61 PROCENT VILL SAMARBETA MED SD

Stödet för SD är på väg mot all time high och det gäller även hur många som anser att andra partier skall samarbeta med SD. Enligt Expressen anser 95 procent av KD-sympatisörer att partiet skall samarbeta med SD. För Moderaterna är siffran 85 procent. Den totala siffran är hela 61 procent.

https://www.expressen.se/nyheter/valjarnas-dom-ratt-att-samarbeta-med-sd/

Det finns säkert ett flertal orsaker till att SD går framåt i opinionen. Men regeringens oförmåga att lösa gängproblematiken är nog en starkt bidragande orsak. En annan är säkert kommunernas svåra ekonomiska situation som sägs orsakas av demografiutvecklingen, inte massinvandringen. Jag kommer återvända till ”demografibluffen” i ett senare blogginlägg under dagen.

Personligen tror jag att kommunalrådet Louise Erixon i Sölvesborg är en starkt bidragande orsak till framgångarna. Dels att Louise lyckats etablera ett samarbete med M och KD men också på grund av att de ”kontroversiella” frågor i Sölvesborg som framförallt media lyft fram och försökt trycka ned SD med har inget stöd i de breda folkgrupperna i landet. Här har media gått vilse om de vill motverka SD!

Istället har Louise Erixon fått stå i rampljuset i Sveriges Radio och SVT och prata Sverigedemokraternas kärnfrågor och framförallt ett stopp av ”migranter” till kommunen. En önskan som finns hos mer eller mindre alla kommuner idag, om inte alla!

Fortsätter SD och Louise Erixon och andra kommuner där SD styr idag på den inslagna vägen kommer det bara gå uppåt i opinionen. Stefan Löfven är ju fullständigt vilsen i den svenska pannkakan.

25 reaktioner på ”61 PROCENT VILL SAMARBETA MED SD

 1. Sven d.ä. 2019-10-21 / 22:01

  Oftast är det småsaker som får samhällen att löpa amock. Vad sägs om bristen på bröd – franska revolutionen. Skatt på bland annat te – en början till det som blev USA. Ser att man nu demonstrerar i Chile för höjda telefonkostnader. Libanon nu idag uppror pga skatt på whatsup samtal.

  Kan den 3 kr höga skatten på plastpåsar bli ödesdiger – eller sväljer svensken och böjer sig? Jag tror på det senare.

  Gilla

  • C Andersson 2019-10-22 / 00:08

   Köpa soppåsar i plast och slänga tomma papperskassar i den brännbara tunnan det är miljötänk. Den här skatten har inte ett dugg med miljön att göra. Det är ännu en tyngd på skattebördan. Hur långt kan man pressa ett folk.

   Men jag tycker allt att fackhandeln skulle ha samma slags kassar som livsmedelsbutikerna. De flesta är helt odugliga.

   Jag har fyra stora och två små plastkassar i en gammalplånbok som jag har i bakfickan. Jag tror att det också skyddar mot ficktjuvar. Jag kan inte tänka mig att knöla ner papperskassar i bakfickan.

   Grönsaker, frukt, ägg och sill köper jag på torget. I lös vikt. Av känt och ärligt folk.

   Gilla

 2. Thomas 2019-10-21 / 20:16

  AfS är det enda hoppet för en sargad nation. Resten är inte trovärdiga, inte ens Sd.
  Sd ruckar på det ena och det andra för att bli insläppta i pk-värmen.
  Det är bara tidsfråga innan vi ser prideflaggan och böneutrop som kompatibla med Sd värderingar.

  Gilla

 3. ROLLE 2019-10-21 / 13:45

  Samarbeta???
  Moderaterna, Sveriges stora borgerliga parti har bidragit till att öppna gränserna för en enorm massinvandring till Sverige. Det har haft otänkbara negativa konsekvenser för kvinnors välfärd, våld och sexuella övergrepp. Det är så illa att moderaternas ledare Ulf Kristersson nu är rädd.
  https://petterssonsblogg.se/2019/10/21/har-sjalv-oppnat-for-massinvandring-nu-vagar-han-inte-lata-sin-dotter-ga-ut-ensam-pa-kvallen/#more-297671

  Gillad av 3 personer

 4. Thomas 2019-10-21 / 13:42

  Folk sover inte lika djupt längre kan vi hoppas på..
  Sd i all ära, men Sd kommer inte vända skutan Sverige på rätt sätt, det behövs fullständig återvandring för alla muslimer i Sverige, det hör landet tillhör oss. Inte araber, negrer, tattare och annat lösdrivande pack!
  Vill man höra på böneutrop och annat islamistisk dynga hela dagarna kan man åka till lämpligt valfritt muslim land. I Sverige ska inte sådan dynga spridas.
  I Sverige ska Olof Skötkonung vara den som visade vägen för vårt kristnande arv. Låt det förbli så!

  Gillad av 2 personer

 5. ROLLE 2019-10-21 / 13:34

  Det finns ingenting som är viktigare i Sverige idag än lösa problemet med plastpåsarna. Regeringen har lämnat en ny skattelag om plastpåsar till lagrådet för yttrande.

  Den nya plastpåseskatten är tänkt att träda i kraft redan den 1 maj nästa år. När det gäller det enorma hot som plastpåsar utgör, arbetar regeringskansliet skyndsamt. Andra lagar – mot våld, otrygghet, korruption och fusk – är inte alls av samma tyngd. De kan läggas på hög och diskuteras i partisamtal som inte leder någonstans.
  https://samtiden.nu/2019/10/regeringens-fokus-nu-skatt-pa-plastpasar/

  Gillad av 2 personer

   • HS 2019-10-21 / 20:18

    En perfekt illustration över styret av Absurdistan.

    Gilla

  • Hacke 2019-10-21 / 17:19

   Hörde att det var liberalerna som drivit denna fråga hårdast i Januariöverenskommelsen. Det är många nu som aspirerar på titeln Sveriges stolligaste parti. Titeln som det mest skadliga partiet aspirerar ju liberalerna på konstant ända sedan Westerbergs dagar.

   Gilla

  • Nils Dacke 2019-10-21 / 18:29

   Blir intressant att följa reaktionen när man kommer fram till kassan och lägger fram lösa potatisar en och en på kassabandet.

   Gillad av 1 person

 6. Robban 2019-10-21 / 11:47

  Delar åsikten om Louse Erixon! En av få ”nya” SDare som har ”stepped up” och har kapacitet att fylla rocken!
  Tyvärr har inte SD den politik som kommer att krävas, än annat för att sakta ned förfallet!
  Det räcker tyvärr inte på långa vägar för mig!
  Men är naturligtvis ett steg i rätt riktning!

  Gillad av 2 personer

 7. Nils Dacke 2019-10-21 / 11:47

  Exakt Thoralf, du som är statistikens mästare kan nog få fram siffror från valfri kommun med tex följande, kostnad för äldreomsorg/hemtjänst 2015-2019, kostnad för försörjningsstöd 2015-2019, kostnad för skolverksamhet 2015-2019, statens bidrag till kommun för migration 2015-2019 och kanske någon ytterligare parameter. Blir spännande att följa.

  Gilla

 8. accarlsson 2019-10-21 / 10:21

  Personligen tror jag att de ökade sympatierna för SD hos de andra partierna beror på att SD är så duktiga på att rensa ut oliktänkande ur det egna partiet.
  När SD utesluter partimedlemmar som har en skeptisk inställning till bland annat islam och islamism förstår ju de andra partiernas väljare att SD egentligen är precis som de övriga.

  Detsamma gäller när SD utesluter medlemmar som är skeptiska till kulturyttringar som innebär att kvinnor utsätts för så kallat hedersförtryck (våld). Att se till att ”kärringar” som uttrycker sin skepsis mot hedersvåld hamnar ute i kylan är ju en vedertagen policy inom bland annat socialdemokratin (ex. Carina Hägg, Nalin Pekgul och ”Soffan” Hermansson).

  OBS. Ovanstående kan innehålla spår av ironi.

  Ann C Carlsson

  Gilla

 9. Sven d.ä. 2019-10-21 / 09:47

  Jag tror att Riksdagen inte har folket bakom sig. Uppfattningarna i Riksdagen är inte i proportion til vad vanligt folk tycker. Se bara på det Brittiska Parlamentet – folket bestämnde att UK och Northern Ireland skulle ut ur EU. Men majoriteten sätter krokben för folkets vilja.

  Jag tror däremot att folkets representation är bättre i komunerna. Slaget om Sverige komer att stå i kommunerna inte i Riksdagen.

  Gillad av 2 personer

  • Lennart Karlsson 2019-10-21 / 11:50

   ”Ett lands skötsel är för viktigt för att överlåtas på politiker” säger TCO

   Gilla

 10. botwid 2019-10-21 / 09:29

  Trots medias dagliga klimathot inser alltfler att det bara är EN STOR BLUFF. Solen styr väder och klimat och CO2 är livets gas! Det är dags att SD lyfter fram detta faktum. DN och SvD har hållit tyst om att SD börjat tala klarspråk om klimatet – klart media känner marken gunga. Må vänsterpacket krypa tillbaka till sina hålor!

  Gillad av 5 personer

  • ulsansblogg 2019-10-21 / 11:10

   Klimathysterin är endast skrämselpropaganda för att få till en liknande mjölkko som bilismen varit i decennier tillika den statliga supen.

   Gilla

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s