HUNDEN TAGE

pudel_slappar
Det är inte Tage!   Foto från Fotoakuten.se

Kan man inte ta hand om en hund, skall man inte köpa en hund! Familjen Hallengren (socialminister) och Hellberg skaffade sig en hund som de uppenbarligen inte har möjlighet att ta hand om. Hunden heter Tage, och är döpt efter Tage Erlander.

För ett antal veckor sedan kom familjen Hallengren/Hellberg i konflikt med Hundens daghem i Kalmar, där familjen hade sin hund på dagtid. Vad gjorde då politikern Jonas Hellberg (S). Han hängde ut egenföretagaren som driver hunddagiset på Facebook, vilket givetvis fick stort genomslag i sociala medier, tack vare politikerns stora nätverk. Det väckte också många negativa reaktioner, då många tyckte att det var svinaktigt gjort av familjen Hallengren/Hellberg.

https://nxt.barometern.se/kalmar/hellberg-s-till-attack-mot-hunddagisagare-pa-facebook-det-har-ar-privat

Anna Knutsson som driver företaget Hundens daghem skrev ett inlägg på Facebook och förklarade vad som utlöst konflikten.

”I dag var det vår tur att drabbas av lokalpolitikern JONAS HELLBERG… Han baktalar oss på facebook.
Många har efter det hört av sig med uppmuntrande ord men också med varningar. Han har tydligen en vana att riva upp himmel och jord. Vi kan nu förvänta oss anmälningar till Allmänna reklamationsnämnden och Länsstyrelsen mm.
Allmänna reklamationsnämnden har vi aldrig varit i kontakt med på de 8 år vi har haft hunddagis, men Länsstyrelsen har vi träffat många gånger. De har inspekterat och godkänt både våra gamla lokaler och våra nya lokaler.

Familjen Hellberg-Hallengren har haft sin hund hos oss under några månader. Hunden är trevlig, frun, dottern och även sonen (som skickats att hämta hunden, trots att våra säkerhetsregler säger att man måste vara 15 år). Jonas själv har tråkigt nog från start varit nonchalant och arrogant. Tider respekteras inte. Ingen vuxen hämtade/lämnade hunden i början och trots meddelanden vid tre olika tillfällen, som skickades med, att någon vuxen skulle höra av sig hände inget. När jag till slut fick kontakt med honom svarade han ”att han hade inte tid”. Vem köper hund om man inte har tid för den…? Att den alltför unga sonen skickades att hämta hunden förklarades med ” ibland får man tillåta sig att vara flexibel”. Hunden bajsade också inne, 5 min efter ankomst. Från början visste vi inte vem det var, men sedan såg vi att det var Tage. Husse ville absolut inte lyssna på lösningar eller varför hunden gör som den gör. Han körde samma arroganta stil och svarade ”att så gör han inte hos dagmatte”. Det var också problem med betalningar. När jag känner att det inte finns någon respons alls i andra änden, så får man tyvärr avsluta samarbetet och det har jag också gjort i dag.”

Uppenbarligen har Tage inte fått en morgonpromenad eller rastats innan den lämnats på hunddagis och därför bajsat inne. Familjen Hallengren/Hellberg har tydligen inte heller lyckats betala räkningarna för hunddagiset i tid. Trots sannolikt en bruttoinkomst tillsammans runt 200 000 kronor per månad. Skandal!

Vad gjorde då familjen Hallengren/Hellberg när Hundens daghem sa upp Tage? Jonas Hellberg anmälde hunddagiset till Länsstyrelsens djurenhet men även till Allmänna reklamationsnämnden. Rena hämndaktionen på hunddagiset! Allt bara för att jävlas med företaget. Länsstyrelsen gjorde därför ett oanmält besök och kontroll av företaget. Länsstyrelsen skriver följande i sin rapport.

”Vid kontroll av din djurhållning uppmärksammades inga brister. Djurskyddslagen följs inom områden som kontrollerats. Länsstyrelsen bedömer att anmälan var obefogad. Ärendet avslutas.”

Familjen Hallengren/Hellberg har alltså gjort en okynnesanmälan bara för att företagaren ifrågasatt familjens hantering av sin hund.

https://nxt.barometern.se/kalmar/hunddagis-anmalt-av-hellberg-fanns-inga-fel

I sin anmälan till Allmänna Reklamationsnämnden begärde Jonas Hellberg dessutom ekonomisk ersättning.

”Kraven han ställt på ekonomisk ersättning är 7 500 kronor. Det täcker tio dagars vistelse för hunden på annat dagis, en kostnad på 3 000 kronor. Utöver det har han begärt 4 500 kronor för utebliven arbetsinkomst då det tog ett tag innan han fått en ny plats till hunden.”

”Allmänna reklamationsnämnden avslår Hellbergs krav eftersom Jonas Hellberg ”inte presenterat någon bevisning som styrker att han haft dessa kostnader. Hans krav ska avslås redan av den anledningen”, skriver ARN.”

https://nxt.barometern.se/kalmar/hellberg-ville-ha-7-500-kronor-av-hunddagis-arn-sager-nej/

Nu visar det sig att Jonas Hellberg (S) inte varit ledig något från sitt jobb vid Region Kalmar enligt en granskning som Barometern gjort. Han har därmed kommit med falska uppgifter när begärde få ersättning för förlorad arbetsinkomst på 4 500 kronor.

”Vi kan inte se att det så här långt finns någon registrerad frånvaro, varken avdrag eller semesterdagar utlagda, skriver Helen Persson, HR-direktör på Regionen i ett svarsmejl till Barometern.”

https://nxt.barometern.se/kalmar/hellberg-kravde-pengar-for-inkomstbortfall-men-fick-lon

Nu skyller Jonas Hellberg på att den begärda ersättningen bara var en uppskattning och att han gjorde anmälan till ARN samma dag som han blev uppsagd från hunddagiset. Hur kunde han då veta något om förlorad arbetsinkomst? Dessutom ännu mer märkligt hur kunde han veta något och kostnaden på ett annat hunddagis på 3000 kronor under tio dagar. I mina öron låter det som en mycket dålig efterhandskonstruktion när han blivit påkommen med fingrarna i syltburken.

Det är en fin socialdemokratisk politiker vi har i Kalmar!

Jonas Hellberg, sitter i regionfullmäktige, jobbar deltid som politisk sekreterare för Socialdemokraterna. Nyligen valdes han som ordförande för Kalmar läns museum, han sitter dessutom i styrelsen för Sveriges museer och är ordförande för Länsmuseernas samarbetsråd. Sedan har han säkert ett antal uppdrag inom Socialdemokraterna.

Lokaltidningen Barometern har skrivit om Facebookinlägget, Länsstyrelsen kontroll och Allmänna reklamationsnämndens beslut i flera artiklar. Men tidningen har valt att hålla socialminister Lena Hallengren utanför bråket.

Har paret skilt sig? Eller har hunden ingen matte? Bara en husse!

Hela historien är minst sagt pinsam för socialminister Lena Hallengren, undrar om hon står bakom sin man Jonas Hellberg?

Maktfullkomligheten hos Socialdemokraterna görs sig återigen påmind i Kalmar. Johan Persson, Mattias Adolfsson, Michael Ländin och nu Jonas Hellberg. Undrar om väljarna kommer ihåg alla historier när det är dags för val 2022.

 

52 reaktioner på ”HUNDEN TAGE

 1. Hur kan S i Kalmar inte ta avstånd? 2020-05-14 / 21:19

  För två dagar sedan låg familjen Hellberg/Hallengrens trinettkök ute för 2000 kronor på både Facebook och Blocket.

  Tänk att få laga mat på socialministerns före detta kök.

  Hellberg verkar ha mycket på gång.

  Gilla

 2. Adolf 2020-05-14 / 07:48

  Sozzepampar ska man inte stöta sig med då kan det gå illa.

  Gilla

   • messkalle 2020-05-14 / 00:16

    Detta inlägg var roande. Både du och Barometern upplyser. Det som oroar är att vissa maktfullkomliga kommer upp med så mycket dumhet. Kan det bero på att de är förståndshandikappade?

    Gilla

   • Janne 2020-05-14 / 16:46

    Han är ju sosse ett övergripande bekymmer sedan länge.

    Gilla

 3. stefan a. 2020-05-13 / 18:57

  S gillar ju inte småföretagare och har aldrig gjort, skålar gärna med storföretagens herrar bakom stängda dörrar men småföretagare…njet…

  Gilla

 4. Sven d.ä. 2020-05-13 / 17:55

  ”Resor som motsvarar en till två timmar med bil ifrån hemorten kan genomföras under vissa förutsättningar, sa statsminister Stefan Löfven (S) på en presskonferens.”

  Stockholmare!
  Uppvuxen i Norrlands inland kan jag säga att på den tiden kom man knappt till grannbyn.

  Gilla

  • Sven d.ä. 2020-05-13 / 18:03

   En sak till. Jag hörde Löfvens presskonferens. Det första han sa var ”Det har varit en tuff och ovanlig vår ..ehh….för det …”
   svenska folket… Han höll på att säga ”Regeringen” men stoppade in i det sista. Det höll på att bli en Freudiansk felsägning.

   Uppenbart tycker han innerst inne att Regeringen är viktigare än svenska folket.
   Han borde inte uttala sig utan färdigskrivna tal.

   Gilla

   • Rune 2020-05-13 / 20:09

    Svenska folket? som tills nu inte funnits?

    Gilla

  • Andersson i Pinan 2020-05-13 / 23:19

   Han menar väl åka kollektivt? På dryga två timmar kan jag resa till Köpenhamn och hälsa på min dotter. Fast det går ju inte. Eller hur statsminister Löfven? Tyskland öppnar snart gränsen till Danmark om danskarna lovar att hålla tätt mot Sverige.

   En minister ska vissst fotvandra i Stockholms stad och län under semestern. Jag rekommenderar Stockholms ytterområden och kommunerna syd och sydost om stan.

   En annan minister veckopendlar mellan Stockholm och Kalmar. Hon är väl tvungen att fara hem för att rasta hunden.

   Gilla

  • turrim 2020-05-14 / 12:05

   Skåningar kan köra till Bordershop om Danmark lyfter gränsbommen.

   Gilla

 5. Peter g 2020-05-13 / 17:30

  Storleken på hund man skaffar visar vad för sorts människa man är, små människor väljer alltid små hundar för dom tycker då att dom framstår som stora människor, att skaffa hund är en livsstil, att vara politiker och skaffa hund är det ultimata beviset på att vara socialt, har man en partner som är hemma så är detta ju inte sant, ja har haft 2 schäfrar och en Golden retriever och ingen av dom var avlad neråt för att vara små till skillnad från ”våra” politiker

  Gilla

  • Thor 2020-05-13 / 18:47

   Intressanta teorier. Men det omvända omfattas kanske inte av teorin? Dvs att en liten hund nödvändigtvis har en husse/matte som skaffat sig djuret för att känna sig större som människa?

   Gilla

 6. toddeswe 2020-05-13 / 17:28

  En del människor klarar inte av att få en maktposition och tror att dom står högre än alla andra. Blir därför lätt kränkta när dom står inför ett faktum att dom är varken mer eller mindre än oss alla andra.

  Todde

  Gilla

  • Stig Bergman 2020-05-13 / 17:41

   Läs gärna också dagens Samnytt:

   ”Coronaministern mitt i bajsbråk – make trakasserar hunddagis med anmälningar”

   Gilla

   • nadacomprende 2020-05-13 / 20:52

    Varför då? Läsa Samnytt?

    Gilla

 7. Robban 2020-05-13 / 17:22

  Det här är nog tyvärr vanligt bland S!
  Ju högre uppsatt inom S, desto större chans att de avskyr, kanske tom hatar den lilla människan!
  Jag känner en högt uppsatt sosse som relativt ofta förekommit i diverse media, som jag vet tjänar belopp som vanligt folk och medelklass bara kan drömma om! Jag frågade denne sosse vid en social tillställning i hemmet varför de gör som de gör och fullkomligen pungslår låginkomsttagare och vanliga arbetare!”Hen” skrattade rått och sa: Det är för att de är så många fler och ger klirr i kassan! Se på mig! Vi är inte så många och det skulle inte ge något att beskatta oss hårdare!
  Jag blev inte ett dugg förvånad! Sossar generellt fungerar inte som normala människor och jag tror att ”hen” var fullkomligt ärlig och uppriktig!
  Vi är ju trots allt nära familj och släkt….

  Gilla

  • toddeswe 2020-05-14 / 07:49

   Det där gäller inte bara sossar utan alla människor som tror dom är mer än andra för att dom tjänar mer pengar.

   Gilla

 8. Doken J 2020-05-13 / 17:08

  Ministern själv fifflade ju med medlemsregistret när hon var SSU ordförande, sossarnas moral har aldrig varit särskilt hög, tyvärr är väljarnas minne både dåligt, och allt för kort, så detta kommer de nog undan med också, tyvärr.

  Gilla

 9. Ölandsboende 2020-05-13 / 16:47

  Jag kan på sätt och vis förstå denne Jonas. Det måste kännas bittert att vara gift med en sådan kossa. Förresten, finns det hopp om maktskifte i Kalmar 2022?

  Gillad av 1 person

 10. Sven d.ä. 2020-05-13 / 16:27

  Thoralf, skulle gärna se dina grafer över Coronans härjningar. De är de bästa hittills tycker jag.

  Jag såg bild från Regeringens pressträff – nu har EU flaggan fått plats tillsammans med den svenska.

  Gilla

 11. Otto 2020-05-13 / 13:41

  Familjen Hallengren verkar vara idioter! Rättshaverister???

  Gillad av 2 personer

  • Eva-Karin Gustafson 2020-05-13 / 15:27

   Han borde få djurfôrbud . Synd om hunden

   Gilla

  • Thor 2020-05-13 / 16:38

   Idioti är främsta rekvisitet för att göra karriär hos socialdemokraterna.

   Gilla

 12. Sven d.ä. 2020-05-13 / 12:13

  Den politiska adeln lever sitt eget liv. Men skönt att myndigheterna knäppte Familjen Hellberg (Helvetes-berget på engelska) på näsan.

  ”Undrar om väljarna kommer ihåg alla historier när det är dags för val 2022.” — Nej inte alls. Men det har egentligen ingen betydelse. Folk röstar på partier, och partier tillsätter listorna. Så väljarna får vad partierna bestämmer.

  Gillad av 2 personer

 13. Bajen666 2020-05-13 / 11:09

  95% av våra politiker är så här arroganta och maktfullkomliga men socialister drar det ett steg längre..ALLTID.

  Är själv en stor djurvän och har haft hundar men har nu en kanonhäftig katt som jag tog över när en bekant blev vräkt….så när husdjur behandlas så som stackars Tage verkar blivit behandlad (ingen morgonpromenad t ex) så blir jag förbannad och ilsk.

  PS: Har även fått länsstyrelsen på mig för vanvård av hund…av en galen exflickvän men kontrollanten mer eller mindre vände i dörren och bara skakade på huvudet åt galenskapen/anmälningen.

  Gillad av 1 person

 14. Lennart Karlsson 2020-05-13 / 10:19

  Kom ihåg de två paragraferna om Sozialisterna: §1, en sosse gör aldrig fel, §2, skulle fel förekomma gäller §1.
  I och med att ”Regimhororna” på större fake news redaktioner hyllar Islamkrypande förrädare kommer aldrig sanningen ut om hur S förstör Sverige genom landsförräderi och även folkmord på pensionärer genom utebliven vård!
  Tur att Swish finns så vi kan stödja riktiga journalister.

  Gillad av 1 person

 15. turrim 2020-05-13 / 08:52

  Som i åldringsvården som den matten ska sköta. Här är det hunden med hyrda skötare som blir lidande.

  Gillad av 1 person

 16. Andersson i Pinan 2020-05-13 / 08:35

  ”””
  110 SVT Text Onsdag 13 maj 2020
  INRIKES PUBLICERAD 12 MAJ

  Få bärplockare ansökt om tillstånd

  Migrationsverket räknade med 7 000
  ansökningar om arbetstillstånd för
  bärplockning. Men hittills har enbart
  200 kommit in, skriver TT.

  Att ersätta personalen med svensk
  arbetskraft blir en utmaning enligt
  många företag. Det svenska inreseför-
  budet gör ett undantag för arbeten som
  räknas som samhällsviktiga, däribland
  bärplockning.

  Lättade restriktioner i Thailand, som
  många av arbetarna kommer från, skulle
  kunna innebära att många ansökningar
  kommer in på kort tid. Men om
  lättnader sker är i nuläget oklart.
  ”””

  Man tar sig för pannan. Hur kan bärplockning vara så samhällsviktigt viktigt att man åsidosätter samhällsskyddet? Det är bara att sätta arbetslösa i arbete.

  Gillad av 3 personer

  • Corona 2020-05-13 / 11:07

   Enligt Arbetsförmedlingen krävs särskild utländsk kompetens och utbildning för dessa jobb, så svenskar slipper. De får gå på a-kassa utan att lyfta ett finger.

   Gilla

   • Sven d.ä. 2020-05-13 / 12:06

    Ibland anställer man hela grupper, och då finns det en gruppledare från t ex Bulgarien, Thailand etc. Och då kan det vara ett krav att man kan Bulgariska för att plocka bär i Sverige. Hel knas.

    Gilla

   • Andersson i Pinan 2020-05-13 / 15:57

    Utländsk kompetens har vi i överflöd i vårt land.

    Gilla

 17. Janne 2020-05-13 / 08:06

  Det är ju så att hunden har blivit en statuspryl hos det fina folket men att den ska skötas också det hade dom inte tänkt på,jag ser det dagligen och det är så förbannat bedrövligt så jag kan spy åt det hela.Det började för ganska många år sedan när dom så kallade artisterna i USA gick omkring med en hund i sina handväskor,av en sort som jag kallar för insekter.Det är synd om hundarna som ska behöva utstå detta pga av att det finns idioter utan förstånd överhuvudtaget.

  Gillad av 2 personer

 18. egyptenfarare 2020-05-13 / 07:03

  Ersätter föräldrakärlek med hundköp. Ingen bra familj det där. Kommer att gå illa för sonen. Sett sådant här förut. Klarar inte skilsmässan.

  Gillad av 2 personer

 19. Tony 2020-05-13 / 07:00

  Tydligen ännu en arrogant skitstövel från detta små företags ovänliga parti, där han
  försöker att utöva sin ställning och spelar Allan genom okynnes anmälningar
  mot hunddagiset, jättebra att hunddagisets ägare inte föll undan utan avslutade
  samarbetet., en näsknäpp är rätt medicin för sådana som han!

  Sen missbrukar han Tage Erlanders namn, Tage var en man som tänkte på
  sitt eget folk i första hand och inte använde makten till att spela Herreman.
  kanske något för Jonas Hellberg att reflektera över.

  Gillad av 3 personer

 20. Argus 2020-05-13 / 06:39

  Det låter som om ungarna har tjatat sig till en hund men föräldrarna är själva för fiiina för att ta hand om den. Det kan inte vara lätt för en minderårig med frånvarande karriärist till mamma och ett cuck till pappa som uppenbarligen känner sig mindervärdig sin fru. Barnen ifråga är troligen högst medvetna om att deras far tvingar dem till regelbrott och borde normalt ha ångest över det. Orosanmälan till socialen Thoralf?

  Gillad av 3 personer

 21. Anders 2020-05-13 / 01:14

  Politisk sekreterare låter i mina öron som politisk kommissarie…

  Gillad av 2 personer

 22. HB 2020-05-13 / 00:26

  Vad är det för folk som Röstar på Socialdemokrater? Var finns dom? Jag har träffat 1 (en) st de senaste 10 åren…..
  Den Sossen hade bott i Gambia de senaste 15 åren och jobbat fackligt på 90-talet…

  Kan det vara omfattande valfusk?
  Kan det finnas så många dumskallar i Sverige?

  Gillad av 1 person

  • Thor 2020-05-13 / 13:26

   Nysvenskarna gillar socialdemokraterna. Och omvänt. De lever i symbios.

   Gilla

 23. Corona 2020-05-12 / 23:13

  Det är ju inte för inte man talar om snålänningar!

  Gilla

 24. Ricky 2020-05-12 / 22:55

  Finns ingen vettig politiker i Kalmar verkar det som. Jävla sandlåda och käbbel hela tiden.

  Gilla

 25. Lollo 2020-05-12 / 22:55

  Vilket jävla svin denne Jonas Hellberg är.

  Gilla

 26. Thor 2020-05-12 / 22:37

  Ja, det är bedrövligt. Sedan är det ju så att journalist inte är en skyddad titel. Vem som helst kan kalla sig journalist. Borde egentligen inte vara många som vill skylta med attributet, i bottenskiktet av de minst ansedda personerna i Sverige år efter år. Skribent låter bättre.

  Gilla

  • Thor 2020-05-12 / 22:38

   Skulle varit svar till Vax

   Gilla

 27. Vax 2020-05-12 / 20:57

  Maktfullkomligheten och skamlösheten genomsyrar hela pk sfären och i den ingår statstelevisionen med bihanget granskningsnämnden.

  https://samnytt.se/granskningsnamnden-friar-sr-opartiskt-och-sakligt-kalla-fria-journalister-for-swishhoror/

  Gäverth förfäktade i inslaget att skribenter på alternativa sajter inte ska betraktas som riktiga journalister utan befinner sig på en lägre nivå som ”åsiktsmaskiner” men försöker höja upp sig och ”sno” den yrkestitel som Gäverth vill förbehålla sig själv och de stora mediehusens medarbetare.

  Swishhoror smaka på det. Vad ska vi döpa Gäverth till – statssköka kanske.

  Gillad av 4 personer

  • Tony 2020-05-13 / 07:10

   Ja det är med granskningsnämnden på SVT som med lönenämnden,för politiker
   att tillsätter man sina egna personer med rätt partibeteckning, så får man rätt resultat!

   Gillad av 3 personer

 28. Thor 2020-05-12 / 20:52

  Vilken j-a typ. Hallengren ser alltid rädd och hunsad ut och det är förmodligen inte bara pga klanterier kring covid19-debaclet. Och stackars djur.

  Gillad av 3 personer

 29. Hacke 2020-05-12 / 20:47

  Sosseadeln är sig lik över hela landet.
  Men så har man också gott om förebilder på riksplanet genom åren. Hade namnet varit ”pixlat” i denna soppa hade min givna gissning bland sossesvinen hamnat på folkföraktets okrönta drottning Mona Sahlin.
  Att väljare fortsatt har förtroende för och lägger sin röst på dessa maktarrogansens främsta företrädare övergår mitt förstånd.

  Gillad av 3 personer

 30. Laglydig 2020-05-12 / 20:45

  Man kan förvänta sig precis vad som helst av numera nationalistiska socialister, har för mig att det finns ett kortare ord för såna, i dagens Sverige!

  Bra sammanfattning av ärendet Thoralf, men synd om Tage som tvingas leva i en sån miljö!

  Gillad av 4 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s