HALLENGREN LOVAR OCH LOVAR

Den 17 april höll socialminister Lena Hallengren och Folkhälsomyndighetens GD Johan Carlsson en presskonferens där man meddelade att antalet tester skulle öka kraftigt. Inom några veckor skulle 50 000 – 100 000 tester genomföras per vecka.

https://omni.se/regeringen-utlovar-kraftigt-utokade-coronatester-fler-yrkesgrupper-ska-omfattas/a/Vb88mp

Under vecka 16 (13-19 april) utfördes 20 200 tester. Så det var en rejäl utökning som socialminister Lena Hallengren utlovade.

Det 1 maj så höll paret Hallengren och Carlsson en ny presskonferens och utlovade i princip samma sak som man utlovat den 17 april.

”I mitten av maj hoppas man kunna testa upp till 100.000 personer i veckan. Tester ska kunna tas på drive-in-stationer men även hemma. Det ska ske efter remiss skrivits, så man kan inte bara åka till en drive-in.”

https://www.dn.se/nyheter/sverige/119000-testade-for-covid-19-vill-att-siffran-okar/

Under vecka 18 (27 april – 3 maj) utfördes 29 000 tester. Långt ifrån de 50 000 – 100 000 tester som utlovades den 17 april.

I söndagens Agenda utlovade återigen Lena Hallengren 100 000 tester per vecka i mitten av maj. Hur många tror att det blir en verklighet?

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/hallengren-vi-ska-testa-100-000-i-veckan

Jag kan lova att jag kommer redovisa på bloggen hur många som testas per vecka.

Jag fick en sammanställning från min gode vän i Spanien över hur många som testats per test som varit positivt. En intressant som sammanställning som visar att de länder som testat mest också är de länder som klarat sig bäst och med minst antal avlidna i covid-19. De länder som testat minst är också de länder som har flest avlidna per miljon invånare.

Spansk media drar slutsatser

Varför har vi i Sverige en Folkhälsomyndighet som vill göra tvärtom mot alla andra länder. Ta till exempel användandet av munskydd. Folkhälsomyndigheten vägrar att rekommendera munskydd för personer i t.ex. kollektivtrafiken eller i andra situationer där det finns lite mer människor. Förklaring är att har man munskydd så kanske man pillar sig i ansiktet oftare. Vilken dålig ursäkt.

Annons

54 reaktioner på ”HALLENGREN LOVAR OCH LOVAR

 1. Andersson i Pinan 2020-05-08 / 10:45

  AFTONBLADET:

  ”Anna König Jerlmyr (M), finansborgarråd, tackar personal som arbetar i samhällskritisk verksamhet: Vi har under hela den här krisen jagat, bokstavligen, skyddsmaterial. Vi har tagit in nya leverantörer, och också skapat eget material.”

  Vad är samhällskritisk verksamhet? Thoralfs blogg?

  Gilla

 2. Andersson i Pinan 2020-05-08 / 09:54

  ”Amanda Lind tar vid: Mediernas intäkter har rasat. Därför krävs det särskilda insatser för att stärka nyhetsmediernas förutsättningar. Regeringen C och L föreslår en halv miljard till landets medier i år, stödet ska gå till landets allmänna nyhetsmedier.”

  Vad är ”allmänna” nyhetsmedier? Är det icke-alternativa nyhetsmedier hon snackar om?

  Gilla

  • Andersson i Pinan 2020-05-08 / 16:49

   Aftonbadet toppar med ”Bröt sig in på Disneyworld för att campa”

   Seriöst ska vi alla vara med att betala för att inte slippa Aftonbladet?

   Gilla

 3. Andersson i Pinan 2020-05-07 / 15:53

  Läst i Aftonbladet angående munskydd och visir:

  ”Till det kommer att det finns farhågor om man lägger till moment, om inte följsamhet i basala hygienrutiner fungerar väl så finns det en ökad risk för smittspridning. Det finns farhågor om känslan av falsk trygghet, att man börjar slarva med andra basala delar.”

  Man tar sig för pannan. Innanför visiret men med handskarna på. Och grinar bakom munskyddet där ingen kan se ändå.

  Gilla

 4. "Trött på S-hat" 2020-05-07 / 11:37

  @Thoralf. Du får gärna skriva om Lena Hallengrens man Jonas Hellberg (S) som kör igång hatbrev och sprider lögner om en skötsam företagare i Kalmar.

  Denne företagare skriver idag om hur hon får motta elaka kommentarer av okända människor till följd av Hellbergs (S) hat.

  Gilla

  • Thoralf A 2020-05-07 / 19:41

   Gärna en länk till vad företagaren skriver

   Gilla

   • Galet 2020-05-08 / 11:43

    Företagarens namn står i dagens Barometern som skriver hur Hellberg vill fuska till dig pengar från ARN.

    Finns även att läsa på Facebook.

    Bedrövligt beteende.

    Gilla

 5. Corona 2020-05-06 / 23:14

  Frågade Arbetsförmedlingen varför inte alla nyblivna arbetslösa som uppbär a-kassa och lever på staten kan ta ett bärplockarjobb nu när det är kris i branschen.

  Svaret jag fick var att det krävs erfarenhet och utbildning för att plocka jordgubbar, något som bara utlänningar har. Säg istället som det är, att svenskarna inte vill jobba med detta. Nu ska a-kassan höjas ytterligare för de som inte vill arbeta.

  Inte undra på landet förfaller!

  Gillad av 1 person

  • Andersson i Pinan 2020-05-07 / 00:30

   Vad då utbildning? Lära sig tvätta händerna före och efter!

   Gilla

   • Vän av ordning 2020-05-07 / 08:08

    Var finns översättningarna till alla de andra språken?

    Gilla

 6. Hacke 2020-05-06 / 19:02

  Sverige sticker ut i negativ bemärkelse i de flesta sammanhang numera. Så även kring coronapandemin där Sverige med sin strategi och antal döda utmärker sig på ett sätt som väcker förundran runt om i världen. Men för de flesta också genom den arrogans mot allt och alla som är av annan uppfattning än rådande dogmer från regimen och deras handplockade expertis hos myndigheterna.
  Det rimmar särskilt dåligt i dessa tider när ödmjukhet och försiktighetsprincip borde vara honnörsord med en ny dramatiskt oberäknelig och förödande farlig ”fiende”.
  Under sådana omständigheter är det inte konstigt att göra fel vid antaganden och valda (och framför allt underlåtna) åtgärder. Men att ständigt göra fel bedömningar (listan är lång hos Tegnell) är knappast acceptabelt och definitivt inte något att premiera. Att därtill fortsatt uppträda självsäkert och arrogant som såväl nuvarande som tidigare statsepidemiologerna Tegnell respektive Giesecke ständigt gör borde få konsekvenser.
  Det handlar om förluster av människoliv i tusental. Företrädesvis våra gamla och sköra som byggt vårt land som nu under hemska och förnedrande former i förtid tvingas sluta sina dagar. Detta samtidigt som de ansvariga, som Giesecke i dagens Studio ett, återigen slår sig för bröstet och raljerande upprepar sitt; ”Sverige gör rätt, alla andra gör fel” borde i anständighetens namn diskvalificera från fortsatt framträdande i media.
  Ta istället och fråga någon ur de efterlevandes digra skaror hur sådana uttalanden och Sveriges strategi och många brister och underlåtenheter upplevs. Det vore det minsta de drabbade kan begära. Samtidigt som vi övriga tvångsbetalande lyssnare förskonas från osmakligheter som dessa.

  Gillad av 1 person

  • Lars Johansson 2020-05-06 / 22:36

   Ja,det du skriver är fakta och man funderar över de som bestämmer,vilka mål har de?

   Gilla

  • Ölandsbonde 2020-05-06 / 23:04

   ””Sverige gör rätt, alla andra gör fel””

   Om Sverige haft samma dödsprocent som Egypten hade vi haft 48 döda. Om Egypten haft som Sverige hade de haft 30.000 döda.

   Sverige har idag fler döda än hela Afrika (nära dubbelt så många). Där gör de inte som Sverige, vilket vi tycker är fel.

   Om Irak gjort som Sverige hade de haft 12.000 döda. Om vi gjort som de hade vi haft 26 döda.

   Gillad av 1 person

 7. turrim 2020-05-06 / 18:21

  Här borde det vara högsta Sverigedemokraten Magnus Olsson som direkt reagerar och protesterar för det som händer på hans hemmaplan. När Skattemyndigheten i en krissituation ser till paragrafen och inte till sunt förnuft. Helt negligerar god vilja från givare. I stället låter han L för en gångs skull briljera.

  Så här blir det när regeringen överlåter åt myndigheter att leda landet även i kris. Jämför med förbudet att använda skyddsmasker av högsta kvalitet för att de saknade ett märke.

  Men Olsson har nog fullt upp som ordförande för uteslutningskommittén i SD.

  https://www.sydsvenskan.se/2020-05-06/l-rasar-mot-att-sjukhuspersonal-beskattas-for-donerade

  Gilla

 8. turrim 2020-05-06 / 17:41

  Varför är det så tyst från Miljöpartiet? Ni borde vara lyckliga och skåla i lingondricka.

  Här har ni nu fått ett samhälle som står stilla. Många får inte jobba eller har inte längre något jobb – ni har ju pläderat för medborgarlön och friår. Vi får inte resa och slipper träffa dem med annan uppfattning. Livsmedelsindustrin skattas ut – men i kväll så får minikockarna lära sig hur man lagar mat på ogräs. Statens pengar tar slut men vi har ju betalkorten!?

  Kort sagt – ni har fått det precis så som jag har uppfattat konsekvensen av er politik. Nu fick ni hjälp av Corona.

  Gillad av 1 person

 9. Assar 2020-05-06 / 16:45

  Många som kommit hit från andra länder arbetar inom äldreomsorgen. Det är ett lågavlönat jobb som kräver lite, eller ingen, utbildning enligt arbetsgivaren. De flesta har ingen aning om hur sjukdomar smittar och förstår ju inte heller varför, och hur, skyddsutrustning skall användas. Dom tror att det sitter en gubbe på ett moln uppe i himlen som bestämmer vem som ska bli smittad eller ej, vem som ska dö. Efter arbetet går dom hem och lever sina liv i parallellsamhällen. När det vankas bröllop, dop, begravning eller annan stor händelse samlar man klanen, stammen, och firar efter att först, grundligt, intimhälsat på varandra. Tyvärr är det så här det ser ut.

  Gillad av 1 person

  • Lars Olsén 2020-05-06 / 20:34

   Men eftersom politikerna och journalisterna lever i symbios så undviker man att diskutera detta. Det kunde ju få medborgarna att börja tvivla på hederligheten hos politikerna. Vi skall vara rädda om våra äldre är mantrat för dagen – vilket jävla skitsnack. Det politiskt korrekta samhället är förödande.

   Gillad av 2 personer

 10. Sven d.ä. 2020-05-06 / 15:14

  Det är OK att lova, men att inte hålla det, det är inte OK.

  ”Prime Minister Boris Johnson has pledged to reach 200,000 tests for coronavirus a day by the end of May.”
  Räknar man om det i förhållande till Sverige och Sveriges befolkning så är det ca 23000 tester per dag. Och det är inget som Sverige orkar komma upp i trots löften.

  Gilla

 11. Kalle 2020-05-06 / 13:34

  Expressen skriver i en ledare idag:
  ””Sverige släpar hopplöst efter i smittbekämpningen””

  ””Tyskland har exempelvis skalat upp sin testkapacitet till 4,5 miljoner tester i veckan och infört en plikt att bära munskydd i alla butiker.

  I Sverige däremot har det mesta segdragits. Folkhälsomyndigheten har gjort tummen ner för allt från masstestning av befolkningen – ”Att testa många är inget självändamål” (30/3) – till appar för digital smittspårning och munskydd i offentliga miljöer. Allt har avfärdats som tämligen meningslösa åtgärder samtidigt som de svenska dödstalen har stuckit iväg.””

  https://www.expressen.se/ledare/sverige-ligger-hopplost-efter-i-smittbekampningen/

  Tyskland testar c.a 30 000 per 1 milj capita.

  Sverige orkar endast med hälften c:a 15 000 per miljon capita.

  Sverige verkar vara sämst i alla slags klasser vad man än räknar. Lika bra att inse att sverige blivit en bananrepublik eller u-land i europa.

  Betänk att Danmark, Norge och Finland STÄNGT sina gränser mot sverige. De vill INTE ha våran smitta!!! Förståeligt nog.

  Gillad av 6 personer

 12. Ölandsbonde 2020-05-06 / 12:19

  Klart sevärd. Lång 1:40 timmar så se till att ni har tid på er.

  Michael Moore granskar muppteorier.
  Michael Moore: Planet of the humans, 2020

  Börjar3:20 minuter.

  P.S.
  Han var en av få som tippade Trump som presidentvalsvinnare.

  Gilla

 13. Hm 2020-05-06 / 12:16

  Ett annat argument som används mot munskydd är att det skulle kunna ‘skapa en falsk säkerhet’.
  Samma argument skulle kunna användas mot säkerhetsbälte i bil för det skulle ju då också kunna skapa en falsk säkerhet

  Gillad av 4 personer

  • peo 2020-05-06 / 12:59

   Det är ju fritt fram att använda munskydd för den som önskar.

   Gilla

  • Maja Dacke 2020-05-06 / 13:13

   Än en gång: Munskydd skyddar din granne men inte dig mot en coronagranne. Munskydd ‘skyddar dig’ mot att kunna andas in tillräckligt med syre, och du blir svagare om du springer runt munskyddad hela tiden …

   Gilla

   • Sven d.ä. 2020-05-06 / 13:43

    Om din granne har munskydd på så skyddar du dig, eller hur. Om alla har munskydd så blir du skyddad.

    Gillad av 3 personer

 14. Bajen666 2020-05-06 / 11:26

  Att socialdemokratiska ministrar ljuger och förvanskar som en häst travar i denna pandemi är ju uppenbart för alla som vill se.

  Men Svensken vill tydligen inte inse eller se verkligheten som den är utan ger denna regim väl godkänt enligt opinionen…helt jäkla ofattbar om ni frågar mig.

  Gillad av 3 personer

  • Maja Dacke 2020-05-06 / 13:07

   Det heter inte längre pandemi utan plan-demi – det vet alla som är bevandrade på nätet.

   Och i Sverige ligger vi långt framme i ättestupsbeteendet – pensioner att spara in helt enligt planen. Förutom att nu ska även alla pensioner sänkas inte bara hållas tillbaka och inte höjas. Detta är något som jag väntat mig sedan en del år och nu kommer det. Äldreförsörjningsbidragen rör man väl inte – vad tror ni?

   Vad kommer att hända med de mediearbetare som nu varslas och avskedas i MSM-nedskärningarna? Blir de uppsugna/anställda av SVT/SR som kan begära större del ur den statliga skattkistan?

   Gillad av 2 personer

   • Andersson i Pinan 2020-05-06 / 13:55

    Johan Stambro fackklubbsordförande på Aftonbladet.

    ”Jag blir uppgiven över hela mediebranschen som går på knäna. Jag undrar var staten är i det här läget. Det är en demokratisk fråga: ska vi ha oberoende media och hur ska vi stötta dem? Vad kan staten göra för mediebranschen, det undrar jag.”

    Oberoende statliga media. Tack för kaffet!

    Gillad av 2 personer

   • Lennart Karlsson 2020-05-06 / 21:07

    Om man inte säljer så betyder det att det inte finns en efterfrågan. Lägg ned skräpet!
    Kanske dags för Aftonbladet, nazisternas propagandablad i Sverige fram till 1945, att göra om insamlingen av vantar, sockor och mössor till ”hjältarna på östfronten” förlåt hjältarna på regimtrogna redaktionen skall det vara!

    Gillad av 1 person

 15. turrim 2020-05-06 / 11:21

  Det skrivs mycket om äldreboenden, de som tidigare hette ålderdomshem och olika problem i dessa. Dels att få en plats efter alla besparingar och avvecklingar som tydligen innebär att man måste vara mycket och gammal och sjuk. Jag får intrycket av referaten om en hård anda på många platser som inte hindrar fritt in för virus. Det är farligt att bli gammal.

  Jag kommer att tänka på den tiden när man inte körde motorväg genom Danmark. När man körde genom mindre orter så såg man ofta ett vackert hus i gammaldags stil där det på fasaden stod med stora bokstäver: ”De gamles hjem”. I trädgården kunde man se åldringar som solade eller spatserade.

  Jag tyckte då och känner nu att namnet låter så mjukt och inbjudande. Jag hoppas att de inte har ändrat namnet och flyttat in i lådhus utan trädgård för stordrift.

  Gillad av 2 personer

 16. dajevlar 2020-05-06 / 09:01

  Hej Thoralf

  Jag håller med dig om precis allt. Men den spanska grafen du visar säger egentligen alltför lite om hur många tester som genomförts, utan snarare hur utbredd smittan är i resp. land. Grafen visar ju hur många tester i snitt som behövts för att hitta EN smittad (som du också påpekar).

  Förmodligen hänger utfallet självklart samman med hur många tester som gjorts, men om man hade velat visa vilka länder som testar mest så finns det nog bättre statistik på detta (antalt gjorda tester/miljoner invånare t.ex).

  Håller dock med dig om att LH lovat otroligt mycket mer än hon kunnat hålla, och när allt detta lugnat sig (inom några år?) så hoppas jag att allt revideras och ansvar utkrävs.

  Munskyddsförklaringen är också dålig, ungefär som att säga att man inte behöver hjälm när man åker motorcykel för att man troligen åker lugnare utan hjälm.

  Gillad av 3 personer

 17. stefan a. 2020-05-06 / 08:58

  Senast i morse flydde Hallengren från frågan att kommuner tvingas tillhandahåll hemtjänst till semestrande behovsbehövande, frågan skulle lösas genom ”samtal” tyckte hon, och samtal mellan kommuner brukar handla om att skyffla kostnader på varandra det borde hon veta som minister, men vad gör man inte för att slippa ta ansvar och lagstifta…

  Gillad av 2 personer

  • Onkel Björn 2020-05-06 / 15:08

   Att skyffla kostnader på varandra, det gör kommunerna redan i dag. Så problemet är nog inte pengarna. Problemen är nog snarare resurser. Gissar att dessa ”semesterkommuner” nog redan har problem med personal för att ta hand om sina egna gamla och sjuka. Gissar att Hallengrem vet detta och att inga lagar i världen bättrar på personalsituationen.. Det måste till ordentliga löneökningar för vårdpersonalen för att få tillräkligt många dugliga att hoppa på dessa jobb och de pengarna finns inte idag. Och gud förbjude att börja skära i administrationerna.

   Gilla

 18. Stefan 2020-05-06 / 07:30

  Att FHM inte rekommenderar munskydd beror på att det inte finns tillräcklig tillgång till sådana. Jag är så cynisk att jag tror man låter tillgången till skyddsmateriel styra rekommendationerna både inom vård och omsorg samt för folk i allmänhet.

  Sverige har inte haft några beredskapslager eller tillräcklig inhemsk produktion så därför står vi utan nödvändig materiel.

  När eller om vi sent om sider får fram skyddsmateriel så kommer FHM’s rekommendationer att ändras, ar så säker.

  Gillad av 4 personer

   • messkalle 2020-05-06 / 12:06

    Jag förstår @DAJEVLA, STEFAN och dig Thoralf. Regering bromsar
    1. Risken för rån ökar mot de som är/inte vill bli smittade av rånare som bär ansiktsskydd
    2. Kan bryta mot, Lag (2005:900) om förbud mot maskering. Om mer än femtio person bär samma mönstrad mask, exempelvis din Calmar symbol, blir det en olaglig demonstration.

    Lite utanför boxen 🙂 Ta hand om .er och varandra. Signerat stolt innehavare av 8 st 3M ansiktsskydd som kostade skjortan.

    Gillad av 1 person

  • Bo Adolfsson 2020-05-06 / 10:15

   FHM har hela tiden gjort en dygd av nödvändigheten.
   Sverige hade en usel beredskap och kunde därför inte handla på något annat sätt.
   Våra myndigheter är inte byggda för operativ verksamhet.
   Hur skulle en strikt karantän ha kunnat upprätthållas med Sveriges fåtaliga polis och militär och med stora parallellsamhällen?

   Gillad av 2 personer

 19. Sven Dacke 2020-05-06 / 07:22

  Det här handlar inte om C-19 Virus

  Det handlar om en fantastisk resurs som Sverige har i detta problematiska år och det gäller den stora gruppen av ensamma stackars män som studerar och gärna vill stanna i Sverige.

  Tänkte direkt på dom när jag såg SVT reportaget om jordgubbsodlaren utanför Norrköping.

  Vad kan vara bättre hjälp i att plocka jordgubbar en tid. Ge dom lov från studierna, och låt dom visa sitt intresse för den Svenska jorden.

  Med den vilja och kraft dom visat genom att ta sig genom Europa, ända upp hit måste väl vara båda starka och tuffa för denna uppgift.

  Kom även att tänka på dom bandyspelarna och skogsarbetare som en del Somalier utbildades till. Har dom alla jobb eller går dom arbetslösa? Dåligt med reportage men arbetsförmedlingen borde veta .

  Gillad av 5 personer

  • Sven d.ä. 2020-05-06 / 09:39

   Går man in och söker på ”jordgubbsplockare” (eller liknande) under jordgubbssäsongen så hittar man ett mycket fåtal jobb. Jag brukar kolla varje år. För något år sedan var det krav på att man skulle kunna kunna Bulgariska på ett av jobben eftersom handledarna var från Bulgarien. Helknas.

   Bönderna tar in arbetskraft från Östra Europa och våra skolungdommar får förlita sig på eventuella sommarjobb från kommunerna. Helt fel.

   Inga jobb i Sverige borde ges eller erbjudas till andra än de som är svenska medborgare. Finns det ingen med den kompetensen så kan man gå utomlands.

   (Sven Dacke jag förstod att du var ironisk.)

   Gillad av 1 person

 20. Bert 2020-05-06 / 00:50

  Din fråga, Citat:”Varför har vi i Sverige en Folkhälsomyndighet som vill gör tvärtom mot alla andra länder”?

  FHM är en byråkratpolitiskt styrd sk myndighet direkt underställd den sittande regeringen. Regeringen Löfven & Lövin är ju knappast att anse som varande högutbildade experter inom något ämnesområde, de lär vara den för tillfället mest lågutbildade regeringen på planeten Jorden. Att sådana personer som de i den svenska regeringen har ett avgörande inflytande över exv pandemistrategi är förstås djupt olyckligt för Sveriges folk.

  Smittskyddsenheten inom FHM var tidigare från 1955 en del av SBL(Sveriges Bakteriologiska Laboratorium). Enheten ifråga blev 2016 flyttad från SBL till FHM. Man behöver inte undra över varför en vetenskaplig verkande enhet inom SBL blir förflyttad till en politiskt styrd byråkrati som FHM. Det finns förstås ett politiskt grundat uppsåt bakom det draget från Löfven och Company. Uppsåtet är just det vi nu får uppleva och kan utläsa ur div diagram från exv Thoralf.

  Gillad av 3 personer

 21. Corona 2020-05-05 / 23:00

  Det är ett jävla tjat på damen hela tiden om allt som ska genomföras. Mycket snack och lite cirkus. Jag fattar heller inte varför munskydd är så jävla farligt. Har svårt att se någon vanlig sommar i år eller att Allsvenskan ska spela med publik i juni.

  Intressant ska det bli att se om Kalmar FF återbetalar årskorten.

  Gilla

  • Thoralf A 2020-05-05 / 23:26

   Fas 1: Återgång till normal träning avseende antal träningar och den kroppskontakt som är en naturlig del av fotbollen.

   Fas 2: Genomförande av träningsmatcher för klubbarnas seniorlag, med spel på stängd arena.

   Fas 3: Genomförande av tävlingsmatcher för klubbarnas seniorlag, med spel på stängd arena.

   Fas 4: Genomförande av tävlingsmatcher med ett begränsat publikantal.

   Fas 5: Genomförande av tävlingsmatcher med ett normalt publikantal.

   Gilla

   • Sven d.ä. 2020-05-06 / 09:43

    Spännande det där med fotboll!

    Gilla

   • Högt hårfäste 2020-05-06 / 12:07

    Tveksamt om de ens hinner spela alla matcher.

    Gilla

  • Maja Dacke 2020-05-06 / 12:47

   Munskydd skyddar inte dig mot smitta – bara dem som kommer i din närhet.

   Munskydd behåller dina egna ev virus och annat skräp som du andas ut.

   Munskydd hindrar dig från att andas in syre och istället behålla CO2 – det förfärliga giftet … … mycket längre.

   Munskydd hjälper dig att … … Tänk själv!

   Gilla

  • Andersson i Pinan 2020-05-06 / 14:59

   Det är ett tag sedan. Vi skulle fara till Ljungby och titta på hockey. Den oäkta hustrun och jag. Vi bokade hotell och köpte biljetter på nätet. Så kom besked att matchen skulle spelas utan publik. Vi kunde avboka hotellet. Och så skulle vi få tillbaka biljettpengarna. Det fick vi inte men skit samma. De kan behöva slantarna. Vem som nu fick dem.

   Vi kom aldrig iväg. Så skulle det ändå bli match. Vi köpte in oss på nätsändningen. Kopplade in oss på mobila bredbandet med chromcasten. Pytsade upp pilsner och hällde upp jordnötter i varsin skål.

   Men icke sa nicke. Inte blev det match inte. Nu var det snabba ryck som gällde. Fort in med en rulle i spelaren. Jag kommer inte ihåg vilken men pilsnern fick inte förfaras. På tal om pilsner så har vi bytt från Corona till Carlskrona. Stötta spannmålsbönderna och drick närodlat! Matchpengarna kom tillbaka på kontot som utlovat.

   Vi har köpt en sån där kanon. Vi skulle ha den för att åka ut till de gamla och hålla föredrag och så till att kolla på hockey. Det sket sig rejält med både det ena och det andra. Så nu blir det att titta på gammal skåpmat från arkivet. Vi får se om vi kan få någon att köpa ut. Vi behöver få hem pilsner också. Vi får ju inte lämna trerummaren.

   Vi köpte en duk till kanonen. Men det går inte att få upp den. Oäkta hustrun är för kort och inget ha åtminstone i det här sammanhanget. Men ska man nu ha ett helvete så ska det vara ett litet helvete. Det sa far min och det säger jag.

   Jag tycker någon skulle kunna hjälpa med duken. Man behöver inte stå nära för duken är två och en halv meter bred. Jag ska sprit hemma vad den saken anbelangar. Närodlat!

   Gillad av 1 person

   • Lennart Karlsson 2020-05-06 / 21:20

    När det kommer till beredskap anser tydligen ”svetsar lärlingen” liksom Per Albin Hansson gjorde: -”Vår beredskap är god”! Sedan beordrades värnpliktiga och bönder ut och sätta ”rea käppar” i höbalarna för att simulera dolda kanoner. Nu gömmer man bristen på skydd i ”käbbel”!

    Gilla

   • Lennart Karlsson 2020-05-06 / 21:23

    Är ”närodlat” Hemkört? 😉

    Gilla

 22. Laglydig 2020-05-05 / 22:44

  Intressant inlägg Thoralf!

  Den 11 mars var den dagen då Sverige slutade med allmänna tester för Coronaviruset eftersom man inte längre hade resurser att spåra virussmitta. Samma dag inträffade det första dödsfallet i Covid-19. Då hade Sverige officiellt 500 smittade.

  Några dagar senare kom de första rekommendationerna från FHM t ex att inte tillåta större folksamlingar än 500 personer etc.

  2-3 veckor senare stiger helt plötsligt dödstalen mycket brant uppåt.

  Det kommer sannolikt att visa sig att det faktum att Sverige slutade med allmänna tester var ett avgörande misstag då det gäller smittans spridning och död i Sverige när man väl analyserar detta så småningom när man har en mer heltäckande bild.

  Detta gjorde det möjligt för smittan att leta sig in på äldreboende eftersom skyddsutrustning i princip saknades.

  Att skolorna inte stängdes ner är en annan avgörande faktor för smittans spridning i Sverige.

  Gillad av 2 personer

Kommentarer är stängda.