborgs kommun med sossekärringar och socialtanter tror att det hjälper dela ut bullar, ge dem en fritidsgård och så blir de som genom ett trollslag snälla konfirmander 🤮😡

  Det är inte mer en nån vecka sedan ett knivmord utfördes där. Och ett till på andra sidan älven.
  Och det var inga Andersson,Petterson eller Lundström inblandade om vi säger så..
  Många svenskar orkar inte bry sig. De skyndar hem till sin lilla vrå och väntar på fredagstacos med familjen och mys.
  Därför ser vi inget annat än fortsatt nedmontering av det en gång framgångsrika Sverige som nu är ett u-land.
  Skit, smuts, skräp, klotter, förfallna byggnader som står övergivna, krossat glas, bilvrak överallt.

  Och aggressiva, hotfulla unga invandrarkillar i stora flockar överallt,
  Vandrande tält med barnvagnar på väg till kommunens socialkontor för att få pengar som behövande svenskar inte kan få.
  Så ser det ut på mängder av platser i Sverige 2019.

  Det är sorgligt, avskyvärt, tragiskt, bedrövligt, ledsamt men främst ett fruktansvärt svek och förräderi av våra politiker.
  Numera hörs ju nästan mer arabiska än ärans och hjältarnas språk här i landet.
  Sverige. Arma, arma land.

  Gillad av 5 personer

  • Thor 2019-08-17 / 13:23

   Arabiska, just det. Använder mig ibland av Google translate. Ett av de språk som kommer upp som default är arabiska. Nån jävel på Google har programmerat att eftersom jag befinner mig i Sverige så vill jag väldigt gärna få översatt till och från arabiska! Vilken fin service! Till och med när jag är utomlands och inte har min egen dator men vill översätta till och från svenska så lik förbannat kommer arabiska upp som default. Hjääälp!

   Gilla

 9. turrim 2019-08-16 / 17:20

  Egentligen drar jag mig för att hänvisa till andra bloggar. Thoralf med sina ämnen och kommentarer klarar sig så bra ändå.

  Men under rubriken Svensk vardag idag så tycker jag att det passar att peka på Östersund som ett alternativ till Kalmar.

  Det är Uvell som berättar fakta om ”Islamisterna i Östersund” som vi inte får veta i betalmedia. Hon berättar också varför hon har slutat att skicka text till Östersundsposten. Fakta klassades som rasistisk. Media och myndigheter har haft information om den radikala miljön länge, men struntar i det.

  Kan det finnas vissa likheter med Kalmar?

  https://uvell.se/

  Gillad av 1 person

 10. Nils Dacke 2019-08-16 / 15:46

  Bilden av Sverige som en failed state blir mer och mer tydlig men svenska folket och dess myndigheter och politiker bryr sig uppenbarligen inte. Ovan exempel är ju inte enda fallet där det finns utvisningsbeslut men vederbörande är kvar i landet. Igår skadades en kvinna och två barn allvarligt i Eksjö, mannen begärdes idag häktad och då framgår att mannen som är arab har ett utvisningsbeslut men befinner ändå i landet. Häromdagen greps en man som försökte begå ett terrorbrott i Östersund, mannen begärdes idag häktad och då framgår att mannen som är uzbek tidigare hade ett utvisningsbeslut men kom tillbaka och sökt nytt uppehållstillstånd och är kvar i landet. Arma land, arma land.

  Gillad av 3 personer

  • Lars Johansson 2019-08-16 / 20:03

   Den gamla röstbasen pensionärer, sjuka tror de sig ha,men de det kanske inte är så enkelt längre!

   Gilla

  • Otto 2019-08-16 / 16:40

   Manillagatan? Är det ghetto där med nu?
   Lilla Kalmar, vad händer?

   Gilla

 11. turrim 2019-08-16 / 14:00

  Det blir nog utvisning med kort egentillverkad gummisnodd. Som verkar vara fallet i Östersund.

  Gillad av 1 person

 12. Cosmik Debris 2019-08-16 / 12:53

  Gigantisk muslimsk terrorcentral planeras i Uppsala.

  Katerina Janouch: ” Naiviteten är dock skriande då det främst bör handla om just verksamheten! Motsvarighet till dawa är som om radikala nazister sökte bygglov för ett stort center där de kan indoktrinera unga med att demokratin måste krossas och totalitär nazism införas.”

  Har inte Uppsala tillräckligt med problem?

  Gillad av 2 personer

 13. Cosmik Debris 2019-08-16 / 12:41

  Johan Westerberg: ”Kvinnor är de första att förlora på den feministiska migrationspolitiken ”

  https://ledarsidorna.se/2019/08/svansen-viftar-pa-hunden/

  Nu kan småtjejerna stå där med sina patetiska teddybjörnar och enfaldiga skyltar med texten ”Refugees Welcome” 😊👍

  .. eller är det försvarsspray som gäller nu? Idioter!

  Gillad av 3 personer

  • Kent 2019-08-16 / 15:11

   Exakt !! Tyvärr når småtjejerna en ålder av ca 75 år o kallas då för batikhäxor !

   Gilla

  • Cosmik Debris 2019-08-16 / 15:32

   Johan Westerholm ska det givetvis vara. Skyller felet på ilskan.

   Gilla

 14. hasp 2019-08-16 / 12:31

  Jag kräks.

  Och det svenska ”rättssystemet” kan liknas vid det som kommer upp när man spyr.

  Gillad av 1 person

 15. Fredrik 2019-08-16 / 12:20

  En spotthuva borde vara på sin plats med, dessa invällare är helt galna, borde aldrig släppts in. vi borde haft totalstopp redan år1980.

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2019-08-16 / 12:36

   Han började äta på spotthuvan så den togs bort.

   Gilla

 16. Gunnar Karlsson 2019-08-16 / 12:01

  Vilket djä… vrak, den svenska rättspraxisen måste ändras, sådana här typer skall bara inte få gå lösa i Sverige.

  //Gunnar

  Gillad av 4 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s