BÄSTA MEDICINEN MOT KLIMATÅNGEST

Egentligen borde detta klipp visas i alla högstadieskolor och gymnasieskolor i hela landet. Tänk så mycket bättre alla ungdomar skulle må. IPCC har ju snart fått en hel generation med barn att få klimatångest.

Swebbtv kanske kunde göra ett videoklipp med Elsa Widding som bara riktar sig till barn och ungdomar och som på ett pedagogiskt sätt reder ut begreppen. Med syftet att minska klimatångesten hos unga människor. Sedan kunde SD-politiker ute i kommunerna motionera om att videoklippen skall visas i kommunens skolor för att i varje fall få uppmärksamhet och att lokalmedia skulle skriva om förslagen. Även om motionen avslås så skulle säkert många kloka föräldrar leta upp videoklippet och titta på det tillsammans med sina barn,

Tänk så många barn som luras och mår dåligt tack vare politikerna inom IPCC.

 

Den dagen den svenska regeringen säger att vi måste bygga kärnkraftverk för att minska koldioxidutsläppen och för att klara Sveriges energiförsörjning. Den dagen skall jag överväga att börja tro på klimatlarmen. Kärnkraften har lägst koldioxidutsläpp av alla energikällor som är tillgängliga i Sverige enligt Vattenfalls livscykelanalys.

Jag har dessutom inte det minsta klimatångest eller flygskam. Kom ikväll hem från med fjärde utlandsresa/utlandssemester i år. Thailand, Mallorca, Malaga och nu Kreta. Som pensionär kan man resa när lusten faller in. Det går alldeles utmärkt att även ta en sista minuten resa som jag gjorde till Kreta.

 

9 reaktioner på ”BÄSTA MEDICINEN MOT KLIMATÅNGEST

 1. botwid 2019-10-19 / 15:17

  Expressen lade just ut en rubrik: ”SD-toppens nya utspel: ”Är en stor klimatbluff”.
  Denna artikel försvann snabbt från Expressens startsidan medan artikeln
  ”Greta Thunbergs starka ord i Kanada: ”Ni är hoppet” fick ligga kvar.
  Vilka djävla hycklare! Expressen inser att SD håller på att gå förbi S och detta skulle bli spiken i kistan för S. Titta man tillbaka i historien har SD alltid haft rätt. Detta gäller även klimatet. Dags att bubblan spricker.

  https://www.expressen.se/kvallsposten/sd-toppens-nya-utspel-ar-en-stor-klimatbluff/

  Vi som använder termometrar skiter i Greta och skitpartierna som inte har en susning om klimatet.

  Gilla

 2. Anonym 2019-10-18 / 09:17

  Konstigt nog så är det tydligen mest etniska svenskar som ska känna ”skam” för det mesta…
  Undrar hur många ”flyktingar” som känner ”flygskam” när de flyger hem på semester till sina hemländer som de ”flytt” ifrån…?

  Gillad av 1 person

 3. accarlsson 2019-10-18 / 08:03

  En utmärkt idé att göra en video där Elsa Widding får möjlighet att berätta lite för våra barn om klimatet. Problemet med klippet ovan är att Elsa i likhet med flera andra föreläsare på Swebbtv:s Höstkonferens talar under stor tidspress.
  Dela gärna upp en föreläsning riktad till barn i flera kortare avsnitt, så att barnen får lätt att behålla koncentrationen.

  Gillad av 1 person

  • Evert 2019-10-18 / 10:51

   Enbart 9 invandrarfamiljer har matkasse, resten svenskar. Det säger väl det mesta.

   Gillad av 1 person

  • Kiss 2019-10-18 / 13:08

   Johan Persson måste vara nöjd med den utvecklingen. Vi svenskar har blivit B-laget i det nya häftiga Sverige!

   Gilla

 4. Rune 2019-10-17 / 22:51

  ”Som pensionär kan man resa när lusten faller in.”
  Men kostar inte resorna något?
  Frågar jag som tvekar inför en resa till Frankrike nästa år.

  Gilla

  • Thoralf A 2019-10-17 / 22:59

   Så är det givetvis.

   På 1980-talet kom socialdemokraterna med löntagarfonder och tvångssparande för den som kommer ihåg och var med på den tiden. Då insåg jag att det aldrig går att lita på staten och i synnerhet inte det ”statliga pensionssparandet” med avdragsrätt eller hur stor pension man skulle få i framtiden. Där kunde staten ändra reglerna som det passade dem. Jag började istället att månadsspara i aktier och fonder. Idag kan jag unna mig en utlandsvecka ett par gånger om året för mina sparade penningar.

   Gillad av 2 personer

   • Onkel Björn 2019-10-18 / 01:32

    Man ska aldrig överlåta sin ekonomi på andra att sköta. Gör man det så får man skylla sig själv om pengarna försvinner. Att ta hand om sina pengar är egentligen inte svårt, även om banker, finansinstitut, ekonomiska rådgivare och andra gör allt för att det ska låta svårt. Och för att göra så det verkar krångligt hittar de på en massa olika svåra termer och upplägg. Allt för att förvirra. Och inte att förglömma, de tar betalt för sina tjänster. En del tom rejält. Det är inte för inte som bla bankerna gör miljardvinster, per kvartal.

    Gillad av 1 person

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s