PINSAM PARTILEDARDEBATT

 

Partilledardebatt 20191013

Att lyssna på statsminister Stefan Löfven och Ulf Kristersson debattera energipolitik är minst sagt pinsamt. Kunskapsnivån är väldigt låg och det handlar mest om floskler. Frågan är om de förstår skillnaden mellan energi och effekt. Höra Löfven gång på gång säga att vi har överskott på energi är bara pinsamt eller Kristersson prata om Barsebäck och Ringhals men samtidigt glömma bort Oskarshamn 1 och 2 som stoppades för bara några år sedan, trots miljardinvesteringar.

När invandringen debatterades visade SVT siffror på invandringen och uppehållstillstånd men aldrig siffrorna för det totala antalet uppehållstillstånd. SVT visade bara 1/3-del av sanningen. Jag förväntade mig givetvis att Åkesson skulle angripit SVT för detta falskspel men han kommenterade det inte ens. Mycket illa och svagt av Åkesson.

Jimmie Åkesson tycks sakna glöden att försvara Sverige, vårt land, mot övriga landssvikare.

Tänk om alla floskelpåståenden granskades i detalj.

Löfven, Bolund, Sjöstedt och Lööf är ju fullständigt verklighetsfrånvända. Klimatnödläge? Vilket trams! Vad gör Sabuni i det sällskapet.

Gårdagens debatt kan mest liknas vid en hönsgård och den tyder på att Sverige kommer fortsätta mot botten. Den svenska kronan stärks inte efter den här debatten mellan partiledarna. Jag skulle snarare tro att kronan kommer fortsätta att sjunka i värde mot de flesta andra valutor.

De åtgärder som krävs för att förändra vårt samhälle i rätt riktning saknas till stor del i debatten. Det finns ingen kraftfull ledare som skulle kunna genomföra den förändringen.

Tänk vad jag saknar en Donald Trump, Boris Johnsson eller en Victor Orban i Sverige!

Jag vill också passa på att tacka alla som gratulerade mig på min födelsedag igår. Alltid roligt att så många uppmärksammar det. Efter det trevliga beskedet jag fick den 4 oktober så köpte jag en sista minuten resa till Kreta. Dels för att komma igång med bokskrivandet igen. Det blev ca 7 000 tecken skrivna även på födelsedagen. Även om jag låg några timmar vid poolen och läste en intressant bok som jag kommer att kommentera på min blogg när jag läst ut den.

När man är utomlands märker man hur svag kronan är. Blyfribensin 95 kostar ca 19 kronor i Grekland med dagens kurs på Euro. Att kronan har tappat närmre 20 procent i värde mot euron märks. De svenska pensionärer som valt att bo utomlands har i praktiken fått sänkta pensioner de senaste åren.

Det kan de tacka den rödgröna regeringen för och stödpartierna Centerpartiet och Liberalerna. Vansinnespolitiken i Sverige.

Nu skall jag gå ner till Medelhavet och ta min morgonpromenad och morgondopp innan jag sätter mig och fortsätter skrivandet på min bok.

Jag lider inte av flygskam.

PS

Klicka gärna på annonserna som dyker upp på bloggen. Då stödjer du mig ekonomiskt utan att det kostar dig något annat än ett klick.

26 reaktioner på ”PINSAM PARTILEDARDEBATT

 1. martiusus 2019-10-14 / 16:47

  Morgan Johansson. Det är lätt att inte sugas in i det svarta hål som är hans karisma.
  Hanns kroppsspråk, hans ansiktsuttryck

  Som att stirra på en tom tallrik..

  Gillad av 1 person

 2. ! 2019-10-14 / 15:47

  Annie Lööf (C) Känslopjunk och tomma floskler.
  Jonas Sjöstedt (V) Revolutionära plakat & fradga.
  Per Bolund (Mp) Domedagsprofetior.
  Nyamko Sabuni (L) Integrationsoraklet är tillbaka! Grattis Sverige!
  Ebba Busch Thor (Kd) flickan som visste för mycket. Halleluja!
  Ulf Kristersson (M) tuffe Uffe tuffar på!
  Stefan Löfven (S) gå tillbaka till svetseriet.

  Gillad av 3 personer

  • Stig Bergman 2019-10-14 / 17:20

   Det här var den bästa analysen jag läst från den debatten. Men saknas inte en rad?

   Gilla

   • ! 2019-10-14 / 17:58

    Jimmie Åkesson (SD) malplacerad hermelin bland sju skabbiga katter.

    Gilla

 3. martiusus 2019-10-14 / 15:40

  Löfven är så korkad så han tror att 100 procent av EU-pengarna hamnar hos flyktingarna i lägren i Turkiet och inte ett öre i Erdogans fickor. Snacka om att vara naiv och blåögd.

  Han verkar tro att väljarna är så dumma att de tror på jultomten.

  Har vi någonsin haft en träbock som statsminister, så är det Löfven.
  Och vad värre är – träbocken tror sej kunna mjölka…

  Gillad av 1 person

 4. martiusus 2019-10-14 / 15:29

  Stoppa all invandring och börja slänga ut dem som kommit de senaste trettio åren
  så försvinner mycket av samhällsproblemen.

  Gillad av 5 personer

  • ajxn 2019-10-16 / 07:47

   Oj, och vad många nya samhällsproblem som kommer att dyka upp med alla svenskar som då kommer att synas ännu tydligare i brottsstatistiken.

   Du vet att antal brott har minskat, både absolut och Per capita sedan 1977, med ca 1/3 till ca hälften av vad vi har idag?

   Gilla

 5. Anonym 2019-10-14 / 15:26

  Stoppa all invandring och börja slänga ut dem som kommit de senaste trettio åren
  så försvinner mycket av samhällsproblemen. Så enkelt är det.

  Gilla

 6. stefan a. 2019-10-14 / 14:44

  Sjöstedt var bäst, tyvärr, men så slåss han också för sitt politiska liv tror den interna kritiken i V är större än vad som framgår i media. Löfven såg ut som en hund som får bannor när Sjöstedt skällde på honom,pinsamt, men så slåss de delvis om samma väljare också.

  De polska väljarna har tydligen inte samma syn på vilka som skall styra Polen som det svenska journalistpartiet och div. svenska politiker, och det är ju tur…för Polen….

  Gilla

  • martiusus 2019-10-14 / 16:34

   Sjöstedt var värst, en djupt obehaglig figur, en tomtunna som skramlar.
   Rasist bla, bla, ynkligt.

   Gilla

 7. Skulle Kasselstrand vara bättre än Åkesson? 2019-10-14 / 13:01

  @Thoralf. Roligt att det går bra för dig. Blir nyfiken, vad var det positiva du fick veta den 4:e?

  Gilla

 8. ven 2019-10-14 / 12:36

  Tack Thoralf för att Du redovisar fakta, fakta om till exempel SVT:s skändliga propaganda. Ja egentligen skulle jag nog kalla den lögnpropaganda, och det är mycket allvarligt att statsradion blivit en ren propagandaaktör som inte ens drar sig för att prångla ut lögner.
  SVT påminner faktiskt om nazitysklands utlandsradio och dess propaganda.
  Men så går det väl när personalen består av en hop kommunister.

  Gillad av 2 personer

 9. Marcus 2019-10-14 / 11:25

  OT: Jimmie Åkesson får ju inte komma på nobelmiddagen eftersom han är nationalist. Nu har Peter Handke, som är nationalist, fått nobelpriset i litteratur. Jag hörde att nobelkommittën löser det här lilla dilemmat genom att Handke får priset men sedan inte får gå på middagen. Jag tycker det är rätt rimligt: priset måste man ju få oavsett ens politiska inställning och sedan får ju dom som anordnar festen bestämma om alla ska ha samma åsikter eller ej. Det får ju dom utreda och bedöma.

  Gilla

 10. Sven d.ä. 2019-10-14 / 11:05

  Kul att boken börjat materialisera sig. Men skriv inte för mycket bara.

  Gilla

  • Sven d.ä. 2019-10-14 / 11:07

   Tag gärna hjälp av någon att läsa igenom och justera, kolla gramatik, stavfel mm mm.

   Gilla

 11. Baloo 2019-10-14 / 11:03

  Ebba är en riktig kappvändare – står och gapar om saker hon själv röstat för tidigare och så makalöst hetsig hela tiden!

  Gillad av 1 person

 12. Hacke 2019-10-14 / 10:33

  Jag begriper mig inte på mig själv.
  Inför varje partiledardebatt trissar jag upp mig som om jag förväntar mig att något ska hända, något med substans och kanske rentav ett genombrott. Som att någon ska ta bladet från munnen och beskriva verkligheten och den katastrof Sverige utvecklats till på bara några decennier. Verbalt slå näven i bordet och säga att nu får det vara nog, landet står bokstavligen i brand.
  Och trots att kriminaliteten stod på programmet berördes inte ens det groteska faktumet att Danmark nu upprättar gränsskydd mot Sverige på grund av vår nya exportvara – grov gängkriminalitet!
  Och ingen protesterar ens mot regimmedia och deras falska upplägg kring den helt missvisande statistiken när det gäller invandringssiffrorna!
  Förutom ett något förhöjt tonläge under gårdagens debatt var allt precis som vanligt. Käbbel, floskler och positioneringar. Samma eviga dravel som de senaste tio-femton åren som gjort att landet under samma tid förvandlats till oigenkännlighet.
  Sverige är inte mellanmjölkens land, det här är lättmjölk om man jämför med länder med politiker som Orban, Trump, Salvini, Boris Johnson, Kurz m fl. Det närmaste vi kan komma dessa är väl Kesselstrand. Gud vad jag saknade hans klarspråk inte bara igår utan varje dag och stund i den svenska debatten.
  Grattis f ö Polen och godnatt Sverige.

  Gillad av 5 personer

 13. ROLLE 2019-10-14 / 08:59

  Partiledardebatten i korthet.
  Extrempartiet MP syn på våldet. Sinnessjukt.
  ”Jag trodde aldrig att det var möjligt att sitta och sakna Fridolin bara bittelite. Men när den galne muppen Bolund påstod att det grova vardagsvåldet och otryggheten vi lever med idag inte beror på invandringen, utan alltid varit konstant – då längtade jag t.om efter Romson. ”
  http://soldatmamma.blogspot.com/2019/10/partiledardebatten-i-korthet.html

  Gillad av 3 personer

 14. ROLLE 2019-10-14 / 08:34

  Grattis så här i efterskott.
  Håller med dig att debatten höll låg nivå.
  Att inte Jimmie reagerade på invandringssiffrorna är märkligt.
  Ingen som ställde frågan varför vi har alla dessa..
  mord
  våldtäkter
  bilbränder
  sprängningar
  misshandel
  stenkastningar
  mm
  Varför finns detta nu?
  Vad har ändrats i samhället så det blivit så här?
  Vilka är brottslingarna?
  mm
  Beröringsskräcken är total.

  Gillad av 1 person

 15. Stig Bergman 2019-10-14 / 07:43

  Ja, så rätt! Var har vi en Donald Trump, Boris Johnsson eller en Victor Orban i Sverige? En ledare är viktigare för Sverige än allt snack om väder o vind mellan Rosenbad och Helgeandsholmen.

  Gillad av 4 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s