NÄR SKALL 7-KLÖVERN VAKNA I KALMAR

Barnslöja KM
Ett sexobjekt enligt 7-klöverns politiker i Kalmar.

I måndags var det kommunfullmäktigemöte i Kalmar. Sverigedemokraternas motion om slöjförbud i grundskolan debatterades. När man lyssnar till hur ledamöterna för 7-klövern debatterar ett slöjförbud så blir jag deprimerad. De tycks vara fullständigt naiva och verklighetsfrånvända. Den som hade hoppats att kanske någon moderat eller kristdemokrat hade varit intresserad av att i varje fall i viss mån stödja motionen blev i så fall djupt besviken. Aldrig har väl religionsfriheten varit så viktig i kommunfullmäktige, till och med för Vänsterpartiet.

Utbildningsförvaltningens ordförande Lasse Johansson har nu utvecklats till en fullfjädrad socialdemokrat efter ca 10 år i politiken. Den sympatiske Lasse Johansson har förvandlats till en arrogant och maktfullkomlig socialdemokrat som inte respekterar andra åsikter än det egna partiets socialistiska värderingar.

På nationell nivå har flera partier börjat dra sig mer och mer mot en kritisk hållning gällande invandringen och dess konsekvenser i det svenska samhället. I Kalmar kommunfullmäktige syns och märks inget av detta. Ledamöterna för Moderaterna och Kristdemokraterna är en stor besvikelse i mina ögon. Jag ser ingen anledning att tro att det skulle ske någon förändring med Måns Linge (M) som kommunalråd efter Christina Fosnes som avgår i slutet av februari.

Hotet från islam och islamiseringen tycks de ännu inte ha förstått eller blivit drabbade utav.

Flickor som går i förskolan, lågstadiet eller mellanstadiet är inga sexobjekt som måste skyllas med slöja och andra tygstycken.

Det förvånar mig att så många politiker i Kalmar kommunfullmäktige, närmare bestämt 53 st vill göra gemensam sak med salafister och bokstavstroende sunnimuslimer, det vill säga islamister. Det är vad det i praktiken handlar om. Jag har ingen respekt för dessa politiker och i synnerhet inte de som propagerar för slöja i grundskolan från talarstolen.

”Den Gapf-anknutna samhällsdebattören Omar Makram, som själv är uppvuxen i Egypten, menar att det endast är salafister – bokstavstrogna sunnimuslimer som hängivet underkastar sig sharialagen – som sätter hijab på sina döttrar, medan den muslimska majoriteten i samhället anser detta vara både extremt och fel.”

Jag skulle aldrig få för mig att stödja dessa fundamentalister men det har uppenbarligen inte de 53 ledamöterna i Kalmar kommunfullmäktige som röstade emot ett förbud av slöja i Kalmars grundskolor.

FUSKCITAT AV MIKA KOTANEN I KOMMUNFULLMÄKTIGE

Liberalen Björn Brändewall avslöjade vid måndagens kf-möte att Mika Kotanen (SD) interpellation byggde på ett fuskcitat från en SVT-artikel.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/det-har-ar-ett-smorgasbord-for-de-kriminella

Mika Kotanen har klippt och klistrat i artikeln och ändrat ordningsföljden på texten och sedan satt ett enda citattecken om hela texten. Textens innebörd blir därmed förvrängd. Något som Björn Brändewall upptäckt och påpekade under debatten och jag kan bara instämma. Oseriöst och ett fult fuskcitat!

30 reaktioner på ”NÄR SKALL 7-KLÖVERN VAKNA I KALMAR

 1. daniel johansson 2020-02-01 / 11:41

  Salafismen, en fundamentalistisk inriktning inom islam, har vuxit sig starkare i Sverige, enligt en ny rapport. På flera platser i svenska städer påverkar salafister numera vardagen genom påtryckningar och hot.

  Radikala predikanter skrämmer till lydnad, moralpoliser bevakar kvinnor och barn hindras från att leka med barn av annan tro.

  Halmstad moské, Kalmar , Växjö , Göteborg, Stockholm har salafistiska moskéer, finns det fler?

  Gilla

 2. Onkel Björn 2020-02-01 / 01:53

  Ibland undrat jag om det inte borde vara straffbart att som vuxen vara alltför naiv.
  Fattar inte politikerna att islam har en agenda. Om man nu inte vill att barnbarnen ska leva i ett islamskt sverige, så är det dags att börja jobba emot den utbredning som sker.

  Gilla

 3. ROLLE 2020-01-31 / 15:52

  Det går dåligt för sossarna nu. Är det dags att kasta in handduken?
  S hotar avgå om man inte får som man vill – SD: ”Avgå då”
  Socialdemokraterna hotar nu i Dagens Nyheter med att regeringen kan avgå om oppositionen inte slutar upp med sina så kallade budgetattacker. ”Avgå istället för att hota med det”, svarar Sverigedemokraterna.
  https://www.friatider.se/s-hotar-avga-om-man-inte-far-som-man-vill-sd-avga-da

  Gilla

 4. Hannibal 2020-01-31 / 14:27

  Håkan Åhlund sparkas från Oskarshamn. I Kalmar län är det rotation på tränare. Är det inget som funkar? Hur många har Kalmar FF sparkat de senaste åren? Innebandyklubben? IFK Kalmar? Nästan så man undrar vad som är fel i detta län.

  Gilla

 5. ROLLE 2020-01-31 / 10:55

  Tog emot ensamkommande – bantar välfärd
  Samhällsnytt har tidigare uppmärksammat hur kommunen i spåren av asylkaoset och systemkollapsen 2015 öppnade sina hjärtan för över 300 så kallade ensamkommande flyktingbarn.

  Alliansstyrd kommun slopar busskort för tusentals pensionärer: ”Vi prioriterar andra saker”
  I Västsverige har en kommun beslutat att dra in busskorten för tusentals pensionärer eftersom de ”prioriterar andra saker”. M-toppen Jonas Bergman antyder att pensionärerna ska vara glada att de bara höjt åldern och inte slopat korten helt.
  https://samnytt.se/alliansstyrd-kommun-slopar-busskort-for-tusentals-pensionarer-vi-prioriterar-andra-saker/

  Gilla

 6. ROLLE 2020-01-31 / 10:47

  Vårdmottagning i Dalarna: Vi tar bara emot invandrare
  Region Dalarnas kris – och traumamottagning i Borlänge kommer hädanefter bara acceptera asylsökare och nyanlända invandrare som patienter. Detta på grund av ansträngt personalläge, uppger P4 Dalarna.
  https://www.friatider.se/vardmottagning-i-dalarna-vi-tar-bara-emot-invandrare
  Jag trodde att vårdmottagningarna i 1:a hand var för svenskar och inte för invandrare.
  Tydligen hade jag helt fel.
  Så här blir det när sju(k)klöverpolitiker får bestämma.
  https://data.val.se/val/val2018/slutresultat/K/kommun/20/81/index.html

  Gilla

  • Hannibal 2020-01-31 / 14:20

   Norrliden är Kalmars Rosengård.

   Gilla

 7. Erik 2020-01-31 / 08:01

  https://www.barometern.se/kalmar/18-anmalningar-om-hat-och-hot-pa-akuten-i-kalmar/

  ”Knivar i fickan, glåpord och hot. Under 2019 gjorde personalen på akuten på länssjukhuset i Kalmar 18 anmälningar om hat och hot. ”Toppen på isberget”, säger klinikchef Björn Flodmark.

  Glåpord, en kniv i fickan på en patient, hot och sönderslagen inredning. Under 2019 anmälde personalen på akuten på länssjukhuset vid 18 tillfällen hat och hot till sjukhusledningen. ”Toppen på isberget”, säger klinikchef Björn Flodmark.”

  Gillad av 1 person

  • Hannibal 2020-01-31 / 14:21

   Ofattbart! I Kalmar? Hade det varit i Malmö hade jag inte varit förvånad. Kalmar och Norrliden kommer snart på listan med utsatta områden. Snurrom lär väl hamna där på sikt.

   Gilla

 8. Ulrika Halvordsson 2020-01-31 / 07:08

  Tyvärr är nog okunskapen om ”slöjans” betydelse i islam stor. Jag erkänner att även jag var väldigt okunnig om saken för sådär åtta år sedan men har lärt mig mer och mer. Vore inte det enklaste att istället för slöjförbud införa förbud mot att offentligt bära alla synliga religionssymboler i ett sekulärt samhälle. Vill du ha ditt kors eller davidsstjärna under tröjan så är det fritt fram eller varför inte en vacker medaljong i en kedja om halsen, där du kan lägga vad du vill, om du vill ha ditt smycke synligt (och ev. åsikterna privata, kan ju vara vilka symboler som helst) utan att bryta mot lagen. Trist egentligen men om det stävjar islams framfart (jag hoppas de mest ”rättrogna”, och därmed farligaste enl. mig, anhängarna till slöjreligionen/ideologin inte trivs här utan flyttar) i samhället kan jag acceptera det för en tid. Det trista i kråksången blir att man går miste om den lugnande effekt ett kors om halsen på en invandrare inger, i alla fall på mig, att denne inte plötsligt får för sig att attackera mig, något jag ständigt annars har i tanken efter Ikea morden. Det hade lika gärna kunnat vara jag och någon av mina vuxna söner som drabbats tänkte jag då det skedde och det sitter i.

  Gilla

 9. Andersson i Pinan 2020-01-31 / 06:00

  INTE ETT ORD OM VILKA DET ÄR SOM STÅR FÖR VÄLDET

  SVT: Sjuksköterskorna Tina och Ann-Gerd: ”Fått nog av att lappa ihop tonåringar”
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vastmanland/de-fick-nog-av-att-lappa-ihop-misshandlade-unga-vi-vill-lara-unga-om-valdets-konsekvenser

  SVT: Överläkaren Per möter ungdomsvåldet på operationsbordet
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vastmanland/han-ser-unga-som-kommer-in-med-skador-pa-de-mest-kansliga-organen-efter-att-ha-varit-i-brak

  SVT: Ungdomspolisen: ”Går snabbt från ord till slag”
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vastmanland/ungdomspolisen-det-ar-ofta-smasaker-som-blir-stora-brak-och-leder-till-grovt-vald

  MAN TAR SIG FÖR PANNAN

  Gillad av 3 personer

 10. Cosmik Debris 2020-01-31 / 01:43

  Snacka om att folkförrädarna Reinfeldt, Annie Lööf, Löfven och Miljöpartiet har satt oss i skiten.

  Fjärde statsmakten 35 med Hans Jensevik om Sveriges geopolitiska utveckling.

  Gillad av 3 personer

 11. stigrydmark 2020-01-30 / 23:30

  OT
  Kanske har fler än jag observerat Ikanobankens nuvarande TV-reklam: En svart man och en vit kvinna i en säng. (Vad har denna bild med bankärenden att göra?)
  Jag har mejlat banken och frågat om deras reklam är betald/sponsrad av Soros, som med miljarder stödjer massinvandring till EU, som på sikt kommer att skapa en brun befolkning/blandras i Europa.
  Har ej fått något svar.

  Gillad av 6 personer

  • ROLLE 2020-01-31 / 09:30

   Ja, vad har den bilden med texten ”Vad vill du låna pengar till?” för samband.
   Vad vill de låna till i sängkammaren?
   Det måste varit hjärnsläpp på den personen som släpp igenom sidan.
   https://ikanobank.se

   Gillad av 1 person

   • Janne 2020-01-31 / 12:25

    Stig och Rolle,är ni helt okunniga om dagens penningpolitik,alla affärer
    görs upp i sängkammaren så har det ju alltid varit så det är inget nytt
    bara lite moderniserat,och kallas Banken 2.1

    Gilla

 12. Zorro 2020-01-30 / 21:37

  Kalmar är och förblir en illröd vänsterkommun. Någon förändring är inte att vänta. När frågor ställs på sin spets så kryper M och KD till korset. Var nyss inne på Kalmar kommuns hemsida. Där möts man av en illustration av en flicka med huckle, vad händer?

  Gillad av 1 person

  • Zorro 2020-01-30 / 21:39

   En vuxen kvinna ska jag nog säga, inte flicka.

   Gilla

  • en småländska 2020-01-30 / 22:54

   Denna bild uppmärksammades i höstats, trodde den var borttagen el iaf redigerad. Märkligt hur naivt kommunen hanterar detta. Tänker på den upplysning som GAPF sysslar med mot slöja och hedersförtryck, och naturligtvis kvinnorna i Iran som via ”My stealthy freedom” kämpar mot slöjan.

   Gillad av 1 person

 13. Hacke 2020-01-30 / 19:58

  OT
  – DN publicerade annons för sexklubb Wolodarski ber oförbehållsamt om ursäkt djupt ångerfull
  – BBC ska spara en miljard
  – Stort sparpaket på Expressen
  – Cissi Wallin ny krönikör på Expressen

  Se där, dagens nyhetsskörd för gammelmedia på det egna fackorganet Journalisten.
  Det går fortsatt bra för lögnindustrin.
  Man får förmoda att Expressen fått Cissi Wallin för det pris hon är värd, det vill säga hon får betala rejält för att få sina alster publicerade.
  Men oförmågan att se ett samband till det kontinuerliga raset är härmed i varje fall bevisligen intakt.

  Gillad av 1 person

 14. jennypiper6 2020-01-30 / 19:46

  Kommer inte Moderaterna likt i Skurup stödja detta? Eller de vågar inte gå emot partilinjen?

  Gilla

  • Thoralf A 2020-01-30 / 20:32

   Samtliga partier i 7-klövern röstade emot ett slöjförbud i grundskolan!

   Gilla

 15. Anonym 2020-01-30 / 19:23

  Förbjud all form av huvudbonad för alla så är problemet löst. Punkt.

  Gillad av 1 person

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s