FÖRBJUD MUSLIMSKA FRISKOLOR

”Ett etableringsstopp för religiösa friskolor var en av punkterna i januariavtalet. Den utredning som sett över förslaget föreslår nu att det genomförs – men säger också att det finns flera utmaningar med att stoppa de religiösa friskolorna.”

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/utredning-om-religiosa-friskolor-presenteras

Enligt en nyligen genomförd undersökning så finns det 71 st religiösa friskolor, grundskolor eller gymnasieskolor. Av dessa är 59 kristna, 11 muslimska och en judisk friskola.

När det bara fanns kristna friskolor så var det nog inget problem. När jag bodde i Silverdalen på 80-talet så fanns det en liten religiös friskola där. Aldrig några problem utan barnen var väldigt artiga och duktiga. Väluppfostrade.

Problemen med religiösa friskolor har uppkommit sedan det börjat startas muslimska friskolor, där koranen och sharialagar styr verksamheten. Med könssegregering och avvikelser från den svenska läroplanen. Egentligen är det just muslimska friskolor som borde förbjudas, inte kristna eller judiska friskolor. Men det vågar ingen politiker säga då risken för att bli kallad rasist är så uppenbar. Det skulle dessutom vara att gå emot religionsfriheten som tycks vara väldigt helig.

Därför kommer alla religiösa friskolor sannolikt förbjudas. Men samtidigt kommer inte friskolor att förbjudas. Hur kan man kontrollera att en friskola inte har religiösa inslag?

Hur många kommer ihåg före detta centerpartisten Mahmoud Aldebe som krävde särrättigheter för muslimer i Sverige i ett brev till samtliga riksdagsledamöter. Han är gift med Ebtisam Aldebe som numera också är en före detta centerpartist. Hon var nämndeman vid Solna tingsrätt och dömde i ett uppmärksammat mål och friade en man från misshandel då han kom från en finare familj än offret. Ebtisam Aldebe dömdes senare för grovt bedrägeri då hon uppgivit felaktiga inkomstuppgifter för ersättningarna vid Solna tingsrätt.

Vad har nu paret Aldebe med religiösa friskolor att göra? För några dagar sedan skrev Mahmoud Aldebe ett inlägg på Facebook angående utredningens förslag om att stoppa nyetablering av religiösa friskolor. Aldebe skrev helt enkelt att man skall lägga upp en strategi för att starta icke religiösa friskolor men som i verkligheten är muslimska friskolor.

Det tyder på att muslimer inte har för avsikt att följa svenska lagar!

Aldebe om religiösa skolor

Vem tror att dessa människor går att integrera i det svenska samhället?

Förbjud muslimska friskolor!

20 reaktioner på ”FÖRBJUD MUSLIMSKA FRISKOLOR

 1. Ölandsbonde 2020-01-23 / 21:54

  Hipp och hurra för muslimskolor!

  Ju fler desto bättre. Vinsterna är stora då vanliga elever slipper få sin skolgång störd och saboterad av grupper som hatar Sverige och svenskar och inte vill lära sig något.

  När jag var barn så hade vi ett talessätt som löd: ”Bäst är att samla all skit på ett ställe”

  Vad är ni oroliga för? Tror ni att försvenskningen skulle försvåras av att muslimska barn gick i en muslimsk skola?
  Tänk efter. De föräldrar som vill assimileras sätter inte sina barn i en koranskola. De som gör det har inga planer på att bli en del av Sverige (utanför bidragsdelen förstås). Tvingas de senare ha barnen i vanlig skola blir de ändå inte försvenkade mot sina föräldrars önskan.

  Gilla

 2. Magnus Johansson 2020-01-23 / 18:20

  Allt i Sverige började gå åt skogen med all invandring, jag upplevde det tryggt fram tills 2008. Sedan muslimaraberna kom blev det snabbt otryggt och mycket bidragsfusk. Helt sjukt att ett svenska folket röstat fram detta.

  Thoralf, har du gett upp hoppet om Sveriges framtid? Jag tror det är kört, nu ser man muslimerna snabbt flytta fram positionerna.

  Gilla

 3. Onkel Björn 2020-01-23 / 18:16

  Vissa saker går bara inte att förena. Lika lite som att en katt kan para sig med en fisk kommer det att gå att integrera muslimer i det av kristna värderingar byggda Sverige.

  Och eftersom fega svenska politiker inte vågar säga nej till islamska krafter i landet så anser man det lämpligare att förbjuda alla religiösa friskolor.

  Som andra redan skrivit, ska araberna kunna integreras i vårt land måste moskeérna stängas ner.
  Även om de allra flesta svenskar inte är speciellt kristna av sig, så lever vi ändå sedan 1000 år tillbaka efter kristna värderingar. Och kristna värderingar går inte att förena med de islamska. Så någon måste ge sig och araberna kommer inte att ge sig frivilligt.

  Gilla

 4. Kerstintin 2020-01-23 / 16:50

  Hoppas att Januarilistan (Januaripartierna) snart går samma öde till mötes som Junilistan, dvs går upp i rök och försvinner.

  Gilla

 5. martiusus 2020-01-23 / 16:08

  De som betraktar religion och politik som ett och samma
  bör ta sitt pick och pack och flytta från Sverige.

  Gilla

 6. Thomas 2020-01-23 / 14:26

  Lite offtopic, Sveriges rödaste greve Carl Piper rånades i sitt storslagna heresätte på Österlen.
  Jag önskar ingen att råka ut för sånt, måste varit hemskt för greven.
  Men som man sår får man skörda herr sosse,miljöaktivist,och greve. Öppna gränser innebär att alla kan få smaka på livets hårda villkor. I slott som koja..

  Gilla

 7. Bajen666 2020-01-23 / 13:44

  Religionsfriheten är tyvärr alltför ensidig och enkelriktad i detta land, alla ska gå på tå inför religiösa människor och dom ska ha alla rättigheter.

  Men vi som ser religionsfrihet som så att vi icke religiösa ska slippa religionen i det offentliga rummet tas det ingen som helst hänsyn till.

  Vad folk och fä sysslar med på kammaren kunde jag inte bry mig mindre om (om det inte är kriminellt), men som sagt i det offentliga ska jag kunna slippa tomtar troll samt religionhysteriker.

  Gilla

 8. Mahmud Salad 2020-01-23 / 11:18

  Snälla Thoralf, det måste bli ett slut för din skräck du har för Islam. Du är inte frisk.

  Gilla

 9. Hacke 2020-01-23 / 09:03

  Förbjud den i religion förklädda politiska farsoten islam istället. Så slipper vi allt som borde vara ickefrågor i vårt land som moskebyggen, slöjor, badtider, kränkningar, handhälsningar och annat förhistoriskt trams för att inte tala om alla sprängningar, skjutningar, bilbränder och segregation och kan återgå till civiliserat normalläge igen, fritt från primitiva klankulturer som suger ut och våldtar varje vrå av vårt land.

  Gillad av 3 personer

 10. Tjalle 2020-01-23 / 08:52

  Religionsfrihet ?

  Är det bara etablerade religioner som har nytta av denna ?

  Eller kan jag snickra en för mig fördelaktig ”religion” och sedan åberopa religionsfriheten ???

  Tjalle

  Gillad av 1 person

  • Ölandsbonde 2020-01-23 / 22:01

   Ja det kan du. Men du behöver lite följare för att få den godkänd. Läs t ex om https://sv.wikipedia.org/wiki/Det_flygande_spaghettimonstret

   Godkänd religion i flera länder.

   Pastafarier tror på himmelriket, och att det där finns ölvulkaner och fabriker som tillverkar strippor. Helvetet är snarlikt, men ölen är avslagen och stripporna bär på olika könssjukdomar.

   Gilla

 11. ROLLE 2020-01-23 / 08:45

  Kanske dags att ta bort religionsfrihet och bestämma vilka religioner som är tillåtna.
  Antingen får de konvertera eller flytta till ett land där deras religion uppskattas.

  Nu till annat vad en polis tycker om brott som begås.
  De är särskilda händelser och inget att oroa sig över.
  Våldtäkt
  Rån
  Sprängning
  Mord
  mm
  blir enskilda händelser och allmänheten skall inte oroa sig.
  https://samnytt.se/polischef-efter-14-bilbrander-pa-olika-adresser-finns-inte-skal-till-okad-oro/

  Gillad av 3 personer

 12. Ludvig 2020-01-23 / 07:39

  Mycket fegt att försöka förbjuda alla religiösa friskolor, när vem som helst förstår att det är enbart muslimska skolor det är problem med.

  Gillad av 2 personer

 13. Lars Olsén 2020-01-23 / 05:19

  Det finns ett omvänt linjärt förhållande mellan möjligheten att integrera muslimer och det svenska samhället. Att bygga moskéer motarbetar integration och omöjliggör assimilation. Muslimer i Sverige är som muslimer i Libanon – de är ute efter ett gratissamhälle de inte kan skapa själva. Ett modernt samhälle baserat på naturvetenskap är inte förenligt med Islam. Sverige har idag ledare som saknar insikt i vad de ställt till med. Möjligen kan en genomtänkt återvandringspolitik kombinerat med ny lagstiftning vända utvecklingen i Sverige – om inte har vi ett nytt Libanon med allt vad detta innebär. Insikten bland svenskar i gemen är fortfarande skrämmande låg

  Gillad av 3 personer

 14. Anonym 2020-01-23 / 03:22

  Det enda riktiga är att förbjuda alla religiösa skolor. Skolornas uppgift är inte att sprida vidskepelse.

  Gilla

 15. Cosmik Debris 2020-01-23 / 01:45

  Alla muslimer ska förr eller senare skickas hem till sina muslimska kaosländer. Det är vi nog alla överrens om. Fram till dess är det att föredra om dessa lågpresterande oroselement går i muslimska skolor, där inga svenska barn vill eller får gå. Om muslimska skolor stängs resulterar det i att alla svenska skolor med högpresterande svenska barn kommer att förstöras.

  Det får absolut inte ske.

  Gilla

 16. Thomas 2020-01-23 / 00:00

  Förbjud inte bara muslimska friskolor. Det räcker inte. Förbjud moskéer. Det hör inte hemma här i ett demokratiskt samhälle.

  Jag såg på aktuellt inrikesminister Mikael Damberg utfrågas om den eskalerade brottsligheten i allmänhet och om alla bombdåd i synnerhet.
  Det är ingen hemma där uppe i det arroganta sossefejset, jag föraktar han. Floskeltoppen nästa. Karln är hopplös. Skamberg tillsammans med Ygeman och Morgan och Löfven själv är de 4 värsta. Dom är så in i bomben tappade bakom en vagn att det saknar motstycke i svensk inrikespolitiks historia, det kan inte funnits sämre och mer verklighetsfrånvända ministrar.

  Jag har ett förslag-byt ut dessa 4. Och ta in Gustav Mandelmann, Thorsten Flinck , Lars Lerin, Björn Borg istället och det hade inte blivit sämre.

  Gillad av 1 person

 17. mats 2020-01-22 / 23:57

  Thoralf, svenskar föder inga bebisar längre…
  Det är bara muslimer kläcker ungar med stympat spjut.

  Islam är djävulens skapelse. Islam måste ut ur Europa men så länge vi har socar och eu som styr så är det kört för konungariket Sverige

  Gillad av 2 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s