NÖJDA MED UTVECKLINGEN

Allt handlar om coronaviruset och covid19 i media just nu. Det kan bara bli för mycket. Men samtidigt angår det oss alla. När det igår kablades att Adam Alsing avlidit efter att han insjuknat i covid19 fick nog många sig en tankeställare. I synnerhet många yngre gissar jag. Det kom säkert lite närmre.

Den här veckan har jag inte sett något av den ansvariga ministern Lena Hallengren i media. Gömmer hon sig i Rosenbad?

Jag har dessutom svårt att instämma i Folkhälsomyndighetens optimism och har svårt att se samma sak i siffrorna som de ser. I synnerhet när de bara tycks använda sig av siffrorna med stor eftersläpning. En eftersläpning som är upp till en vecka eller ibland mer innan alla avlidna registrerats på rätt dag.

Sverige fortsätter i varje fall att utmärka sig i Norden men media tycks inte reagera på utvecklingen. Frågorna från journalisterna till Anders Tegnell är minsta sagt tama. Skulle någon journalist vara envis blir han avbruten.

Lite uppdaterad statistik för de nordiska grannländerna.

Norden antal smittade 20200416

Sverige har fortfarande den brantaste kurvan. Norge är uppenbarligen det nordiska land som lyckats begränsa smittspridningen bäst.

Norden antal vårdade IVA capita 20200416

Det ser dock ut som att antalet IVA-patienter ser ut att plana ut något de senaste dagarna. Men både Norge och Danmarks kurvor började vända nedåt redan för två veckor sedan. Ett resultat av deras Lock down!

Norden antal avlidna 20200416

Antalet avlidna ser dock inget vidare ut för Sverige.

Norden nya antal smittade 20200416

Hur kan man som Anders Tegnell vara nöjd med utvecklingen när det avlider ca 80 personer varje dygn i covid19. Medan det i våra nordiska grannländer bara avlider ca 5-10 personer i respektive land?

Regeringen Löfven tycks också vara nöjda med utvecklingen!

48 reaktioner på ”NÖJDA MED UTVECKLINGEN

 1. Sven d.ä. 2020-04-17 / 21:33

  Tittar man på en av de diagramen och jämför Sverige med Danmark och justerar med att Sverige har ca dubbelt så många invånare – då får man att Sveriges strategi har tagit död på ca 1000 svenskar.

  Gilla

 2. turrim 2020-04-17 / 18:57

  Enligt Expressen ska IVO undersöka om Karolinska brutit mo triageregler för njursjuka och som låtit Corona ta täten för att ha reserver. Bra att det kollas. Om man nu kan lita på den kollen för det är nog gamla kompisar som kollar kompisar.

  Personligen blev jag misstänksam när jag nyligen läste att av elva på intensivvården på Sankt Göran så var tio somalier. Vem får inte plats när det inte finns plats? Det finns säkert någon med stort hjärta i den innersta kretsen som bestämmer och ingen törs säga emot.

  Gillad av 1 person

 3. turrim 2020-04-17 / 18:33

  Vattenfall hotar sina leverantörer och kräver sänkta priser. Det är oförskämt. Man borde i stället vända sig mot Maud Olofsson (C) om NUON-affären och MP om kolförlusterna i Tyskland. Utan de idiotaffärerna så hade Vattenfall varit solvent med stora reserver.

  Vi som är kunder kan inte kräva sänkta priser trots att huvuddelen av elpriset är skatt som MP hela tiden får igenom för att de ska vara glada.

  Jag såg att Maud Olofsson tydligen är inbjuden i dag till Go´kväll. Det blir säkert mysigt och inga frågor om t ex NUON. Jag tänker inte titta.

  Gillad av 1 person

 4. K Ståhl 2020-04-17 / 17:37

  Angående Alsing 51 år.

  Var han rökare?
  Var han överviktig?
  Gick han på andra mediciner?
  Hade han bakomligande sjukdom?

  Han tränade på gym, men detta var inte var inte till nån behjälplighet.

  Forskaren Jan Sillström säger sin mening i exakt24.

  Gillad av 2 personer

  • Thor 2020-04-18 / 14:17

   Adam hade en rondör som han tydligen minskade ned med 20 kilo på kort tid. Det i sig utsätter kroppen för påfrestningar. Frågan är om det kanske trots allt hade varit bättre att möta virusinfektionen med övervikten som den var. Jag uppfattade hursomhelst Adam som en sympatisk person.

   Gilla

 5. ROLLE 2020-04-17 / 16:45

  Inreseförbud till Sverige gäller alla utom asylsökande – migrationen tar ingen hänsyn till “extraordinära händelser”
  ”Vi lever i tider av dubbla budskap och rena falsarier. Nyss fick vi information att regeringen kommer att förlänga det tillfälliga inreseförbudet till Sverige med 30 dagar – och flaggar nu för att försiktighet måste fortsätta råda. “Trots att du känner dig frisk är det inte läge att fira valborg eller 1 maj som du brukar göra med kalas och vänner”, säger Stefan Löfven. Reglerna gäller dock inte asylsökande som vill till Sverige. På Migrationsverkets hemsida kan vi nämligen läsa att “all prövning av ansökningar om uppehållstillstånd utgår från lagar som Migrationsverket måste följa. De lagarna tar inte hänsyn till några extraordinära händelser.” Informationen berättar också att asylsökanden även fortsättningsvis får komma in i Sverige även under den rådande Covid-19-pandemin. Dock ställs inga krav på hälsokontroller av asylsökande, eller några andra åtgärder som handlar om att minska eller hindra eventuell smittspridning. Bara under mars månad 2020 beviljades 1488 asylansökningar, samt 2733 anknytningsärenden.”
  https://katerinamagasin.se/inreseforbud-till-sverige-galler-alla-utom-asylsokande-migrationen-tar-ingen-hansyn-till-extraordinara-handelser/
  Bidragstagarna väller in i Sverige.

  Gillad av 3 personer

 6. ROLLE 2020-04-17 / 16:15

  Fake SVT är på hugget igen. Att de aldrig ger sig.
  Blir avslöjade gång på gång men fattar noll.
  SVT påstod att epidemin planar ut – visade falska siffror
  Folkhälsomyndighetens officiella statistik över antalet döda i coronaepidemin kritiseras eftersom den exkluderar personer med misstänkt corona. Statstelevisionen gick dock ännu längre i Aktuellt igår – när en helt falsk graf visades som grund för påståendet att epidemin planar ut i Sverige.
  https://samnytt.se/svt-pastod-att-epidemin-planar-ut-visade-falska-siffror/
  Lita aldrig på vad som sägs i lögn-SVT.

  Gillad av 1 person

 7. Cosmik Debris 2020-04-17 / 16:03

  Expressen: Nu berättar vännen och kändistränaren Boris Kuzmic om sorgen efter vännens bortgång[…]– Det är en sådan tragedi och jag skulle ta Adams plats vilken dag som helst, säger han till Aftonbladet.

  ”jag skulle ta Adams plats vilken dag som helst”?

  Inte en chans att ”kändistränaren” skulle ha gjort det. Även om det hade varit möjligt. Kvalificerat skitsnack och patetiskt godhetssignalerande kan vi vara utan.

  Gillad av 1 person

 8. Evert 2020-04-17 / 15:30

  Snacka om att Johan Persson fullständigt dödat kvarnholmen. Nu lämnar även Cervera.

  Gilla

 9. Hasse 2020-04-17 / 15:14

  Spelar ingen roll hur många som dör, Tegnell är nöjd!

  Gillad av 1 person

   • Corona 2020-04-17 / 19:03

    Cervera har även en butik i Hansa city. Tveksamt om det lönar sig med två.

    Gilla

 10. Sven d.ä. 2020-04-17 / 13:25

  Jag såg på Samnytt ett reportage om att sk ensamkommande (Gymnasielagen) var tvungen att skaffa ny bostad eftersom de bodde hos en äldre kvinna som kunde smittas eftersom han jobbade på ett äldreboende och han umgås kontinuerligt med sina kompisar. Enligt ett SR program så vad det vanligt att de sk ensamkommande (Gymnasielagen) bor hos äldre.

  Två tankar om detta.
  1. Det är ansvarslöst att personal på äldreboenden besöker kompisar och andra som kan smitta de på äldreboenden. Lås in de som arbetar på äldreboenden med de äldre. Inga kontakter.

  2. Det är tydligen valigt att sk ensamkommande (Gymnasielagen) bor hos äldre. HUr kan det vara vanligt? Jag kan tänka mig att många äldre har stora bostäder speciellt när makan/maken gått bort. Jag kan också tänka mig att det finns påtryckningar på de äldre att ta in sk ensamkommande i sina hem. De äldre är beroende av service från samhället för att klara sig, ställer då någon frågan från samhället om de kan tänkas ta emot en inneboende så tror jag det kan vara svårt att säga nej.

  Gillad av 1 person

  • Grålle 2020-04-17 / 15:38

   De sk batikhäxorna inhyser ju gärna ensamkommande män.
   För dessa kvinnor är det en win-win uppgörelse. De får ju både ersättning och påsättning.

   Gillad av 1 person

   • Sven d.ä. 2020-04-17 / 21:23

    Grålle, detta är en annan grupp av äldre, skulle tro att de är +70. Det handlar inte om sk batikhäxor. Utan jag tror det är utnyttjande äv äldre. De är beroende av äldrevården i sina hem. Om då äldrevården frågar den äldre om de kan härbärgera en ensamkommande som praktiserar i vården. Då är det svårt att säga nej.

    Gilla

 11. Benny 2020-04-17 / 12:32

  Nej, man kan verkligen inte lita på svenska ”myndigheter” och den svenska regimen i någon fråga! Löfven påstår att gränserna är stängda för utomeuropeer sedan mars månad ändå vällde det in ca 9000 migranter den månaden! Notoriska lögnare hela bunten och Tegnell påminner mest om general Svammelman eller Bagdad Bob där han står och ljuger om siffrorna. Helt patetiskt!

  Gillad av 1 person

  • turrim 2020-04-17 / 15:13

   Jag visste inte att det finns så många svenskar i Gambia, Marocko, Jordanien och Tunisien. Nu ska UD flyga hem dem i fyra plan. År det semesterfirare? Jag har inte sett någon turistreklam för dessa länder.

   Detta kan vi läsa i TextTV samtidigt som Regeringen har meddelat förlängd stängning av gränsen för länder utanför EU och som statsministern säger att vi ska hållas oss hemma. Jag förmodar att UD tar hand om dessa resenärer med tester och karantän.

   Gilla

 12. ROLLE 2020-04-17 / 11:43

  ”Landet annorlunda” – Norge chockas över svenska tillståndet
  I ett program på norska statliga TV-kanalen NRK har de ett avsnitt de kallar ”Annerledeslandet” (”Landet annorlunda”) som handlar om Sverige. Där beskrivs ett kriminellt kaos i Sverige och de tar även upp hur annorlunda vi hanterat coronakrisen.
  https://samnytt.se/landet-annorlunda-norge-chockas-over-svenska-tillstandet/
  STÖKIGT I NATT
  Bilbränder, rån och misshandel har rapporterats från olika håll i landet under torsdagskvällen.
  https://samtiden.nu/2020/04/stokigt-i-natt/
  Stefan Löfven – Blir säkert lite bättre längre fram

  Gillad av 1 person

 13. ROLLE 2020-04-17 / 11:07

  Reinfeldts varning: Coronakrisen kan göra svenskarna till nationalister
  Smittan kan öka på nationalismen över världen, förklarar han. USA:s president Donald Trump kallar han för en självupptagen narcissist som hotar rasera rådande ”världsmaktsordning”. Därför är det amerikanska presidentvalet senare i år av stor vikt. Trump är en ”auktoritär ledare” som går emot globalismen, enligt Reinfeldt. Presidentens beteende är ”förfärligt” och hotar vetenskap, fakta och globala svar. Den amerikanske presidentens politik är rentav ”farlig”, hävdar han.
  https://www.friatider.se/reinfeldts-varning-coronakrisen-kan-gora-svenskarna-till-nationalister
  Hur kunde svenska folket välja denna avskyvärda person till statsminister?
  Är det någon som har visat under alla år som är narcissist så är det han själv.
  Märkligt att han glömde hjärnspöket SD.

  Gillad av 4 personer

 14. gnrk1 2020-04-17 / 09:59

  Hur tolkar du diagrammet i dagens Barometern över snitt avlidna 2015-2019 mot 2020?
  Ponera att Corona inte fanns, då skulle vi ha en remarkabel minskning av avlidna inte minst vecka 14.

  Gilla

  • Thoralf A 2020-04-17 / 12:06

   Att covid-19 slår igenom rejält i dödstalen. Trots att vi under vecka 14 inte hade så höga dödstal. Dödstalen innevarande vecka är troligen dubbelt så höga som vecka 14.

   Gilla

  • Andersson i Pinan 2020-04-17 / 13:17

   Det är Corona-relaterade dödsfall vi ska räkna. Bekräftade och obekräftade. De obekräftade går knappast att räkna. Det kallas mörkertal. Överdödlighet är en jämförelse mellan en tidsperiod i år och motsvarande perioder tidigare år. Den jämförelsen säger inte ett dugg om hur många som har dött i Corona. Antalet Corona-relaterade dödsfall är förmodligen fler än överdödligheten. De kan också vara färre. Här finns utrymme att dribbla med siffrorna.

   Gilla

   • uppstigersolen 2020-04-17 / 14:55

    Eftersom det inte dött fler än vanligt i Sverige hittills i år så kan vi konstatera att även om rapporteringen av dödsorsak visar att 1354 dött av CoVid-19 så kanske de hade dött av någon annan orsak ändå. Totalt antal avlidna har vi statistik på i Sverige. SCB släpper statistiken varje vecka. Nu finns statistik till den 7 april och inom någon dag har vi fram till den 14 april. För den vetgirige så är det bara att gå in på SCB samt söka på Dödstal. Man får summera själv i Exceldokumentet för att få siffrorna till dagens datum. Bortse från de sista dagarna då dessa inte är kompletta. Statistiken bygger på att Läkaren rapporterar till Skatteverket som rapporterar till SCB. Därav fördröjning.

    Gilla

 15. Roland Salomonsson 2020-04-17 / 09:54

  Sverige har ju 14 ggr så hög invandring som Norge. När man då vet att hittills är ca 70% av de avlidna invandrar-relaterade, så förstår man skillnaden mellan svenska resp norska dödstal. Och skillnaden har inget med svenska rasism eller gettoboenden att göra.

  Gillad av 2 personer

 16. Per 2020-04-17 / 08:55

  Att IVA planar ut beror nog på att man nått taket i Sverige på antal platser som finns för denna behandling. Eller vad tror du Thoralf?

  Gillad av 1 person

 17. botwid 2020-04-17 / 08:09

  Spanien är ett modernt land med valfrihet. Givetvis kan man hantera sin ekonomi elektronisk, men vi kan också gå till riktiga banker med levande människor som vi kan prata med, som lämnar ut kontanter och hantera räkningar. Tänk er tiden innan det svenska förfallet! I kristider samarbetar bankerna. För att undvika att människor skall behöva gå långa vägar för att nå sin egen bank har ett antal banker beslutat om att man kan ta ut kontanter utan avgift. Dessutom har ett flertal banker höjt beloppet som man kan handla för utan att behöva slå in sin PIN-kod, typ från 20 till 50 euro.

  Gillad av 1 person

 18. botwid 2020-04-17 / 07:48

  Här på Teneriffa kommer vi eventuellt att behöva sitta i karantän upp till 1,5 till 2 månader. Vi tycker det är en god investering att spendera extra tid i karantän än att bli smittad. Sjukvården här är mycket bra och man har klarat nödsituationen med lediga sängar. Kurvan har vänt nedåt, fler blir friskförklarade än de som insjuknar. Vi har inga leksakspoliser här, de som bryter mot reglerna får rejäla böter, några hamnar i fängelse. När turisterna kommer tillbaka skall de veta att Kanarieöarna är en säker plats.
  Detta är vår vardag: https://youtu.be/J6oS-dhSlrA

  Gillad av 2 personer

  • Ölandsbonde 2020-04-17 / 10:06

   Det var en bra redovisning från ett land där det tydligen råder ordning och reda.

   Gilla

 19. Tony 2020-04-17 / 07:22

  Sen om en regering konstant ljugit för befolkningen om saker och ting, ja då
  blir man misstänksam mot dem även när dom talar sanning !

  Gillad av 4 personer

 20. E 2020-04-17 / 07:01

  Läste på P4 Kalmar 10 April att Lena Hallengren är hemma i Kalmar…tänkte en irriterad tanke om uppmaningen att inte resa i Påsk… Hon kanske har blivit sjuk…här i Kalmar. (Vilket jag inte hoppas som Kalmarbo) Hycklande j-a regering!!!

  Gilla

  • Thoralf A 2020-04-17 / 07:06

   Eller är någon i hennes familj sjuk. Då kan om inte åka till Rosenbad och riskera smitta hela regeringen,

   Gillad av 1 person

   • Ölandsbonde 2020-04-17 / 10:01

    Ja, det vore väl en ren katastrof för de som inte ser något komma.

    Ursossen Jämtin anser stöd för kondomköp i Afrika är viktigare än skyddsutrustning för de som jobbar med våra gamla. ”Man ska inte sätta folk mot folk”, som det brukar heta.

    Gillad av 1 person

   • Thoralf A 2020-04-17 / 12:08

    Lena Hallengren är idag med på presskonferens. En pinsam presskonferens om att fler skall testas. Har regeringen inget annat att komma med.

    Gillad av 1 person

 21. Andersson i Pinan 2020-04-17 / 04:50

  Anders Tegnell orerar om mörkertal i andra länder. Mörkertalet i sitt eget land verkar han inte en aning om. Han påstår att det inte finns något.

  Gillad av 3 personer

  • Lollo 2020-04-17 / 07:38

   Jag hörde nu på morgonen i P1 att SR hade gjort en undersökning av dödstalen i Sverige och konstaterat att de dödstal som rapporteras är för låga och att det verkliga antalet är mycket högre. Det beror bl.a. på att de som dör på ålderdomshem inte testas på grund av att testkit saknas. Ännu värre är det säkert med alla de åldringar som inte har fått plats på något hem utan dör i hemmen.

   Hallengren är ansvarig för att Sverige inte har haft någon beredskap mot pandemin och därför saknar skyddsutrustning och testkit. Hon har styrt över FHM på polistika floskler som att ägna sig åt HBTQ frågor, migrantbarn och genustänk istället för att ägna sig at huvuduppgiften att planera för smittspridning och pandemier. Hon borde avgå omedelbart. Man kan inte ha en så inkompetent minister en dag längre. Hon kan stanna i Kalmar och söka nytt jobb. Hon lär dock inte få något nytt jobb utanför regeringskansliet med sina meriter.

   Gillad av 3 personer

 22. Ölandsbonde 2020-04-17 / 04:09

  Vill man bli av med den tärande gamla befolkningsdelen så är man inte missnöjd. Det går bra nu. Sverige är snart ett rikare land. ”Kan de va’ så djävliga?”. Ja, det kan de. Vilka får tandvård för 50 kr, och vilka går med trasiga tänder?

  Gillad av 5 personer

 23. Stefan 2020-04-17 / 00:20

  Jag har kollat runt lite i några bloggar o medier och snappat upp vad ”vissa” skrivit.
  Släck ner hela Sverige nu med alla onödiga stora tillställningar med butiker som kläd mode biografer industrier osv osv 2-3 veckor utom sjukhus brandkår polis. Detta blir kostsamt och dyrt. Men det blir en vinst lite längre fram. //Stefan

  Gilla

 24. PK 2020-04-17 / 00:02

  De flesta idrottsföreningar, Halmstad, Rögle, Örebro SK, Elfsborg m.fl. bedriver någon form av hjälpverksamhet just nu; handlar till äldre, går ut med hundar o.s.v.

  Kalmar FF’s spelare verkar inte göra någonting för riskgrupperna?!?

  Gillad av 1 person

  • Pollen 2020-04-17 / 14:00

   Jag undrar detsamma. Vad gör spelarna? Petar navelludd eller rullar tummarna?

   Gilla

 25. Corona 2020-04-16 / 23:08

  Anders Tegnell är försiktigt optimistisk varje dag, det är häpnadsväckande. Har inte hört honom oroa sig över utvecklingen någon endaste gång, till skillnad mot Steffe.

  Lena Hallengren kanske gått in i den berömda väggen?!?

  Gilla

  • Andersson i Pinan 2020-04-17 / 04:58

   Stefan Löfven försöker vinna politiska poäng när han beklagar att en så kallad kändis har döden dött. Med den kondoleansen hånar han resten andra drabbade svenskar. Sjuka och anhöriga till både sjuka och döda. Han visar tydligt vad han menar med allas lika värde. Det finns ingen värdighet att ligga ensam och kvävas till döds hemma eller på en institution.

   Gillad av 4 personer

   • Calle 2020-04-17 / 07:28

    Nu visar det sig att dödstalen i covid 19 är betydligt högre, alla som dör i hemmet eller på äldreboende testas inte pga av avsaknad av testutrustning, därav kan inte dödsorsak anges korrekt.

    Gillad av 3 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s