IRAN SKÖT NER PLANET

Fler och fler källor uppger nu att planet sköts ned av iranskt luftvärn av misstag. Uppenbarligen var nervositeten stor efter att Iran attackerad amerikanska mål i Irak bara någon timma innan det ukrainska planet lyfte från Teheran.

Kanadas premiärminister Justin Trudeau bekräftade misstankarna under en pressträff under kvällen.

Uppgifter finns också om att satelliter har registrerad att två robotar har avfyrats vid den aktuella tidpunkten.

Frågan är om den iranska regimen överhuvudtaget kommer erkänna att planet skjutits ned. Det har varit förvånansvärt tyst från regimen i Teheran under dagen och i synnerhet  att man inte bemött uppgifterna om att planet skall ha blivit nedskjutet av iranska trupper.

Om uppgifterna stämmer så blir det intressant att se reaktionerna i Iran.

UPPDATERING

Att Iran inte spärrat av nedslagsområdet utan att privatpersoner går omkring och letar efter saker tyder på bristfällig kontroll. TV4-nyheterna klockan 22:00 visar dessutom stora hjullastare redan schaktar bort vrakdelar. Det tyder på att iranska regimen inte vill göra någon noggrann haveriutredning.

6 reaktioner på ”IRAN SKÖT NER PLANET

 1. Andersson i Pinan 2020-01-11 / 15:17

  Kent Ekeroth backar. Nu håller han med om att ensamkommande bosatta i Jönköping är smålänningar. Eller inte. Han har backat inför drevet från massmedia och partikamrater. Det var vad han hade räknat ut och räknat med. Har är inte dum den pojken. Inte på de viset. Dra ned brallorna på sina partivänner. Inte snyggt. Jag tror inte massmedia kommer att skriva smålänningar om ensamkommande i forsättningen.

  Hanif Bali vill bli kallad Solnabo (med versal i början!!!). Jag tycker vi kallar honom stockholmare. Det tycker jag vi kallar alla som bor i den regionen. Infödda, de som bor där permanent eller tillfälligt.

  Vem kom helst kan inte kallas sig sig smålänning. Så här skrev Petter Johan i Minnesota hem till min farmor: ”Vore jag inte bleking hade jag önskat att jag vore smålänning”.

  Fast å andra sidan finns det ett uttryck som heter: ”Inför vår herre är vi alla smålänningar”

  Gilla

  • Andersson i Pinan 2020-01-11 / 20:31

   Ensamkommande smålänningar ………..

   Gilla

 2. Jan i Nybban 2020-01-10 / 09:52

  Många frågor måste ställas.Hur många döda kommer att dyka upp i verkliga livet igen ?Med tanke på uppgifterna från skatteverket att 30-50 % av asylsökare har mer än en identitet.Hur många utlånade identiteter fanns med ombord ? Vi får se.Svenska regeringen deltar ju i sorgearbetet! Skickade kondoleanser till de troliga mördarna.

  Gillad av 2 personer

 3. turrim 2020-01-10 / 09:50

  Om man ser några program i den Kanadensiska TV-serien Haverikommissionen så får man veta hur det ska gå till på en haveriplats där man fotograferar och katalogiserar varje skärva. Sedan får man följa hur haverikommissionen vetenskapligt och internationellt följer upp varje idé och spår innan man drar sin slutsats.

  Här har vi sett hur Iranska regeringen direkt påstod sig veta vad som hänt och skickar in hjullastare för att röja. Det pekar mot skuld.

  Gillad av 1 person

 4. ac carlsson 2020-01-09 / 22:34

  Den första kommentaren från Iran direkt efter haveriet var att det berodde på ett tekniskt fel. Flera ”experter” påpekade att det var alldeles för tidigt att fastställa haveriorsaken. Men i Iran hade man kunskap om vad som hänt: Ett tekniskt fel på deras luftförsvarssystem!

  Gilla

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s