VERKLIGHETEN PÅ VÄG IFATT ANDERS TEGNELL

Under torsdagen uppmärksammade Sveriges Radio det jag påtalat under en dryg veckas tid, att antalet avlidna per dygn överstiger det som statsepidemiolog Anders Tegnell påstått vara  en platå på ca 60 avlidna per dygn när verkligheten varit ca 90 avlidna per dygn. Anders Tegnell visar dock ingen ödmjukhet utan menar istället att det spelar ingen roll och har inte påverkat några beslut eller ställningstaganden om åtgärder när det gäller begränsningen av smittspridningen. I en intervju kallar han de avlidna för ”fall”.

Under fredagen skriver Expressen i en artikel att man sedan i onsdags har försökt få svar från Anders Tegnell och Folkhälsomyndigheten på ett flertal frågor om eftersläpningen av antalet avlidna och angående den debattartikel som 22 forskare undertecknat och som publicerats i DN för en vecka sedan, som Anders Tegnell avfärdade som felaktiga uppgifter om avlidna. Nu visar det sig att de 22 forskarna hade rätt och Anders Tegnell fel. Men Folkhälsomyndigheten och Anders Tegnell vägrar uppenbarligen att svara på Expressens frågor.

https://www.expressen.se/nyheter/tegnells-fel-i-braket-med-de-22-forskarna/

Expressen vill ha svar på följande tre frågor.

”Anders Tegnell hävdade i förra veckan att de 22 forskarna som skrev i DN Debatt räknade på fel siffror. Till Expressen sa du då att ”det kommer inga nya fall längre” för den aktuella perioden 7-9 april. Sedan dess har Folkhälsomyndighetens statistik på dödstalen justerats upp med totalt 92 fall mellan de datumen, från 185 fall till 277 fall. 

 • Hur ser du Anders Tegnell, på det?
 • Hur säker är du på att forskarna räknade på fel siffror – och du på rätt?
 • Vad hade du svarat forskarna om du haft kännedom om det justerade dödstalet vi ser i dag?”

 Jag har sett eller lyssnat på i stort sett varje presskonferens som Folkhälsomyndigheten hållit de senaste veckorna och jag måste tyvärr säga att för varje presskonferens jag ser sjunker mitt förtroende för Folkhälsomyndigheten och Anders Tegnell!

Personligen befarar jag att antalet avlidna per dygn är betydligt högre än 90 avlidna per dygn. 

Det grundar jag på framförallt på det som Folkhälsomyndigheten kallar för eftersläpning men också på att det antal avlidna som rapporteras till Folkhälsomyndigheten ej är det verkliga antalet avlidna. För att visa hur kraftig eftersläpningen är visar jag registreringen av avlidna för den 15 april ser ut.

FHM eftersläpning 15 april

Den 15 april var 6 avlidna registrerade. Sedan har antalet justerats upp varje dag och är idag upp i 109 avlidna den 15 april. Så stor är alltså eftersläpningen som Anders Tegnell säger är bara några dagar på presskonferenserna. Varför säger man inte sanningen när det är så lätt att bevisa det?

Om man tar vecka 14 som ett exempel så redovisade FHM, 36+34+69+59+50+15+28=291 avlidna. När sedan registreringen så sakteliga kommit in över alla avlidna visar det sig att antalet avlidna istället var  43+47+53+69+78+71+86=447. Det vill säga 156 fler avlidna än rapporterat till Folkhälsomyndigheten. Med en klart stigande trend under veckan. Se vecka för vecka i diagrammet.

FHM antal avlidna verkligt per vecka 15

Därför är jag rädd att 90 personer per dag inte heller stämmer just nu. Utan att siffran kan stiga till över 100 avlidna per dag när alla avlidna registrerats. Det handlar sannolikt om avlidna på äldreboenden eller i hemmet som inte rapporterats i det första skedet.

 Jag kan bara dra slutsatsen att Folkhälsomyndigheten gärna försöker försköna verkligheten men nu är verkligheten på väg i fatt myndigheten och Anders Tegnell.

 

Annons

31 reaktioner på ”VERKLIGHETEN PÅ VÄG IFATT ANDERS TEGNELL

 1. villervalle03 2020-04-28 / 18:55

  Tegnell vill gärna framhålla att platser finns på IVA, så klart det alltid kommer att finnas platser när man triagerar, går ner åldersmässigt. Medel åldern på dessa platser var förra veckan 59 år, inte många sjuttio plussare får plats där med den medelåldern. Det är ju dom som blir sjuka och dör mest, åldern borde vara närmare sjuttio om de upplåtit platser åt äldre.Andra saken är att vården har tre veckor på sig att rapportera dödsfall, vilket gör att den världsbästa rapporteringen Sverige har, som gör att vi har så många döda, enligt Tegnell, kommer vara inaktuell alltid. Man får vänta tre veckor innan alla fall rapporteras, i bästa fall.

  Gilla

 2. ME 2020-04-27 / 19:24

  Det krävdes bara ett mikroskopiskt virus för att påvisa att den skenbart sammanhållna globala elitklass som överbryggar såväl offentlig-privata, parti- som nationsgränser när allt kom omkring inte kunde uppbåda den lojalitet, samordning, snabbhet , handlingskraft eller trovärdighet som hade krävts.

  Gilla

 3. allfadern 2020-04-27 / 18:32

  Följande info är känd av press, Tv, radio och styrelserna för vårdförbundens samt läkarförbundet men de håller tyst. Sverige avböjde den 28 februari och den 23 mars EU-kommissionens erbjudande att samordna stora inköp av masker samt övrig personlig skyddsutrustning av hög kvalité och i tillräcklig mängd. Detta kan endast förstås utifrån förvaltningens fasta föresats att skapa flockimmunitet genom att ställa oss inför fullbordat faktum. Visserligen hade ingen förstått eller trott att covid-19 skulle vara extremt virulent, men det sanslösa tilltaget visar med all önskvärd tydlighet att folket av makteliten betraktas som statlig egendom, för staten att förfoga över som den finner bäst. Det är helt fascinerande hur det svenska etablissemanget lyckats upprätthålla den demokratur Moberg avslöjade redan på 1950-talet. Hur effektivt staten tystade Roland Huntford som 1971 skrev om Sverige The New Totalitarians och It is virtually impossible for anybody opposing the government to get a hearing. There is only one ‘objective’ truth to fit given data. – The critic becomes a heretic, and is thereby neutralized. (Det är praktiskt taget omöjligt för den vilken motsätter sig staten att göra sig hörd. Det existerar endast en objektiv sanning vilken passar given data. – Kritikern blir en kättare och därmed neutraliserad.). På 1980-talet och framåt marginaliserade staten juridikprofessor em Jacob W.F. Sundberg vilken påvisade DDR:s inflytande i svensk skolpolitik och skrev Tystnadsspiralen och utvecklade tankar om ”landet där den offentliga lögnen fått en svindlande omfattning”. Det är vår plikt att samverka för att återge Sverige till svenskarna och avslöja personerna bakom Den offentliga lögnen.
  Källa:
  https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/sv/IP_20_523

  Gilla

 4. Tony 2020-04-27 / 18:09

  Nu måste ju Tegnell med råge överträffat Göran Greider i TV framträdande??

  Gilla

 5. Björne 2020-04-27 / 12:39

  Observera enligt AT att det ‘spelar ingen roll’ med 90 döda istället för 60.
  Det rör sig i stalinistisk riktning.

  Gilla

 6. Varjager 2020-04-27 / 05:52

  Reblogga detta på Varjager's Weblog och kommenterade:
  De kommer att vidhålla sina lögner in i kaklet. Enligt fria tider behöver vi utbilda Afrika i syrgas användning. För de gör att väldigt många fler äldre överlever. Men i Sverige ska de gamla dö.

  Gillad av 2 personer

 7. meckel 2020-04-27 / 00:41

  Har egentligen ingen åsikt om Tegnell eller hans kunskaper. I varje krissituation behövs alltid en ställföreträdande som tar kommandot. Detta sa även Eddie som alltid låg steget före och lekte och tramsade med medierna. Jimmie Åkesson ligger även han flera steg före tramsmedier.

  Gilla

 8. Ulrika 2020-04-26 / 20:00

  SVT ”rapporterar” snabbare än ett andetag att det är svårt att jämföra länders döda i Corona p.g.a. olika räknesätt. Inte en stavelse om HUR det räknas olika, däremot ett långt inslag om vilda djur som återkommer till ”civilisationen”. Hm, de välver vad de vill berätta uppenbarligen. Något Du Thoralf kan förklara eller gräva i?

  Gillad av 1 person

 9. Sven d.ä. 2020-04-26 / 19:41

  Det måste vara otroligt spännande för Tegnell – äntligen en riktig pandemi. Äntligen en chans att i realiteten prova teorierna. Att sedan folk dör, det gör de också i teorierna. Tegnell har egentligen inget ansvar för sjukvård, IVA, regler etc – det är Regeringens ansvar. Otroligt spännande för Tegnell att köra detta för en gångs skull på allvar.

  Gillad av 1 person

 10. J-B 2020-04-26 / 17:32

  Ingen uppdatering av den naiva sidan inte rasist men… månader tillbaka. Rockefeller utdömd med sina implementerade petroleumbaserade medicin produkter mot bättre ALT medicinprodukter.
  Börjar hjulen rulla åt rätt håll, är det slut på den sjuka vänstersvängen?

  Gilla

 11. Nils Dacke 2020-04-26 / 14:49

  Jag litar inte på svenska myndigheter och PK-sektens politiker överhuvudtaget oavsett om det gäller Corona eller något annat ämne. Titta bakåt de senaste ca 20 åren och med den historien map tsunamin, migrationen och dess vinster, apatiska barn, transportstyrelsen, skatteverket, fastighetsverket, karolinska sjukhuset, sjukvården, åldringsvården, fattigpensionärer med mera, med mera. Man blir ju både upprörd, förbannad och ledsen över den offentliga korruptionen.

  Gillad av 2 personer

  • Töny 2020-04-26 / 19:08

   2 saker är Sossar duktiga på egenberikning,och lögner, Tegnell är en S märkt
   byråkrat, tillsatt för att han är partitrogen, inte på grund av kunskap, och
   eftersom Tjänstebyråkrater inte behöver ta ansvar för sina handlingar så kan
   han slira på sanningen!

   Gillad av 1 person

 12. Apan 2020-04-26 / 13:30

  Tegnell är helt ute och cyklar. Verkligheten börjar komma ikapp.

  Gillad av 1 person

 13. Bajen666 2020-04-26 / 12:52

  Är det nåt jag saknar i dagen PK-Sverige så är det tjänstemannaansvaret som det är nu så kan såna här tokstollar göra lite som dom själva vill och ställa till med vad som helst och ändå undgå ansvar/åtal.

  När man sen tittar närmare på olika tilldelningar av tjänster så är det ju ren korruption och vänskapsband som ligger till grund av många höga myndighetspersoner…detta MÅSTE bara upphöra.

  PS: Får nån gå så är det med miljoner i fickan…helt horribelt.

  Gillad av 2 personer

 14. World Traveller 2020-04-26 / 11:07

  Alla operationer för hjärtsjuka, magsjuka, cancerpatienter med flera är inställda tills vidare. De som dör på grund av det borde räknas in i statistiken över dödsfall på grund av Dr Tengele’s strategi.

  Gillad av 4 personer

 15. SB 2020-04-26 / 09:24

  Förstår egentligen inte att det ska vara någon eftersläpning i rapportering av avlidna i vår digitaliserade värld. Tekniken finns så att antalet avlidna skulle visas i realtid på Folkhälsomyndighetens skärmar.

  Nej jag anar ett cyniskt spel här. Svensk sjukvård är så bantad och nedrustad i dag, att vården måste selektera vilka coronapatienter som ska få IVA, de som sållas bort, främst de allra äldsta på äldreboenden, istället får palliativ vård och dör på äldreboenden. Där det sedan maskas och dras ut på rapporteringen av de avlidna, allt för att myndigheterna ska få sin så hett eftertraktade platta ”kurva” och att bristen inom vården döljs i största mån. Hoppas att det inte är på detta vis, men tyvärr kan det vara så.

  Ansvaret för landets kris inom vård, ja inom i princip allt. Ligger hos Fredrik ”öppna era hjärtan” Reinfeldt och Stefan ”vi såg det inte komma” Löfven. Som förstört landet med invandringsvurm , globalisering och klimathysteri. Stackars arma land.

  Gillad av 3 personer

 16. sunej 2020-04-26 / 04:31

  Här i Malaysia med en befolkning på c:a 33milj har vi f n 5 750 konstaterat smittade varav 98 dödsfall, alltså 10%

  De förhållandevis många dödsfallen i Sverige kanske till stor del beror på brister i vården och dess organisation? Jag har t ex läst att syrgas inte får administreras förutom på sjukhus, alltså är det en begränsad tillgång och boende på vårdhem mm har inte tillgång till syrgas där de vårdas!
  Sedan har undermålig skyddsutrustning i kombination med dålig planering fått smittan att spridas inom äldrevården.

  Jag undrar också om alla registrerade dödsfall verkligen är att hänföra till Covid-19?
  Vad med andra influensor/lunginflammationer?, Är Covid-19 den direkta dödsorsaken, hur många dödsfall totalt i jämförelse med tidigare säsonger och hur många avlidna av andra influensor/lungproblem i år, osv?.

  Egentligen så är väl strategin med flockimmunitet inte så dum, så har det ju varit under tidigare pandemier.
  Men det förutsätter förstås bättre planering för att skydda de mest utsatta, alltså äldre och vissa invandrargrupper. Men p g av bristande förutseende/resurser har det istället lett till en urvalsprocess.

  Gilla

 17. Onkel Björn 2020-04-26 / 02:01

  Nu vet jag inte riktigt hur inrapporteringen av döda går till, men har en stor förståelse för att det kan vara en eftersläpning. Finns säkert en massa skäl till att inrapporteringarna blir fördröjda.

  Gilla

 18. Robban 2020-04-26 / 01:33

  Också min observation! Personligen så tror jag att Dr Tengele är mycket medveten om hur siffrorna egentligen ser ut, men försöker att mörka, bagatellisera och trolla med statistiken så långt det är möjligt!
  Oklart om det är på eget initiativ eller beordrat! Vilket som, så är det oerhört skrämmande!
  I framtiden, post Corona, så kommer enda möjligheten vara att jämföra SCBs siffror från föregående år, för att få fram det korrekta antal döda regimen och Tegnells s.k strategi orsakat!
  Ska bli oerhört intressant att få se vad det är för strategi, som tydligen ska leda till flockimmunitet, fast inte är avsedd att göra det och att strategin är baserad på ”forskning”!
  Mycket intressant är det iaf! Då Corona är ett helt nytt virus och det inte fanns någon forskning när ex regimens statsminister påstod detta!
  Det här har vi inte hört det sista om! Jag utgår från att det kommer behöva tas i domstol efteråt!

  Gillad av 5 personer

  • C Andersson 2020-04-26 / 08:53

   Överdödligheten säger egentligen ingenting om mängden avlida av coronarelaterade sjukdomar. Det är det faktiska antalet som räknas plus antalet mörkade inte blir räknade.

   Gilla

 19. Corona 2020-04-25 / 23:51

  Det är heller inte ett lagkrav i smittskyddslagen att rapportera in avlidna, däremot insjuknade. De avlidna personer som läkare inte rapporterat in som avlidna i registret SmiNet stäms av mot avlidna enligt Skatteverkets folkbokföring. Så fick jag förklarat av dem. Dock vet de inte exakt dödsorsak.

  Gillad av 1 person

 20. Ölandsbonde 2020-04-25 / 22:55

  Det är en skam att du som autodidakt dilettant ska spöa alla som till professionen titulerar sig journalister på område efter område. Jag håller inte dig för att vara en exceptionell begåvning på något sätt. Men du har sinne för logik och kan läsa fakta. Dina resultat förevisar du på ett föredömligt pedagogiskt sätt. Och du gör det inom alla områden du tar dig i kast med att granska. Invandring, energifrågor, klimatgalenskaparnas bräkanden och nu så även den väldigt mystiska hanteringen av coronaviruset. Där ligger det en gravad hund, för att citera f d årets svensk. Allas vår Raffe.

  Du borde erbjudas en kolumn i en tidning som är som de alla säger de är utan att vara.

  Gillad av 5 personer

Kommentarer är stängda.