KLIMATALARMISM OCH HÅLLBARHET

Saker och ting håller på att återgå till det normala i media, trots coronatider. I varje fall inom public service. Igår hade både Sveriges Radio och SVT klimatalarmistiska inslag i sina nyhetssändningar. SVT var utan tvivel värst med sitt inslag om ökad havsnivå med 2,4 meter i Norrköping och sina simuleringar över vilka bostadsområden som skulle översvämmas. För att exemplifiera detta hade man ett 27-års regn. Snacka om att prata om äpplen och päron i sin jämförelse. Norrköping har sjunkande havsnivåer på grund av landhöjningen. Översvämningar på grund av kraftiga regn har vi alltid haft och det kommer alltid inträffa så länge vi bygger stora städer med många människor, där alla uppenbarligen trivs med hårda ytor, som asfalt och betong.

Hållbarhet håller på att bli ett mantra som alla skall ta efter. Så även på börsen. Alla företag lyfter fram sina program för hållbarhet. Jag har reagerat på detta och funderat över hur mycket hänsyn man skall till denna typ av klimatalarmism. Alla företag vill ju klassas av investerare som ett företag som agerar hållbart. När jag lyssnade på Placera TV igår så uttalade sig faktiskt en börsanalytiker om detta och vilka konsekvenser det kan få för Sverige om dessa hållbarhetsalarmister får härja fritt. Lyssna på hans tankar.

Jag delar hans tankar fullständigt. Inte minst för att jag vet att Sverige alltid försöker vara bäst i klassen. Sverige har redan förlorat kontrollen över flera svenska storföretag. Den som vill läsa lite om hur detta gått till kan med fördel läsa Lars Berns bok ”Varför försvinner våra kronjuveler?”

Vi borde vara väldigt rädda om våra företag i Sverige! Svenska pensionsfonder skall även ta till vara svenska intressen. Något för SD:s riksdagsledamöter att fundera över.

Igår kunde jag tanka för 11,98 kronor per liter. Peak oil? Är det detta som kommer inträffa med priset på bensin/diesel när alla skall köra elbil i framtiden? Utbud och efterfrågan styr priset.

 

 

 

37 reaktioner på ”KLIMATALARMISM OCH HÅLLBARHET

 1. Ölandsbonde 2020-04-23 / 22:20

  ”Folkets Hus och Parker: Vi går under
  Publicerad idag kl. 08:13

  Folkets hus och folkparker runt om i hela Sverige sänder ut ett nödrop till landets kommun- och regionpolitiker. – Det finns inga intäkter och läget är akut, säger vd Calle Nathanson till TT.”

  Nu är det dags för alla förtroendevalda i kommuner och landsting att sätta stopp för att skattepengar ges som bidrag till föreningar som inte respekterar demokrati. Behövs argument för det så är det bara att hänvisa till värdegrunden att man inte ska göra skillnad på folk och folk.

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2020-04-23 / 21:46

   Jag såg Aftonbladets artikel och jag blev inte direkt förvånad. Det måste helt enkelt vara så att Stefan Jacobsson har en hållhake på någon eller flera i partitoppen.

   Gilla

 2. T.P 2020-04-23 / 15:59

  De största nazister/kommunister som jag råkade träffa i Sverige var faktiskt sossar. Minns att de utryckte sig ganska positivt om Sveriges roll under andra världs kriget ,fick även höra ganska positiva kommentarer om Stalin. De var ganska noga med att påpeka att jag inte såg riktigt svensk ut. En gång hade jag på mig t-shirt med en liten svensk flaga och det utlöste många konstiga kommentarer, typ: att jag som inte är svensk ska inte bära svenska symboler, de sade det med ganska hotfull ton. Idag undrar jag om ni vågar säga samma saker till de nyanlända flyktingar era fega kräk?

  Gilla

 3. iblandekonomi 2020-04-23 / 13:24

  Det är ju egentligen tre olika frågor som diskuteras här.

  1) Förberedelser för ett varmare klimat. Har inget med videon att göra.

  2) Etiskt ägande. Dvs att inte stötta vapenindustri, eller annat som anses vara oetiskt. Kan finnas ekonomiska avvägande som talar för att undvika verksamheter som kan antas tappa sin marknad om samhället gör etiska framsteg.

  3) Statligt industristöd / ägande. Ganska kontroversiellt och något alla länder praktiserar i olika utsträckning, men som tex Kina förstås praktiserar hårt.

  Gilla

  • Thoralf A 2020-04-23 / 18:02

   Hur kom ett varmare klimat in i videoklippet?

   Om du betraktar världshistorien. Hur stora chanser finns det till etiska framsteg? Det räcker att betrakta coronaepidemin så vet vi att länder stängda gränser beslagtog andras säkerhetsmaterial och ingen ville hjälpa Italien. Så glöm det där med etiska framsteg. När det blir kris är alla sig själv närmast.

   Du får gärna kalla det statligt industristöd/ägande. Det är minst sagt viktigt när det gäller vissa produkter om vi skall vara säkra på vår egenförsörjning. Att pensionsfonder är delägare i svenska stabila företag ser jag inte som kontroversiellt. Det är helt naturligt. Ett exempel är Vattenfall! Tyvärr stänger de kärnkraftreaktorerna R1 och R2. Ett stort misstag enligt min mening, som kommer kosta svenska skattebetalare mångmiljardbelopp.

   Gillad av 1 person

   • iblandekonomi 2020-04-23 / 23:36

    Etiska framsteg görs hela tiden. Ibland tas små steg tillbaka, men tex vad gäller att hålla på säkerhetsmaterial så var EU en viktig faktor för att få slut på de nationalistiska dumheterna i det avseendet.

    Sen var det du som blandade klimatförändringar med det statligt kontrollerade ägandet. De i klippet gjorde inte en sådan koppling.

    Hade varit intressant att höra din analys på vilken post som är störst: svenskar äger mer utomlands eller om utlänningar äger mer i Sverige, och åt vilket håll utvecklingen går.

    Gilla

   • Thoralf A 2020-04-24 / 07:50

    Det nya begreppet modeordet hållbarhet kommer från klimatalarmismen. Du kanske kan berätta om ägandet men läs först Lars Berns bok.

    Gilla

   • iblandekonomi 2020-04-24 / 13:25

    Det verkar inte som att du är så insatt i begreppet hållbarhet. Det är snarare tvärt om, att diskussionen om klimatet bara är en del av begreppet, vars vanligaste definition är något i stil med:

    ”Hållbar utveckling är utveckling som tillgodoser dagens behov utan att äventyra kommande generationers möjligheter att tillgodose sina behov.”

    Detta är något som är svårt för företag att ta ansvar för på egen hand, då mer kortsiktiga värden är det som styr verksamheten. Det är därför det behövs olika typer av lagstiftning om man vill hantera frågan. Företag förstår att det kommer komma lagstiftning inom många områden och ser att om de kan positionera sig väl vad gäller detta gentemot sina konkurrenter så har de en fördel.

    Ibland är det helt enkelt bäst att vara bäst.

    Gilla

 4. peo 2020-04-23 / 13:21

  TA
  Eftersom du tydligen anser att de som är motståndare till nyfascismen är svenskfientliga så måste den logiska slutsatsen bli att de som kallar sig sverigevänner är anhängare av nyfascismen.

  Gilla

  • Sven d.ä. 2020-04-23 / 12:23

   Nyamko Sabuni blev en stor besvikelse. Men man kunde kanske inte hoppas på för mycket. Men med en nystart så hade det varit ett 10% parti idag, och dessutom ett förlorat regeringsunderlag för Löfvén. En enda person (Nyamko Sabuni) hade kunnat göra skillnad.

   Gillad av 1 person

   • Thor 2020-04-23 / 16:34

    Ett förlorat regeringsunderlag blir det dessbättre ändå för Löfven med Folkpartiet under 4 % 🙂

    Gillad av 1 person

 5. Bajen666 2020-04-23 / 11:37

  Angående översvämningar så är ju vår kära Hoglands Park i Karlskrona på väg att översvämmas, allt enligt P4-Blekinge och där ligger Norrköping i lä med sina 2,4 meter här kommer översvämningen nå tre meter.

  Var där inne igår och lapade lite sol…men inget arbete med landhöjning är ännu på gång trots larmet..:-)

  https://www.google.com/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Fsverigesradio.se%2Fsida%2Fartikel.aspx%3Fprogramid%3D105%26artikel%3D7340344&psig=AOvVaw3RMq0BBvdtvivTGOwNbnmD&ust=1587720676774000&source=images&cd=vfe&ved=2ahUKEwjv6ObInv7oAhXEPpoKHa5OBVgQr4kDegUIARDHAQ

  Gilla

  • iblandekonomi 2020-04-24 / 14:00

   Till er tycker ni har koll på läget och som anser att det är enkelt att förstå alla faktorer som påverkar havsnivån kan jag bara passa på att nämna att landsänkning anses bidra till att havsnivåerna sjunker, eller ökar mindre. 🙂

   Gilla

   • Thoralf A 2020-04-24 / 14:32

    Frågan är då vad nettonivån blir?

    Gilla

  • Vax 2020-04-23 / 17:10

   Efterblivna?
   De vet mycket väl vilkens agenda de är satta att följa.
   De spelar ett mycket fult spel avlönade som de är med våra skattekronor.

   Vi som läser denna blogg vet att det pågår en landhöjning.

   Gilla

 6. ROLLE 2020-04-23 / 09:45

  Kraftig uppgång för Socialdemokraterna – SD backar
  I Novus senaste opinionsmätning som presenteras på torsdagen rusar Socialdemokraterna framåt med nästan fem procentenheter. Nyligen har också mätningar visat att förtroendet för statsminister Stefan Löfven (S) ökar kraftigt.
  https://samnytt.se/kraftig-uppgang-for-socialdemokraterna-sd-backar/
  Hur kan ett parti öka när det uppdagas att de till den milda grad varit ansvariga/misskött landet och nedmonterar vår beredskap.
  Helt obegripligt.
  Är svenska folket lika koko som röstar på detta nedmonteringsparti.

  Gillad av 2 personer

  • peo 2020-04-23 / 11:01

   Är det inte ännu mer obegripligt att ett nyfascistiskt parti kan ha nästan 20%?

   Gilla

   • Bajen666 2020-04-23 / 11:27

    Hehe så du påstår alltså att Sverige består av 20% nyfascister, allmänbildning och verklighet är tydligen inte din starka sida.

    Vänsterliberala kommunistsocialister bryr du dig säkert inte om…är min gissning.?!!

    Gillad av 2 personer

   • Thor 2020-04-23 / 12:10

    Tror inte du vet vad fascism är för något.

    Gillad av 2 personer

   • Thoralf A 2020-04-23 / 12:13

    Du har nog lyssnat lite för mycket på Henrik Arnstad. Det är inte hälsosamt!

    Gillad av 5 personer

 7. Ivar Andersson 2020-04-23 / 08:46

  Jag reagerade också på havsnivåhöjningen på 2.4 m i Norrköping. Simuleringar med IPCCs klimatmodeller ger tokiga resultat. Sunt förnuft är en bristvara.

  Gillad av 2 personer

 8. Ölandsbonde 2020-04-23 / 08:42

  SAAB. Jag minns, tror det var för drygt 20 år sedan, när miljö blev i ropet. SAAB hade en bilannons som inte alls var stor. Där förekom ordet miljö 12 gånger. Och Skanska, efter miljökraschen med Hallandstunneln, ägnade första sidan i sin årsredovisning till att berätta hur fantastiskt bolaget var i miljöfrågor!

  Nu är det hållbarhet, klimatsmart och koldioxidneutral som gäller. Men Sverige är ett sådant land där trender kommer och går.

  Vill ni hänga med och bilda er så kan ni universitetsutbilda er på nedanstående distanskurs. Inträdeskrav är att kunna läsa, och förstå, kursbeskrivningen.

  https://www.kau.se/utbildning/program-och-kurser/kurser/GVGB21

  Lycka till!

  Gillad av 1 person

  • Roger 2020-04-23 / 12:17

   Rasstudier?

   När blev japaner, norrmän, afrikaner med flera. raser?

   Kanske studier på hundar eller fåglar, eller andra djurarter det gäller?

   Sjukt är bara förnamnet.

   Gillad av 1 person

 9. Ölandsbonde 2020-04-23 / 08:27

  Topplista 22/4 antal döda per capita i hela världen

  1 San Marino 1 184
  2 Andorra 480
  3 Belgien 548
  4 Spanien 465
  5 Italien 415
  6 Frankrike 319
  7 Storbritannien 273
  8 Nederländerna 236
  9 Sverige 190
  10 Schweiz 177

  Sverige, det planar ut nu, klipper Schweiz och går upp på en 9:e plats. Nederländerna nästa. Minskat gapet med 22 på en vecka.

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2020-04-23 / 10:49

   Jag skulle räkna bort San Marino och Andorra. Därmed ligger Sverige på plats 7.

   Gillad av 1 person

 10. nilscobra 2020-04-23 / 08:23

  Innan man driver så kallad ”klimatpolitik” så kanske man borde ha något bevis för att koldioxidens klimatkänslighet är så stor att den styr klimatet. Det har vi inte sett röken av ännu från klimatalarmistiskt håll.

  CO2 är faktiskt inte någon ratt vi bara kan vrida på för att ändra klimatet åt ena eller andra hållet.

  Människans bidrag av CO2 till atmosfären är ytterst litet. Dom volymer som kommer från varmare hav är 20-25 gånger större. Att varmare hav gasar ut mer koldioxid är inget konstigt. Det är vad som alltid skett historiskt när det blivit varmare. Först varmare sen högre CO2 halt alltså, inte tvärtom. Vilket data från isborkärnor också visat.

  Att tro att människans lilla bidrag av CO2 till atmosfären är det som nu styr klimatet är fullständigt befängt. Att påstå att det förhåller sig så är inget annat än rent och skärt lurendrejeri.

  Corona pandemin kommer antagligen att minska människans utsläpp av CO2 mer än någon klimatpolitik någonsin skulle kunnat åstadkomma och kommer att vara det ultimata beviset för att vi inte kan styra klimatet med vårt förhållandevis lilla bidrag av CO2 till atmosfären.

  Gillad av 3 personer

 11. Majbjörn 2020-04-23 / 08:05

  Vi måste tänka på svenskarna först
  Sverige var dåligt förberett och regeringen långsam med verkningsfulla åtgärder när det nya viruset kom till Sverige i början av året. Otydlig kommunikation och svagt politiskt ledarskap, brist på materiel och underlåtenhet att vidta sådana åtgärder som redan befintlig lagstiftning tillät för att begränsa, spåra och isolera smitta har gjort att Sverige drabbats värre än våra grannländer, skriver Jimmie Åkesson på Aftonbladet Debatt.
  https://petterssonsblogg.se/2020/04/23/vi-maste-tanka-pa-svenskarna-forst/

  Gillad av 2 personer

 12. ROLLE 2020-04-23 / 08:01

  Har inte fattat detta vad de får 2,4 m havsnivåhöjning ifrån. Helt horribelt.
  De måste ju se till att det finns en del människor som går på detta och tror att en röst på extrempartiet MP skulle lösa så problemet. Tydligen är miljöextremisterna på SVT oroliga.

  Arbetade andra dagen som taxichaufför – våldtog kvinnlig kund i bilen
  Kvinnan hade varit ute och festat och beställde taxi. Under resan blev hon våldtagen av föraren från Syrien som precis hade börjat arbeta med att köra taxi. Kvinnan drabbades av psykiska problem efter våldtäkten. Straffet blev två års fängelse och skadestånd.
  https://samnytt.se/arbetade-andra-dagen-som-taxichauffor-valdtog-kvinnlig-kund-i-bilen/
  Man får vara noga med att se vem som kör taxin nu för tiden innan man kliver in eller så får man fråga vem som kör taxin före beställningen.
  Sedan skall lagen ändras så medborgarskap dras med automatisk livstidsutvisning.
  Livstidsindraget taxikort är här en självklarhet.

  Gillad av 3 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s