BREV FRÅN EN PAPPA

Svenskarna Drunknar
Valaffisch från Dansk Folkeparti.

Under lördagen fick jag ihop ytterligare ca 10 000 tecken i mitt utkast till boken. Min blogg är en utmärkt källa för att komma ihåg olika händelser för tio år sedan. Valåret 2010 var ett riktigt sjukt år som den tidens journalister borde skämmas för, de flesta är fortfarande verksamma idag. T.ex. Niklas Orrenius, vilka fula angrepp jag blev utsatt för under den tiden på grund av min blogg. Idag har jag ju lite perspektiv på detta och mina och SD:s farhågor har tyvärr besannats genom den tvärtompolitik som de politiskt korrekta drivit fram för att inte gå SD tillmötes i en enda politisk fråga.

Nu inför till och med Danmark gränskontroller mot Sverige. Något som Pia Kjaersgaard hotade göra redan för 10 år sedan, genom att stänga Öresundsbron.

Den svagbegåvade ministern Mikael Damberg tycker att det är bra. Jag skäms som svensk! Enligt min mening är det en katastrof. Ett sämre betyg kan inte de svenska regeringarna som styrt landet det senaste decenniet få. Det gäller både Reinfeldtregeringen och Löfvenregeringarna.

Undrar om svenska folket har förstånd att rösta rätt 2022? Jag betvivlar det starkt på grund av den tredje statsmakten, som är ockuperad av vänsteridioter.

I veckan fick jag ett brev från en trogen läsare av bloggen. Han undrade om jag ville publicera det på bloggen. Efter att jag läst svarade jag ok på den frågan. Dessutom passade det bra då jag försöker fokusera på mitt bokprojekt. Brevet är ännu ett exempel på hur samhället har misslyckats.

Läs brevet.

BREV FRÅN EN PAPPA

Vad är det som händer med vårt land? Vad är det för människor som stjäl våra barns framtid? Min grabb mönstrade precis och var jättemotiverad och har tränat i två år för att han ville bli jägarsoldat. Den drömmen togs snabbt ifrån honom vid mönstringen. Och jag har de senaste veckorna hört flera liknande historier om hur det går till. Unga heterosexuella svenska grabbar som är lite mer vältränade än genomsnittet och vill göra värnplikten som jägarsoldater eller liknande blir nekade på grund av för låga poäng på psykologitestet. De blir istället förnedrade genom att bli placerade som kockar eller fordonsförare. Flera av grabbarna har blivit så besvikna att de bara gått därifrån.

Hela mönstringsförfarandet verkar så märkligt så jag har kontaktat personal inom försvarsmakten och hört mig för om Rekryteringsmyndigheten. Det är tydligen en civil myndighet inom Försvarsmakten där huvuddelen av personalen består mycket politiskt korrekta kvinnor. Ofta mycket unga. Kvinnliga psykologer, läkare, jurister med ”rätt värdegrund” är tydligen de som bestämmer till vilket förband ungdomarna får komma till eller om de får göra värnplikten överhuvudtaget. Högsta ledningen för Rekryteringsmyndigheten består av en före detta läkare som tidigare gjort försäkringsmedicinska utlåtanden i Sverige, en generaldirektör som vill att försvaret ska vara könlöst och fullt av mångfald, en chefspsykolog som vill ha fler invandrare i försvaret och diverse andra figurer.

Försvarets senaste rekryteringsvideo (som fått mycket kritik) riktar sig främst till tjejer och HBTQ-personer. Brittiska militärens senaste rekryteringsvideo riktar sig muslimer och det kanske blir nästa steg för Rekryteringsmyndigheten i Sverige; ‘Vi har ju så många arbetslösa unga män bland invandrarna. Varför inte låta dem få göra värnplikten. Det skulle ju hjälpa integrationen och de skulle känna sig som en del av samhället’ (eller inte).

Jag har även kollat upp några av psykologerna. En har skrivit en bok för Sveriges skolor, ‘Lågeffektivt bemötande’. Hon är alltså en av de personer som förstört vår skola. Lärarna har ju klara direktiv på att de måste bemöta eleverna och föräldrarna lågeffektivt. Om till exempel en elev börjar slå sönder ett klassrum så får man inte hindra det, utan ska lämna klassrummet tillsammans med övriga elever och låta den stökiga eleven utagera sig och slå sönder hela klassrummet.

Frågorna som ungdomarna får när de mönstrar är följande: ‘Vad skulle du göra om din bästa kompis visar sig vara homosexuell?’ ‘Har du några invandrarvänner?’ ‘Är dina föräldrar skilda?’ ‘Var du en av dem som satt längst bak i klassrummet och kastade suddgummi?’

Var är det för sjuka frågor? Ska verkligen dessa batikhäxor utan någon som helst bakgrund inom militären få sitta och förstöra våra barns framtidsdrömmar?

Tidigare var det så att oavsett bakgrund så gjorde militären soldater av alla som ryckte in. Inte undra på att Sverige håller på att gå åt helvete. Hela landet är som ett enda stort mentalsjukhus.

En orolig, före detta värnpliktig, pappa.

 

29 reaktioner på ”BREV FRÅN EN PAPPA

 1. hllviken 2019-10-14 / 14:18

  De senaste åren har några kurder öppet visat svenskförakt och tagit det för självklart att de ska få

  ha det GÖTT i Sverige. Så fort svenskar visar vilja försvara sig mot utländskt utnyttjande så

  har okvädingsorden vint i luften, från den gruppen.

  Nu är det intressant att läsa vad kurderna skriver på Internet;

  ”We will protect our land and our people. To the last drop of our blood we will not allow Erdogans

  troops to enter Rojava. This war is about Kurdish existence”:

  Gillad av 1 person

 2. Thomas 2019-10-13 / 23:53

  Jaha. Då har man sett ett skräckprogram på SvT. Partiledardebatten.
  Fick gå ut och kyla av mig lite efteråt i höstrusket.

  Snabb analys. Ebba var bäst. Och snyggast men konkurrensen var ju noll. Man blir ju inte äcklad av att se Ebba, till skillnad från att se rödskrikan från Maramö och den mörka folkpartisten.
  Åkesson fick som väntat minst talartid och blev som vanligt svarslös när Jonas Sjöstedt fick in en rak höger men Åkesson vinner ändå debatten tillsammans med Ebba eftersom de andra var så urusla.

  Och sämst av alla ikväll var helt utan konkurrens Per Bolund. Hur tusan kan man skicka dit en skräckslagen rabiat nolla som miljömuppen?
  Han pratar som en duracellkanin, har Bolund en skruv på ryggen som startar upp hans svammel, helt utan nån balans, munnen går inte ihop med resten av ansiktet på karlsloken.

  Det kan bli en framtida klassiker se miljömuppens haveri i efterhand, har nån partiledare i något parti vart så kass och nervös i en debatt.? Karln ser ju rätt vettig ut jämfört med andra miljömuppar som Gahrton och Peter Eriksson som ser ut som dom bor på en parkbänk för jämnan.

  Alice Teodorescu twittrade vad många känner-kom tillbaka Gustav Fridolin ”
  Nu åker Miljöpartiet ut 2022 riksdagen, finns inget annat.
  Och Stefan Löfven. Statsmannamässig är groggnäsan inte.
  Totalt kass i allt han säger som inte finns nedskrivet på papper, stackarn svammlar som han fått alzheimer när han ska tala fritt.

  Herre min själ. Vi står inför gigantiska problem i Sverige med kriminaliteten och partiledarna låter som de är med på ”fångarna på fortet , typ”. Bara käbbel, aldrig nånting riktigt klart och tydligt. Bara snack, ingen verkstad. De bryr sig bara om sitt eget skinn. Och pengar.

  Sverige, arma arma land.

  Gillad av 2 personer

 3. hans ove 2019-10-13 / 19:26

  Thoralf, paret Kotanen spelade ett falskt dubbelspel mot dig. De vägrade skriva på brevet som skulle skickas till partistyrelsen!

  Gillad av 2 personer

 4. Fredrik Östman 2019-10-13 / 16:18

  De människor som beskrivs i brevet tillhör Aktivistklassen eller Nomenklaturan. Det är de som bestämmer i hela samhället. De har gjort den långa marschen genom institutionerna och besatt alla maktpositioner på alla nivåer. För att vi har låtit dem. För att vi har låtit oss luras att tro att de vill oss väl. För att vi har röstat på sjukklövern (snart åtta).

  Gillad av 6 personer

  • Sven d.ä. 2019-10-13 / 17:30

   Dags för ett Byron citat; ”My Native Land, Good Night!”

   Gillad av 1 person

 5. Staffan Sundqvist 2019-10-13 / 15:03

  Som gammalt befäl så måste jag säga att vårt nutida svenska försvar är ett skämt! Hur kan nån tro att det ska fungera med en ÖB som tycker att det är viktigare att vicka på arslet i prideparaden än att sköta det han har blivit tillsatt att göra? Kraven på intagning sänks både inom Försvaret och inom Polisen. Polisen ja, där flyttades utbildningen från Sörentorp till det politiskt korrekta, fruktansvärt vänstervridna Södertörns folkhögskola, som i folkmun går under epitetet ”Blatte-Harward”, och intagningskraven har sänkts så de har passerat alla bottennivåer. Vid en enkät där svarade 50% på frågan om de var beredda att använda sitt tjänstevapen i en trängd situation att nej, det var de inte! De fysiska inträdeskraven har sänkts.Det krävs nya pistoler, lättare sådana, för tydligen anser våra blivande poliser att den nuvarande Sig-Sauern är för tung! Det senaste är att kraven att läsa, skriva och kunna tala och förstå svenska har sänkts. vad blir nästa steg? Kan du räkna till tjugo utan att ta av dig strumporna? Allt enbart bara för den heliga politiska korrekthetens skull! Om inte svenska folket vaknar NU, och ser till att få bort den åsiktsmaffia som parasiterar på Sveriges hjärteblod, då är vi ohjälpligt förlorade!

  Gillad av 10 personer

  • Svinfylking 2019-10-13 / 21:49

   Ja, det är fruktansvärt sorgligt och tragiskt att se Europas förfall och i synnerhet Sverige som snart befinner sig i fritt fall ner i avgrunden. Redan när slakten av Sveriges försvar började, så tyckte jag att det var på gränsen till landsförräderi. Ett sådant agerande skulle inte vara tillåtet innan en folkomröstning i frågan har genomförts.
   Jag har nog varit alltför optimistisk när jag har sagt till bekanta att Sverige kommer haverera som nation ca 2025 om inget drastiskt inträffar … tror nog det går käpprätt åt helvete tidigare tyvärr.

   Gillad av 1 person

  • Lennart Karlsson 2019-10-14 / 17:04

   Som volontär mönstrade jag hos en specialist läkare.
   Han kom in i mottagningsrummet tittade på mig och gick bort till fönstret.
   Med ryggen mot mig så utbrast han med mycket låg röst: ”Grabben du skulle se vilken snygg brud som går förbi”!
   Naturligtvis rusade jag fram till fönstret.
   Läkaren fyllde då i klartecken i ”Mönstringspapperet” eftersom jag var ”rätt intresserad”, reagerade på anvisning, hörde bra och såg bra samt rörde mig obehindrat.

   Fast det var tider som aldrig kommer tillbaka…..

   Gillad av 2 personer

 6. Sven d.ä. 2019-10-13 / 13:58

  Till Pappan i brevet; det skulle vara en ära att bli försvarad av din son. Jag tror han gjort ett utmärkt arbete både i utbildningen och tjänsten.

  Jag tror att svenskar får lära sig at svara ”rätt” i utfrågningar som t ex Polisutbildning, Militärtjänst och andra ställen. många i kåren för jurister, psykologer, socionomer etc är helt indoktrinerade och är den politiskt korrekta statens bästa vertyg.

  För övrigt anser jag att de med dubbla medborgarskap inte ska få bli Poliser eller Militärer. Jag vet inte var de är trogna, Sverige eller det andra medborgarskapet.

  Gillad av 3 personer

 7. World Traveller 2019-10-13 / 13:04

  Hittade även detta:
  Simon anmäler försvaret för diskriminering
  FÖRSVARSMAKTEN Har Simon Nygård Gustafsson blivit könsdiskriminerad? Tjejer med sämre resultat blev antagna till GMU – det fick Simon att anmäla Försvarsmakten till DO. ”Det känns inte som att det gått rätt till”.
  Publicerad 2 nov. 2012 05:00
  Annons

  Simon Nygård Gustafsson, 20, har sökt till GMU – Grundläggande militär utbildning – vid två tillfällen sedan han tog studenten.
  – Jag ville prova på det och se vad jag klarar av, säger han.
  Första avslaget kom efter testerna han gjorde hösten 2011, men det lade han inte så stor vikt vid utan bestämde sig för att prova en gång till. Under en dag i Göteborg i våras fick han och de andra intresserade genomgå fystester, samtala med en psykolog, kolla hörseln och liknande.
  – Efteråt träffade jag en yrkesvägledare och han var positiv. Han berättade även att jag borde vara eftertraktad med den utbildning jag har, fortsätter Simon, som är utbildad yrkeschaufför.

  Känslan var alltså positiv när Simon återvände till Tidaholm, men det dröjde inte länge innan beskedet om avslag till GMU kom.
  – Jag försökte ta kontakt med Försvarsmakten och fråga vad som var fel, men fick till svar att det är 600 till som är i samma situation.
  Simon hade dock fått kännedom om att ett antal tjejer – med lägre poäng och vissa även utan körkort – hade blivit antagna. Han bestämde sig då för att överklaga till Försvarsmakten och när de i sin tur skulle förklara sig i ett yttrande till Statens överklagandenämnd uppgavs att man strikt gått på testresultat från antagningsprövningen.

  Men Simon gav sig inte utan begärde då ut de övriga sökandens meriter. Där framgick att han hade fått 500 poäng av maximala 800 – och att nio antagna tjejer hade fått lägre poäng än Simon. Två av dem visade sig bara ha 100 poäng.
  – Det ser ju inte riktigt bra ut, säger Simon, som då bestämde sig för att göra en anmälan till DO, Diskrimineringsombudsmannen.
  – Finns DO ska man använda sig av den om man känner att det inte har gått rätt till.

  DO blev intresserad av Simon Nygård Gustafssons anmälan och har valt att påbörja en utredning. Som ett led i detta har DO kontaktat Försvarsmakten och begärt ett yttrande som omfattar 17 frågor.
  Bland annat ska Försvarsmakten redogöra för kraven för antagning till GMU, hur man väljer ut kandidater utifrån testresultaten, om kvotering eller positiv särbehandling tillämpas samt anledningen till att Simon inte blev antagen.
  Svaren skulle ha inkommit till DO i förra veckan.
  – Jag vet inte hur det har gått än, säger Simon, som oavsett resultat inte kommer att genomföra någon GMU.
  Dels har han tappat suget och dessutom har han fått jobb.
  – Men det är ändå intressant att höra vad Försvarsmakten säger om det, avslutar han.

  Gillad av 3 personer

 8. World Traveller 2019-10-13 / 13:01

  Grattis på födelsedagen Thoralf!
  Hittade detta på nätet:
  Kan säga att efter att ha varit GSS i 8 år och följt målsättningen för FM att mer hoppa i sidled (Ubåtsflottiljen, AMF, Marinbasen, Ubåtsflottiljen) och bytt tjänster samt utökat mina kunskaper och erfarenheter så tar det slut även för oss.

  Efter 8 år, vidareutbildat mig otaliga gånger, bytt tjänstegrenar, skiftat förband osv så slutade jag som Sergeant med en grundlön på 21450kr…

  Det borde inte vara tillåtet att tvinga folk som väljer att vidareutvecklas och gå mellan förband för att öka sin kompetens att behöva säga upp sig och ta nyanställning på minimilön gång på gång.

  Inte en enda gång jag gått vidare (enligt den modell som FM själva vill att man skall ta) behöva nollställa sin lön varje gång.

  När jag väl var intresserad av att läsa vidare, ja då får jag tvetydiga besked hos rekryteringamyndigheten.
  Två psykologintervjuer på två dagar, den ena ger mig en 2a första dagen och den andra ger mig en 8a andra dagen.

  Jag uttryckte flera gånger viljan att läsa vidare som specialist, men ville då ha en garanti för att antingen komma tillbaka till samma fartyg (det skulle öppnas upp en SpecOF tjänst där) men fick beskedet att det gick inte alls. Var då på Första Ubåtsflottiljen och de var i stort sett avgjort sedan innan att jag var tvungen att gå till ubåt som officer.

  Kan även meddela att bär RALSEN väl kom, så var man måttligt nöjd över att få veta att en viss procent av våran RALS gick oavkortat till ubåtsbesättningar.

  Försvarsmakten kunde ha blivit något fantastiskt, och jag gjorde verkligen allt jag kunde för att ge dem chans på chans.

  Nu har jag äntligen kommit på bättre tankar och lämnat organisationen bakom mig. Tyvärr så tog det mig 8 år för att komma till insikten att jag inte hade en framtid där.

  8 år jag hade kunnat lägga på så mycket annat för att gå vidare i mitt liv.

  Problematiken jag ställdes inför kan sammanfattas så här:

  *Värdelöst att byta förband, det innebär lönesänkning och nollställning.

  *Rekryteringamyndigheten bör omedelbart bli av med uppdraget att sköta all form av rekrytering till GSS eller Officer.

  *Möjliggör för GSSer att faktiskt gå en förkortad utbildning där man läser enbart det som krävs för att kunna gå in som SpecOF efter 6år.

  *Se hellre till att rekrytera kompetent personal från GSS till specifika tjänster, att inte kunna veta var man blir placerad eller var man måste flytta hindrar många från att vilja läsa vidare.

  Jag är garanterat inte ensam att ha hamnat i den här situationen, men efter 8 år så trodde jag verkligen att FM borde göra allt de kan för att behålla erfaren personal.

  Flera av förbanden jag jobbat på här haft ca 70-80% omsättning på GSSer var annat år. Detta är uruselt. Och Lön, vilkor, samt orättvisor är de största anledningarna.

  Gillad av 3 personer

 9. accarlsson 2019-10-13 / 12:57

  När jag förstod att vår son ville satsa på en militär utbildning så grät jag, både av stolthet och av rädsla för vad detta skulle kunna leda.

  När vår son berättade att han misslyckats, på det psykologiska testet vid mönstringen, blev jag först både bestört och förvånad. När vi sedan pratade igenom vad som egentligen hade hänt, kom tårarna igen. Jag grät av stolthet och glädje över att ha en fullt normal son med sunda tankar och åsikter.

  Nu läser vår son andra året på tekniska högskola, och det går bra för honom. Jag är naturligtvis både stolt och tacksam för att han är min son.

  Gillad av 4 personer

 10. Hm 2019-10-13 / 12:47

  De unga svenska män som skall gå igenom mönstringen bör tränas på de ¨kuggfrågor¨ som ställs av de mestadels unga kvinnor som ser som sin uppgift att styra rekryteringen. Egentligen inte så svårt, ljug om bögeriet, ljug om massinvandringen, ljug om abcdxyz-frågor o.s.v. Glöm inte att en av dina bästa vänner heter Ahmed eller Mohammed!

  Gillad av 4 personer

 11. ltsundelin1950 2019-10-13 / 12:23

  Igår extraknäckte jag på en liten restaurang (servering, disk etc). Det var ett 50-årskalas och ca 80 gäster. Gästerna var av spridda sorter: företagare, lärare, pensionärer, vanliga löntagare och tjänstemän.

  Det som slog mig, när jag tjuvlyssnade på pratet vid borden, var att nästan alla diskuterade möjligheterna att ta sig härifrån. D v s flytta från ett Sverige som de upplever som både otryggt och skrämmande.

  Gillad av 4 personer

  • Anonym 2019-10-13 / 15:16

   Det är samma tanke som uppfyller mycket av mina dagar.

   Gillad av 1 person

 12. Gunnar Karlsson 2019-10-13 / 11:31

  Över 50 års hjärntvätt sätter tyvärr sina spår, så otroligt mycket ogräs som måste dras upp och avlägsnas från den offentliga sektorn och sedan måste samma procedur genomföras med i stort sätt hela journalistkåren….

  //Gunnar

  Gillad av 6 personer

 13. Robban 2019-10-13 / 10:06

  Samma med polisen! Där försöker de också aktivt få sämsta tänkbara sökanden som rekryter!
  ”Drain the swamp” är helt nödvändigt om vi ska kunna vända det här!
  De sjuka försöker tyvärr aktivt försämra det redan svåra läget!

  Gillad av 5 personer

 14. SB 2019-10-13 / 10:05

  Arma land, som styrs av ett gäng kompletta dårar. Svenska försvaret behöver unga vältränade och framför allt motiverade män. Att mota bort dem på grund av olika pk-floskler är horribelt. Pk-floskler vinner inga krig. Vältränade och välmotiverade soldater däremot ökar chansen att krig slutar med seger.

  Andra horribla saker: ”lågeffektivt bemötande” vad är detta för högoktanig idioti. Om vi ska ta exemplet med eleven som slår sönder klassrummet. Jag skulle föreslå något som jag kallar ”högeffektivt bemötande” var och en förstår säkert att det innebär hårda nypor. Enkelt uttryckt: brotta ner, för bort, lagför och kräv in skadestånd, och utvisa ut ur riket om det är en utlänning

  Gillad av 4 personer

  • nadacomprende 2019-10-13 / 20:20

   Gillar inte att märka ord.

   Men, det kallas lågaffektivt bemötande.

   Metoden saknar ändå inte kritiska kommentarer.

   Gillad av 1 person

  • Anders L. 2019-10-13 / 21:33

   Fast ”lågeffektivt bemötande” är ett missförstånd. Det heter lågaffektivt, alltså att bemöta med minsta möjliga affekt, sinnesrörelse, känsloreaktion. Psykologiskt verkningsfullt för att dämpa ångest, ilska, hot.

   Gillad av 1 person

 15. Arlindo 2019-10-13 / 09:07

  Grattis på 62.års dagen

  Gilla

 16. Anonym 2019-10-13 / 08:45

  Två reflektioner.

  1. Nej, svenska folket är för lågbegåvat för att rösta Sverigevänligt.
  2. PK-etablissemanget kan ta sitt ”svenska” skitförsvar och stoppa upp i adekvat kroppsöppning. Jag skulle inte offra något för det moderna Sverige som de Sverigefienliga skapat.

  Gillad av 2 personer

  • Thor 2019-10-13 / 12:01

   Ja, herregud vad ska vi med dagens försvar till? Vårt land är invaderat och ockuperat, det kunde dagens försvar tydligen inte förhindra.

   Gillad av 1 person

 17. E 2019-10-13 / 08:34

  Ok…för flera år sedan sökte min vältränade, fullt normalbegåvade son frivilligt till försvarsmakten, han klarade inte psykologitestet vilket gjorde mig mycket konfunderad. Vi pratade inte sådär exakt om detta, det enda han sa var att han inte var beredd på frågorna. Jag hade mer rollen att trösta och peppa när hans dröm sedan länge gick i kras. Med det här brevet trillade poletten ner. Gud hjälpe Sverige

  Gillad av 4 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s