SOSSE-LASSE ANSVARAR FÖR INDOKTRINERINGEN AV FÖRSKOLEBARN

Trumpna Donald

För en tid sedan tog jag upp barnboken Bosse & Bella och trumpne Donald i ett blogginlägg. En bok som jag anser är ren politisk indoktrinering av små barn i 2-5 års åldern i förskolan. Läs blogginlägget.

https://thoralfsblogg.com/2019/08/20/sa-indoktrineras-barnen-pa-forskolan/

Så här presenteras boken av ett bokförlag.

”En ny kille, Donald, har börjat på Bosse och Bellas förskola. Han har ljust lockigt hår med flygig lugg och ser sur och bestämd ut. Donald har nyss flyttat in i det vita huset alldeles intill lekparken där barnen brukar leka.

Redan den första dagen märks det att Donald vill bestämma, om allt. Han bygger en mur i lekrummet för att stänga ute de andra barnen. Han slösar med el och äter upp alla bullar som barnen bakat tillsammans.”

 Hela boken går ut på att visa hur elak och ond trumpne Donald är, det vill säga USA:s president Donald Trump. Hur många tror att barnen i åldern 2-5 år förstår hur de blir indoktrinerade. Hur många föräldrar har vetskapen om denna indoktrinering i förskolan.

Trumpna Donald 3a

 Jag har nu grävt vidare och ställt frågor till ansvariga inom Kalmar kommun om boken. Svaren gör mig minst sagt bekymrad och att Kulturrådet är inblandade.

Utbildningsnämndens ordförande är socialdemokraten Lasse Johansson (S) som inte reagerat på boken men han gillar ju inte Donald Trump som socialdemokrat, så det hade jag inte heller förväntat mig. Han förespråkar säkert vänsterindoktrinering av alla barn på förskolan.

Förvaltningschef Mats Linde har heller inte agerat på mina frågor om boken. Men jag fick dock informationen att Kalmar kommun ”köpt in”  17 exemplar av boken och dessutom vilka förskolor som beställt boken inom Kalmar kommun.

Fsk Lindö 1st, Fsk Rinkabyholm 2st, Fsk Lindeberga/Sjöängen 2st, Fsk Ögonstenen 2st, Fsk Björkenäs 2st, Fsk Smedby 2st, Kalmar kommun utbildningsförvaltningen  1st

Kotten 2st, Lunden 1st och Skattkammaren 2st

Efter att jag fått denna uppgift så skickade jag ett mejl till rektorn på respektive förskola med lite information om boken och så ställde jag två frågor.

Enligt vilka kriterier köptes boken in?

Anser du att boken är lämplig i Kalmar kommuns förskolor?

Svaren dröjde några dagar. Men så började de komma. Det var exakt samma svar från varje kommunal förskola, förutom att de bytt ut namnet på förskolan i svaret.

De kommunala förskolorna skickade exakt samma svar till mig och ingen av dem svarade dock på min andra fråga, om de anser att boken var lämplig i Kalmar kommuns förskolor. Se nedanstående svar.

Mejl1 trumpne Donald

Det är så ynkligt att ingen av dem förtjänar att vara rektor på en förskola. Svaret är med stor säkerhet iscensatt eller/och godkänt av någon ansvarig, kanske Lasse Johansson och/eller Mats Linde.

Är den politiska styrningen, det politiska förtrycket så hårt att ingen rektor vågar ha en egen uppfattning? Är rädslan så stor får att svara något som den politiska majoriteten med Lasse Johansson i spetsen inte tolererar?

En av de privata förskolorna, Kotten svarade följande och det hedrade dem verkligen.

”Efter att boken levererats till oss så kunde vi konstatera att den inte passar i vår verksamhet och boken har följaktligen inte använts i undervisningen.”

Sorgligt att inte socialdemokraten Lasse Johansson som högste ansvarige och ordförande för utbildningsnämnden och förvaltningschefen Mats Linde lyckats komma till samma slutsats. Att skrota boken Bosse & Bella och trumpne Donald.

I ett spydigt mejl menar Lasse Johansson, ordförande i utbildningsnämnden att det skulle vara censur om han la sig i vilka böcker som används på förskolorna. Men han vill inte svara på några frågor om den aktuella boken. Med andra ord ingen på Kalmar kommun vill uppenbarligen svara på frågan om de anser boken lämplig i undervisningen på förskolorna.

”Jag kan upplysa dig om att jag har lika lite rätt att lägga mig i vilka böcker som köps in som Stefan Lövfen har rätt att frige en rappare från USA.”

Lasse Johansson (S), ordförande utbildningsnämnden.

En pinsam jämförelse!

Trumpna Donald 2a

Sedan kommer vi även till nästa helt sanslösa omständighet! I svaren från förskolorna framkommer det att boken rekommenderats i en boklista från myndigheten Kulturrådet och att det är en bokgåva.

”Kulturrådet är en myndighet som – genom att främja utvecklingen, informera och ge bidrag till kultur – är med och förverkligar nationell kulturpolitik.”

Jag ställde då frågor till Kulturrådet om boken Bosse & Bella och trumpne Donald och fick följande svar från Kulturrådet.

Mejl2 trumpne Donald

https://www.kulturradet.se/i-fokus/lasframjande/bokgavor-i-forskolan/titlar-bokgavor-till-forskolan/

Det är alltså ca 10 000 förskolor som har haft möjlighet att beställa boken från Kulturrådet. Det anmärkningsvärda är att böckerna är en bokgåva från Kulturrådet.

10 000 förskolor har alltså fått dessa böcker helt gratis från Kulturrådet som delat ut böckerna till ett stort antal förskolor och endast 10-20 förskolor har reagerat på innehållet i boken. Det skrämmer mig!

Kulturrådet bokgåvor

I det mejl jag fått från förskolorna i Kalmar framgår det också vilka experterna är som tagit ut böckerna i bokgåvan.

”I urvalsgruppen sitter Annika Edlund, barnbibliotekarie och litteraturpedagog, Per Israelson, forskare, Salomon Hellman, bibliotekarie, Ingrid Källström, bibliotekarie och förskolepedagog från Myndigheten för tillgängliga medier, Erica Ekelöf, språk-, läs- och skrivutvecklare, Halmstad kommun.”

Man behöver ju inte vara någon Einstein för att förstå vilken politiskt tillhörighet dessa experter innehar. Om det varit något så när objektiva hade de givetvis inte plockat in boken i bokgåvan till förskolorna.

Jag begärde att Kulturrådet skulle ge mig mejladresserna till dessa experter men jag fick följande svar.

Mejl3 trumpne Donald

Ovanstående svar fick jag den 17 september från Kulturrådet. Ingen i urvalsgruppen har hört av sig till mig. Jag förväntar mig heller inget svar. Det är uppenbarligen en feg samling. Jag skulle säkert kunna få fram deras mejladresser på annat sätt, till exempel genom de kommuner där de är anställda. Men jag förväntar mig inget annat än ett politiskt korrekt försvarstal.

Som vanligt är det våra skattemedel som används för att indoktrinera våra barn med vänsterpropaganda.

Detta här är ett minst sagt anmärkningsvärt exempel på hur indoktrineringen av barn pågår i det tysta utan föräldrarnas vetskap men med socialdemokraten Lasse Johanssons vetskap!

39 reaktioner på ”SOSSE-LASSE ANSVARAR FÖR INDOKTRINERINGEN AV FÖRSKOLEBARN

 1. Sandra 2019-10-03 / 18:04

  Thoralf, saknar du arbetet i Riksdagen du hade 2010-2014?
  Eller trivs du bättre med politiken i hemkommunen?

  Gilla

 2. Evert 2019-10-03 / 13:59

  Kalmar kommun i ett nötskal. Kommer inte bli ändring förrän Johan Persson avgår. Han är roten från grunden till all indoktrinering.

  Gilla

 3. Tony Ingman 2019-10-03 / 13:51

  Där är väl den gode chefen i kulturnämnden ute och cyklar lite grand , Censur av
  sådant som folket inte ska ta del av, och påverkan på domstolar har väl aldrig hindrat
  Sossarna,försök inte att inbilla någon att inte flera av dom minst sagt löjliga domar
  som utdöms idag inte har påverkats av sossarna i vårt styre.?

  Så det hade inte förvånat om Stefan Löfven kunnat påverka utgången på domen
  av den Amerikanske rapparen, Men han var ju från fel land. Hade åtalet varit
  omvänt hade S.L säkert lagt sig i. Sossar är dom falskaste figurerna på Jorden!

  Gillad av 1 person

 4. Thomas 2019-10-03 / 13:38

  Det vidriga pågår men medborgarna sover sin godhetssömn.
  Förbannade lismande puckon ger bort vårt land bit för bit.
  Varför är Sverige i framkant med allt sjukt, perverst. ? Varför får allt det gro hos svenska dårar? Måste bero på den indoktrinerade vänsterstyrda samhällsutvecklingen.
  Allt gammalt ska bort hur bra och framgångsrikt det än må vara.
  Hörde häromdan att det var uppåt 1500 som nu vill utredas för att byta kön.
  Det var några stycken år 2000. Hen ska man säga för att inte riskera kränka nån lättstörd typ som inte vill leva i sin kropp utan byta. Snacka om problem.
  Alla som byter kön kan heta Henrik så blir de nöjda, eller?

  Sverige är så kört. Det kommer bli som Titanic, det kunde inte gå under så man då, världens mest osänkbara fartyg. Sverige kan inte gå under, världens mest humanistiska självgoda land med en svettig svetsande stakande självgod skeppare Stefan som är totalt blind och lomhörd inför farorna.
  Vi har det land vi förtjänar. 2018 var sista chansen styra in på lite mer säker mark.

  Men besättning på över 80 % är totalt lomhörd för varningsklockorna. Resten kallades alarmister, nazister, islamofober osv. 2022 är det försent. Muslimerna njuter av att se hur lättlurade svenska naiva är, först tar de lillfingret, sedan handen, vidare, hela armen och ger sig inte förens de fått ta hela dig. Läs Sverige. Fy sjutton vad less man blir. Än värre är det efter att varit utomlands lite och fått lite distans till eländet.
  ”Varför sprängs det så ofta i Sverige är en fråga jag hört ”.
  Svaret är enkelt- tar man hit Mellanöstern får man Mellanöstern här. Logiskt.

  Så kommer jag då hem till min stad, numera kallar jag den lilla Kabul för det finns mer dagdrivande afghaner där än svenskar snart.
  Jag föraktar samhällsutvecklingen men skyll inte på oss som varnat för detta.

  Gilla

  • Thoralf A 2019-10-03 / 13:56

   Så har vi en partiledare för SD som uppenbarligen gömmer sig i Blekinge och aldrig säger ett vettigt ord.

   Gillad av 4 personer

   • Thomas 2019-10-03 / 20:40

    Det verkar fungera att vara tyst. Sd och muslimernas nyans parti blir vinnare om sossarna imploderar. Gött bli av med 2 batikhäxor som Wallström och Strandhäll i vart fall.

    https://www.expressen.se/nyheter/historisk-matning-s-och-sd-jamnstora-for-forsta-gangen/

    Tänk om Gustav fått chansen.. Han hade utklassat alla charlataner I riksdagen. Men han kommer aldrig få bli inbjuden. Hans och afs:s brott är att de vill satsa på svenskar och svensk kultur och svenska värderingar och få landet Sverige bli ett tryggt land igen. Men de flesta vill inte ha det så.
    Och större chans att vi har får en neger som kung i det här landet än att släppa in sverigevänliga i finrummet.

    Gilla

 5. Cosmik Debris 2019-10-03 / 12:43

  Nu faller Uppsala.

  ”– Den främsta anledningen är att Uppsala tagit emot ganska många flyktingar, säger Mohamad Hassan (L), ordförande i arbetsmarknadsnämnden, till UNT.”

  UNT intervjuar alltså en Mohamad Hassan?

  Muslimen ska hem till öknen. Han ska inte vara i vårt land.

  Jag tycker att vi börjar där.

  Gillad av 2 personer

  • turrim 2019-10-03 / 12:48

   En justitieminister som förtränger sådant som det är obekvämt att veta.

   Gilla

 6. T. P 2019-10-02 / 23:12

  Varför ska arbetsförmedlingen finnas kvar när det finns Samhall?

  Gilla

  • stefan a. 2019-10-03 / 09:23

   Därför att sossarna behöver en myndighet som talar om hur bra allting är även om kön växer och ringlar lång utanför AF,s dörr ….

   Gilla

  • Maja Dacke 2019-10-02 / 23:36

   Barnfattigdom beror på hur föräldrarna använder de medel ev bidrag som familjen får in.

   Just det: Barnfattigdom beror på hur föräldrarna använder de medel ev bidrag som familjen får in.

   ::: :::

   Gillad av 2 personer

 7. Barnpedagog 2019-10-02 / 22:07

  Av de 130 författare, författarpar, som fått sina böcker utvalda har ingen skrivit på den ökända listan mot yttrandefrihet.

  Gilla

  • Thoralf A 2019-10-02 / 22:58

   Men vilka lycka att få sin bok utvald. 5000-10000 böcker sålda till en enda kund.

   Gillad av 1 person

  • Tony Ingman 2019-10-03 / 13:57

   Antagligen för att Emil har fel färg,vitt är ute idag bland kulturfjabbarna!

   Gilla

 8. Anonym 2019-10-02 / 20:57

  Det är lite absurt. När det vanligen gäller annan litteratur så finns det knappt någon ände på mängden symbolik och betydelser de kan hitta men nu helt plötsligt så är en spade bara en spade, eller Donald är bara ett förskolebarn och allt annat är tydligen bara någon form av oskyldig slump.
  Fast det är klart när man var barn på 70-talet var det kommunistisk dockteater från DDR på tv, och som litet skolbarn togs man med till diverse mer eller mindre skumma teaterföreställningar där vi fick lära oss om den tidens värdegrund.

  Gilla

 9. Sven d.ä. 2019-10-02 / 19:07

  Jag tittade på länken till Kulturrådets bokval. Jag kände inte igen många författare, men det kan förstås också bero på mig. Jag hoppas att några läsare kan ta sig tid och gå igenom listan och kolla igenom böckerna.

  Jag såg att det endast fanns en bok på engelska. De små glina skulle säkert behöva höra mer engelska.

  Jag fastnade för ”Det är en gris på dagis av Johanna Thydell (arabiska)”. Undrar just vad de arabiska föräldrarna tycker om valet av djur.

  Gillad av 2 personer

 10. Trolle 2019-10-02 / 19:01

  Inte förvånad att Kalmar kommun beställer hem denna propaganda. Det faller helt i linje med Johan Perssons agenda.

  Gillad av 2 personer

 11. Patrik 2019-10-02 / 18:44

  Thoralf, hur tycker du Arbetsförmedlingen sköter sin uppgift? Vad borde man göra med Arbetsförmedlingen?

  Gilla

  • Thoralf A 2019-10-02 / 19:12

   Arbetsförmedlingen kan inte trolla. Det hanterar i stort sett bara subventionerade jobb idag och kan mer eller mindre läggas ned.

   Gillad av 1 person

 12. Staffan Sundqvist 2019-10-02 / 18:21

  Fy Fan på ren svenska! Detta påminner väldigt starkt om den indoktrinering av barn- och ungdom som förekom i Tyskland under 1930-talet. Så, Löfven och hans gelikar ska tala väldigt tyst om ”Bruna rötter”. Sossarna har uppenbarligen snappat upp en hel del lärdomar av mästaren Josef Goebbels. Ränderna går aldrig ur, eller hur?

  Gillad av 5 personer

  • Gunnar Karlsson 2019-10-02 / 20:04

   Staffan, jag är helt enig med dig, dessa satans sossar dansade helt efter Adolfs och Josefs pipa och kopierade allt vad de kunde, det stinker om detta indoktrineringsarbete !!

   /Gunnar

   Gillad av 2 personer

 13. turrim 2019-10-02 / 18:10

  Alla betalmedia och skattemedia har en kulturredaktion. Ingen där gör ett journalistjobb. De enda som ger fakta i dag är alternativa media som överheten försöker stoppa på olika sätt.

  Dessutom värst i ynkligheten, som Thoralf konstaterar, är att ingen välbetald rektor törs ha en egen uppfattning. De borde se på varandra och skämmas när de har nästa utvecklingskonferens på något trevligt ställe. Är ni värdiga att vara rektorer?

  Gillad av 4 personer

 14. Robban 2019-10-02 / 17:35

  En gång i tiden så trodde jag att politik var att olika sidor hade olika lösningar och att man debatterade och kom fram till ett förslag för allas bästa utifrån vilken del av den politiska spelplanen man kommer ifrån!
  Så fungerar det ju inte! Ljug och bedra, gå över lik, vinkla och mörka osv mm
  Viktigast av allt! Inga regler gäller om man ogillar motståndaren!
  Det här kommer bli ett stort problem, när Sverige ska byggas upp efter när/om Sverige får en regering som faktiskt bryr sig om svenskar och svenska intressen!
  Samma metoder måste tillämpas! Varenda en av socialister, liberaler och kommunister på en maktposition måste bytas ut, oavsett om de vill eller inte och inga regler gäller hur det ska göras!

  Gillad av 4 personer

 15. Anonym 2019-10-02 / 17:24

  Sosseriet förpestar Sverige med sin indoktrinering.
  Måtte man få uppleva den dagen de ställs till svars.

  Gillad av 5 personer

 16. martiusus 2019-10-02 / 17:22

  Det är fasansfullt, man blir alldeles matt. Att indoktrinera barn, finns det något
  mer avskyvärt brott. Men dom begriper väl inte ens att dom försöker manipulera
  unga ej ännu färdiga hjärnor.

  På min tid var det troll eller häxor som inte gick att kopplas till person.
  Men nu… Donald. En viss skillnad eller hur.

  Gillad av 4 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s