MAKTFULLKOMLIGA OCH GIRIGA SOCIALDEMOKRATER I KALMAR

Det är inte utan att man funderar över hur de maktfullkomliga socialdemokraterna i Kalmar agerar. I en krönika undrade före detta journalisten på Östran, Ulf Carlsson om dessa politiker var upplärda av Donald Trump. Att kritisera socialdemokratiska politiker i Kalmar innebär att skribenten ”utsätts för en kanonad av beskyllningar och förlöjliganden när man gör sitt jobb och berättar om hur politiker agerat i mindre smickrande sammanhang”, skriver Ulf Carlsson.

”Det handlar om Mattias Adolfsons bygglov ute i Hossmo, partivännen Magnus Uhr som mätte upp en gammal ek till 98 centimeter innan han satte motorsågen i den (gränsen går vid 100 centimeter). Jonas Hellberg som tog heder och ära av en enskild liten småföretagare efter en dispyt om en hund. Michael Ländin som tar 7 procent av de insamlade medlen på en sajt till stöd för föreningar. Jag har säkert glömt något.”

https://nxt.barometern.se/nyheter/har-trump-lart-upp-kalmars-politiker

Jag har själv skrivit om Mattias Adolfsson och hans nedsågning av en skyddsvärd ek som partikollegan Magnus Uhr mätte upp till 2 centimeter mindre än vad lagen föreskriver om tillstånd. Michael Ländins ockeravgift för att hjälpa föreningar med ekonomiska problem under coronatider är minst sagt anmärkningsvärd. En del är penningkåta! Socialminister Lena Hallengren kritiserar idag Camilla Läckberg och hennes företag Hedda Care för att erbjuder covid-19 tester till privatpersoner.

”Socialminister Lena Hallengren (S) reagerar på uppgifterna om testerna.

Att kapitalisera på människors oro under en pandemi och dessutom ge dem en falsk trygghetskänsla eftersom testerna inte är säkra enligt experterna – det är en ny bottennivå. Girigheten har fått ett nytt ansikte”, skriver hon i en kommentar till TT.”

Kommer Lena Hallengren ta sin partikamrat Michael Ländin i örat för att han kapitaliserar på att människor som vill stödja föreningar i ekonomisk kris? Tror knappast det.

Sedan har vi då också Lena Hallengrens Sambo/man Jonas Hellberg. Han som anmälde en enskild liten småföretagare efter en dispyt om en hund. Hunden var familjens egen hund vid namn Tage. Och Jonas Hellberg var missnöjd med det hunddagis som Tage vistades på, så han gjorde en anmälan om missförhållanden till Länsstyrelsens djurenhet.

Länsstyrelsen rykte ut och gjorde en oanmäld inspektion. Notera vilken makt paret Hallengren/Hellberg har i Kalmar. Inspektörerna vid Länsstyrelsen fann dock att Jonas Hellbergs anmälan var helt obefogad.

”Hunddagiset behöver inte betala avgift för besöket eftersom det vid obefogad anmälan inte debiteras någon sådan.”

https://nxt.barometern.se/kalmar/hunddagis-anmalt-av-hellberg-fanns-inga-fel/

Nej, självklart skall hunddagiset inte betala någon avgift. Den fakturan borde skickas till politikern Jonas Hellberg för att han gjort en helt obefogad anmälan.

Maktfullkomliga sossar i Kalmar borde hållas kort!

 PS

Vill du stödja min blogg. Klicka då på det annonser som kommer i mina blogginlägg. Det kostar dig inget men ger mig några extra kronor varje månad. Om nu inte WordPress blockerat alla annonser på min blogg.

19 reaktioner på ”MAKTFULLKOMLIGA OCH GIRIGA SOCIALDEMOKRATER I KALMAR

 1. Thor 2020-04-26 / 00:20

  Nedsågningen av en pampig ek, kanske flera hundra år gammal, gör mig deppig. Finns det något kvar som går att mäta på, en stubbe eller bit av stammen? Eller är alla spår av gärningen borta? Eken går inte att få tillbaka men ett saftigt bötesstraff skulle vara en tröst!

  Gilla

  • Thor 2020-04-26 / 00:13

   Slödder som med sladdlösa borrmaskiner ger skador i tiotusenkronorsklassen för att komma åt några liter bensin eller diesel. Och miljöskador när hälften hamnar bredvid. Tror inte polisen bryr sig ett dyft.

   Gilla

 2. Djungelrot 2020-04-25 / 17:14

  När du skriver lokalt om kalmar verkar det som du får allt mellan 7-30 kommentarer på inläggen. Jag har varit en gång i kalmar för kanske 30 år sen med svaga minnen men vet att det är fint! Skriver du mer regionalt över landet eller världsligt, kan du få 50- 150 kommentarsinlägg har jag märkt. Nåt att tänka på!

  Gilla

  • Andersson i Pinan 2020-04-25 / 22:51

   Vet du vad världsligt betyder?

   Gilla

   • Djungelrot 2020-04-26 / 00:32

    Jo absolut. Jag vet vad världsligt betyder! Hur så??

    Gilla

 3. turrim 2020-04-25 / 17:13

  ”Skenande miljardrullning för kritiserad gymnasielag” enligt Samhällsnytt.

  Är ni centerpartister stolta nu över er partiledare Annie som hade utslagsrösten och som nu är den som måste vara ansvarig för dessa våra skattade pengar ner i avgrunden utan dammlucka? Har ni möjligen börjat tvivla på hennes omdöme och värdering av fakta när det är allvar?

  Gillad av 1 person

 4. Robban 2020-04-25 / 17:10

  Tyvärr inte bara i Kalmar!
  När det gäller vår tids fascister, så är de likadana i hela landet! Sko sig själv, trampa nedåt och slicka uppåt är deras honnörsord!
  Allt detta gör att det är lätt att se när en av dom ljuger! Läpparna rör sig!
  Det tragikomiska är att de trots deras falska sätt, översittar attityder, roffarmentalitet och monumentala faktaresistens, så ligger de på omkring 30% i opinionen!
  Helt obegripligt!

  Gillad av 2 personer

 5. Elvis 2020-04-25 / 13:14

  Johan Persson är den mest maktfullkomliga sosse som finns.

  Gilla

 6. fete 2020-04-25 / 12:04

  Politiker o blöjor bör bytas ofta av samma orsak……..

  Gillad av 3 personer

 7. Tony 2020-04-25 / 11:06

  ” Girigheten har fått ett nytt ansikte” Skulle vilja dra till med många nya ansikte,
  tror man inte det, så kan man titta på Sossarnas löneutveckling dom senaste
  åren finns ingen annan statsminister än den nuvarande som på en mandatperiod
  med vidhängande ministrar som har fördubblat sin lön? Men det glömde givetvis
  minister Hallengren? Men hon hade väl svårt att få stopp på den snabbgående munnen!

  Gillad av 1 person

  • Maja Dacke 2020-04-25 / 15:27

   Var är minister Hallongren folkbokförd? I Kalmar? Eller anser hon sig hemmahörande i Kalmar för att det passar henne bättre?
   Tja, betalar hon sin kommunalskatt i Kalmar lär väl en liten av lönen hamna där. Eller har jag missuppfattat något?

   Gilla

 8. Ölandsbonde 2020-04-25 / 10:38

  Trump har med rätta pekat ut delar av media som ”fake news”. Särskilt CNBC, CNN, New York Times och Washington Post. Han har där haft helt rätt i sak.

  Det går inte att jämföra medias hantering av Trump, och tvärtom, med svenska förhållanden.

  Det maktbruk och den självberikning som sker bland politiker har inget att göra med Trump. I sossars fall är det ingrott i partiet. De har alltid sett till att gynna sig själva och vänner. Vem betalade räkningarna när kommunalråd och oppositionsråd gjorde sina knullresor? T ex.

  Man ska veta sin plats och inte sticka upp, eller ut. Det gäller alla inklusive journalister.

  Gillad av 1 person

  • peo 2020-04-25 / 11:50

   Det var ju Trump som föreslog att man skulle bota Corona genom att spruta desinfektionsmedel i lungorna. Vilket stolpskott!!

   Gilla

   • Thoralf A 2020-04-25 / 13:45

    Nej, han föreslog inte det. Om du kan engelska så föreslår jag att du lyssnar ordagrant

    Gillad av 6 personer

   • Bajen666 2020-04-25 / 14:23

    Man blir inte Amerikas president om man är ett stolpskott det kan jag garantera dig, nej i detta fall är det du som är ett lättlurat stolpskott…ett gått råd sluta läs MSM och framförallt tro inte allt du läser där.

    Här i ankdammen Sverige däremot kan man bli statsminister även om man inte ens har gått färdigt sin svetsutbildning och rapar grodor titt som tätt.

    Gillad av 4 personer

   • Lennart Karlsson 2020-04-25 / 14:41

    Nu har du lyssnat på SVT eller någon likvärdig kommunistisk propagandakanal! Ta reda på fakta.

    Gilla

   • lennart larsson 2020-04-25 / 16:29

    Alkohol löser tydligen upp fettet runt skalet på viruset som därmed dör.

    I min ungdom tränade jag och bastade på en lokal i mitt bostadsområde.
    Bastun var även välbesökt av människor mestadels från vårt östra grannland, speciellt på fredagarna. De hade för vana att slänga medhavd sprit på det varma bastuaggregatet för att sen andas in den alkoholhaltiga ångan. Några satt för länge och blev märkbart påverkade, så påverkade att de fick kravla sig ur bastun.

    Så vem vet, kanske skulle det fungera på Coronaviruset.

    Gilla

 9. Vax 2020-04-25 / 09:55

  Sveriges kommuner och regioner, SKR, varnar för att kommunerna kommer få allt större ekonomiska problem.
  Kungsbackas svar är att dra ner på kostnaderna för mat inom hemtjänsten men satsa hundratals miljoner på en ny arenahall.
  https://ledarsidorna.se/2020/04/vad-ar-det-for-fel-med-sverige/

  Bara att inse att flertalet av våra politiker inte är värda vårt förtroende.
  De nekar våra gamlingar adekvat Corona vård de kastar dem från sina pensionärsboende till förmån för asylanter

  Drar politiken till sig en särskild sort känslokalla människor.
  För visst måste det finnas någon defekt när man prioriterar ekonomiska flyktingar eller sporthallar före vården och omsorgen om de gamla och svaga.

  Gillad av 5 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s