MAKTLÖS MOT FACEBOOK

Som användare av sociala medier är man fullständigt maktlös mot jättarna som styr flödet på sociala medier. Den makt som Facebook och Google har över hur t.ex. blogginlägg sprids genom deras plattformar är nästan total. Blir du t.ex. ”shadow banned” så blir det riktigt besvärligt att nå nya läsare, till och med svårt att nå dina befintliga läsare med nya inlägg.

När dessutom dessa ”jättar” låter sig påverkas av regeringar i olika länder är det minst sagt beklagligt. Vi vet att svenska regeringen hade möten med dessa företag i december och att det efter det mötet gjorts förändringar i algoritmer som styr flödet.

Jag upptäckte själv efter nyår att antalet besökare till min blogg minskade kraftigt. I synnerhet de besökare som tidigare kommit via länkar på Facebook. Jag började därför kolla statistiken och kunde konstatera att besökarna minskat kraftigt från vissa plattformar på sociala medier. Nu har jag statistik sammanställd för årets första fyra månader och det skrämmer mig.

I nedanstående stapeldiagram visar jag några kållot till hur mina läsare kommer till min blogg och den förändring som inträffade efter nyår. Min egen domän thoralf.se har inte förändrats utan den varierar litegrann månad för månad. Men antalet besökare som kommer från Facebook minskades dramatiskt och de som kom från WordPress. android gick mer eller mindre till noll över en natt.

April 2020

Det råder inte det minsta tvivel om att Facebook strypt mina inlägg på Facebook och troligen i synnerhet de inlägg där jag länkar till min blogg och ett nytt blogginlägg.

Det är skrämmande! Vem styr i bakgrunden? Vilken makt har inte Facebook i en valrörelse!

UPPDATERING

Kan även informera om att jag för några månader sedan kunde se hur många som kom genom ryska vk.com (ryska facebook) i WordPress statistik för bloggen. Detta har wordpress tagit bort, ingen statistik för besökare från vk.com redovisas.

Ett typiskt samarbete mellan WordPress och Facebook!

29 reaktioner på ”MAKTLÖS MOT FACEBOOK

 1. Ingvars 2020-05-14 / 23:36

  Kan ju också bero på att fler är lediga jul nyår, eller hur!?

  Gilla

 2. Ellu 2020-05-13 / 08:11

  Från Aftonbladet i dag:

  ”Miljoner hatinlägg plockas bort från Facebook

  Facebook rapporterar att 9,6 miljoner hatiska inlägg har plockats bort från plattformen under årets första kvartal. Det kan jämföras med 5,7 bortplockade hatinlägg under de tre sista månaderna förra året.

  Dessutom har 4,7 miljoner inlägg som bedömts komma från hatorganisationer tagits bort, jämfört med 1,6 miljoner under sista kvartalet 2019.

  Facebook förklarar ökningen med att tekniska förbättringar har gjort det enklare att automatiskt granska text och bild.

  Sociala medie-jätten uppger att omkring 50 miljoner inlägg kopplade till coronapandemin har märkts med varningar.

  – Vi har en känsla av att dessa varningsetiketter fungerar bra. Nittiofem procent av gångerna som någon ser innehåll med en varning på så klickar de inte vidare, säger bolagets vd Mark Zuckerberg.”

  Vad ”hatiska” människor har blivit med sina ”hatorganisationer”!!!

  Gilla

 3. Tony 2020-05-12 / 19:13

  Sverige är idag en Diktatur light, men jobbar hårt med påverkan för att bli
  en fullt en äkta diktatur!

  Gilla

 4. Sven d.ä. 2020-05-12 / 16:34

  Aftonbladet: ”De nordiska grannländerna börjar öppna upp igen. De har klarat den första coronavågen med betydligt färre svårt sjuka och döda än Sverige. Men de KAN drabbas hårt av en andra våg.

  Experten: ”KOMMER KANSKE att gå över till en modell som liknar den svenska”

  (Mina tillägg av stora bokstäver)

  Skribenten nästan hoppas på en andra våg i Norge. Ve den som inte gör som de svenske!

  Gilla

 5. iblandekonomi 2020-05-12 / 13:53

  Vet du vad det berodde på att Facebook gav dig så stor spridning i december?

  Gilla

  • Thoralf A 2020-05-12 / 14:15

   Ja, julvärden Marianne Mörck som rev ned det svenska flaggspelet i julgranen. Det inlägget fick stor spridning genom Facebook.

   Gillad av 1 person

 6. Vax 2020-05-12 / 12:52

  Att beskatta svenskarna in på barakroppen går alldeles tydligt utmärkt.
  Men nu undrar jag om inte PKisterna är ute på minerad mark?

  Att vara god och för invandring är en sak när man bor i sitt trygga helvita bostadsområde.

  Men när det gäller att sina barns trygghet står på spel.
  Och detinte finns någonstans att fly….

  https://samtiden.nu/2020/05/protesterna-vaxer-mot-tvangsflytt-av-elever-nar-nyanlanda-gar-fore/

  ”Totalt haveri”. Barn gråter sig till sömns för att de tvingas till skolor där de inte känner någon. Allt för att politikerna ger nyanlända gräddfil in i skolan.

  Endast SD röstar mot förslaget.

  Som vanligt viker M och KD ner sig.
  De bullrar, men när det gäller har de fortfarande inte stött ett enda skarpt förslag som gynnar etniska svenskar.

  Gillad av 4 personer

 7. malle - 2020-05-12 / 11:11

  Jag gör ett inlägg till, det blev dubbelpost förut, så varför inte en trippelpost hehe.
  OBS, jag är ingen säkerhetsexpert och iom den nya avlyssningslagen så är man garanterat inte ( hemlig ) längre på nätet eller via sin smartphone, men man kan iaf försöka.

  Efter att ha fått några hotbrev från NJORD lawfirm, ni får https://duckduckgo.com a det, inte googla det hehe, så skaffade jag VPN slängde in alla tillägg jag kunde i Firefox, scriptblocker, adblocker, cookieblocker osv osv, höjde min egen säkerhet allt vad det går, krypterade mina diskar, byter även då och då till TOR browser, allt bara för att bromsa övervakningen lite, men som sagt den som har kunskapen kan ändå avlyssna och spåra dig och ta sig in i din dator.

  Det jag ville säga är att man är chanslös mot jättarna på nätet i dag, de samlar all info de bara kan om dig, Google, Facebook, Twitter, Snapchat osv osv styrs av högre makter, VEM? VILKA? inte en jävla aning.

  Gillad av 2 personer

 8. Roland Salomonsson 2020-05-12 / 10:12

  Vi gräsrotsanvändare måste gemensamt agera så att FB, Google, och övriga CIA-anslutna sociala media får så höga kostnader för censur att de ger upp. I synnerhet mängder med regionala säkerhetsadmin blir det svårt att samordna enhetligt.

  Ett sätt kan vara att använda kombinationer av VPN resp från VPN-utgången proxy´s. Om VPN-porten kör från USA, så kommer man sannolikt inte kunna stänga som i Sverige. Just nu startar Trumps administration mängder med projekt i spåren av att Dem. partiets många kuppförsök nystats upp genom Flynn´s frikännande. Då kommer bl a US 17 und.tjänster tvingas att släppa kontrollen över alla dessa sociala m fl media. Den nya organisationen lär knappast bemannas med anhängare av Dem Partiet och i synnerhet inte hämtas från toppskikten ur de 17 und.tjänsterna, utom möjligen militära und.tjänsten.

  Ju mer komplicerade ingrepp de tvingas till, med mängder med undantag, desto mer kommer det att ”läcka” samtidigt utan att de har koll på var. Det funkar som MicroSofts gamla säkerhetssystem, där grunden vara att allt var tillåtet. Internationell standard var ”inget tillåtet”. Det säger sig själv att hackers och kriminella älskade Microsoft och hatade UNIX, Novell, LINUX, dylika.

  Gilla

 9. malle - 2020-05-12 / 10:11

  @ Thoralf, har läst lite om VK https://sv.wikipedia.org/wiki/VK
  Kan ju vara ett alternativ, jag själv håller inte på med osociala medier, men läst och hört att fler och fler tänker eller har bytt till de.

  Sedan kan man visst byta till Protonmail om man vill slippa att ha insyn från Google https://en.wikipedia.org/wiki/ProtonMail

  Själv kör jag på en slask Gmail bara för att jag kollar en hel del på youtube och har en spel lista med över 300 kanaler som jag inte orkar spara ner manuellt, annars är det totalbojkott som gäller från mig.

  Gilla

 10. Roland Salomonsson 2020-05-12 / 09:52

  Lite grus i censurens hjul kan man skapa genom att djävlas med dem.

  Gå in i FB på ”blockera” och skriv ”security” i fältet. Då kommer en massa användare där security resp delar av ordet, typ sec resp urity, upp. Blockera alla dessa. Kolla typ 1 gång per månad och gör om vid behov.
  Var medveten om att FB snart kommer att använda andra konton för sin antidemokratiska verksamhet, men t v . . .

  Gilla

 11. Sven d.ä. 2020-05-12 / 09:45

  Visst kan vi undvika Facebook, Jag har inget konto där, men det är poppulärt bland den stora massan. Jag är en av de ‘blå’ i Thoralfs diagram. Jag skulle tro att Samnytt, Samtiden, Friatider, Swebbtv har samma problem, det kan knappast vara så att endast Thoralf blir drabbad.

  Jag skulle föreslå att den svenskvänliga rörelsen väljer en annan plattform än Facebook. Om alla Thoralfs kollegor kunde kunde komma överens om ett Facebook alternativ, se https://www.ionos.com/digitalguide/online-marketing/social-media/the-best-facebook-alternatives/ Vem att välja vet jag inte, men det finns alternativ.

  Då vet vet de svenskvänliga var de ska vända sig. Det är där Thoralf och kollegor kan sprida sina blogginlägg. Det kommer inte att ersätta Facebook men kommer att vara ett alternativ.

  Gilla

 12. Robban 2020-05-12 / 05:13

  För att inte tala om Google, som döljer vissa sökresultat och använder en speciell version av webbrowser och sökmotor för Sverige!
  Dvs precis som i Kina!
  Väldigt demokratiskt och allt uppkom efter ett möte med S!
  I verkligheten så vet inte merparten sossar ens vad demokrati är! De tror att ”demokrati” är att man tycker som dom och håller med! Annars är man ”högerextrem antidemokrat”!
  Rent konkret och praktiskt, så går det idag inte att se skillnad på S och auktoritära och totalitära diktaturer!
  De är vår tids fascister!

  Gillad av 3 personer

  • Roland Salomonsson 2020-05-12 / 09:45

   Varför använda Google då? Det finns andra.

   Gilla

   • Robban 2020-05-13 / 16:37

    Jag tror att du övertänker lite, för att uttrycka mig snällt!
    Jag pekar på vad problemen är med ex Google och S och varför man bör undvika sådana företag och organisationer! Om man nu inte gillar fascism och andra auktoritära och totalitära styrelseskick!

    Gilla

 13. Hm 2020-05-12 / 01:21

  Facebook och Google är riktigt vidriga företag/organisationer. Springer globalisternas ärenden dagen lång. Kom ihåg att aldrig googla eller säga att ni gör det. Det finns andra sökmotorer. Bra att Thoralf drar ner byxorna på dem, statistiken talar ett tydligt språk och går inte att förneka.

  Gillad av 2 personer

  • Benny 2020-05-12 / 09:10

   Använder själv varken Facebook eller Google och fler borde kolla upp hur dessa mer eller mindre kriminella företag kom till och vilka som såg till att de blev så stora! Vad folk i allmänhet inte förstår är att den globala diktaturen styrs av krafter i Bryssel och Washington och att de styr det mesta av mediaflödet i väst det vi i dagligt tal kallar MSM eller gammelmedia.

   Gillad av 1 person

 14. Nickyz 2020-05-12 / 00:25

  Fler pratar om patreon och signal som säkrare alternativ men inte vet jag. Facebook har jag inte velat ha att göra med. Dem flesta kör väl med duck duck go i telefonen. I plattan eller laptopen vet jag inte om opera eller nåt annat är bättre och säkrare. Google och facebook ska man akta sig för.

  Gillad av 1 person

  • Lollo 2020-05-12 / 09:04

   Jag har aldrig haft konto på facebook och kommer aldrig att ha. När Google stängde ner Swebbtv så raderade jag Crome och bytte webläsare till Brave och sökmotor Duck duck. Finns ingen anledning att stödja dessa odemokratiska skitföretag.

   Gillad av 2 personer

   • Thoralf A 2020-05-12 / 09:19

    Hur sprider man istället sina blogginlägg?

    Gilla

   • malle - 2020-05-12 / 10:10

    @ Thoralf, har läst lite om VK https://sv.wikipedia.org/wiki/VK
    Kan ju vara ett alternativ, jag själv håller inte på med osociala medier, men läst och hört att fler och fler tänker eller har bytt till de.

    Sedan kan man visst byta till Protonmail om man vill slippa att ha insyn från Google https://en.wikipedia.org/wiki/ProtonMail

    Själv kör jag på en slask Gmail bara för att jag kollar en hel del på youtube och har en spel lista med över 300 kanaler som jag inte orkar spara ner manuellt, annars är det totalbojkott som gäller från mig.

    Gilla

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s