NÄR SKALL REGERINGEN AGERA?

För en vecka sedan var Folkhälsomyndigheten försiktigt positiva vid mer eller mindre varje presskonferens. Anders Tegnell pratade om en platå och vissa tecken på en minskande utveckling. Idag hör jag inte några positiva tongångar längre, utan snarare varningar.

När jag betraktar statistiken så tycker jag att det tyvärr finns vissa tendenser på att det istället kan börja öka. Sannolikt kan det bero på folk har vant sig vid detta tillstånd och inte är lika försiktiga längre. Jag känner själv tendenser åt det hållet men jag fortsätter med mitt eremitliv.

Anders Tegnell pratade om en platånivå på ca 60 avlidna per dygn. Men statistiken visar att platånivån ligger på ca 90 avlidna personer per dygn. Det är 50 procent högre än vad statsepidemiolog Anders Tegnell sa i förra veckan. Kommer antalet avlidna gå upp eller gå ned kommande dagar och veckor.

FHM antal avlidna glidande medelvärde per dygn 16 april

Känns skönt att även Sveriges Radio reagerat på dessa felaktiga uppgifter från Folkhälsomyndigheten men beklämmande att Anders Tegnell nonchalerar de felaktiga uppgifterna han tidigare angett. Så kan inte en ansvarig person agera. Jag tappar förtroendet för Anders Tegnell och litar inte på det han påstår. Uppenbarligen försöker han förminska problemen och effekterna , bara för att försvara Sveriges strategi.

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7459277&

Socialdemokraterna går fortsatt framåt i opinionen och når nu över 30 procent. Jag ställer återigen frågan, vad är det väljarna belönar Stefan Löfven för.

Så här ser statistiken ut för de nordiska länderna.

Norden antal smittade 20200423

Sverige fortsätter att ha fler smittade per dygn än övriga nordiska länder.

Norden antal vårdade IVA capita 20200423

Antal personer som intensivvårdas ligger kvar på en väldigt hög nivå och för Sverige finns ingen klar tendens. I varje fall inte att antalet skulle minska. Övriga nordiska länder har en tendens med minskat antal personer som intensivvårdas. För Norge och Danmark är det en halvering av intensivvårdade personer sedan månadsskiftet. I Sverige har istället en stor ökning skett, med nästan 50 procent.

Norden antal avlidna 20200423

Det totala antalet avlidna i de nordiska länderna fortsätter enligt samma mönster. Jag är förvånad över att svenska journalister inte reagerar på detta.

Norden avlidna per capita 20200423

Jämför man även per miljon invånare så är skillnaden stor och skillnaden ökar för varje dag.

När skall den svenska regeringen agera?

39 reaktioner på ”NÄR SKALL REGERINGEN AGERA?

 1. Robban 2020-04-24 / 16:39

  Jag har ofta försökt lista ut hur tex regimen och dess hjärntvättade robotar tänker!
  Men det är helt omöjligt när det gäller regimen, om de nu inte med avsikt har planerat att ta död på ett mycket stort antal människor!
  Se tex talet om att skydda de äldre! Det är just bara läpparnas bekännelse, eftersom i princip inget gjorts i verkligheten!
  Se på andra länder, där tempen tas på personalen innan de får gå in på boendet och tas åt sidan för provtagning, ifall det visar på feber och isåfall 2 veckors karantän! Skyddsutrustning, rikligt med handsprit osv mm
  Jämför nu med Sverige!
  Vi har ju ett par av dessa robotar här, som ofta pratar om hur bra och rätt allt är och görs, men märkligt nog aldrig lämnar någon form av fakta som styrker deras påståenden!
  Tex att vi inte alls har ett uppseendeväckande antal döda i Corona! När vi i verkligheten ligger i tio i topp i de officiella siffrorna som exkluderar dödsfall i hem och boende som döda av Corona.
  Min personliga åsikt är att de tror så hårt på att de är goda, så allt som sägs av någon de uppfattar som god är både korrekt och bra! Även om det då i själva verket dör folk som flugor och vi har snart passerat de värst drabbade länderna i dödsfall per capita.
  Tror att det finns en medicinsk term för deras tillstånd! Kognitiv dissonans!

  Gillad av 2 personer

 2. Tony 2020-04-24 / 16:35

  Lyssnade även på Tegnell, då framgick det att som vanligt är bland äldre människor
  som det dör flest. Men inget om ifall det kan finnas underliggande orsaker till det,
  till exempel flera andra typer av medicinering, om man hindrar anhöriga från besök
  så borde det väl vara självklart att det vidtages åtgärder för alla som besöker dom gamla?,.

  Vidare fick han frågan från någon journalist om varför inte personalen på äldreboende
  använde munskydd? Han svarade då att det hade inte löst hela problemet? Hon svarade
  då att det kanske hade kunnat hjälpa någon från att bli smittad Tegnell svarade återigen att
  det inte löste problemet? Men det påstod hon ju inte heller! Lite av Goddag yxskaft!

  Gillad av 1 person

 3. Tony 2020-04-24 / 16:12

  Lyssnade i P1 på när man intervjuade Mikael Damberg, om uteserveringarnas skötsel,
  och det var inte måttligt vad Mikael Damberg verkade stöddig, att lyssnade inte
  krögarna på myndigheternas råd så skulle inte myndigheterna tveka inför att
  stänga ner haket?? Tänk om denne pajas politiker varit lika bestämd och tuff i andra
  sammanhang, till exempel Asylinvandringen? Men det är väl det enda område som
  det inte omgärdas av några som helst krav på försiktighet?

  Jag är också medveten om att matställen måste vara noga med att inte folk sitter
  intill varandra, men hur görs det när dom flyger hit ett par hundra asylsökare,
  eller görs det skillnad även på var smittan kommer ifrån?

  Gillad av 1 person

 4. Lollo 2020-04-24 / 15:47

  Det kan väl vid det här laget inte råda någon tvekan om att vi är förda bakom ljuset av regering och FHM. FHM och Tegnell hävdade från början att coronasmittan aldrig skulle nå Sverige. Detta var samtidigt som det dagligen gick reguljära flyg till Sverige från KIna, Iran och Italien – de tre största smitthärdarna. Kan någon vara så dum att man ens själv tror på detta. Jag betvivlar detta starkt. Man visste nog vad som skulle komma men jag tror att FHM fick direktiv från regeringen att gå ut med ”lugnande besked” till det svenska folket. Regeringen visste att man hade gjort en dundertabbe och avvecklat de beredskapslager som tidigare fanns att tillgå vid kriser. All skyddsutrustning, fältsjukhus och respiratorer m.m. hade antingen getts bort till andra länder eller förstörts. Att FHM sprider felaktig statistik och information på sina pressträffar ingår i spelet och görs helt klart på uppdrag av regeringen. Själva gömmer sig regeringsföreträdare bakom FHM och kommer att ge FHM hela skulden för det totala fiasko som väntar.

  Med detta i åtanke är det naturligtvis ofattbart att stödet för socialdemokraterna ökar kraftigt. I senaste mätningen hamnar (S) på 30% av väljarstödet. Jag kan bara dra slutsatsen att 30% av de röstberättiga är idioter eller lättlurade fåntrattar. Problemet är väl att alla partier inklusive (SD) är lika inkompetenta. Vad har (SD) gjort under dessa coronakriser? Man har lagt fram ett förslag till stöd för småföretagare som röstades ner av samtliga andra partier. Inte för att förslaget var särskilt dåligt utan för att det kom från (SD). Det lokala ljushuvudet Mattias Bäckström (SD) hade också ett förslag som gick ut på att dela ut checker till allmänheten så att dessa skulle kunna gå på krogen och smitta varandra,

  Jag röstade på AFS i förra valet. Jag tror inte att jag kommer att rösta någon mer gång i det här landet. Det finns inget parti som är värdigt att få min röst.

  Gillad av 1 person

 5. Andersson i Pinan 2020-04-24 / 13:30

  I SVT kan en programledare inte skilja på världslig och världsomfattande. Men det är väl ett världsligt problem.

  Gillad av 1 person

 6. Hacke 2020-04-24 / 12:32

  Även en blind höna finner ett korn ibland eller har statsradion (P1 Morgon) tagit ditt blogginlägg rakt av Thoralf?
  Hur som helst, du har som vanligt haft rätt hela vägen.

  Annars är allt som vanligt i regimmedia. De kör sitt eviga Trumphat utan att någon enda gång jämföra dödsstatistiken per capita med Sverige. Och jublar över ”opinionsundersökningar” som visar att Joe Biden leder inför valet. Jo, tjena, vi minns hur det lät inför förra valet och inte minst Brexit och senaste valet i Storbritannien!
  Och det är svårt att inte märka dregglet ur mungiporna när de bubblar fram nyheten om skilsmässan mellan om Jimmie och Louise.

  Men sånt här tiger man som muren om. Ett givet ämne för exempelvis statstelevisionens Sverige möts istället för deras frotterande med eviga käpphästar och regimsäkra kort som Agnes Wold.
  Men detta vederhäftiga och skriande angelägna inlägg om Sveriges folkmordslinje från Katinka Svanberg, jur.dr och gästforskare i internationell rätt vid Melbourne universitet borde ändå inte kunna undanhållas den breda allmänheten ens i demokraturen Sverige.

  https://www.gp.se/debatt/sverige-bryter-mot-m%C3%A4nskliga-r%C3%A4ttigheter-n%C3%A4r-de-offrar-de-%C3%A4ldre-1.27134941

  Gillad av 1 person

 7. magnus hagberg 2020-04-24 / 11:00

  Ramadan nu! Kom ihåg! Max 50 i lokalen! Kan lova dig att det är proppfullt i moskéerna idag

  Gillad av 1 person

 8. ROLLE 2020-04-24 / 10:34

  Den svenska modellen.
  Tegnell avslöjas med grova felbedömningar
  ”Folkhälsomyndigheten underskattade även utvecklingen av döda i början månaden. När TT den fjärde april granskade siffrorna påstod Tegnell att eftersläpningen inte var särskilt stor. På förmiddagen dagen efter undrade Ekot om den officiella dödssiffran 373 egentligen var högre, 500 personer. Tegnell svarade att han hade svårt att tro det, att det kanske handlade om ”ett tiotal hit eller dit”. Idag vet vi svaret. Fram till den fjärde april hade 602 personer dött, 229 fler, enligt SR.”
  https://www.friatider.se/tegnell-avslojas-med-grova-felbedomningar
  En liten nätt felbedömning på ca: 60%. Bra jobbat Tegnell.

  Gilla

  • Thoralf A 2020-04-24 / 10:37

   Har du överhuvudtaget läst mitt blogginlägg?

   Eller skriver du bara kommentarer för att sprida länkar till andra artiklar?

   Gillad av 3 personer

   • ROLLE 2020-04-24 / 11:50

    Jo du jag läser. Jag tänkte att det var intressant att andra också har kommit fram till samma sak.
    Nu var det TT som jag tänkte på. Jag har alltid länkat till din blogg när jag skrivit på andra ställen men jag skall nog sluta att skriva här och hänvisa hit.

    Gilla

 9. ROLLE 2020-04-24 / 08:11

  SKÖTERSKOR TILL REGERINGEN: SVIK OSS INTE
  I ett öppet brev till regeringen berättar sjuksköterskor och undersköterskor om hur besvikna de blev när regeringen inte höll löftet om slopad karensdag.
  – Ni kallar oss hjältar, men vi är tydligen inte värda mer än 700 kr minus skatt, skriver de i Aftonbladet.
  – När regeringen säger något borde vi kunna lita på det.
  Ni är våra folkvalda.
  Ni är de som vi satt vår tilltro till och som ska ska leda oss ur denna kris.
  När ni sviker oss, vilka ska vi lita på då?
  https://samtiden.nu/2020/04/skoterskor-till-regeringen-svik-oss-inte/
  Inte är det lögnaren Stefan i alla fall.

  Gillad av 1 person

  • Janne 2020-04-24 / 10:26

   Har ni inte lärt er än det går aldrig att lita på denna regeringen det är bara lögner och åter lögner
   svikna löften allra där sossar ingår men emellertid och emedan så kommer räkenskapens stund
   och då skulle jag inte vilja vara sosse och det är jag inte heller tack o lov,prisa herren.

   Gilla

 10. Lollo 2020-04-24 / 08:09

  Nu har t.o.m. propagandakanalen P1 rapporterat att FHM och Tegnell ljuger på sina pressträffar. Dom kallar det visserligen för ”missbedömning” när dom anger att de 60 döda per dygn som Tegnell har rapporterat i själva verket har varit 90 döda per dygn.

  Man kan i alla fall konstatera att dina redovisningar av läget har varit korrekta medans FHMs har varit helt felaktiga. Hoppas vi nu slipper kommentarer här som ifrågasätter dina siffror och istället hänvisar till FHMs felaktiga siffror. Jag tror inte ett ögonblick att det är ”missbedömningar” utan det är helt avsiktlig mörkning av tillståndet i landet. Man vill inte erkänna att den svenska s.k. strategin dödar folk i onödan. Regering och myndigheter låter helt enkelt medvetet äldre personer dö för att inte skada ekonomin. Nu ser man hur ihåligt mantrat ”alla likas värde” är,

  Gillad av 4 personer

  • Bettan 2020-04-24 / 10:45

   Ihåligt, inte minst orden ”vi ska skydda dom äldre ,äldre” som upprepades som ett mantra tidigare men inte vågar yttras idag. Visste hela tiden att dom inte skyddades alls. Eftersom personal tog med sig smittan in (ofrivilligt och ovetande) och dessa inte ens skulle bära munskydd. Det skulle vara kontraproduktivt eller nåt liknande idiotiskt sa han. Den där Tegnell.

   Gillad av 1 person

  • Roland Salomonsson 2020-04-24 / 12:10

   ”Missbedömningar” är ett annat begrepp för vad som förr kallas ”Psykologiskt Försvar”. Innebörden är ursprungligen att ena gräsrötterna, inge förtroende, få gräsrötterna att gemensamt agera på ett för landet vettigt sätt.

   Men nu kör eliten i Sverige, som de pseudo-nazister” (eller kanske stalinister) de är, samma metoder som Hitler/Stalin (Sovjet) en gång körde. D v s de tror att gräsrötterna följer ”den store ledaren” utan att ifrågasätta. Detta går inte några svenska gräsrötter på längre, vilket faktiskt saboterar allt psykförsvar Sverige sätter in. DET GÅR ALLTSÅ INTE ATT LJUGA ELLER MÖRKA!

   Sverige borde ha lärt sig av Sovjets sönderfall och hur nya Ryssland agerar i sin propaganda. INGA LÖGNER (möjligen mörkningar en kort tid), tydllga källor, tydliga målsättningar i rak klartext. Dessutom kostar denna metod nästan inget i jämförelse med vad Rysslands fiender lägger ned på angreppspropaganda.

   Omsatt till Sverige, så är mediasituationen idag sådan att det hade varit nödvändigt att i rak klartext meddela Sveriges gräsrötter varför Sverige avsåg att agera på det sätt som nu sker. Statistiken skulle självklart föras centralt och i 2 lager, dels vid rapport-tillfället och dels omfört till dödsdag om organisationen misslyckats. Vidare så skulle begreppen ha varit bl a ”KÄNDA smittade”, resp ”KÄNDA insjuknade”, men faktiskt även ”av Corona KÄNDA avlidna”. Efteråt göra uppföljningar för att få bort begreppet ”KÄNDA”.

   Sjukvården fick sedan ingen chans att agera då material från Kina var svårsmält för PK-Sverige och den viktigaste behandlingsmetoden ”syrgas” negligerades – i synnerhet på äldreboendena. Utrustningar kunde direkt börjat tillverkas i landet, liksom skyddsutrustningar. Åt h-e med EU regler och CE-märkningar etc. I st gavs direktiv om palliativ vård, där preparat gavs som närmast var dödande. Till råga, så var instruktionerna för testningar så bristfälliga att provtagningarna ofta skett på fel sätt. Proven skall tas i olika delar av luftvägarna beroende på i vilket skede coronaangreppet hos en individ är. I tidiga skeden av insjuknanden och smittskeden räcker övre luftvägar, men i senare skeden måste provet tas i varje fall i nedre luftväg. Att så många prov misslyckades beror alltså på ”handhavandefel”, om än oavsiktliga.

   Efter alla de idiotiska uttalanden krisledningen gjort så har förståss Löfvén rätt när han poängterar att skiten långt ifrån är över. Men han menar verkar det som den ekonomiska efterföljden.
   Fas 1 i smittspridningen skedde sannolikt redan 2.a halvåret 2019. Ev drastiska dödsfall då drunknade i det allmänna bruset av naturliga dödsfall.
   Fas 2 i smittspridningen inleddes i februari och pågår fortfarande. Stockholm ebbar nu sakta ut, men i st kommer insjuknanden att toppa i resten av landet till typ september (med en viss begränsning p g a sommaren).
   Fas 3 som sannolikt börjar februari 2021 dra sedan igång och pågår till nästa halvårsskifte. Och drabbar typ hälften så många som under Fas 2. Ett flertal kan bli smittade/insjukna en 2.a gång.

   Fas 4 innebär ett lugn i typ 6 månader, sedan blir det upprepade lokala utbrott av Corona. Vid Fas 1-3 är det att räkna med att totalt smittas ca 80% av befolkningen 1-flera gånger. Typ 10% av dessa insjuknar, typ 10% av de insjuknade så pass att de kräver vård och kanske 1% av dessa avlider. Men så pass många av de smittade/insjuknade har inte fått immunitét (det är f n oklart hur länge en immunitét skyddar) samt att de ca 20% osmittade fortfarande är öppna för sjukdomsangrepp, vilket innebär att lokala Coronautbrott lär ske 1-2 år framåt – kanske längre än så.

   Viktigt är nu att myndigheterna inte faller för första bästa vaccin, som kommer ut på marknaden. Sverige måste minnas narkolepsiskandalen. Vaccin som kommer före årsskiftet 2021/22 är sannolikt inte tillräckligt testade. Likaså måste nya beredskapslager omedelbart börja byggas upp – inte minst för att corona kan muttera – och då börjar allt om!

   /Säger en gammal beredskapshandläggare och medlem av en Katastrofmedicinsk Kommitté (25 år sedan)!

   Gillad av 1 person

  • iblandekonomi 2020-04-24 / 14:20

   Det är bra att Tegnell förstår att en skillnad i antal döda i det här fallet inte spelar någon roll för om en platå har nåtts eller inte.

   Det är också bra att sättet att registrera dödsfall förbättras. Det ökar allmänhetens förtroende för siffrorna att se att Sverige är ett av de länder som är bäst på att hitta och registrera dödsfall.

   Också bra att man fortsätter att försöka skydda äldre. Något som blir lättare nu när kapaciteten för att testa för Corona ökar.

   När det gäller fungerande andningsmasker verkar det vara fortsatt problematiskt att komma över dessa i tillräcklig mängd. Finns inget lagförslag eller policy kan nu ändra på det faktumet så vitt jag kan förstå. Här måste man förlita sig på företag i form av tillverkare och importörer.

   Eller är det någon här som har ett förslag på hur man skulle kunna förse vården med fler fungerande andningsmasker?

   Gilla

   • Thoralf A 2020-04-24 / 14:42

    Eftersläpningen är just nu ca 350 avlidna som ännu inte registrerats enligt FHM. Du kan ju tycka att det är bra och att Sverige är bäst på att registrera dödsfall. Med en eftersläpning eller fördröjning på tre veckor så borde det ju bli rätt men om det är så särskilt effektivt tvivlar jag på. Flera avlidna har ju både hunnit begravas/kremeras och urnsättas innan dödsfallet är registrerat i FHm:s statistik.

    Du måste missat SVT och programmet ”Sverige möts” igår kväll 22:00 angående att skydda äldre. Att det var så illa kunde jag inte ens föreställa mig. Att Sverige snart två månader efter utbrottet inte kan förse alla som jobbar inom omsorgen med handsprit är en skandal. Katastrof!

    Ansvaret vilar tungt på den saktfärdiga rödgröna regeringen!

    Gillad av 1 person

   • iblandekonomi 2020-04-24 / 16:13

    Är väl ingen större brist på handsprit.

    När man jämför med hur många som dör i Sverige normalt, och hur många dödsfall som rapporteras i Corona är det många andra länder som har stora mörkertal, vilket Sverige inte verkar ha.

    Gilla

   • Thoralf A 2020-04-24 / 16:38

    ”Är väl ingen större brist på handsprit.”

    Du tittade inte på Sverige möts. Omsorgspersonalen vittnade om att de inte haft någon handsprit på flera veckor,samtidigt som de besökte 20-30 äldre per dag och anställd.

    Vakna för guds skull!

    Gillad av 1 person

   • iblandekonomi 2020-04-25 / 13:40

    Vi har handsprit på vårt jobb, och det finns fabriker i Sverige som tillverkar det. Ingen brist på vakenhet här.

    Gilla

   • Thoralf A 2020-04-25 / 13:50

    Ditt svar visar bara på att du uppträder som ett troll.

    De tillverkare som funnits i Sverige kan nog bara tillfredsställa så lite som 5-10 procent av det enorma behov idag. Därför har flera sprittillverkare börjat ställa om sin tillverkning för att kunna producera handsprit men det görs inte på några dagar. Det borde till och med du beskriva. På det apotek som jag besöker har det inte funnits handsprit att köpa på säkert en månad.

    Gilla

   • Pecka 2020-04-24 / 14:58

    Skydda de äldre?? Har du bott under en sten senaste månaden??
    Jämför övriga Nordiska länder i dödstal och förklara gärna hur vår strategi med flockimmunitet är bättre för våra äldre..

    Ridå..

    Gillad av 1 person

   • iblandekonomi 2020-04-24 / 16:15

    Det som spelar roll är hur många som dör i förhållande till hur många som smittas. Om du inte förstår det är det nog ganska kört att diskutera frågan.

    Gilla

 11. Varjager 2020-04-24 / 07:59

  Reblogga detta på Varjager's Weblog och kommenterade:
  Jag ställer mig frågan om det är ett planerat sätt att rensa ut gamla svenskar? De som enligt våra politiker enbart är en börda då de kostar pengar som annars kunde ha gått till massinvandringen.

  Gillad av 2 personer

 12. ROLLE 2020-04-24 / 07:49

  ”När skall den svenska regeringen agera?”
  En regering som består av stolpskott måste först tillsätta en utredning och sedan kan de följa den om de tycker att den visar deras agenda.

  Här två som platsar tillsammans. Säger en sak och gör sedan tvärtemot.
  Tydligen lika korkade båda två.
  Hanif Bali uppmanade till hemmakarantän – själv åt han ute med sällskap på lyxrestaurang
  https://samnytt.se/hanif-bali-uppmanade-till-hemmakarantan-sjalv-at-han-ute-med-sallskap-pa-lyxrestaurang/
  Anders Lindberg hävdar att de som flyger ”bör skämmas” – flyger själv med familjen
  https://samnytt.se/anders-lindberg-havdar-att-de-som-flyger-bor-skammas-flyger-sjalv-med-familjen/

  Gillad av 1 person

  • Maja Dacke 2020-04-24 / 17:26

   Hihi! Avslöjade! Inte så kul …

   Gilla

 13. Svenskare 2020-04-23 / 23:44

  S ökar och det är tydligen så det fungerar I kriser då det regeringsbärande alltid tycks öka

  @Thoralf. Stolle-sossarna på hemmaplan ägnar sig åt konstiga saker.

  Ska du skriva något om det hat Jonas Hellberg (S) riktar mot Hundens Daghem i Kalmar?

  Han verkar inte må bra.

  Gillad av 1 person

 14. tompas11 2020-04-23 / 23:40

  Vilken regering? Menar du kanske FHM? För som det verkar är det just FHM som sitter på styråran fn.

  Gillad av 1 person

 15. stigrydmark 2020-04-23 / 23:35

  Jag såg delar av kvällens debattprogram i TV. Skrämmande! En kvinna som arbetar i hemtjänsten har kontakt med 32 olika äldre och har ingen som helst skyddsutrustning. En höjdare i Gbg stad säger att det finns utrustning. Ord mot ord. WHO rapporterar ju att 50% av dödsfallen sker inom äldrevården. Mig veterligen får äldre drabbade ingen IVA-vård och får alltså
  ett mer ovärdigt och kanske plågsammare slut. Vad finns inom äldrevården. morfin?

  Vi har under flera år läst om myndigheters och organisationers satsningar med mångmiljonbelopp på kurser i jämlikhetsfrågor. Vad vi nu ser i denna pandemi är att vården är mycket ojämlik. Vi ser också att många människor i vården dagligen utför självmordsuppdrag.

  Gillad av 2 personer

 16. ac carlsson 2020-04-23 / 23:22

  Mycket tyder på att upp mot 70 procent av de äldre som blir allvarligt sjuka av Covid-19 kan räddas till livet om de får adekvat sjukvård. Alla behöver inte intensivvård, en behandling med syrgas kan ofta vara effektiv, men för den som ligger hemma eller vårdas på äldreboende saknas som regel möjlighet för syrgasbehandling.

  Enligt uppgift skall det nu finnas över tusen vårdplatser på IVA i Sverige. På ungefär hälften av dessa platser vårdas de som drabbats av Covid-19 och ytterligare cirka 300 platser på IVA upptas av patienter som behöver intensivvård av annan anledning än virussmitta.

  Ungefär 200 IVA-platser verkar således vara tomma medan människor ligger och dör hemma eller på äldreboenden. Man kan fundera på om ett stort antal av platserna på IVA hålls i beredskap för att kunna ta emot människor som är mer värda än andra (politiker och andra makthavare)?

  Gillad av 2 personer

  • Onkel Björn 2020-04-24 / 03:09

   ”Man kan fundera på om ett stort antal av platserna på IVA………..”
   Jag tror att det finns fler anledningar. Dels kan det nog vara som så att man vill ha några ”beredskapsplatser” lediga i händelse av…något annat. Sen kan det nog också vara ev ren personalresurs fråga. De flesta av oss är ju medvetna om att sjukhusen krisar. Personalen har fått jobba hårt och bemannings situationen är nog inte den bästa idag. Tror att många av personalen som jobbar med Corona sjuka kanske inte mår så bra själva, rent mentalt.

   Gillad av 2 personer

  • Thor 2020-04-24 / 10:38

   Makthavare tor jag har avtal med privata vårdgivare som Sophiahemmet. En spekulation från min sida men jag tror det finns full teknisk utrustning av mycket hög standard.

   Gillad av 1 person

  • stigrydmark 2020-04-24 / 11:39

   Den totala bristen på syrgas inom äldrevården är skrämmande. Man har skyllt på outbildad personal medan en läkare reagerar och upplyser om att en 5-åring kan sätta igång syrgasbehandling. Alltså dimridåer för att dölja en medveten brist på utrustning.

   Ingen som helst information omkring mediciner ges. Flera länder har använt c-vitamininjektioner. Om man googlar på Mikael Nordmark får man information om mediciner som kan användas. En läkare i USA har behandlat 350 patienter där alla överlevt. Det tycks som om Sverige medvetet låter människor dö, speciellt de gamla.

   Gillad av 1 person

 17. Corona 2020-04-23 / 23:11

  Nu börjar Tegnell darra på manchetten. Lögnerna och förnekelsen håller inte längre. Alla inser hur illa det är, men nu väntar löning och picknick i parkerna, dricka och äta för fulla (!) muggar. Kan bara gå på ett sätt.

  Gilla

 18. Thor 2020-04-23 / 23:06

  Nu är det löningshelg på gång. Då kommer det att vara knökfullt med dårar som vill vara ”kung i baren”.

  Samtidigt skrämmande att läsa folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlsons mjäkiga uttalanden typ ”det kanske eventuellt vore lämpligt med ett påpekande om att följa rekommendationerna”.

  Jag tror inte väljarna direkt belönar Löfven men när försörjningen hotas ryckas bort är borgarna inget att hoppas på. Historiskt har det närmast varit en pervers njutning i att göda migranter och svälta ut svenskar.

  SD med runt 20% är för osäkert för att kunna ändra på det.

  Gillad av 2 personer

 19. Ölandsbonde 2020-04-23 / 22:57

  Regeringen har i åratal varit impotent när det gäller att agera. De kan bara reagera och då blir det som det blir. Illa förberett och fiasko några miljarder senare. Ta Ylvas alla projekt. Skit av dem alla.

  Tidigt i mars var antalet respiratorer 520-546 st. Sedan dödstalen börjat sin rejäla stigning har aldrig antalet IVA-vårdade varit högre än runt 500. Märkligt. Jag tror att man av praktiska skäl väljer bort respirator för en hel del och det bidrar till de höga dödstalen.

  Att S och statsminister får så höga siffror beror på att han håller tyst. Inget sagt, inget galet. Gu va han ä bra.

  Gillad av 1 person

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s