”KONVERTERA ELLER DÖ”

Idag var jag på polishuset i Kalmar för att göra en ny anmälan av nya dödshot som jag mottaget från troligtvis muslimer. Hoten kom i natt efter att jag skrev om den muslimska lektionen vid en grundskola i Emmaboda. Det dröjde bara några timmar innan dessa hot riktades mot mig, med texter som ”konvertera eller dö” men även flera videoklipp med IS-krigaren Mikael Skråmo.

Jag kunde dock inte göra en anmälan, trots att tiderna för polisanmälan idag var 10:00-15:00. Det var stängt för att göra polisanmälan på grund av sjukdom enligt receptionen. Kalmar är residensstaden för Kalmar län och polisen har inte möjlighet att ta emot en polisanmälan. Jag hade en hel del dokumentation med IP-nummer och andra uppgifter som jag ville lämna över till polisen i samband med anmälan. Nu gick inte det. Krisen är uppenbarligen fullständigt total inom polisen.

Jag uppmanades att ringa 114 14 och göra en anmälan, trots att polishuset var fullt med anställda. Skandal!

Anmälan är nu gjord via 114 14 men utan dokumentation. Om min anmälan läggs ner om någon vecka utan, att jag fått lämna över min dokumentation så blir jag fullständigt förbannad!

PS

Att besöka polishusets reception är som att komma till Migrationsverkets lokaler. En hel massa migranter som skall ha pass och med deras barn som stökar och gastar, utan att föräldrarna bryr sig det minsta. Rena kaoset.

24 reaktioner på ””KONVERTERA ELLER DÖ”

 1. Robert 2019-12-21 / 13:52

  Det går ju inte att gå in på polishuset i Kalmar och ordna sig ett pass längre utan att boka tid. Herregud, vad är detta? Ringer man 114 14 är det minst 30 minuters kö. Där sitter vanliga kundtjänstmedarbetare som inte ens har juridiskt kunnande.

  Gillad av 1 person

 2. Anonym 2019-12-21 / 10:28

  Sjukt värre om man inte ens kan göra en anmälan om dödshot hos polisen längre.

  Gillad av 1 person

 3. Blattekaos 2019-12-21 / 00:10

  Blattekaos är numera vardag på myndigheter som tillåter besök. Skatteverket är värst.

  Gillad av 3 personer

 4. Thomas 2019-12-20 / 23:16

  Den bild Thoralf förmedlar från polishuset i Kalmar är dessvärre vanlig överallt, i september var jag inne på polishuset i min stad för att jag skulle polisanmäla bilinbrott, väntsalen var belamrad av ”flyktingar ” som skulle ta passkort. Pass till vad då? Åka hem?
  Och överallt ser det likadant ut
  på sjukhusens akutmottagningar , på IKEA, på lågprisvaruhus som Lidl och Netto, på biblioteken.
  Överallt tar dom över , och mjäkiga svenskar låter det ske!
  Den enda plats jag kan slippa skiten är ute i naturen. Eller i en svinstia.

  Gillad av 5 personer

 5. Förbjud Pedofilsekten 2019-12-20 / 23:13

  Hur många oskulda flickebarn har pedofildyrkaren bakom dödshotet blivit lovad av sin imam?

  Den svenska polisen saknar relevanta kunskaper om Pedofilsekten, dess historia och natur, kunskaper som är censurerade av maktetablissemanget.
  För att polisen och andra ansvariga myndigheter ska kunna hantera pedofilsekten på rätt sätt behöver de utbildas, inte av pedofildyrkare som det är idag utan av hederliga sakkunniga och av Pedofilsektens överlevande offer.

  Gillad av 4 personer

 6. Olle 2019-12-20 / 23:05

  Det var länge sedan polisen i Kalmar slutade med att ta upp anmälningar ”över disk”. Det är bara passärenden och hittegods de tar sig an där. Annars är det bokade besök som gäller för de som ska förhöras, vittna etc.

  Möjligtvis i mån av tid någon där kan svara på någon enkel fråga, men alla anmälningar ska ske på 114 14 (polisens kontaktcenter som för övrigt inte ens är poliser), på hemsidan (borttappat) eller på e-post.

  Har aldrig hört någon som kunnat göra en polisanmälan på plats. Det var väl 20 år sedan minst.

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2019-12-20 / 23:21

   Du har helt fel. Det kan göras anmälningar på plats och den möjligheten har alltid funnits.

   Gillad av 1 person

   • Olle 2019-12-20 / 23:39

    Okej, när jag bodde i Kalmar för cirka 10 år sedan gick det inte. Ar där en gång och blev hänvisad till 114 14. Ser nu att det står på hemsidan att det funkar, det stod inte på den tiden. Kanske är för att avlasta kontaktcenter som haft kötider på flera timmar?!?

    Fick du ta nummerlapp då eller?

    Gilla

   • Thoralf A 2019-12-20 / 23:44

    Det finns ett kö system beroende på vilket ärende man har. Jag har gjort många anmälningar på plats sedan det nya polishuset byggdes.

    Gillad av 2 personer

   • Baloo 2019-12-21 / 02:07

    När jag fixade pass för mängder av år sedan i Kalmar fanns heller ingen möjlighet att ta någon lapp för andra ärenden än pass vad jag minns. Ville man anmäla hittegods eller fråga nåt fick man gå direkt till den där luckan som aldrig var bemannad. Numera måste man boka en tid på nätet för pass, givetvis p.g.a. alla invällare.

    I min nuvarande stad är det bara att gå dit drop in.

    Gilla

  • Robert 2019-12-21 / 13:59

   Lite kul att läsa de andra allsvenska lagens träningsläger, alla åker utom Kalmar FF. Elfsborg verkar ha obegränsat med kulor. Värvar spelare som andra köper mjölk på ICA och ett påkostat träningsläger ser det ut som.

   AIK (Spanien)

   Brage (Cypern)

   Djurgården (plats ej bestämd)

   Elfsborg (USA)

   Falkenberg (Spanien)

   Hammarby (Portugal)

   Helsingborg (Cypern)

   Häcken (Portugal)

   IFK Göteborg (Portugal)

   IFK Norrköping (Portugal)

   Malmö FF (Spanien)

   Mjällby (Spanien)

   Sirius (Spanien)

   Varberg (Spanien)

   Örebro (Spanien)

   Gilla

   • Thoralf A 2019-12-21 / 14:24

    Frågan är om de blir bättre fotbollsspelare för att de åker utomlands. Eller handlar det om en ”bonus” för spelare, tränare och ledare?

    Gilla

   • Olle 2019-12-21 / 15:51

    Håller med dig, Thoralf! Det är nog mer en bonus, få en energi-boost av solen och ”svetsa samman” laget som det så fint heter. Men det klart, träna i varmt klimat kanske är att föredra framför att träna i 5 plusgrader på grus eller plast.

    Gilla

   • Robert 2019-12-22 / 13:32

    Att konstgräs och kyla stärker, håller nog inte Elmarna med om. 🙂
    Det är ett ständigt gnäll på underlaget.

    Gilla

 7. Ölandsbonde 2019-12-20 / 21:03

  SENTIO S 21,1%. Sd 29,1%.

  En god JUL i slott och koja. Och särskilt för dem på Sveavägen 68!

  Polisanmälan; Eskilstuna. En kvinna fick syn på sitt ex, som var belagd mef besöksförbud, cyklandes på andra sidan Fristadstorget. Hon skyndade sig till polishuset (ligger nära till) och anmälde brottet. Mottagande polis konstrade och tyckte inte det fanns fog att anmäla. Efter en vecka kollade tanten hur det gick med anmälan. Den var inte registrerad och kvinnan anmälde då polisen för att inte ha tagit upp anmälan. När dom föll med böter på 5.000 kr för undalåtenhet att ta upp anmälan hade den gamka vita mannen hunnit gå i pension.

  Den ursprungliga anmälan, som repriserades, skres av då brott inte kunde styrkas.

  Gilla

 8. Stig Bergman 2019-12-20 / 19:45

  Ja, det är inte lätt med polisen idag. En polisanmälan förblir oftast helt obearbetad (”gärningen ej brott” eller ”ej spaningsresultat”).

  En möjlighet kan vara att via tel få reda på vilket diarienummer anmälan har, och sedan besöka polishuset och överlämna handlingarna för att uttryckligen få dem bifogade till anmälan. Därefter kan man försöka få reda på vilken avdelning och utredare anmälan hamnat hos.

  Det är ju krångligt, men å andra sidan är väl handlingarna kanske helt avgörande och får inte lämnas vind för våg i den interna hanteringen för att utan vidare reflektion gå till avskrivningskorgen.

  Gillad av 4 personer

 9. Robban 2019-12-20 / 19:23

  Är i princip 100% säker på att polisen är skyldiga att ta emot en anmälan!
  Du bör kolla upp om det inte möjligen behövs en anmälan om tjänstefel!
  En familjemedlem i polisens ledning påpekade tidigare för mig att det var solklart tjänstefel, att inte ta emot en anmälan jag ville göra om ett inbrott och istället hänvisa till en annan dag pga personalbrist!

  Gillad av 5 personer

 10. Hacke 2019-12-20 / 19:11

  Vilket fruktansvärt beklämmande vittnesmål om dagens Sverige.
  En polismakt som inte ens kan ta emot en anmälan i en stad av Kalmars storlek mitt på dagen en vanlig vardag.
  Att personalen dessutom var upptagen med service av det nya frälset som belamrade stationen understryker bara samhällsbilden i stort med de som får allt serverat på silverfat kontra de som betalar kalaset med såväl pengar som livskvalitet (dödshot!) i det här förbannade 7-klöverlandet.
  Må satan ta hand om de ansvariga den dag räkenskapen kommer upp på bordet.

  Gillad av 5 personer

 11. Evert Ronaldo 2019-12-20 / 18:52

  Kris hos Polisen ? Ja se bara på dessa Kling o Klang i Trollhättan när de bara stod och tittade på när kackerlackorna härjade med Lamotte. En tuff piket skulle man ha och kasta in dom ock köras bort till nåt lämpligt ställe.

  Gillad av 4 personer

  • Magnus E 2019-12-20 / 20:00

   Trollhättan hade aldrig tolererats i Danmark. Svensk polis har abdikerat. När inser gemene man det.

   Gillad av 4 personer

   • Gunnar Karlsson 2019-12-20 / 21:08

    Magnus, visst har svensk Polis abdikerat, men på vems order ?? Skulle man finna svaret på den frågan är jag säker på at vi många fler fall av ministerstyre för KU att bita i.

    //Gunnar

    Gillad av 1 person

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s