STÖD TILL ALLMÄNNA NYHETSMEDIER

Det kommer bli väldigt intressant att följa om skvallertidningar som Expressen och Aftonbladet kommer få ta del av regeringens nya stöd till nyhetsmedia på 500 miljoner kronor. Tidigare har ett stöd på 200 miljoner kronor beslutats.

Kommer TT, Tidningarnas Telegrambyrå också få ta del av dessa extrapengar från skattebetalarna? TT ägs ju till stor del av Bonnier och Schibsteds. TT är en mycket obehaglig nyhetsbyrå med stor makt i det tysta.

Schibsted och Bonnier AB har ju för vana att dela ut aktieutdelningar till sina ägare och därmed borde det vara uteslutet med några statliga stöd, om nu regeringen skall följa sina egna regler, även när det gäller pk-media. De har till och med inga problem med att betala ut aktieutdelningar när företaget går i förlust.

Jag har inga större problem med att lokaltidningar får ta del av detta stöd, det är oftast lokaltidningarna som folk prenumererar på, förutom i storstadsregionerna. Men om slasktidningar som Expressen och Aftonbladet får mångmiljonbelopp så blir jag synnerligen irriterad. Kommer Alternativa medier också få ta del av stödet. Till exempel Nya Tider som får presstöd.

Det kommer bli väldigt intressant att följa hur regeringen väljer att fördela dessa 500 miljoner kronor men även de tidigare beslutade 200 miljoner kronorna. Vem kommer få stödet? Kommer det vara en politisk slagsida?

20 reaktioner på ”STÖD TILL ALLMÄNNA NYHETSMEDIER

 1. Hacke 2020-05-11 / 20:15

  Kors i taket! Ikväll fanns det plats för en kriminalnyhet mellan coronafrosseriet i kvällens Rapport.
  Och då handlade det givetvis om att man lyckats hitta ett område där brottsligheten minskat kraftigt, nämligen bostadsinbrott. Naturligtvis inget om orsaken till det; att de utländska ligorna till följd av coronan inte fritt kan passera genom de sedvanliga svängdörrarna vid gränserna längre.
  Något utrymme fanns det däremot inte för den bestialiska nyheten från Härnösand om negern som slagit ihjäl en svensk kille och i samma veva våldtagit en flicka.
  Man kan ju inte få allt från propagandakolossen som redan har sitt på det torra ekonomiskt genom tvångsskatt och inte behöver ta del av det övriga pengaregnet över regimtrogna medier.
  (De fick visst plats med en liten solskensknorr kring evige husguden Zlatan också på slutet. Vilken överraskning!).
  Public service skall i sin nuvarande form skrotas helt. Allt annat är gravt demokratiförakt och folkförräderi.

  Gillad av 3 personer

  • Thor 2020-05-11 / 21:03

   Jaså, det var en nysvensk i Härnösand. Jag såg nyheten i flödet men det stod inget om att det var en nysvensk. Konstigt. Fast jag hade mina aningar.

   Gillad av 1 person

   • Thor 2020-05-11 / 21:03

    Flödet från SVT.

    Gilla

 2. turrim 2020-05-11 / 18:20

  Jag tror inte att någon som lever på våra skattepengar vågar visa den video som nu finns i Samhällsnytt från Falu Lasarett. Än mindre ställa frågor till Lena Hallengren om den patienten icke-behandlas enligt den svenska modellen och om vi alla är ansvariga för detta.

  Gillad av 1 person

 3. Kalle 2020-05-11 / 17:55

  ””Hur blev den funktionella dumheten en svensk specialitet? Hur kom alla dessa inkompetenta idioter till makten? Och hur kommer det sig att de kan göra bort sig gång på gång, och fortfarande ha makten kvar?””

  Frågar sig Katerina som slutord i sin artikel:

  https://katerinamagasin.se/hur-blev-funktionell-dumhet-det-nya-normala-i-sverige/

  Mitt svar är att det finns ingen opposition i sverige värt namnet OPPOSITION som vill eller kan inte avsätta den nuvarande regeringen!!!

  Gilla

 4. Tony 2020-05-11 / 17:35

  Dom som inte kritiserar myndigheter och myndighetspersoner, d.v.s merparten
  av kvälls och dagspressen kommer givetvis att ta storslam.

  Jag skulle bli väldigt förvånad ifall kritiska bloggar som Thoralfs, Swebb TV
  Petterssons Nya tider o.s v får ta del av dessa pengar som faktiskt är skattepengar
  och inte Regeringens privata medel.

  Så massimport av röstboskap, och ekonomisk hjälp till Media med rätt åsikter är vad
  skattebetalarna kan förvänta sig, och som dom själva bekostar med oförskämda skatter.!

  Det behövs en storstädning i Sverige!

  Gillad av 1 person

 5. Cosmik Debris 2020-05-11 / 17:28

  Fredrik Antonsson på Facebook:

  ” I Tyresö har någon eller några fullblodsidioter fått för sig att nu, under Corona-krisen, är rätt tid att bränna upp den lokala vårdcentralens hembesöksbilar”

  Hur skulle vi klara oss utan invandrare från muslimska och afrikanska länder?

  Gillad av 1 person

  • Rune 2020-05-11 / 20:46

   Eller helt enkelt ‘Legoskribenter’.

   Gilla

 6. Hacke 2020-05-11 / 15:43

  Katerina Magasin liksom övrig oppositionell media på riktigt kan vi i varje fall vara säkra på att aldrig få något statligt stöd.
  Här en pricksäker avhyvling av socialminister Hallengren som på ökänt sossemanér vägrar ta ansvar för sina misshandlingar och en lika välförtjänt till regimtrogen statsunderstödd media som lika konsekvent vägrar ställa några som helst besvärande frågor till sina medbrottslingar.
  Samt inte minst en känga till alla dysfunktionella svenskar som med en åsnas envishet och förstånd fortsätter göra detta demokratiskt ovärdiga pajaseri möjligt.
  https://katerinamagasin.se/hur-blev-funktionell-dumhet-det-nya-normala-i-sverige/

  Dick Erixon på samma tema:
  https://samtiden.nu/2020/05/gemensamt-ansvar-betyder-att-ingen-tar-ansvar/

  Gillad av 3 personer

  • Sven d.ä. 2020-05-11 / 19:19

   Jag hörde frågan från reportern om Regeringens ansvar – och sedan hörde jag svaret ””vi som samhälle” som ska känna ”ett gemensamt ansvar”. Hon förstår inte demokratiaspekten. Vi väljare väljer personer som ska styra och ta ansvar, inte föra över ansvaret på oss väljare. Sedan började hon svamla om vad som kunnat och har gått fel, inte tillräckligt många munskydd, arbetsavtal mm mm.

   Om hon bara hade sagt att det är vi som har ansvaret och vi arbetar dygnet om med att ta fram lösningar. Då hade hon kunnit undan med hedern i behåll.

   Gillad av 1 person

 7. Bajen666 2020-05-11 / 14:17

  Det är för bedrövligt när vi visar vårt missnöje genom att bojkotta MSM så fixar regimen det ändå……med våra skattepengar.

  Att bli av med sitt propagandaorgan som Svensk MSM har blivit går inte för sig, man får ont i magen för mindre ta mig fanken.

  Gillad av 3 personer

 8. Sven d.ä. 2020-05-11 / 12:52

  På sätt och vis är det ett sundhetstecken från det svenska folket och svenska företag. Att för få köper tidningen och för få företag annonserar – så att de måste få pengar från annat håll för att överleva. Det betyder att svenskar och företag lämnar nyhetsmedia som inte är önksvärda och kan inte klarar sig.

  Att vi ska förvänta oss sundhetstecken från Regerigen kan vi inte förvänta oss.

  Gillad av 1 person

 9. Thor 2020-05-11 / 11:23

  Det blir nog tyvärr samma kravlösa utbetalning som för presstödet. Och det indirekta stödet med en tidningsmoms på bara 6%. Legaliserad korruption. Den politiska makten krälar i stoftet för media och dess ägare. Annars riskerar den politiska makten kritisk granskning.

  Gillad av 1 person

 10. Evert 2020-05-11 / 11:09

  Nu börjar det hagla in lägenheter i Kalmar på Blocket på uthyres, Snurrom inte minst.

  Börjar det bli mättat i Kalmar? Har Johan Persson tagit vatten över huvudet? Verkar gå trögt att hyra ut. På Kungsgårdsvägen står det flera tomma lyor.

  Gilla

  • Uffe 2020-05-11 / 13:33

   Det är en nedgång och dessutom är det mest studenter som söker bostad. Det finns inga arbeten och definitivt inte nu. De dyra skrytbyggen överallt kommer bli outhyrda i denna kommande depression. Kalmar har byggt helt åt helvete fel.

   Gilla

  • Ölandsbonde 2020-05-11 / 22:30

   Jag kan inte se några lägenheter att hyra på Blocket. Har du länkar?

   Gilla

   • Thoralf A 2020-05-11 / 22:49

    Nej, jag kan heller inte hitta några på blocket.

    Gilla

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s