VÄLFÄRDSMILJARDERNA

Flera partier i riksdagen träter nu om mer pengar till kommunerna. 3,7 miljarder, 5 miljarder, 6,7 miljarder eller 10 miljarder kronor och dessutom hur man beräknar dessa pengar. Alla verkar också kalla det för välfärdsmiljarderna som skall ”rädda” kommunerna och regionernas ekonomi och arbetstillfällen. Krisen beskylls som vanligt på unga och gamla.

Jag ser det dock som att nu kommer ännu en räkning från massinvandringen de senaste åren. Jag är dessutom att regeringen kommer bli tvungen att skjuta till 10-tals nya miljarder de kommande åren då kostnaderna kommer fortsätta att stiga när alla lämnar etableringsreformen. Men hur många journalister är det som uppmärksammar den sanningen? Ingen skulle jag vilja påstå. Jag har varje fall inte sett en enda sådan artikel i mitt flöde.

Sverigedemokraterna sitter tydligen helt tysta. Jag har i varje fall inte sett och läst att någon från SD uttalat sig, utan Ekot uttryckte att SD inte ville uttala sig. SD borde gå ut och tala om att orsaken till dessa nya miljardbelopp till kommunerna är en effekt av massinvandringen och kommunernas egna skatteintäkter inte längre räcker till för att bedriva kärnverksamheterna. I synnerhet för de mindre kommunerna som haft stor invandring i förhållande till sin storlek.

SD borde säga sanningen, istället för att tiga!

När regeringen tidigare delat ut de så kallade välfärdsmiljarder har Finansdepartementet definierat dessa välfärdsmiljarder i sin egna dokument enligt nedan. Exceldokumentet har fått följande mycket talande namn.

”fordelning-valfardsmiljarder-utifran-flyktingmottagande-2019”

I dokumentet formuleras det enligt följande.

”Fördelning av medeln från anslag 1:4, Stöd med anledning av flyktingsituationen till kommunerna 2019.”

Finansdepartementet

Jag förstår givetvis att regeringen och vänstermedia vill föra medborgarna bakom ljuset och inte har för avsikt att berätta om orsakerna bakom de så kallade välfärdsmiljarderna.

Regeringen är ju så god som ger extra pengar till välfärden. Vilket hyckleri!

Alla skall komma ihåg att det inte är pengar som regnar ned från himlen, utan det är våra inbetalade skatter som delas ut för att hålla igång kommunernas kärnverksamhet.

30 reaktioner på ”VÄLFÄRDSMILJARDERNA

 1. martiusus 2020-01-21 / 19:41

  När jag dör,,,
  vet jag inte var jag kommer.
  Men jag vet var jag bor, i Helvetet Sverige.

  Gilla

 2. martiusus 2020-01-21 / 18:11

  Idag är den bistra verkligheten att kriminella invandrargäng tagit över kommandot i de flesta av våra invandrartäta förorter. Deras grepp är idag så hårt att polisen med sina bristfälliga resurser inte har en chans att återinföra lag och ordning.

  Politikerna låssas som det regnar och stänger in sig i sina åsiktsbubblor och svamlar hur nödvändig invandringen är för arbetsmarknaden.

  De vet innerst inne att deras politik lett till ett stort djävla misslyckande men har genom åratal av positiv retorik kring asyl- och invandringsfrågor målat in sig i ett hörn.

  Gillad av 1 person

 3. Cosmik Debris 2020-01-21 / 16:34

  Jag rekommenderar ALLA att lyssna på detta. I korthet betyder ”typfall 5” att Dan Eliasson blir ÖB.

  Polisen vill kunna mobilisera Försvarsmakten mot svenska medborgare

  Gillad av 1 person

 4. Cosmik Debris 2020-01-21 / 15:23

  Flashback Idag, 02:37:

  ”Hörde alldeles nyss en dov smäll ca 02.30 som lät kraftig men avlägsen.Mest bas så att säga, ungefär som avlägsen åska. Det stämmer väl dock inte riktigt med väder och årstid. Befinner mig nära nytorget på Södermalm. Någon mer som hörde nåt eller hallucinerar jag?”

  ”Befinner mig nära nytorget på Södermalm”

  Jag njuter. Hoppas Karl-Petter Thorwaldsson också hörde smällen 👍👍😊

  https://www.flashback.org/sp69992656

  Gillad av 1 person

 5. ROLLE 2020-01-21 / 15:19

  Lögnaren Stefan är i farten igen.
  Vi skulle ha Europas lägsta arbetslöshet bla. bla..
  Löfven hyllar sin egen regering: ”Tar ansvar”
  Sverige kommer bland annat få en stark välfärd, ”klimatomställning”, höjda pensioner och en bra integration. Dessutom kommer gängkriminaliteten ”knäckas”.
  https://www.friatider.se/lofven-hyllar-sin-egen-regering-tar-ansvar
  Någon som litar på den lögnhalsen?

  Gillad av 2 personer

  • martiusus 2020-01-21 / 17:16

   Nej, han är för dum för att begripa att en träbock
   inte kan mjölka.

   Gilla

 6. Tony Ingman 2020-01-21 / 15:12

  Dom extra miljarderna borde redovisas tydligt vad dom används till, jag är rädd för att redan överbetalda tjänstemän i i kommunerna kommer att passa på att förse sig själva.på olika vis!

  Gilla

 7. Cosmik Debris 2020-01-21 / 14:04

  Johan Westerholm om nattens bombdåd i Kista och Husby:

  ”Många av de som bor i dessa områden saknar dessutom hemförsäkring.”

  Ingen hemförsäkring, går på socialbidrag, anlitar bilmålvakter och har multipla identiteter. Alla småbarnsföräldrar bör överväga om Sverige har en framtid.

  Gillad av 1 person

 8. Bajen666 2020-01-21 / 10:48

  OT:

  Nu ska Karlskrona kommun höja Hoglands Park med 25 centimeter och detta för framtida havshöjningar, vad detta kommer att kosta oss skattebetalare förtäljer inte historien.

  ”Nu ska parken räddas” ….ska man skratta eller gråta.?

  Gillad av 5 personer

  • Andersson i Pinan 2020-01-21 / 16:06

   Tja allting går igen. Vittus hade sin eka förtöjd nere vid Hoglands Park. De som har hand om förståndet kunde väl sätta tillbaka staketet på en gång så vi slipper busliv på kvällar och nätter.

   Vittus uttalade en förbannelse över staden Karlskrona. Pesten skulle härja, staden skulle brinna och Karlskrona skulle sjunka till botten. Pesten härjade 1710-11, staden brann 1790 och nu ska Karlskrona sjunka till botten fast det har ju hänt en gång förut om jag inte har fel för mig. Jag var ute på sjön med Vittus en gång på sjuttiotalet och det slutade med att vi gick på grund i östra skärgården. Högvatten eller lågvatten kvittar lika illa om man inte kan navigera.

   Hur lågt Karlskrona kommer att sjunka är inte gott att veta. Spanska trappan, Karl XI:s upprustning, Brinova Arena, Fredrikskyrkan och så kulturhuset som komma skall. Det finns hur många lägvattenmärken som helst. Nu saneras det för fullt ute vid Skeknabäck. Var ska man deponera de massorna? I Hoglands park?

   Det slösas och slösas. Jag tyckte det var synd och skam att riva den nya brandstationen. Jag var med när den byggdes och det är inte stort mer än femtio år sedan. Men när jag tycker så blir jag kallad bakåtsträvare eller gnällspik.

   Ett alternativ vore förstås att bygga ett äventyrsbad av hela parken. Och integrera simhallen som ligger strax bredvid. Och så har de tagigt bort Bernts stråle. Inget får bli vid det gamla. Jag förstår inte hur sossarna resonerar och agerar.

   Gillad av 1 person

   • Andersson i Pinan 2020-01-21 / 19:31

    Jag kanske var onödigt gnällig. Vi behövde nog en ny brandststion och då med ett bättre läge. Men nu skall man bygga ny ambulanscentral på en helt annan plats. Varför inte samordna. Där måste finnas många pengar att tjäna. Det är inte billigt med egna påfarter på motorvägen. För att ta ett exempel. Men det är väl olika huvuden som bestämmer.

    Brinova arena kanske har sitt berättigande men inte där den ligger. Men det är klent med evenemangen. Arenan skulle legat ute på Rosenholm där allt annat är samlat. Det går inte att bygga arenor som tar in flera tusen åskådare utan att se till att det finns parkeringsplatser. Vi är lyckliga nog att ha garage. Men vi kan inte bjuda hem gäster när det inte finns någon plats att parkera. Hur boende med bil men utan garage eller hyrd parkeringsplats gör det vet jag inte. Att ladan skymmer vår havsutsikt är kanske ovidkommande. Men lådan är jäkligt ful att titta på.

    Rättelser:

    Skeknabäck skall vara Sketnabäck. Så hette avloppsdiket redan på 1700-talet. En miljöförstöring med anor.

    Tagigt skall vara tagit. Kommunalrådet ville bygga ett hotell på Stakholmen många våningar högt. Bernts stake fick projektet heta i folkmun. Men det bidde inget med den saken. Bara en fontän på fjärden utanför ön – Bernts stråle.

    Jag hoppas länken till nedanstående karta fungerar. Den ‘runda viken’ i nordost är Hoglands park.

    Gilla

  • Sven d.ä. 2020-01-21 / 19:54

   Nu kan jag inte Karlskrona, men jag kan se att parken ligger nästan mitt i staden. Ska inte resten av staden ”räddas”.

   Gilla

 9. Hacke 2020-01-21 / 09:06

  Regeringen blåljuger som vanligt och den s k oppositionen mörkar.
  Därför är det en gåta att den enda verkliga oppositionen tiger om det faktum och det svek man är ensam om att inte ha någon skuld i. Tvärtom är det just detta man varnat för i långa tider.
  Var är exempelvis Sjöstedt när man som bäst behöver honom?
  Det här duger inte. Fakta finns på bordet och verkligheten har ännu en gång placerat bollen på straffpunkten utan att någon dristar sig fram och klappar till.
  Men så blir det väl när de som aldrig skulle tveka att agera prickskytt petats ur laguppställningen.

  Gillad av 4 personer

 10. ROLLE 2020-01-21 / 08:59

  När nu muslimerna bildat ett parti Nyans försvinner många 7klöverväljarer.
  Blir intressant hur väljarundersökningarna redovisar sina resultat framöver.
  Att sju(k)klöverpolitikerna döljer den dåliga ekonomin och att den beror på massinvandringen kommer de att hålla inne så länge som möjligt. De kan ju inte erkänna att SD får rätt igen.

  Gillad av 6 personer

  • kjellgholmsten 2020-01-21 / 12:15

   En bidragstagare svensk eller invandrad röstboskap bryr sig inte om politik eller religion bara vem som håller i skeden. Den dag Nyans får hans/hennes röst är när ingen finns där som håller i skeden. Då jävlar blir det brända bullar.

   Gillad av 1 person

 11. Ralf 2020-01-21 / 01:16

  Det är så pinsamt alltihop och det är uppenbart att det bara är ett politiskt spel från samtliga inblandade. De skiter fullständigt i välfärden eller medborgarna. De vill endast höja sina egna väljarsiffror. Det handlar bara om makt och inget annat.

  Gillad av 7 personer

 12. stefan a. 2020-01-20 / 23:21

  Var väl ett par år sedan regeringen sköt till 10 miljarder för att något lite sminka över kommunernas kostnader för massinvandring, min kommun fick 10 miljoner och det märktes inte ett skvatt i kommunens usla ekonomi, och nu slår regeringen och stödpartier på stora trumman för 3,5 miljard till kommunerna, vad ska man säga annat än att det är pinsamt uselt…

  SVT går all in nu för tre vänsterdamer utsatta för någon form av stalking, väcker några frågor, varför spärrar de inte denna figur om man mår så illa av det ? och känner de här damerna varandra privat har de gemensamt och i samförstånd tagit emot sms,en för senare användning, en av damerna är ju advokat så hon bör veta hur en slipsten skall dras…..

  Gillad av 6 personer

  • Andersson i Pinan 2020-01-21 / 05:43

   Toppadvokat

   Gilla

   • Janne 2020-01-21 / 09:13

    Andersson.När jag var ung kallades dom för brännvinsadvokater.

    Gillad av 2 personer

 13. Stig Bergman 2020-01-20 / 22:40

  Jag tycker att SD gör rätt som låter V, M och KD trilla tärning. Mycket snack men det blir ingen verkstad om inte SD ställer upp för dem. Tänk om SD i stället skulle säga ja till regeringens alternativ! I praktiken spelar det ju ingen roll eftersom förslagen, vilka de nu än är, ändå kommer att vara helt otillräckliga. Mississippi påverkas inte av att dessa damer gör sitt bästa från relingen.

  Gillad av 6 personer

 14. Ölandsbonde 2020-01-20 / 22:40

  Det är ju själva fan. Du har i flera år med text och diagram tydligt åskådliggjort vad som händer med kommuners ekonomi när etableringsersättningarna upphör.

  Det kan inte vara så att du är ensam om denna insikt. Det får mig att spy över alla djävla politiker och journalister som låtsas som som ingenting.

  Jag trodde de skulle göra som förra gången lösa kommunproblemen med öka etableringsersättningen med ytterligare ett år.
  Men så blev det inte vilket jag tolkar som attläget nu är riktigt allvarligt för staten.

  Så skyller man på de äldre. Fy fan för det också, men man såg väl inte det helller komma.

  Vi kan inte ha det så här längre, trots klämkäcka ”Party in the pussy”

  Gilla

 15. Anonym 2020-01-20 / 22:39

  Det är ju själva fan. Du har i flera år med text och diagram tydligt åskådliggjort vad som händer med kommuners ekonomi när etableringsersättningarna upphör.

  Det kan inte vara så att du är ensam om denna insikt. Det får mig att spy över alla djävla politiker och journalister som låtsas som som ingenting.

  Jag trodde de skulle göra som förra gången lösa kommunproblemen med öka etableringsersättningen med ytterligare ett år.
  Men så blev det inte vilket jag tolkar som attläget nu är riktigt allvarligt för staten.

  Så skyller man på de äldre. Fy fan för det också, men man såg väl inte det helller komma.

  Vi kan inte ha det så här längre, trots klämkäcka ”Party in the pussy”

  Gillad av 6 personer

 16. kjellgholmsten 2020-01-20 / 22:37

  SD vill integrera muslimer när de inte har här att göra. SD:s liberala syn på att integrera islamistiska terrorister är skrämmande.

  Gillad av 2 personer

 17. Andersson i Pinan 2020-01-20 / 21:49

  Thoralf vänta du bara tills det blir mer nyans i politiken.

  Gillad av 1 person

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s