JAG DROG NED BYXORNA PÅ CHEFREDAKTÖREN

Idag fick jag ett tips om en krönika skriven av chefredaktören för Vimmerby Tidning/Kindaposten och Västerviks Tidning, Christoffer Nielsen. Krönikan handlade om fejk news. Krönikan är låst men följande länk kan du hitta artikeln

”Fejkade nyheter handlar inte om att en tidning råkar publicera feluppgifter. Sånt händer ibland så klart, men när det händer är vi snabba att rätta till uppgifterna.”

Ja, det låter ju väldigt fint men vem avgör vilka uppgifter som är de rätta? Istället beskyller han mäktiga politiker som USA:s president eller klimatskeptiker för att sprida fake news men också vissa organisationer och lobbyister, när medier publicerar uppgifter som inte passar deras världsbild.

Med andra ord, det som media skriver är alltid sant och riktigt enligt chefredaktören Christoffer Nielsen. Vidare skrev han följande i sin krönika.

”Det finns flera sajter i Sverige som bygger på att få spridning på fejkade nyheter i rena vinstsyften.”

Det här tyckte jag var ett intressant påstående från en chefredaktör. Så jag skrev ett mejl till Christoffer Nielsen på förmiddagen.

 

Christoffer 1

Jag fick ganska omgående följande svar.

Christoffer 2

Men det var ju inte svar på min fråga. Jag ville ha faktiska exempel på svenska sajter som publicerade fake news för att tjäna pengar och deras webbadress. Så jag svarade med att upprepa min fråga i ett nytt mejl till chefredaktören.

Christoffer 3

Åter igen var han snabb med sitt svar. Kanske lite för snabb, tänker jag.

Christoffer 4

Ett skrämmande svar från en chefredaktör! ”Du dikterar inte vad jag skall göra eller inte göra.” Sedan var det slut på kommunikationen.

Christoffer Nielsen kunde med andra ord inte namnge en enda sajt som publicerade fake news i rena vinstsyftet. Jag kan i varje fall inte tolka hans svar på något annat sätt. Han hade helt enkelt inga fakta som underbyggde hans påstående i krönikan.

Med andra ord så var hans påstående i krönikan ren fake news!

Kommer ni ihåg rubriken på krönikan? Det blir nästan lite parodi när rubriken var ”Så undviker vi fejkade nyheter”. Hur många tror att Christoffer Nielsen kommer rätta till felet krönikan? Eller som han skriver i sin egen krönika.

”Fejkade nyheter handlar inte om att en tidning råkar publicera feluppgifter. Sånt händer ibland så klart, men när det händer är vi snabba att rätta till uppgifterna.”

Så går det till när jag drar ned byxorna på en chefredaktören och ”småpåve” för en lokaltidning på landsbygden.

PS

Klicka gärna på annonserna som dyker upp på bloggen. Då stödjer du mig ekonomiskt utan att det kostar dig något annat än ett klick.

Ett väldigt bra avsnitt av Henrik Jönsson om statspropaganda.

 

 

 

29 reaktioner på ”JAG DROG NED BYXORNA PÅ CHEFREDAKTÖREN

  • Anonym 2019-10-19 / 16:49

   Lars Nord är en gammal betongsosse med besserwisser-attityd. Dessutom vegetarian och bilhatare.
   Han (Hen?) retar sig väl på SD’s framgångar i hemstaden och på riksplan.

   Gilla

  • Sven d.ä. 2019-10-19 / 14:04

   SVT verkar inte förstå att de har en agenda och driver samhället i en viss riktning. Det tycker jag är anmärkningsvärt och mycket otrevligt. Journalisterna tror att de är neutrala, de har ingen känsla för vad som är subjektivt eller objektivt.

   Gilla

 1. Bajen666 2019-10-19 / 09:55

  Hehe bra Thoralf så ska en sllpsten dras inte bara brallorna drogs ner tror även kalsongerna åkte med av bara farten.

  PS: Varje gång jag är härinne så klickar jag 7-8 gånger på din reklam…det kostar ju mig inget mer än några klick…:-)

  Gilla

 2. Robban 2019-10-19 / 09:23

  Något som är både oerhört skrämmande och humor, på samma gång! Är att SVTs vd Hanna Stjärne togs ut till EUs kommission/grupp, som ska arbeta för att lösa problemet med Fake News!
  Om inte det är som att sätta räven som chef över hönshuset, så vad är?
  Möjligen så skulle den kroniska mytomanen Wolodarski kunnat vara ett sämre val!
  Det finns fler exempel där principen, sämsta tänkbara, verkar vara ledordet!
  Ylva Johansson som chef för EUs migrationspolitik! Den radikala islsmisten som migrationsverket satt som chef för Sveriges andel kvotflyktingar, Dan Eliasson, en radikal muslim som chef för Sveriges kulturarv, 200+ ”opolitiska” tjänstemän på UD som vill ha rätt att vägra lyda regeringsdirektiv som inte är socialdemokraternas osv mm
  När/om vi får ett regeringsskifte till en Sverigevänlig regering, så måste den nya regeringen ha långtgående planer på hur ”deep state” ska rensas upp! Annars så är vi garanterat körda iaf.

  Gillad av 3 personer

  • turrim 2019-10-19 / 10:12

   Eller Fredrik Reinfeldt som inbjuden talare vid partikongressen när man ska utforma sin nya politik.

   Gillad av 2 personer

   • Sven d.ä. 2019-10-19 / 15:29

    Jag lyssnade på Reinfeld och även Batra – Moderaterna kommer inte ur det dike som de nu ligger i. Reinfeld gräver diket allt djupare medans Kristersson bara tittar på. Kristersson kommer inte ur detta. Jag tror att Moderaterna kommer att trilla ned till 10%. Gösta Bohman skulle gå ur Moderaterna som det ser ut idag.

    Sverige behöver ett nytt högerparti som tillsammans med SD kan få Sverige ur krisen. SD har mer och mer antagit formen av ett mittenparti.

    Moderaterna – är inte att lita på
    Centern – är inte att lita på
    Liberalerna – är inte att lita på.

    Gillad av 1 person

 3. accarlsson 2019-10-19 / 09:07

  Bra att du kontaktar tidningen och ställer frågor, Toralf. Ett speciellt tack för att du länkar till en bild där också de som inte är prenumeranter kan ta del av artikeln.

  Gillad av 1 person

 4. ROLLE 2019-10-19 / 09:01

  Reinfeldt: Fel att sätta sitt eget land först
  https://www.friatider.se/reinfeldt-fel-att-s-tta-sitt-eget-land-f-rst
  Vad gör Reinfeldt på moderatstämman i Västerås?
  https://petterssonsblogg.se/2019/10/19/vad-gor-reinfeldt-pa-moderatstamman-i-vasteras/#more-297337
  Den mannen som tyckte att försvaret var ett egenintresse kan inte ha alla höstar hemma i stallet.
  Hoppas att väljarstödet rasar ännu mer. Skall M harva i samma förödande spår som stridshingsten SD hatande Fredrik gjorde hoppas jag att M hamnar på mindre än10% i väljarstöd.

  Gillad av 3 personer

  • Anonym 2019-10-19 / 16:53

   Genom att bjuda in den största landsförrädaren i modern tid till sin stämma så visar M att deras snack om mer konservativ hållning är just snack.
   Tomma tunnor skramlar mest, heter det ju…

   Gilla

 5. Janne 2019-10-19 / 06:50

  Det spred sig en stank av rutten sill över nejden,jaha var det därifrån det kom.

  Gilla

 6. messkalle 2019-10-19 / 05:48

  Det gäller att vara uppmärksam på fejkad upplysning även i intima relationer. Som alltid blir man förförd av det man ser och läser antingen det gäller Vimmerby tidning eller Thoralfs blogg. Dock håller jag långsiktigt på Thoralf som är värd mer än en klick.

  Gillad av 1 person

 7. Svenzzon 2019-10-19 / 02:08

  Ibland tittar jag på både amatör och proffs inlagda videos på nätet med vilda djur som kan vara nog så spännande. Det är ofta intressanta, men samtidigt ibland väldigt otrevliga och skrämmande när djur med låg intelligens som babianer, hyenor och pirayor i gemensamhet anfaller i flock på sina offer, i ensamhet är dom rädda och saknar kraft! Rånoffer i Sverige blir ofta drabbade på samma sätt!

  Gillad av 1 person

 8. Muhammed 2019-10-19 / 00:39

  Barometern är precis samma skrot och korn.

  Gillad av 1 person

 9. ltsundelin1950 2019-10-18 / 22:48

  En sajt som publicerar fake news i rent vinstsyftet….. Det måste väl vara Expressen och Aftonbladet han menar.

  Gillad av 3 personer

 10. Hacke 2019-10-18 / 22:23

  Ett mejl betyder så mycket. Om sanningen ska fram.
  Underbart Thoralf. Tack för fredagsunderhållningen.

  Gilla

 11. Lars Johansson 2019-10-18 / 21:30

  Jättebra att du drog ner brallorna på en PK person.När det gäller boken Perfekt Storm så har jag tidigare rekommenderat en bok från 2004-05 som heter Sista steget av Henrik Johansson. När jag läste boken för ett par år sedan så blev jag förvånad,jamen det är ju som det är nu! Då såg jag att denna bok är utgiven 2005! Det som skrevs in boken för 14 år sedan har uppfyllts nu! Skrämmande

  Gilla

 12. HEJA SVERIGE 2019-10-18 / 20:08

  OFF TOPIC

  Lägsta pensionsåldern höjs från 61 till 62, hur gick detta till!? Lägsta pensionsåldern ska ju rättvist sänkas från 61 till 60 års ålder för svenskar! FELRÄTTNING

  Hagenbo igen

  Gilla

  • Sven d.ä. 2019-10-19 / 14:23

   De flesta svenskar har under sin arbetsverksamma period varit med om att sätta in pengar (via arbetgivaravgiften) och kanske eget sparande till sin egen pension. Så det är den pensionen som betalas ut till personen. Pensionen beskattas dessutom.

   Avlider man innan sin pott är slut så delas det ut till de övriga pensionärerna.

   Det som kan tära på den gemensamma pensionskassan är om man lever längre än vad man lyckats spara ihop. Jag skulle vilja se den beräkning som visar på att man måste höja pensionsåldern för att bekosta detta bortfall.

   Det som också tär på den gemensamma potten är de som inte arbetat mycket under sin livstid. Det kan vara sjukdom eller annat som kan vara skälet. Ett annat skäl är att man kommit till Sverige i vuxenålder och har uppnått pensionsåldern och får pension.

   Min åsikt är att pensionssystemet inte ska hantera de som inte jobbat ihop till sin egen pott. Har man ingen besparad pension så ska ersättningen vid ålderdom tas från annat konto.

   Gilla

 13. 502V8S 2019-10-18 / 19:39

  Bra Thoralf, jag har Vimmerby Tidning och reagerade också på den s.k. krönikan. Det är nästan så jag överväger att säga upp prenumerationen p.g.a. detta. Det har även tidigare förekommit liknande dravel i den tidningen, fast av en annan politiskt korkad skribent, Johan Sievers.

  Gillad av 2 personer

 14. Tobbe L 2019-10-18 / 19:38

  Underhållning på hög nivå!
  Så jäkla bra, så ska en slipstens dras.
  Trevlig helg.
  Vänliga hälsningar Tobbe.L

  Gillad av 2 personer

 15. Anonym 2019-10-18 / 19:33

  Goebbels hade varit imponerad av svensk media idag.

  Gillad av 3 personer

 16. Sven d.ä. 2019-10-18 / 19:18

  ”exempel på svenska sajter som publicerade fake news för att tjäna pengar”
  jag kan ange en massa exempel:
  expressen.se
  svt.se
  aftonbladet.se
  Sydsvenskan.se

  Gillad av 5 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s