FÖRFALSKAD AVSÄGELSE

”Undrar om den som förfalskat Per-Gunnars avsägelse till fullmäktige vet om att straffpåföljden kan bli sex års fängelse?”

Det skrev Peter Boström i en ledarartikel i Ölandsbladet och han fortsätter med följande.

Men visst anar man att någon inte så noga tänkt igenom sitt handlande när man förfalskat en annan persons namnteckning för att på så sätt ”få bort” personen ifråga från en demokratiskt framröstad position i kommunen? Det är en idiotisk gärning från en människa utan respekt för den demokrati vi lever i.”

”Vi vet inte vem som ligger bakom förfalskningen av Per-Gunnars namnteckning. Polisen lär ha två teorier som de testar. Antingen handlar det om någon som anser att Per-Gunnar borde avsäga sin plats för att lämna rum åt en Sverigedemokrat. Eller är det någon som står mycket långt från Sverigedemokraterna och vill förstöra så mycket som möjligt.”

Eftersom avsägelsen är en offentlig handling så begärde jag ut den från Mörbylånga kommun. Dels för att se om den var skriven med någon mall som använts tidigare och dessutom för att få koll på den handstil som den förfalskade handlingen var skriven med. Jag förutsätter att en äldre svensklärare säkert kan avgöra i vilket åldersspann som förfalskaren tillhör genom att studera handstilen. Därför tänkte jag publicera avsägelsen på min blogg. Skulle någon känna igen handstilen så får ni gärna tipsa polisen eller skicka mig ett mejl.

Avsägelse PG Olsson

Per-Gunnar Olsson röstades in som Sverigedemokrat 2018 men lämnade under förra året SD efter att man inte kommit överens om hur partiarbetet skulle bedrivas inom SD Mörbylånga.

Ett antal personer har kontaktat mig och haft tankar om vem som skulle kunnat utföra förfalskningen och vem som skulle tjänat på den. En sak här helt säkert och det är att personen kände till det faktum att Per-Gunnar precis skulle åka till Thailand och vara frånvarande vid det kommande kf-mötet den 27 januari, där avsägelsen skulle behandlats. Det var med andra välplanerat av förfalskaren som sannolikt hade lyckats om inte en journalist ringt upp Per-Gunnar och ville ställa några frågor om avsägelsen.

De personer som kontaktat mig har alla haft sina misstankar riktade mot en speciell person. Den personen kom även upp i mitt huvud när den förfalskade avsägelsen fick rubriker i media.

 

11 reaktioner på ”FÖRFALSKAD AVSÄGELSE

 1. messkalle 2020-01-30 / 18:57

  Avvaktar med spänning vem som förfalskat. Då ska häxen, jmf häxan sannolikt är en man , brännas på bål. Bildligt, då vi ännu inte är tillbaka till medeltiden.

  För övrigt skall EU och Sverige omedelbart stänga gränserna. Ett fall av corona viruset i Saudi Arabien samt ett kryssningsfartyg i karantän i Italien.

  Gilla

 2. martiusus 2020-01-30 / 17:52

  Vakna säger Dalarna.

  Gilla

 3. martiusus 2020-01-30 / 16:15

  OT
  Så kom den då HD:s dom i fallet Svenska staten mot Girjas sameby. Samerna har genom århundradena tillägnat sig rätten att bruka jorden, jaga viltet och utnyttja marken som renbete, detta kallas hävdvunnen rätt.

  Har vi etniska svenskar samma hävdvunna rätt till vårt landområde gentemot alla dessa horder av invandrade människor? Ingen har frågat svenskarna i en folkomröstning om de är villiga att upplåta sitt land till främlingar.

  Gillad av 4 personer

 4. Rune 2020-01-30 / 15:26

  Vem är Per-Gunnar? Vilket parti företräder han?

  Gilla

  • Thoralf A 2020-01-30 / 16:18

   En före detta Sverigedemokrat som lämna SD på grund av att man inte kom överens inom gruppen.

   Gillad av 1 person

   • Maja Dacke 2020-01-30 / 17:15

    Då förstår man bättre … …

    Gilla

 5. Cosmik Debris 2020-01-30 / 14:47

  GP: ” Den bil som sprängdes natten till torsdag på Planteringen i Helsingborg – området där en man mördades några timmar tidigare – tillhörde en imam, rapporterar SVT Nyheter Helsingborg.”

  Johan Westerholm beskriver politisk islam som fascistisk. Personligen anser jag att man inte kan vara muslim utan att vara politisk. Att sossarna finansierar och omfamnar fascism är inget nytt.

  Socialdemokrati är fascism.

  Gillad av 3 personer

 6. Hacke 2020-01-30 / 13:52

  Jag kan bidra med ett tips, dock helt utanför den grafologiska vetenskapens ramar.
  Den här personen har definitivt inte alla hästar i kanoten.
  Men eftersom detta faktum torde gälla flertalet av dagens politikeretablissemang så lär mitt bidrag till avgränsning i eftersökningen vara av ytterst marginell karaktär 😉

  Gilla

 7. Stig Bergman 2020-01-30 / 13:06

  Om man ska bedöma äktheten i en handskriven text, t ex en namnunderskrift på en pappershandling, måste man ha tillgång till såväl fram- som baksidan av handlingen. Det är tämligen enkelt att förfalska en namnunderskrift så att den ser trovärdig ut på papprets framsida. Men granskar man baksidan ser man ganska enkelt att t ex tryckningar vid vändningar/böjningar i respektive bokstav och eventuellt uppehåll mellan bokstäver o s v skiljer sig från en påstådd äkta text. En förfalskning blir ofta försiktigt och platt.

  För att därutöver med säkerhet fastställa textens äkthet behövs en avsevärt större textmassa än vad som presenteras i en namnunderskrift. Har man bifogat originalet till en polisanmälan kan myndigheten eventuellt låta framkalla fingeravtryck som tillsammans med andra iakttagelser kan utgöra bevis.

  Gillad av 3 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s