EXTINCTION REBELLION OCH MP

När jag kom till måndagens kommunfullmäktigemöte så fanns en folder utdelad tillsammans med ett följebrev på alla ledamöternas platser. Inte något som är ovanligt och som sker med jämna mellanrum. Jag ägnade foldern ingen större uppmärksamhet då det var någon form av klimatinformation.

Efter mötet började jag dock titta och läsa den och upptäckte då att den kom från den vänsterextrema och radikala organisationen Extinction Rebellion. Det gjorde mig ytterligt förvånad. Att presidiet uppenbarligen godkänt att ren klimatalarmism tillåtits delas ut till alla ledamöter i kommunfullmäktige. Jag kontaktade då ansvarig tjänsteman, Jonas Sverkén, för att fråga på vilka grunder foldern godkänts för utdelning. Jag fick följande svar.

KF 20191216 Mejl1

Utdelning var inte sanktionerad och den upptäcktes av presidiet. Det som förvånar mig allra mest är att ordförande Roger Kaliff (S) inte begärde att de personer som delade ut foldern inne i möteslokalen fick samla in den utdelade foldern. Men något sådant krav ställdes uppenbarligen inte.

Jag ställde då en ny fråga till Jonas Sverkén om vem det var som delat ut foldern. Om det var helt utomstående personer som vistats i lokalen och delat ut foldern.

KF 20191216 Mejl2

Ett minst sagt undvikande svar från tjänstemannen som uppenbarligen inte försökt prata med ordförande Roger Kaliff eller så hade man kommit överens om att inte berätta vem som delade ut foldern. Jag ställde då frågan direkt till kf-ordförande Roger Kaliff.

Min misstanke var givetvis att Miljöpartiet var inblandade i denna utdelning. Så därför kontaktade jag Miljöpartiets gruppledare Max Troendlée och frågade om det var Miljöpartiet som delat ut foldern till ledamöterna, utan att först få det godkänt av presidiet. Jag fick följande svar.

KF 20191216 Max Troendlee

Max Troendlée förnekade med andra ord att Miljöpartiet var ansvariga för utdelningen. Och skyllde på Fridays For Future eller Extinction rebellion. Men de är som sagt var inte representerade i kommunfullmäktige.

Jag fortsatte att ligga på kommunfullmäktiges ordförande Roger Kaliff för att få reda på vem som låg bakom utdelningen. Roger Kaliff ville uppenbarligen inte själv besvara mitt mejl utan jag fick istället ett svar från Jonas Sverkén.

KF 20191216 Mejl3

Det var alltså miljöpartiets ersättare i kommunfullmäktige Daphne Tuvesson som delat ut informationen. Givetvis så kände Max Troendlée till detta. Så falskt av Max Troendlée!

Jag har mejlat Daphne Tuvesson men hon vill uppenbarligen inte svara.

PS

Det är dock lite spännande att socialdemokraten Nasim Malik deltar på Extinction rebellions aktiviteter i Kalmar, dessutom iklädd partikläder.

8 reaktioner på ”EXTINCTION REBELLION OCH MP

 1. turrim 2019-12-20 / 17:38

  Det allra fegaste är att de inte vågar stå för vad de gjort, sagt eller hört när de blir påkomna.

  Gillad av 1 person

 2. Ibrahim 2019-12-20 / 16:22

  Stadium lämnar Kvasten. Kvarnholmen är snart stendött!

  Gilla

 3. Mjölner 2019-12-20 / 11:37

  Klimathysterin passar Löfven som hand i handske. Det drar bort uppmärksamheten från Löfvens storljugande angående asylturismen.

  Gillad av 4 personer

  • Sven d.ä. 2019-12-20 / 12:28

   Det är klassisk taktik att vända sig mot en intern eller extern fiende. Det kan vara klimatet, Ryssen eller liknande. Det var förövrigt en taktik Hitler använde sig av (också) – och resultatet vet vi.

   Gillad av 2 personer

 4. Arne Groningsson 2019-12-20 / 09:56

  Sverige verkar vara det Landet i Världen, som har flest ”oskrivna” Lagar och därför kan oegentligheterna rulla på utan åtgärder.
  Allt som inte är mord i Sverige rubriceras som ”harmlöst” beteende…och folk går fria trots brott!

  Gillad av 6 personer

  • Lennart Karlsson 2019-12-22 / 16:12

   Ordet ”mord” är borttaget till förmån av orden ”rispor på halsen”.
   Trevlig ”vinterfest”! (Gamla ”God Jul”)

   Gilla

 5. ROLLE 2019-12-20 / 09:00

  Hanif Bali: Verkligheten har gett SD rätt
  ”– De två stora regeringsbärande partierna har haft regeringsmakten men har inte lyckats göra det som folk vill ha, nämligen ordning och reda, trygghet, välfungerande välfärdssystem. På punkt efter punkt faller nu detta. Alla partier har de senaste nio åren lagt all sin tid och energi på hur man ska isolera Sverigedemokraterna, i stället för att eliminera de här samhällsproblemen, säger Bali i SVT.”
  https://www.friatider.se/hanif-bali-verkligheten-har-gett-sd-r-tt

  Gillad av 9 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s