KALMARKORRUPTION

Länsstyrelsen har avslagit den överklagan som Kyrkorådet i Dörby-Hossmo pastorat gjorde angående det mycket märkliga positiva förhandsbesked som Samhällsbyggnadsnämndens ordförande Mattias Adolfsson (S) angående ett bygglov.

https://www.barometern.se/kalmar/namnd-gjorde-ratt-med-adolfsons-forhandsbesked/

Egentligen är jag inte det minsta förvånad över länsstyrelsens beslut. Jag har begärt att få en kopia på beslutet men ännu inte fått det från länsstyrelsen. Jag hoppas dock att kyrkorådet överklagar länsstyrelsens beslut.

Varför hoppas jag det? Jo, beslutet måste granskas av helt utomstående tjänstemän och personer! Länsstyrelsen i Kalmar har jag inget förtroende för. Det handlar om ”kalmarkorruptionen” där flera socialdemokrater i allra högsta grad är inblandade. Mönstret går igen!

I Barometerns artikel reagerar jag på flera citat på Mattias Adolfssons svar.

”Det här visar att samhällsbyggnadsnämnden har handlat korrekt, inte bara angående jävsfrågan utan även gällande förhandsbeskedet, säger Mattias Adolfson (S).”

”Jag är inte förvånad, men frågan har fått väldigt stor uppmärksamhet i ett ärende som visat sig vara korrekt hanterat från allra första början. Självklart måste även politiker ha möjlighet att söka förhandsbesked, säger han.”

Mattias Adolfsson är inte det minsta ödmjuk i sina svar på journalistens frågor. Jag är dock inte det minsta förvånad. Det ingår i den maktfullkomlighet som råder inom socialdemokraterna i Kalmar. Det är ett sammansvetsat S-gäng som känt varandra under de senaste 20-25 åren och som har kopplingar ända upp i regeringen. Det känner sig trygga i sin maktfullkomlighet och maktkorruption.

Det finns dock andra kopplingar till denna maktfullkomlighet som är mer anmärkningsvärda och rent ut sagt bedrövliga men det hoppas jag kunna återkomma till efter lite grävande.

Jag vill uppmana kyrkorådet i Dörby-Hossmo pastorat att överklaga länsstyrelsens beslut. Kör hårt!

 

6 reaktioner på ”KALMARKORRUPTION

 1. Ricky 2020-04-18 / 12:35

  Hur kan en kommun bli så här insyltad? Korruptionen är ju enorm i Kalmar! Samma folk som går runt runt, anställer varandra etc.

  Gilla

  • Benny 2020-04-18 / 14:09

   Ricky…Tyvärr så skiljer sig inte Kalmar mot vad som händer i resten av landet! Sverige är utan tvekan en av de mesta korrumperade länderna i EU men de flesta verkar inte kunna acceptera att Sverige blivit så genomkorrumperat! I alla fall om man ser på valresultatet som kanske också är en produkt av korruption och valfusk?

   Gillad av 1 person

 2. ROLLE 2020-04-18 / 10:21

  Reinfeldts coronavarning: Svenskar blir nationalister
  I november hålls presidentval i USA – ett val som Reinfeldt beskriver som ett av de mest avgörande i vår tid då Trump och utmanaren Joe Biden har så vitt skilda ståndpunkter.

  – Man kan bara beklaga att inte hela världen har rösträtt utan att det begränsar sig till de amerikaner som tar sig till valurnorna, säger Reinfeldt.
  https://nyheteridag.se/reinfeldts-coronavarning-svenskar-blir-nationalister/
  Ja du lille pellejöns, då hade du aldrig blivit statsminister och inte Löfven heller.

  Gillad av 1 person

 3. ROLLE 2020-04-18 / 10:07

  Sozzegänget håller varandra bakom ryggen.
  Vi såg hur det var med den dryge Ygeman.
  Först avsked och sedan dyker han upp på en annan ministerpost.
  S-pamp skyldig Kronofogden nära en miljon – ljuger om orsak
  En socialdemokratisk kommunpamp i Åmål har avslöjats med skulder till Kronofogden på närmare en miljon kronor. När toppolitikern konfronterades svarade han med att skylla på att allting kommer från fruns tidigare företag. Men det visar sig inte stämma. Partiet har inget problem med situationen ”eftersom det rör hans privatekonomi”.
  https://samnytt.se/s-pamp-skyldig-kronofogden-nara-en-miljon-ljuger-om-orsak/

  Gillad av 1 person

 4. Onkel Björn 2020-04-18 / 01:56

  Etik, moral och framförallt värdegrund är ord som varenda tjänsteman inom stat och kommun känner till. Har man inte den rätta värdegrunden kan man komma att ligga illa till vid de lönesamtal som hålls med chefen. Och ändå blir det så här.

  Och kalmar är ju inte ensam om detta fenomen. Det verkar som att när man nått vissa positioner i samhället så plötsligt behöver man inte vara lika strikt med att följa lagar och regler.

  Det här gäller ju så gott som alla politiska färger, men sossarna och moderaterna verkar vara sämst när det gäller att strikt följa de regler som gäller.

  Tror att just vänskapskorruptionen är mer utbredd än vad vi kan ana. ”Jag hjälper dig, så hjälper du mig”.

  Gillad av 2 personer

 5. Kalle Anka 2020-04-17 / 23:57

  Ankdammen i Kalmar upprepar sig gång på gång, hur är det möjligt? Johan Perssons kärring som har hög post inom Länsstyrelsen, tjänster och gentjänster?!?

  Gillad av 1 person

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s