IBN RUSHD BLUFFAR DEL 2

I mitt första inlägg om Ibn Rushd så skrev jag om en valutbildning. Av den information som fanns på socialmedier så framgick det att studieförbundet Ibn Rushd hade haft sin ”valutbildning” vid Kalmarsundsskolan i Norrliden. Det förvånade mig inte det minsta att man valde den invandrartäta stadsdelen för att värva röster till de partier som ligger dem närmast.

Det skulle dock vara intressant att få reda på hur många tillfällen Ibn Rushd bedrivit ”valutbildning” eller annan utbildning i Kalmarsundsskolans lokaler. Jag ställde därför frågan till förvaltningschef Mats Linde hur många gånger Utbildningsförvaltningen hyrt ut lokaler till Ibn Rushd. Jag fick följande svar.

Mats Linde mejl 1

Svaret förvånade mig lite men svaret gällde ju bara 2019 så jag bad Mats Linde att även kolla upp 2017 och 2018. Jag fick då följande svar.

Mats Linde mejl 2

Nu blev jag verkligen förvånad. Bluffade förvaltningschefen Mats Linde? Försökte man undanhålla att det muslimska studieförbundet Ibn Rushd haft utbildningar vid Kalmarsundsskolan i samband med valrörelsen 2018?

Jag skickade då över det bildmaterial jag hade som bevisade att det verkligen inträffat och vilket datum det gällde och att det var i Kalmarsundsskolans lokaler. Efter några dagar fick jag följande svar från Mats Linde.

Mats Linde mejl 3

Ibn Rushd hade med andra ord ”lånat” eller rättare sagt de lurade till sig lokalerna och hade med andra ord inte för avsikt att betala för att man utnyttjade lokalerna. Uppenbarligen var det också en anställd vid utbildningsförvaltningen som hade ”lånat” ut lokalerna till Ibn Rushd.

Jag ställde då följdfrågan till Mats Linde vem den anställde var som på detta bedrägliga sätt låtit Ibn Rushd använda lokalerna. Jag hade dock inte större förhoppning om att Mats Linde skulle namnge personen. Men där hade jag fel när jag fick nästa mejl från Mats Linde.

Mats Linde mejl 4

”Medarbetaren heter Mohamud Salad Ali och är modersmålslärare.” Jag var dock inte förvånad över namnet då Mohamud Salad Ali fanns med på bilderna och att det uppenbarligen var han som höll i utbildning. Att han inte skulle lånat Kalmarsundsskolans lokaler tidigare kan man ju tro vad man vill om. Det skulle dock varit intressant att höra samtalet med Mohamud och om han först förnekade det hela och sedan erkände efter att bildbevisen presenterades av Mats Linde. Jag undrar dock hur allvarligt förvaltningschefen ser på detta lurendrejeri och utnyttjande av den egna arbetsplatsen.

Sedan handlar det inte om att Mohamud Salad Ali ”lånat” ut lokalen. Det var han själv som använde lokalerna eftersom Mohamud Salad Ali enligt Ibn Rushd distrikt östras webbsida, är studiekonsulent för föreningen. Med andra ord var han kursledare.

Enligt tidningsartiklar har också Mohamud Salad Ali tidigare fungerat som talesperson för den sunnimuslimska källarmoskén på Storgatan i Kalmar.

”Inom några år kan Kalmar få en ny moské. En insamling har startat för att ersätta källarlokalerna på Storgatan med ett nybygge.”

http://www.ostrasmaland.se/kalmar/kalmar-kan-fa-en-ny-stor-moske-med-plats-for-400/

Enligt uppgifter som jag fått tidigare så har det förekommit propaganda för IS/Daesh i källarmoskén. Det har också hållits föreläsningar om hur man agerar för att upprätthålla segregationen och inte integrera sig i det svenska samhället, utan endast utnyttja det svenska samhället och istället utveckla ett parallellsamhälle.

Frågan som borde ställas är om Mohamud Salad Ali är lämplig som modersmålslärare inom Kalmar kommun? Sysslar han med sunnimuslimsk påverkan även som modersmålslärare?

I slutet av december så skickades en faktura på hyran av lokalen till Ibn Rushd från utbildningsförvaltningen.

Jag måste dock säga att hyran på 340 kronor för en heldag, bara blir en hyra på ca 50 kronor/timma vilket får betraktas som väldigt billigt och något som andra föreningar borde utnyttja.

Frågan är hur många fler gånger som Ibn Rushd bluffat?

Mats Linde mejl 5

 

 

 

26 reaktioner på ”IBN RUSHD BLUFFAR DEL 2

 1. Sampa 2020-01-21 / 16:29

  Mats Linde har uppenbart hyrt ut lokaler vid fler tillfällen gratis. Det är glasklart! Gräv gärna mer!

  Gilla

 2. thomas j 2020-01-20 / 20:29

  Fabio Ishaq (SD) klarade sig undan uteslutning trots flera sidor med grovt ”Islamhat” på sin Facebooksida. De verkar göra skillnad på folk inom SD om man tänker på din uteslutning.

  Mattias Bäckström Johansson, Paret Kotanen och Martin K var personerna som ville ha bort dig till varje pris. Varför förstår jag inte. Varför blev det som det blev?

  Gilla

 3. gnrk1 2020-01-20 / 17:48

  Jag bara undrar……
  Just sett TV4 efter fem behandla utfallet mot SD o Jimmie Åkesson på P3 guldgalan. Förståsigpåaren som gästade studion uttrycker att detta inte var ett klavertramp i detta sammanhang!
  Vad hade hennes reaktion blivit om personen i stället sagt; tack alla som röstade blått och fuck Stefan Löfven?

  Gillad av 1 person

 4. Cosmik Debris 2020-01-20 / 17:19

  Något så sanslöst enfaldigt. Den kvinnliga rösträtten måste bort om landet ska gå att rädda? Jag rekommenderar ”Guldfittorna” att sjunga ”Party in my pussy” i Krongården, utanför Gävlemoskén eller kanske på Rinkeby torg en fredag kväll.

  För så tuffa är ni väl. Eller?

  Här sjunger Veronica Palm (S) ”Party in my Pussy” med kören Guldfittorna
  https://samnytt.se/har-sjunger-veronica-palm-party-in-my-pussy-med-koren-guldfittorna/

  Gillad av 1 person

 5. Bajen666 2020-01-20 / 15:23

  Fanken vad bra grävt Thoralf du är en bättre ”journalist” än hela den Svenska journalistkåren tillsammans.

  Vad du nu borde göra är att uppmärksamma Mats Linde på ÖLANDBONDENS nyttjande av gymnastikhallen så att även han/hon får en faktura.

  Gillad av 1 person

 6. Hacke 2020-01-20 / 15:06

  En helt vanlig dag på lögn- och manipulationsfabriken DN. Rutiner och avgörande detaljer i Wolodarskis agendaproduktion som inte ens uppmärksammas eller påtalas längre. Överträdelser mot de egna pressetiska reglerna är en självklar del i så kallad etablerade – det vill säga regimstödda – mediers arbetssätt.

  Rubrik: ”Nigel Farage: SD har låtit sig korrumperas av champagne”

  Och så här förhåller det sig långt ned i brödtexten dit läsarundersökningar visar att bara en bråkdel av läsarna tar sig:
  ”När han (Farage) valdes in 1999 arbetade Vänsterpartiet och Miljöpartiet aktivt för ett svenskt EU-utträde. Det har även Sverigedemokraterna gjort.
  MP har bytt åsikt och SD och V driver inte längre frågan om utträde. Nigel Farage skyller på mat, alkohol och bilar.
  – Jag har sett individer och partier som är mot EU komma till EU och få en bil med chaufför, mycket champagne och trevliga luncher. De ändrar sin åsikt. Mänskliga varelser blir korrumperade. Det finns inga bättre ställen i världen att korrumpera människor än Bryssel och Strasbourg och Europeiska unionen.”

  Slopat mediestöd och nedläggning alternativt minimerad public service. Det borde vara självklara prio hos en opposition värd namnet.

  Gillad av 1 person

 7. Ullevi 2020-01-20 / 14:37

  Kalmar kommun förnekar sig inte. Begärde för många år sedan ut en handling om ensamkommande som kommunen envisades med inte fanns. När jag visade upp belägg för detta från en annan sida, då plötsligt fanns den. Då skyllde man på att den diarieförts ”felaktigt”.

  Man blir så trött!

  Gillad av 1 person

 8. Cosmik Debris 2020-01-20 / 14:34

  Uppsala: ” – Det är ju många av de nyanlända som är stora barnfamiljer, och upp till tio personer kan det vara i en familj. Det kostar ju mer, konstaterar Ida Bylund Lindman, ansvarig för försörjningsstöd på kommunen.”

  Hur många skattebetalare krävs för att göra en(1) somalisk tiobarnsfamilj nöjda och belåtna?

  Jag gissar på minst 20st. (30 000:- bruttolön)

  Hur många somaliska tiobarnsfamiljer har Löfven och Reinfeldt importerat?

  Gillad av 3 personer

 9. Ölandsbonde 2020-01-20 / 14:17

  ”Gängbråk i Mellerud under natten – en man död”

  Så har det alltid varit. När jag växte upp hade vi ett talesätt. ”Hårda bud i Mellerud”. Fast vi visste inte ens var det låg. Men rimmet var bra.

  Gillad av 2 personer

 10. Hacke 2020-01-20 / 12:50

  Förbaskat bra gräv – igen!
  Denna lilla men naggande goda och avslöjande detalj i det gigantiska pågående dolda landsförräderiet genom islamiseringen av vårt land skulle naturligtvis aldrig kommit i dagen via gammelmedia som ju själva utgör en avgörande del i detta historiska svek mot folket. Vem inbillar sig att detta är en tillfällighet/faktureringsmiss? Beteendet, i stort som smått, är naturligtvis legio på alla nivåer i samhället i krypandet och fjäskandet för det nya herrefolket. Det lär inte en sådan som Mats Linde och hans gelikar fatta förrän den dag de själva är utbytta och ersatta i organisationer och samhällsfunktioner. Om ens då.
  Tack fri media och äkta opposition och naturligtvis ett speciellt tack till Thoralf. En unik kraft i kampen för befrielsen av landet från ockupationen/folkutbytet och inhemska Quislingar.

  Gillad av 3 personer

 11. ROLLE 2020-01-20 / 12:22

  Islam inte så smart
  Rashidul Islam ville åka med ett flygplan kl. 17.00 från Gatwick i London till Marrakech, i Marocko. Då han på grund av trafikproblem, var sen på vägen mot flygplatsen, så ringde han larmnumret 999 och sa att ”EasyJet flight 8897 som skall gå om 40 minuter … Det kan finnas en bomb på planet, du måste stoppa den nu.”
  https://petterssonsblogg.se/2020/01/20/islam-inte-sa-smart/

  Gillad av 1 person

 12. ROLLE 2020-01-20 / 11:04

  Dansk politiker: Även Danmark kommer lämna EU
  – Jag är säker på att Danmark kommer ha lämnat EU år 2030. Jag tror Brexit kommer bli en stor framgång och att många människor runt kontinenten kommer avundas det sätt som britterna har frikopplat sig, att de återfått kontrollen över sina gränser, invandring, socialpolitik etc. och inte drabbats ekonomiskt. Och jag tror också att fler länder kommer kräva folkomröstningar och lämna unionen, säger han till BT.
  https://www.friatider.se/dansk-politiker-aven-danmark-kommer-lamna-eu

  Gillad av 4 personer

 13. Roland Salomonsson 2020-01-20 / 10:37

  Bra gräv!

  Gilla

 14. ROLLE 2020-01-20 / 10:05

  Ja då var vi där igen. Ingen koll så fort det gäller invandrare.
  De skall ha allt gratis.
  När det uppdagas så skall de betala.

  Gillad av 4 personer

 15. Lars Olsén 2020-01-20 / 07:24

  Jag hoppas att det kommer att gå att rösta på dig Alf i nästa Kommun/Region-val. Ingenting kommer ut från den lokala maktens klavertramp genom övrig s.k. opposition (undrar vad de sysslar med mer än småprat o lyfta arvoden) och ytterst få känner till vad som försiggår i den lokala maktens korridorer. Muslimska invasionen är mycket allvarlig och skall naturligtvis inte skattesubventioneras.

  Gillad av 2 personer

 16. Apa 2020-01-20 / 03:07

  Fy fan vad genomskinligt av Mats Linde. Han försökte mörka, men när han blev motbevisad fick han krypa till korset. Det är så man jobbar i Kalmar kommun. Det ljugs, mörkas och trixas något fruktansvärt.

  Har hört detta många gånger ”vi har nu grävt lite…”. Det gör man först när någon står på sig. De som inte gör det, som du, får fortsätta vara grundlurade. Så jävla vidrigt så det saknar ord.

  Mycket skrämmande i övrigt, men tyvärr förvånas man inte längre. Norrlidens lilla Mecka. Har varit relativt lugnt där ett par år, men nu är det värre än det någonsin varit.

  Kalmar börjar bli rejält segregerat.

  Gillad av 2 personer

 17. Ölandsbonde 2020-01-20 / 00:44

  Jag tycker att Mats Linde agerat korrekt. Han kan , så klart, inte ha totalkoll på allt som händer. Jag har själv utnyttjat gymnastiksalen i nuvarande Kalmarsundsskolan och det har alltid skötts utan fakturor och annat skit.

  Gilla

   • Ullevi 2020-01-20 / 14:33

    När man hör ”Ölandsbondes” svar, så undrar man hur många fler gånger lokaler hyrs ut utan fakturor. Kan det vara så att studieförbundet hyrt flera gånger utan att ha betalat?

    Självklart!

    Gillad av 2 personer

   • Ölandsboende 2020-01-20 / 19:12

    Kommunen ersattes med lök och bönor under bordet.

    Gilla

  • Apa 2020-01-20 / 12:32

   ”Har alltid skötts utan fakturor?”

   Låter som svarthandel.

   Gillad av 1 person

 18. valentin 2020-01-20 / 00:44

  Skickligt grävande, tänk om fler gjorde likadant blev landet mindre dekadent.
  fortsätt, må ork och lycka stå dig bi

  Gilla

 19. Cosmik Debris 2020-01-20 / 00:30

  Häleri eller medverkan till brott.
  Det är vad dagspressen, som tar in annonser om borttappade pass – gör sig skyldiga till.

  Hur är det möjligt att den här verksamheten får pågå utan att någon säger stopp? Dra in presstödet för alla tidningar som tar in annonser från muslimer och araber om ”borttappade” pass. Någon jävla ordning måste det väl ändå vara i ett land? Hela landet ska väl inte behöva vara en enda kaotisk miljöpartistisk lekstuga?

  Konstiga namn de har som tappar sina pass och de har samma telefonnummer
  https://petterssonsblogg.se/2020/01/18/konstiga-namn-de-har-som-tappar-sina-pass/

  Gillad av 2 personer

 20. Peter Pan 2020-01-19 / 23:36

  Vad fan är det som händer?

  ”Vid 15-tiden på söndagen larmades polis till en adress i Norrliden i Kalmar. När patrullen kom till platsen visade det sig att någon brutit upp ett balkongfönster och sedan tagit sig in i en lägenhet. Där inne ska 600 dollar ha stulits.

  Polisen kommer att göra en brottsplatsundersökning. Det finns ingen misstänkt och en anmälan gällande inbrott har upprättats.”

  http://www.barometern.se/kalmar/brot-upp-balkongfonster-stal-600-dollar/

  Gilla

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s