EREMITLIV

Det klagas mycket på dåliga kommunikationer i vår region. Det är väl knappast någon som har påstått motsatsen, däremot har det höjts många röster för bättre kommunikationer. Vi har dock haft två flygbolag, SAS och BRA som trafikerat Arlanda och Bromma med hög turtäthet. BRA har ställt in alla sina flyg från Kalmar och SAS har bara en avgång per dag till Stockholm.

Vi är med andra ord lite isolerade i vår landsända! Men vi skall faktiskt inte klaga. Det är sannolikt därför som Kalmar län och Blekinge har lägst antal coronasmittade per capita i hela landet! Idag kanske vi för en gångs skull skall vara glada för våra dåliga kommunikationer.

Frågan är vad som händer i påskhelgen? Om alla 08:or och andra struntar att åka till vår region och då framförallt Öland. Det är ju inte så ofta man hoppas på dåligt väder till påsk men nu hoppas jag på riktigt skitväder, i varje fall riktiga skitprognoser så folk stannar hemma och inte åker till Öland. Såg att regeringen och myndigheterna funderade på att bara tillåta gotlänningar på färjorna i nästa vecka för att inte sjukvården på Gotland skall utsättas i onödan av alla 08:or under påskveckorna. Tror knappast Löfven vågar fatta det beslutet själv. Han väntar nog på att Anders Tegnell skall komma med en hemställan innan regeringen vågar agera.

Har ni tänkt på att regeringen blint följer rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten och Anders Tegnell. Anders Tegnell är tjänsteman och tjänstemannaansvaret avskaffades för flera decennier sedan.

Dagens statistiksiffror var lika mörka som gårdagens. Morgondagens siffror ser ut att bli lika mörka eller ännu mörkare. Kurvans lutning blir bara brantare och brantare. Inte flackare som Anders Tegnell påstår då och då, även idag. Fortsätter han med det ytterligare någon dag så är jag rädd för att han mer och mer börjar likna Bagdad Bob.

Idag hade jag sista mötet (regionfullmäktige), på närmare fyra veckor. Så nu blir det eremitliv en tid framöver, inte ens familjesammankomster. De får bli digitalt istället.

Jag isolerar mig själv efter bästa förmåga!

46 reaktioner på ”EREMITLIV

 1. turrim 2020-04-03 / 17:20

  Hur kan regering och riksdagsmän stillatigande acceptera att invandringen fortsätter när gränser är stängda samtidigt som man ger restriktioner för svenskar att röra sig inom landet? Varför får svenska folket endast veta detta genom alternativa media och som vanligt Rebecca Uvell?

  https://uvell.se/2020/04/03/var-inte-granserna-stangda/

  Gillad av 5 personer

 2. martiusus 2020-04-03 / 16:04

  Vi vet att mottagandet av 163 000 så kallade flyktingar hösten 2015 kostade skattebetalarna enorma summor, pengar som hade kunnat läggas på sjukvården och på ett utökat antal intensivvårdsplatser med respiratorer.

  Gillad av 1 person

 3. Stefan 2020-04-03 / 15:46

  Jag tror jag vet varför regeringen inte tar några skarpa beslut utan lutar sig mot FHM och Tegnell och bara rekommenderar och vädjar att folk ska vara förnuftiga och skydda gamla och svaga.

  Med förbud och tvingade förhållningsregler kan regeringen hållas ansvarig om det trots dessa går illa och en massa människor avlider. Då har regeringen inte vidtagit rätt åtgärder.

  Med den svenska modellen med rekommendationer och vädjanden så är det medborgarnas ansvar. Går det illa och en massa människor avlider så beror det på att folk inte tagit sitt ansvar och gjort det de ombetts i tillräckligt stor utsträckning. Vi får alltså skylla oss själva.

  Nu är jag kanske cynisk men jag tror att man på detta vis vill undgå att hållas ansvariga.

  Gillad av 7 personer

  • Stig Bergman 2020-04-03 / 16:34

   Naturligtvis är du inte cynisk. Du gör ju en helt uppenbar korrekt analys.

   Gillad av 1 person

 4. ROLLE 2020-04-03 / 15:35

  Hallengren vägrar besöka coronasjuka utan munskydd – ”skulle inte göra det överhuvudtaget”
  När socialminister Lena Hallengren (S) fick frågan huruvida hon som ansvarig minister för vården känner sig trygg med att personal arbetar bland coronasmittade utan tillräcklig skyddsutrustning vägrar hon svara. Däremot meddelar ministern att hon själv överhuvudtaget inte skulle sätta sin fot i denna riskfyllda miljö på sjukhus.
  https://samnytt.se/hallengren-vagrar-besoka-coronasjuka-utan-munskydd-skulle-inte-gora-det-overhuvudtaget/
  Sozzarna förnekar sig aldrig. Utsätta andra för fara går bra.

  Gillad av 5 personer

 5. Karl 2020-04-03 / 14:41

  Vem kan lita Anders Tegnell längre, läs på jennypipers blogg, om allt som skrivs om honom är sant i så fall så kan de ju fråga någon på gatan lika gärna och som inte är korrumperad om hur läget är. Är han som våra politiker också fartblind och money är den enda vägen. Det kanske är tabu att skriva om denne person. Inte ett ord om vad han gjort inom läkemedelsbranchen. Eller som vanligt ingen som har ryggrad att säga sanningen.

  Gillad av 3 personer

  • martiusus 2020-04-03 / 15:44

   Det duger inte att hänga Draken i svansen…

   Gillad av 1 person

 6. Tomas. 2020-04-03 / 12:26

  Fredag den 3 april 2020.

  Hej Thoralf Alfsson och Ni andra !

  Ja, det är så att de offentliga jobbar helt utan ansvar.

  MEN

  Tjänsteansvar finns i lagen. Det kallas Tjänstefel och står i Brottsbalken Kap 20 Vidare kan politiker ha tjänsteansvar enligt lagen vill säga. Enligt Förvaltningslagen har ordförande i Kommunal nämnd Tjänsteansvar.

  Togs bort av Sveriges Riksdag 1974. Tjänsteansvar återkom 1989.

  Varför döms, (nästan), ingen till de straff som lagen anger?
  Jag har övertygats om att tjänstemännen skyddas av korruptionen i det så kallade rättsväsendet.
  Tomas.
  Trött.

  Gillad av 2 personer

  • MickeP 2020-04-03 / 19:06

   Hej Tomas.

   Helt korrekt analys från din sida. Tjänsteansvaret finns fortfarande i 20 kap 1 § brottsbalken, men korruptionen är så pass utbredd inom statliga myndigheter, inklusive rättsväsendet, att det sällan används.

   Själv jobbar jag som åklagare och ser eländet inifrån.

   Myndighetschefer, som tillsätts av regeringen, är 100 % lojala uppåt, dvs. mot de politiker som tillsätter dem. Myndighetschefer tillsätts inte nuförtiden utifrån kompetens, utan utifrån lojaliteten gentemot uppdragsgivaren. En viktig faktor därvidlag är att personen ifråga har rätt värdegrund och även i övrigt delar politikernas floskler. Kompetens kommer därmed i andra hand. Huruvida en myndighetschef är kunnig om den verksamhet han/hon ska leda är oväsentligt, huvudsaken är lojaliteten uppåt.

   Därmed är nästan alla myndighetschefer nuförtiden ganska okunniga om den verksamhet de är satta att styra. Inkompetenta med andra ord.

   En inkompetent myndighet kommer aldrig rekrytera personer som är mer kompetenta än myndighetschefen själv. Inkompetenta rekryterar ännu mer inkompetenta, annars kommer deras egen inkompetens att avslöjas. Snart har du ett gäng inkompetenta chefer som snart fyller alla våra ledningsfunktioner i det offentliga Sverige.

   Eftersom alla dessa inkompetenta ledare vet att de är just kompetenta håller de varandra om ryggen. Ingen vill avslöja den inkompetenta – och korrupta – klubben, som i sina inbördes möten håller uppe klubbandan och ser ner på och snackar skit om alla oss andra.

   Därför ser du sällan några åtal för tjänstefel på denna nivå. Däremot på den nivå som jobbar på golvet.

   MickeP

   Gillad av 3 personer

   • MickeP 2020-04-03 / 19:15

    Eftersom alla dessa inkompetenta ledare vet att de är just INkompetenta håller de varandra om ryggen.

    Ska det vara.

    MickeP

    Gilla

 7. Ölandsbonde 2020-04-03 / 11:27

  Är det inte läge att begära förtroendeomröstning om Hallengren?

  Gillad av 3 personer

 8. stefan a. 2020-04-03 / 10:41

  öland får hoppas på samma väder som var här i går för att hålla turisterna borta ymnigt snöfall och åska !!!!, men det varade inte länge…..

  Gillad av 1 person

  • Maja Dacke 2020-04-04 / 01:12

   Påsken 1980 var det väl ett riktigt snöoväder i söder … Alla skrattade åt mig då jag påstod att det skulle snöa, att jag kände elektricitet i håret – jag fick rätt. Så låt oss hoppas. Och att det sedan blir en fin vår framåt sista april …

   Gilla

 9. ROLLE 2020-04-03 / 10:34

  DEMOSKOP
  Socialdemokraterna 27,9 procent (+5,3)
  Vänsterpartiet 7,7 procent (-2,7)
  Miljöpartiet 4,0 procent (+0,9)
  KD 6,7 procent (-0,8)
  Centern 10,0 procent (+0,6)
  Liberalerna 3,0 (-1,1)
  Moderaterna 19,2 procent (-0,3)
  Sverigedemokraterna 20,8 procent (-1,3)
  V+KD+L+M -> -4,9 procent
  Om nu alla från dessa partier går till S fattas det ytterligare 0,4 procent
  Skulle dessa komma från SD eller har vi många soffliggare som nu röstat?
  Mätningen verkar kort sagt underlig.
  https://www.friatider.se/socialdemokraterna-okar-rekordmycket-i-ny-matning

  Gilla

  • Maja Dacke 2020-04-04 / 01:08

   Demoskop och Sifo jobbar ju på uppdrag för fjollträsktabloiderna så … i dessa tider …

   Gilla

 10. ROLLE 2020-04-03 / 10:19

  Skurkstat.
  Miljontals svenska skyddsmasker beslagtagna i Frankrike
  De fyra miljoner skyddsmasker som det svenska företaget Mölnlycke importerat från Kina har stoppats i Frankrike. ”Extremt störande”, säger företagets vd Richard Twomey.
  https://samnytt.se/miljontals-svenska-skyddsmasker-beslagtagna-i-frankrike/
  Nu gäller inte EU längre. Nu kan man stjäla andra länders varor?

  Gilla

 11. Roland Salomonsson 2020-04-03 / 09:44

  Det börjar strömma in listor över olika orsaker till en FÖRHÖJD risk att avlida vid Coronainfektion. Några är rökning, förhöjd längre tids vistelse i luftföroreningar, fetma, diabetes, hjärtsjukdom, lungsjukdom, olika cancrar (bl a leukemi).
  Bli således inte förvånade över att de som dör, har varit överexponerade för nämnda. Alltså Stockholmare, Göteborgare, arbetat vid stålverk eller vid pappersbruk eller vid mekanisk industri. En stor risk löper sannolikt alla som bor i fastigheter med VÄRMEÅTERVINNING. Där löper ventilationen med smittad luft runt och runt etc (om inte värmeåtervinningen stängs av).

  Hur får vi gräsrötter fastighetsägare, kommuner, att stänga av värmeåtervinningen t v? Äldreboenden är sannolikt dödsfällor för både boende och personal.

  Gilla

  • 502V8S 2020-04-03 / 12:36

   Värmeåtervinning fungerar inte så att det är samma luft som går runt, utan det är frisk luft utifrån som värms upp med hjälp av värmen från den uppvärmda rumsluften som ventileras ut. Alltså ingen kontakt mellan frånluft och tilluft.

   Gillad av 5 personer

   • Bitzer 2020-04-03 / 15:54

    Det stämmer inte riktigt, roterande värmeväxlare som ofta används i större anläggningar är inte hermetiskt slutna mellan till och frånluft utan en viss luftväxling är oundviklig. Hurvida det kan sprida virus vet jag inte, men förmodligen en risk.

    Gillad av 1 person

 12. Ölandsbonde 2020-04-03 / 09:38

  Ändrat mig om Arnstad. Hitttat honom på Twitter och han är inte rolig längre. Hans sinnesförvirring är i ökande och nu är han bara direkt osmaklig. Det är väl därför MSM inte lyfter fram honom längre. Ett förbrukat kort. V.I.F.

  Gillad av 3 personer

 13. Mattias R 2020-04-03 / 09:23

  @Thoralf
  Det gör du klokt i. Är ju det enda man kan göra, att hålla sig borta från folk.

  Tror som du att siffrorna kommer att öka den närmaste tiden, ja tom länge. Är rätt säker på att Sverige valt fel väg i sitt förhållningssätt till pandemin.

  Gillad av 2 personer

 14. messkalle 2020-04-03 / 08:54

  Bland läsvärt finns ledarsidorna.se och därufrån saxas:
  ”Vi som känner folk som känner folk som jobbar inom sjukvården får höra fruktansvärda saker om selektering, brist på vårdplatser och skyddsutrustning och om sköterskor som inte vågar träffa sina familjer.
  Dessa vittnesmål går helt emot de regisserade föreställningar som den med Belinda Olsson och Agnes Wold i tv igår. Vi har ingen aning om hur många som smittas eftersom på grund av våra politikers eller myndigheters försummelser inte testar annat än i begränsad utsträckning. Och av rädsla för rasism-anklagelser vågar man varken testa eller hålla i ett par veckors karantän de asylsökande som fortfarande kommer till våra öppna gränser. Sen har vi en armé på ca 100 000 som lever under jord som aldrig testas. Det finns alltså ingen anledning att berömma regeringen, Folkhälsomyndigheten eller MSB. De försöker bara skyla över den sen flera år kända obefintliga beredskapen – trots den där broschyren om krisen kommer. Vi är i händerna på inkompetenta myndigheter.”
  – Den kommentaren blev inte censurerad.
  – När det fortfarande kommer asylsökande så måste förklaringen vara att Anders var i Afrika för att välja ut de som skall ersätta svenska sjukvårdspersonal eftersom han som specialist måste sett det komma förr eller senare.
  – De ca 100.000 som lever under radarn i Sverige måste sättas i arbete med att gräva i jorden och begrava sin existens. Dessvärre behövs det fler dödgrävare än någonsin.
  – Ledarsidornas Bengt Westerholm är lysande. Han platsar definitivt i Sveriges nästa regering (Han har lämnat S och behållt sin Karleby ideologi. Han går inte närma Jimmie, trots det har sedan långt tid på hans blogg funnits kommentarer som gett SD rätt.

  För övrigt, eftersom Sydöstran (av Sverige) är något förskonnat av C-viruset; Gör en soldatduva; . ”Släpp ingen djävul över bron, håll ut en stund ännu!”
  – Fjollträckmynt är judaspenningar.

  Gillad av 1 person

  • ericr45 2020-04-03 / 23:17

   100 000 under radarn?
   Hur är det med de 870 000 med samordningsnummer?
   Har vi öht någon kolla på dessa?

   Gillad av 2 personer

 15. Hoppalong 2020-04-03 / 08:54

  Hallengren skall enligt egen utsago fira påsk i Kalmar. Grattis.

  Gilla

   • Hoppalong 2020-04-03 / 09:39

    Vad har det för betydelse var hon bor? Hon är verksam i den mest smittade delen av Sverige. Hon borde följa sina egna riktlinjer och inte åka omkring och föra smitta vidare.

    Gillad av 3 personer

   • Thoralf A 2020-04-03 / 09:42

    Största risken utsätter hon sin familj för.

    Gilla

   • Bert 2020-04-03 / 12:55

    Se där, en ur politikeradeln försvarar en annan dito!

    Gilla

   • Thoralf A 2020-04-03 / 15:06

    Jag tycker det räcker med 08:or i det här landet. Skall alla riksdagsledamöter tvingas bosätta sig i Stockholm?

    Gillad av 1 person

  • Mattias R 2020-04-03 / 09:17

   @Hoppalong
   Är väl inte så märkligt? Hon har ju man och barn i Kalmar, och sitt jobb i Stockholm. Så länge hon är frisk kan väl hon som alla andra följa de riktlinjer som är satta?
   Sen om det är smart eller inte är ju en helt annan sak.

   Gillad av 1 person

   • Bert 2020-04-03 / 16:00

    Man kan vara helt symtomfri men smitta ändå. Och hur vet hon att hon är smittfri, inkubationstiden kan vara 2 dagar upp till 14 dagar.
    Men det kanske är så att ministrar och andra liknande personer C-testas varje dag så att livräddande behandling kan ges i god tid till de som medvetet misskött sitt förberedande FOLKHÄLSOUPPDRAG!

    Gillad av 1 person

 16. Varjager 2020-04-03 / 08:14

  Reblogga detta på Varjager's Weblog och kommenterade:
  Jag gillar jämförelsen med Bagdad Bob. Men då ska man ta in mupparna med. För det är det intrycket Stefan Löfven ger.

  Gilla

 17. messkalle 2020-04-03 / 06:24

  Anders fick frågan efter en briefing (En vecka sedan) Ungefär; *Om det inte blir som du säger, vems fel är det. Är det ditt?
  Svaret kom direkt och rakt;
  ”Det är myndighetens”.

  – Det är tur att Anders inte har något ansvar då ingen ansvarskännande människa hade klarat av det jobb han nu gör. Framtiden får utvisa om hans val är rätt för Sverige. Statsministern och gänget samt generaldirektörna står där framför den svens

  Gillad av 1 person

  • messkalle 2020-04-03 / 06:35

   Fortsättning …svenska flaggor, några med svenska pins på bröstet. Dock inte Dan Eliasson som var i märkbar svart klädsel. Känner han att slutet är nära – för sin karriär?

   Det har skrivit på nätet, sant eller osant, att Anders Tegnell varit i Somalia nyligen. Om så, vad gjorde han där som statsepidemiolog?

   Gilla

 18. nils 2020-04-02 / 23:28

  Mkt tjat om Anders Tegnell.hit och dit, men hur ser det ut i andra länder som går bananas och inte ens låter folk gå till jobbet? Tex Danmark har i det närmaste lika många dödsfall per invånare som vi. Att vi har avskaffat vår beredskap är en helt annan femma dock och det lär inte förlåtas i första taget

  Gilla

 19. Svante 1 2020-04-02 / 23:21

  Anders Tegnell = Bagdad Bob !!!!

  Gilla

 20. Sven d.ä. 2020-04-02 / 23:21

  Region Kalmar köpte in sig för 80 miljoner kronor (50-procentig ägare) i Kalmar Öland Airport. Jag var då kritisk till den affären. Var det verkligen värt med tanke på en (1) avgång till Stockholm per dag?

  Men jag kanske inte ska säga något därför att ingen krona av de 80 miljoner kommer från min plånbok och jag bor inte i området.

  Gilla

  • Thoralf A 2020-04-03 / 06:27

   För Kalmar kommun var de som att vinna högsta vinsten på Lotto!

   Gilla

 21. Cosmik Debris 2020-04-02 / 23:18

  Htttat på Twitter:

  ”Historiskt stort stödpaket säger Magdalena Andersson, men 2016 kastade man in 60 miljarder extra, utöver ordinarie medel, bara till Migrationsverket utan minsta mankemang…..”

  Just det.

  Gillad av 2 personer

 22. Thor 2020-04-02 / 23:09

  Löfven är feg och har obefintliga ledaregenskaper. Springer och gömmer sig. Vältrar över allt ansvar på Anders Tegnell. Visa förmåga till egna beslut för i h-e. Annars lika så gott att utse Anders Tegnell till statsminister.

  Gillad av 4 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s