ETT NYTT PORTRÄTT PÅ LÄNSSTYRELSEN

Under hösten 2019 avskedades landshövding Tomas Carlzon av civilminister Ardalan Sheikarabi efter ett antal avslöjanden i Barometern. Som jag har skrivit tidigare har jag fått en del uppgifter angående hur hela den här affären gick till. Rena bagateller i jämförelse med hans föregångares telefonsexsamtal för 20 000 kronor som mörkades av de högsta tjänstemännen på länsstyrelsen. Att Stefan Carlsson avskedades var en befrielse.

Något år efter hans avsked skriv lokalmedia om att konstnären Johan Persson på Öland hade fått i uppdrag att måla ett porträtt av Stefan Carlsson, till en kostnad av 70 000 kronor.

Inflationen har uppenbarligen varit kraftig sedan 2017. Den före detta landshövdingen Tomas Carlzon har valt den kände konstnären Tony Warren för att måla sitt porträtt till den lilla kostnaden av 92 000 kronor.

Givetvis så är det skattebetalarna som får stå för fakturorna!

25 reaktioner på ”ETT NYTT PORTRÄTT PÅ LÄNSSTYRELSEN

 1. Otto 2020-05-08 / 13:38

  Krusenstiernska teatern i Kalmar ställs in i sommar. Ställs även musik på Larmtorget, Stadsfesten och Ironman in, så är det spiken i kistan för staden.

  Gilla

  • Mattias R 2020-05-08 / 17:10

   Nähäe du inte är det så.
   Visst kommer många verksamheter få lägga ner, men det betyder inte att de inte kommer återuppstå i annan form.
   Jag nonchalerar inte läget här, det är fruktansvärt illa. Men vi kan ju inte göra något åt det. Känns dock onödigt med domedagsprofetior, så illa är det inte.
   Pesten i mitten av 1300-talet tog 200 000 000 liv. Och människan klarade även det. Säkert kommer det ta länge innan allt blir som innan (om någonsin). Men då blir det ju på något annat sätt.

   Gilla

 2. turrim 2020-05-08 / 11:27

  Politiker kräver en sak av väljarna men står själva utanför kraven. Även i andra länder. I Danmark kör en grön partiledare en 10 år gammal dieselbil. Urskuldar sig med att hon har inte råd att byta till elbil. Men väljarna ska tydligen ha råd.

  Man gick till val på att dieselbilarna skulle ut från huvudstaden om tre år. Precis som i Sverige.

  https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/groen-fock-koerer-beskidt-diesel/8114944

  Gillad av 1 person

 3. anders carlsson 2020-05-07 / 14:51

  Thoralf, Moské med minaret i Sverige!!

  Stiftelsen söker bygglov för ny moské i Växjö

  Nadia Hagberg
  Växjö
  Måndag 21.42 , uppdaterad Måndag 21.53
  Stiftelsen Växjö Muslimer har planer på att bygga en ny moské på Försommarvägen i Växjö. Nu har bygglovshandlingarna lämnats in till stadsbyggnadskontoret.

  Enligt Smålandsposten ska moskén bli drygt 1 000 kvadratmeter. Enligt ritningarna vill man också bygga en förskola på cirka 600 kvadratmeter i anslutning till moskén.

  Gilla

 4. Bajen666 2020-05-07 / 14:26

  Vill man ha ett porträtt av sitt ego så betalar man ur egen ficka…i alla fall därifrån jag kommer, det räcker nu med detta slöseri av våra slitsamt intjänade skattekronor.

  OT:

  På Flashback så finns en tråd där man kan lämna in tips om hur man ska göra för att undgå den sinnessjuka plastpåseskatten…många påhittiga och roliga tips finns att tillgå.

  Gillad av 1 person

 5. Maja Dacke 2020-05-07 / 13:25

  Thoralf och alla andra i tråden som kan det där med teknik och annat!

  Hur högt kan drönare flyga???

  Jag har inte sett några molnspridande flygplan på en tid men …

  Idag har det bildats fjäder- och bolstermoln över den plats där jag bor. Utan några flygplan. Och det konstiga är att när de ‘gamla’ molnen skingrats och långsamt glidit iväg uppträder PLÖTSLIGT nya i det blå! Och de breder ut sig i en hast utan att man ser ursprunget. Kan det vara via drönare? Som alltså inte kan ses men som placerar ‘moln’ där de tidigare försvunnit? Mellan dem.

  Jag bor i ett stråk mellan Hbg och Växjö så … Eller är det andra gifter som nu sprids? Hur är det i övriga landet? Kalmar? Halmstad? Svealand?

  Gilla

  • Nils 2020-05-08 / 00:18

   Maja Dacke, har din foliehatt trillat av? Är detta begåvningsreserven du ska bygga ditt nya parti på Thor Alf?

   Gilla

   • Thoralf A 2020-05-08 / 07:21

    Har du några funderingar även om Miljöpartiets begåvningsreserv?

    Gilla

   • Bajen666 2020-05-08 / 14:08

    Kan man inte ens skriva ett namn rätt så ska man nog vara försiktig med att håna samt förminska andra skribenter.

    Bloggens skapare heter Thoralf Alfsson och inte Thor alf som du verkar tro/inbillat dig.

    Gilla

  • messkalle 2020-05-08 / 09:23

   Visst finns det blåöga, jag inklusive, men aldrig har himlen varit blåare än nu. Det du observerat är att varm luft stiger /pressas över kallare luft och då bildas fjädermoln, Cirrus. Då vindrikting varierar med höjd och med varierande styrka blir molnen oregelbundna i form, tid och höjd. Sällan ser det ut som grundexemplen i Meterologi att en varmfront stiger, glider över en kallare luftmassa.

   Några drönare kan inte flyga så högt men väl UMO (Obemannade flygande föremål) vilket inte är detsamma som UFO (Obemannade? främmande föremål). Att någon främmande makt skulle sprida chem. trails över Sverige i Kina-tiden är inte ens på gränser till sannolikt.

   Intressantare är rapporterna att CO2 ökar trots all minskning av fossila bränsle under denna Kina-tid. Är det bara en gissning att den globala välfärdens fossila utsläpp är bqra en bråkdel av ökningen av koldioxiden i atmosfären.

   ETC kritiserar en kritiker bakom deras röda betalvägg:
   ”Michael Moore kommer ut som farlig förnekare
   Bättre med fossilt än förnybart!? Hans nya film är klimatförnekelse på en helt ny nivå. Michael Moores trovärdighet är för evigt förlorad. Han förflyttar sig själv från att vara någon som kunde ha hjälpt klimatrörelsen till att vara fossilindustrins nyttiga idiot.”
   – Att M.M. är en idiot är ännu mindre på gränser till sannolikt

   Gillad av 1 person

   • messkalle 2020-05-08 / 10:46

    Ser att jag själv gjorde fel. UFO, Unidentified Flying Objekt, Oidentifierar flygande föremål, skall det vara.
    När granskar mig själv måste jag tillägga att ETC’s skribenter, de är absolut inga journalister, är sannolkt mer idioter. Om detta har med deras mörka röda historia vill de naturligtvis inte avslöja men någon skrev ”Antifascist idag fascist imorgon”.

    Gilla

   • Maja Dacke 2020-05-08 / 22:39

    Tack för ditt svar! Du var den ende svarande …

    Nu har jag studerat dessa molnbildningar sedan 2012 och oftast har de kommit efter plan högt i skyn, över de naturliga molnen. OCH jag är inte ensam om dessa studier – det finns dessutom flera böcker utgivna med foton i mängd. Det är också undersökt i lab vad som kommer ner från dem … Inga trevliga saker.

    Men den här gången var det något speciellt i utrullandet – mellanrummen fylldes strax av nya ‘fjädrar’ etc. Utan att någon farkost kunde ses. Detta var nytt. Plötsligt dök ett litet moln upp där och molnet växte snabbt, bredde ut sig i fjäderformer med bubblor vid basen. Mycket intressant faktiskt. Det kom i etapper och slutade mot kvällningen – sen var himmeln klar att ge plats för fullmånen, just nu speciell …

    Men tydligen finns det ingen från min trakt som läser och skriver på Thoralfs blogg – i alla fall inte just då. Säkert var det fler som la märke till detta fenomen …

    F ö är jag både medicin- och drogfri och skulle aldrig bära någon hatt av något slag. Den okunnige Nils med flera kan jag bara önska lycka till i uppvaknandet som pågår.

    ‘Peace and joy, love and light’ … …

    Gilla

 6. Kalle 2020-05-07 / 13:22

  Landhövdinge porträtt är tradition. Kolla östergötlands landshövding.

  ””Tavlan är en oljemålning, vilket är en tradition då det gäller porträtt av landshövdingar. Landshövdingar har målats av i olja sedan den andre hövdingen, Schering Rosenhane, målades 1637. I obruten följd har nu 14 landshövdingar porträtterats sedan 1826.””

  https://www.lansstyrelsen.se/ostergotland/om-oss/nyheter-och-press/nyheter—ostergotland/2018-08-30-landshovdingens-portratt-avtacks.html

  Landshövdingeporträtt är ett TJÄNSTEporträtt och inget man tar under armen och går hem med och sätter på väggen hemma efter avslutad tjänst.

  Det skall hänga på offentlig plats så att alla efterträdare kan se hur denne landshövding såg ut. Dålig eller bra gör ingen skillnad. Hövdingen skall avbildas och hängas ut bland alla tidigare landshövdingar..

  Eftersom det är ett tjänsteporträtt som skall göras så är det självklart att skattebetalarna får stå för fiolerna.

  Visst kan det svida men är en lång tradition oavsett vad man tycker!!!

  Gilla

  • Thor 2020-05-07 / 21:01

   Må så vara att det är tradition. Men att lägga ut så mycket pengar på de här figurerna? Jag kan åta mig ett porträtt i olja på en av dem för en femhundring eller båda för sjuhundrafemtio.

   Gillad av 1 person

   • Stig Bergman 2020-05-08 / 07:00

    Ja, det är ju t o m så att sedan 1637 har fotokonsten gjort sitt inträde i Sverige. Även fotografier i färg är möjliga sedan förra århundradet.

    Gillad av 1 person

  • Lars Olsén 2020-05-08 / 07:54

   Jag skulle tro att landshövdingen får en gratisdubblett med sig hem (alt. mot en symbolisk ersättning), men har ingen aning om hur det förhåller sig.
   Men den bästa lösningen på problemet vore att lägga ned denna myndighet som sedan länge saknar existensberättigande.

   Gilla

 7. Ölandsbonde 2020-05-07 / 13:00

  Så har statsministern öppnat munnen igen. Som vi vet är det inte hans bästa gren. I alla fall inte när han släpper ur sig ord. Coronapandemin är intet judarnas fel. Bra att få veta. Vem hade tänkt det?

  Gillad av 1 person

  • Thor 2020-05-07 / 20:58

   Undrar om Löfven törs säga att det inte är kinesernas fel? Att ljuga är ju hans paradgren.

   Gillad av 2 personer

   • Maja Dacke 2020-05-08 / 22:46

    Å andra sidan är det mer komplicerat än att det är kinesernas eller vissa andra nationaliteters fel – man kan nöja sig med att räkna med individers inblandning oavsett tillhörighet …

    Gilla

  • Lars Olsén 2020-05-08 / 07:40

   Ha,ha jag läste också detta och fick läsa det en gång till men fattar fortfarande inte vad karln är ute efter. Den mannen är verkligen inte riktigt klok.

   Gilla

 8. Janne 2020-05-07 / 08:46

  Vill dom ha ett idolporträtt på oduglingar så ska politiker och tjänstemän(kvinnor)betala dom själva,det ska inte belasta skattebetalarna.Som ett motkrav så ska ett porträtt på alla gamla som avlider även ha en plats där för dom har uträttat fan så mycket mer än en landshövding någonsin gjort under ett helt liv framglidandes på räkmackor.

  Gillad av 5 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s