SKYLLER IFRÅN SIG

Stefan Löfven intervjuades idag och fick frågor om den svenska beredskapen. I sitt svar menade han att ”alla partier” hade ett ansvar för att Sveriges beredskap avskaffades för ca 30 år sedan. Den fega statsministern vågar inte ta något eget ansvar utan skyller på ”alla partier”! vilken ynkrygg till statsminister.  Socialdemokrater har haft många är på sig att reparera skadan de senaste trettio åren. Jag har väntat på att SD och Jimmie Åkesson skulle reagera och säga ifrån men det har varit helt tyst. Har partiet tagit påskledigt?

Anders Tegnell har intervjuats av SVT och fått frågor om Sveriges höga dödstal. Han skyller det höga dödstalet på att Sverige har ett så bra system för att registrera avlidna. Ett system som är mycket bättre än alla andra länder.

Anders Tegnell kommer att få hitta på bättre förklaringar än att skylla på hur andra länder registrerar avlidna. Uppenbarligen vill han inte ta ansvar för den strategi som han bedriver för att uppnå folkimmunitet, som leder till det höga dödstalet.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/tegnell-darfor-har-sverige-hogre-dodstal

Regeringen fick väldigt skyndsamt och efter en en del diskussioner större maktbefogenheter i veckan som gick. Det var väldigt viktigt och väldigt bråttom. Men jag har dock inte kunnat läsa om att regeringen har fattat något beslut om skärpning av rekommendationerna eller införandet av några förbud. Varför så himla bråttom? Har hela regeringen tagit påskledigt?

 

 

Annons

31 reaktioner på ”SKYLLER IFRÅN SIG

 1. Ludvig 2020-04-14 / 15:12

  SD sover väl, varför inte bemöta statsministern när han påstår att alla partier bär ansvar för att Sveriges beredskap avskaffades.

  Gilla

 2. Ricky 2020-04-12 / 23:06

  Snacka om att många företag kommer utnyttja och missbruka regler om permitteringar och annat.

  Detta Corona-kalas kommer bli spiken i kistan för många år framöver. Skönt att det går åt helvete för landet. Själv har jag inget, så det drabbar inte mig.

  Gillad av 2 personer

 3. ltsundelin1950 2020-04-12 / 21:38

  De rev alltså beredskapsförråden med mediciner, läkemedel, sjukvårdsutrustning, livsmedel, industriråvaror och drivmedel. Sedan rev de också Civilförsvarets alla insatsförråd för civilförsvarets alla insatskompanier. Fråga: Hur många hundratals kraftfulla motorsprutor med brandslang skrotades? De hade säkert kommit till användning under de stora skogsbränderna. Förskingring är rätt ord.

  Gillad av 2 personer

 4. Sven d.ä. 2020-04-12 / 15:34

  UK och Sverige körde samma strategi en gång i tiden, sedan ändrade sig UK efter en forskningsartikel. Som bekant så ligger Sverige kvar på samma strategi. Nu läser jag på BBC ”Coronavirus: UK could be ‘worst affected’ country in Europe”. Kan det vara så att trots helomvändningen så hjälpte det inte. Var det försent?

  Gillad av 1 person

  • Laglydig 2020-04-12 / 22:00

   Det land som ännu inte gjort helomvändningen kommer att bli värst drabbat inte bara i Europa utan hela världen!!!

   Frågan är bara om landets djupt sovande befolkning ens då kommer att vakna och inse att det behövs ett helt nytt styre i det landet för att det ”inte skall hända igen”…

   PS Tycker att Lars Bern tog alldeles för lätt på dödligheten i Corona i SwebbTV i veckan, dessutom gick han till angrepp på Björn Olsén. Kändes olustigt! DS

   Gilla

 5. ROLLE 2020-04-12 / 14:52

  Trump är dum, han bär inte munskydd…
  En stor nyhet på SVT Rapport 19:30 igår var att USA:s president Donald Trump vägrar bära munskydd ”Att bära munskydd när jag hälsar på presidenter, premiärministrar, diktatorer och kungligheter…Jag vet inte – det är inget för mig”, sa Trump.

  -Pettersson undrar varför inte SVT:s Mats Knutson frågar statsminister Stefan Löfven (S) om varför inte han bär munskydd, det är väl samma virus i Sverige som i USA, men SVT anser väl att Trump är dum…
  https://petterssonsblogg.se/2020/04/12/trump-ar-dum-han-bar-inte-munskydd/#more-318246
  Mats måste hålla sig väl med sossen annars kanske han inte får fler intervjuer.

  Gillad av 2 personer

 6. Hacke 2020-04-12 / 10:50

  Tvångsfinansierade statsradion går verkligen all in i skydd av coronamörkret.
  Att partiorganet och agendajournalistikens slagskepp DN:s debattsida alltid fungerat som riktmärke och ledstjärna i deras vardagliga arbete kan väl knappast ha undgått någon men att som i dagens nyhetssändning (P1:s 11-nyheter) som huvudnyhet ägna sig åt renodlad högläsning ur den var en ny skamgräns.
  Men så var det också uppdragsgivarna Damberg och Hallengren, två av värstingarna, som nu har behov av att två sina smutsiga händer och efter långvariga försyndelser nu minsann kräver krafttag kring samhällsberedskapen i framtiden.
  Hyckleri är bara förnamnet på denna samhällsskadliga symbios särskilt som man samtidigt har mage att klandra andra påstådda totalitära regimer för att i dessa kristider flytta fram sina positioner.
  Och detta samfällda svineri skördar nu framgångar i opinionsundersökningarna!
  Jag säger som, jag tror det var Stickan Andersson; Folk är inte dumma, det är betydligt värre än så.

  Gillad av 4 personer

 7. Tony 2020-04-12 / 09:57

  Anders Tegnell är som alla andra tjänstemän att inte ta ansvar för vad man åstadkommer,
  För att få bukt med det måste man återinföra Tjänsteansvaret igen!
  Varför människor på ledande poster inte ska ha ansvar, det har jag aldrig begripit!

  Ett av Olof Palmes hjärnsläpp!?

  Gillad av 2 personer

 8. ROLLE 2020-04-12 / 08:59

  Coronaviruset värre än man befarat.
  Forskare bekräftar: Covid-19 kan orsaka hjärnskador
  https://samnytt.se/covid-19-kan-orsaka-hjarnskador/

  Vad blev det av med detta.
  Åsa Kullgren (S) utreder vårdens krisberedskap
  – Vi måste säkerställa att vården alltid och i hela Sverige kan hantera allvarliga händelser och kriser. Det är en del av vårt arbete med att skapa ett starkare samhälle och ett tryggare Sverige, sade dåvarande socialminister Annika Strandhäll.

  Frågan utreddes dessutom av WHO efter svininfluensan 2009, slutsatsen blev då att att det måste byggas upp beredskapslager. Finland lyssnade, men inte Reinfeldt och inte Löfven, båda lade pengarna på invandring i stället för beredskap…
  https://petterssonsblogg.se/2020/04/12/asa-kullgren-s-utreder-vardens-krisberedskap/#more-318185

  Gillad av 1 person

  • turrim 2020-04-12 / 14:03

   Man måste vara lojal, arbetslös socialdemokrat från det inre gänget för att få utreda. Dyrt och länge.

   Gilla

  • Malin 2020-04-12 / 16:26

   Helt klart att det är så!
   Flera privata företag driver äldreboenden. De har Många! Invandrare anställda med bidrag från oss skattebetalare.
   Och de har covid 19 på många boenden .
   Även kommunal verksamhet tar in dessa oftast outbildade, icke svensktalande,(eller mer eller mindre svårförstådda)
   Allt detta plus övermedicinerade äldre. ..
   Det blir bara värre. .
   Malin

   Gillad av 2 personer

 9. ROLLE 2020-04-12 / 08:40

  Varför prata här om ”alla partier” när sozzepartiets ledare hela tiden framhåller att det är sju(k)klöverpartierna som pratar med varandra? SD blir ju utesluten hela tiden.
  Vilken falsk person Steffe är. SD har inget ansvar för detta.
  Att SD inte syns är en strategi från den PK censurerade medierna.
  Kommunisten Jonas är nu lika populär som Greiger.
  KD och M får vara med som utfyllnad för att SVT skall visa in sin ”opartiskhet”.
  Här några lögner/undanhåller information.
  Först var det bara några som var smittade så de hade ”full kontroll”.
  (fritt fram för alla att komma hit, röra sig fritt)
  Barn smittar inte.
  Barn blir inte sjuka.
  Smittar inte förrän sjukdomen brutet ut.
  Stora åtgärder för att skydda 70+
  Rapporterar endast dagens döda och eftersläpningen kommer inte med.
  Munskydd hjälper inte.
  mm

  Gillad av 1 person

 10. martiusus 2020-04-12 / 07:30

  Stalin är ute på en inspektionsresa till en fabrik som tillverkar munskydd.
  Där träffar han arbetaren Löfven.

  Stalin: ”Nå kamrat Löfven, hur går produktionen av munskydd?”
  Löfven: ”Kamrat, om man skulle stapla dom på varandra skulle dom nå ända upp till Gud Fader.”

  Stalin: ”Det finns ingen Gud.”
  Löfven: ”Och inga munskydd heller.”

  Gillad av 1 person

 11. Varjager 2020-04-12 / 06:25

  Reblogga detta på Varjager's Weblog och kommenterade:
  Är det verkligen någon som tror att Löfven och gänget skulle ta ansvar för de det har gjort.

  Gillad av 1 person

 12. Robban 2020-04-12 / 04:36

  De bluffar naturligtvis med statistiken! Först bestämdes att enbart testa redan på sjukhus inlagda för Corona! Sedan att bara diagnosticerade dödsfall av Corona skulle rapporteras! Gissa tex hur många döda på våra äldreboenden som diagnostiseras för Corona! Ett par dagar senare så berättade Morgan Johansson stolt att vi hade både ett lägre antal smittade och ett lägre antal döda en våra grannländer!
  Ren lögn naturligtvis! Men så gör ju fascister/sossar!
  Jag hoppas verkligen att de får stå till svars efteråt! Det som nu sker är tyvärr att likna med någon form av planerat mord!
  Flockimmunitet tex är mycket nyfiken på vilka vetenskapliga rön om Corona, som gjort att fascisterna följer det spåret, då den enda forskningen på området, som jag känner till är från Korea och där visade det något helt annat!

  Gillad av 1 person

  • Grålle 2020-04-12 / 07:19

   Frågan är bara; vem skulle ställa dom till svars? Att gammelmedia skulle utkräva någon form av ansvar och ställa dessa figurer mot väggen finns inte på kartan.
   Att svenskarna skulle reagera och agera är inte troligt. Vi tillhör de mest naiva i hela världen och kan luras i vad som helst. Vi har en totalt oduglig person som statsminister och som var i stort sett uträknad men som nu räddas av Corona och höjs till skyarna. När sen bubblan spricker och han skyller på andra och en utredning av vad som egentligen skett får vänta tills efter valet så köper svensken det med.

   Vi har levt i en skyddad verkstad alldeles för länge och har inte längre förmågan att tänka logiskt. Det som nu sker är egentligen nyttigt för det sovande folket. Undrar bara om vi kommer att lära oss någonting eller om vi i framtiden fortsätter att vara naiva nyttiga idioter.

   Gillad av 5 personer

 13. Onkel Björn 2020-04-12 / 02:00

  En statsminister får inte skylla ifrån sig. Han har haft mer än 5 år på sig att reparera det som hans tidigare kollegor och andra partier har monterat ned. Men han har väl haft fullt upp att åka ned till EU och andra länder och umgås med likasinnade samt brunsmeta oliktänkande
  .
  En regering med så många myndigheter och så många regeringstjänstemän anställda måste bara ha den kompetensen att man kan ha en framförhållning. Man måste ha beredskap för en mängd olika scenarior. Historien är full av pandemier, katastrofer, krig mm. Vad är det som säger att Sverige aldrig mer ska råka ut för något sådant

  Man kan ju lätt undra vad de sysslar med. Fikar de och spelar kort eller dataspel hela dagarna?
  Än en gång kan man som Östling fråga sig ”Vad får jag för pengarna”.

  Stefan, har ni inte den kompetens som behövs kanske ni kan engagera några femteklassare.

  Gillad av 4 personer

 14. Cosmik Debris 2020-04-12 / 01:24

  Tänk om Magnus Henrekson hade varit vår statsminister. Då hade åtminstone jag varit nöjd.
  https://sv.wikipedia.org/wiki/Magnus_Henrekson

  Nu får vi hålla tillgodo med Stefan Löfven som av de flesta betraktas som ett/en; dumhuvud, dumbom, dumskalle, stolle, dåre, tok, fån, fåne, fåntratt, byfåne, bydåre, nöt, tosing, galning, galenpanna, knasboll, tjockskalle, knäppskalle, klantskalle, tönt, svårt förståndshandikappad person, sinnesslö, imbecill, svagsint och kretin

  Gillad av 2 personer

  • messkalle 2020-04-12 / 08:55

   Det finns många som har bättre utbildning och erfarenheter än dagens politiker. Inför personval med yrkeserfarenhet och inträdesprov till riksdag, landsting och kommuner. De bästa ska styra inte de sämsta.

   De som idag har förtroendeuppdrag över kommunal nivå gör det för judaspenningar. Inte bara nu till påsk utan för att välsigna sig själva och partiet för evigt. Besinna er!

   P.S. Det finns nationella prov till gymnasiet. Tester och urval till alla anställningar. Av de som inte klarat proven blir många A-lagare.

   -Ska vi ha de som inte dög till att styra och leda landet?

   Gillad av 1 person

 15. Ricky 2020-04-12 / 00:38

  Påskfirande och sitta på flaskan är viktigare än något annat. Lena Hallengren har väl åkt hem till familjen i Kalmar. Hon var inte med under fredagens presskonferens. Skulle bli väldigt förvånad om det inte tas hårdare tag nu på tisdag när alla dessa sovit ruset av sig.

  Annars fattar man ju inget av hur bråttom det var.

  Gillad av 1 person

 16. Leif 2020-04-11 / 22:46

  eftersom det kommer bli mer och mer personer som dör hemma pga platsbrist i vården (de sorteras bort). Allt är nog enligt planen för Regeringen/FHM

  har själv en bekant som i veckan dog i sin ensamhet… personen var bara 51 år, troligtvis var det Corona som släckte livet där, nån obduktion lär inte ske eftersom det även där saknas resurser

  Gillad av 1 person

 17. Corona 2020-04-11 / 22:21

  Vad är det för system att registrera avlidna? Är det hos Folkhälsomyndigheten? Är det obligatoriskt enligt smittskyddslagen att rapportera in avlidna i Corona? Det enda lagstadgade är väl bekräftade fall, eller har jag fel, Thoralf?

  Gilla

  • Sven d.ä. 2020-04-12 / 07:54

   Han nämnde ‘Dödregister’ och personnummer. Både Danmark och Finland har personnummer. Jag kommer ihåg från kriminalserien som tex ‘Bron’ så pratar man om CPR nummer i Danmark. Och jag skulle tro att de båda länderna har ett register som säger vem som är döda.
   En dåligt argument tycker jag från Folkhälsomyndigheten.

   Gillad av 1 person

   • Corona 2020-04-12 / 11:43

    Är det Skatteverkets register eller? Aldrig hört talas om om något specifikt dödsfallsregister. Socialstyrelsen har ett register med dödsorsak däremot.

    Gilla

   • Sven d.ä. 2020-04-12 / 15:38

    Till Corona: Jag har heller inte hört talas om det, men så är det inte sådant man sitter och pratar om på lunchen precis. Vad är detta https://sok.riksarkivet.se/dodregister Jag försökte hitta döda släktingar men det gav inget resultat.

    Gilla

   • Corona 2020-04-12 / 16:42

    Jag tror Tegnell menar att läkaren vid dödsfall registrerar en dödsfallsanmälan till Skatteverket och så kör Folkhälsmyndigheten det registret mot de rapporteringar som regionerna gjort enligt smittskyddslagen om bekräftade fall.

    Det behöver ju dock inte vara Corona som orsakat döden bara för att man fått det samtidigt?!? Jag läste att regionerna på sina egna sidor rapporterar alla dödsfall, även om Corona inte konstaterats som dödsorsak.

    Man begriper ingenting. Frågat hur många gånger som helst på Aftonbladets och SVT’s chattar, men de undviker frågan varje gång.

    Din länk verkar bara vara just tre av Sveriges län?!?

    Gilla

Kommentarer är stängda.