LOGIKEN HÄNGER INTE IHOP TEGNELL

Citat fotboll

Måste säga att jag blivit förvånad över de uttalanden som FHM gjort angående elitfotboll eller fotboll generellt. Fotboll spelas utomhus under sommarhalvåret och av 22 spelare på en yta av ca 6 000 m2. Det innebär att varje spelare har ca 270 m2 för sig själv. Det är inte tillåtet enligt FHM!

Igår besökte jag Hansa-City där var det tusentals människor och jag såg inte en enda med munskydd. Jag var inne på apoteket vid City Gross. Det var många kunder och något avstånd på två meter handlade det inte om. Det var full handel som vanligt. I synnerhet upplevde jag det som att väldigt många äldre var i farten och gjorde sina helginköp.

Detta har FHM inga problem med! Men 22 fotbollsspelare på en 6 000 m2 stor fotbollsplan kan man inte tillåta. Men…….

Tegnell fotboll

”Det är inte elitfotbollen i sig som är problemet. Det är de tänkbara följdeffekterna, säger statsepidemiolog Anders Tegnell.

– Det handlar inte om matcherna, det är att många kan samlas på barer eller runt arenor, säger han.”

Tänkbara följdeffekterna? Vad menar karln?

Barerna är väl redan fulla av människor och det finns ju redan ett regelverk som barägarna skall följa. Idag startar tyska Bundesligan och matcherna kommer sändas på svenska sportbarer. Hur skall FHM och Anders Tegnell hantera det? Det blir väl inte annorlunda på grund av att det spelas fotboll någon annanstans.

I synnerhet inte en träningsmatch. Föreningarna har ju fortfarande sina träningar med ca 20-25 spelare samlade mer eller mindre varje dag. Om Kalmar FF spelar en träningsmatch och man inte släpper in någon publik så samlas knappast några större skaror med människor utanför arenan. Varför skulle man göra det?

Jag förstår att Anders Tegnell är fullständigt bortkommen i denna fråga. Har han överhuvudtaget varit på en fotbollsarena?

Att inte ens tillåta träningsmatcher är mycket konstigt när man samtidigt låter betydligt värre och större sammankomster pågå i t.ex. stora köpcentrum. Var är logiken?

FHM = Fotbolls Hatande Myndigheten

Starta Allsvenskan den 14 juni! Utan publik!

 

11 reaktioner på ”LOGIKEN HÄNGER INTE IHOP TEGNELL

 1. en småländska 2020-05-16 / 15:47

  Ja lite OT men ang dessa regler/rekommendationer. Ta t ex husbilar som kommer nu till Kalmar och Öland, s k långliggare till campingar och stugägare. De tänker inte på regionens sjukvård utan bara på sig själva. Självklart vill alla att vi ska slippa detta med Corona, och turistnäringen drabbas i regionen, men denna sommar måste man tänka ett steg till. Ä så länge gäller 1-2 tim restid och det ska vara nödvändiga resor.

  Gilla

 2. Troll 2020-05-16 / 13:34

  Tror tyvärr inte det kommer bli någon allsvenskan i år med dubbelmöten, möjligtvis en enkel serie eller inget alls.

  Hur kan KFF fortsätta sälja förköpsbiljetter? För att senare hävda att de ombokas och inte betala tillbaka? Enligt Konsumentverket kan man inte tvinga konsumenterna att acceptera en ombokning eller framflyttning.

  Gilla

  • Corona 2020-05-16 / 16:21

   Precis som krusenstiernska teatern och Diggiloo gör, men folk är så dumma och vet inte sina rättigheter.

   Gilla

 3. Bajen666 2020-05-16 / 12:25

  Håller med saknar fotbollen nåt enormt likaså Formel1 kan väl köras utan publik för sjutton.

  Gilla

 4. Ölandsbonde 2020-05-16 / 11:11

  Fotbollsmatcher. OK Inte så många på plan och är alla där garanterat smittfria så lär det inte finnas någon fara för smittspridning. Även om det är många kvadrat per spelare så kan knappast några avstånd hållas. Skulle bli en underlig match om de inte kan gå på varandra så snoret ryker.

  Problemet är mer vad som sker utanför arenan. I svenska cuppen har vi två matcher där anhängarna inte gjort sig kända för ett ansvarsfullt beteende i alla lägen. Möjligen med undantag av Malmös fans. De sköter sig fint.

  Hammarby – IFK Göte Uppskj
  Malmö FF – AIK Uppskj

  Svältfödda på fotboll som vi är så tror åtminstone jag att större skaror samlas utanför Tele2-arena och på diverse pubbar med matchsändningar.

  Det senare kan minskas ner om inga TV-sändningar sker. Men är det möjligt?

  Div 1 och Div 2 beräknas dra igång i mitten av juni. Där är riskerna mycket lägre. Inga TV-sändningar, annat än ev. med streaming, och liten publik som säkert kan hanteras.

  Gilla

  • Thoralf A 2020-05-16 / 13:03

   Barägare har regler som skall oavsett om det är TV-sändning eller inte. Annars riskerar de få stänga. Med andra ord inget problem.

   Gilla

   • Ölandsbonde 2020-05-16 / 13:46

    Inga problem! Snälla du. Har du varit på Götgatan inför hemmamatch? Gissar på minst 25.000 personer där inför premiärmatch. Många hammarbyare är blandmissbrukpiare och dem kan varken pubägare eller polis styra upp. Lägg på knökfulla tunnelbanevagnar därtill. Inte så att jag håller med, han doktorn, men i denna fråga har han rätt.

    Gilla

   • Thoralf A 2020-05-16 / 14:08

    Vi har ett rättsväsende i det här landet också!

    Gilla

 5. Kalle 2020-05-16 / 09:58

  ””Låt dem inte gömma sitt ansvar för krisen””

  ””Vittnesmål bedöms som mindre trovärdiga ju längre tid som har gått. Om en kommission tillsätts redan nu, skulle den ha möjlighet att dokumentera vad som sker i realtid.

  ”Det är lite som att man får möjlighet att sätta upp en övervakningskamera, i stället för att förlita sig på vittnens minnen två år efter händelsen.”””

  https://www.expressen.se/ledare/lat-dem-inte-gomma-sitt-ansvar-for-krisen/

  Myndigheterna vill inte undersöka sveriges brister i hanteingen av Coronakrisen. De vill låta ALLT falla i glömska!!!

  VIlken usel regeringen och ingen opposition att tala om. Media jamsar med utom på en del ledarsidor över vårt agerande eller brist på agerande!!!

  Utlandet häpnar över sveriges bristande handlingskraft så har även många svenskar börjat göra.

  Tillsätt en undersökningskommision OMEDELBART !!!

  Låt inte de ansvariga smita undan i glömskans tecken kännetecknande för landet Lagom!!!

  Ställ dem inför skranket och åtala de styrande om de begått några fel. Vilket de gjort. Se bara på antalet avlidna i onödan!!!

  Stoppa den Ryska Rouletten med coronadrabbade som idkas av svenska myndigheter.

  Gillad av 4 personer

 6. ac carlsson 2020-05-16 / 09:45

  Att det är många 70+ som helghandlar i Kalmar är inget att förvånas över. Några av dessa har från början struntat i FHM:s uppmaningar och de som från början följde myndighetens råd har lessnat på att sitta isolerade.

  Samhället har misslyckats totalt med sin information till medborgarna. Från början var ju smittan koncentrerad till Stockholm och Södermanland och risken att bli smittad i Kalmar var väldigt liten. Ändå ”lurades” de som är 70+ att isolera sig i hela vårt land. Många av dessa äldre har nu suttit isolerade så länge att de mår riktigt dåligt av bristen på sociala kontakter.

  Vad det gäller fotbollen så kunde jag inte bry mig mindre, men ändå måste jag ge Toralf rätt; att spela fotbollsmatcher utan publik borde inte vara några problem. Riskerna är förmodligen mindre på en fotbollsarena än på många arbetsplatser där många personer jobbar tätt inpå varandra.

  Gillad av 2 personer

 7. Sven d.ä. 2020-05-16 / 08:14

  Vi är inne i en era av ‘Teknokrati’ dvs en statsform där vetenskapen har kontroll över beslutsfattandet. Nu är det epidemologer som bestämmer om vi ska kunna gå ut, hur många vi kan träffa, vilka som ska utövas. Det är inte Tegnells fel, han svarar snällt på alla frågor men har inte en blick på helheten. Han svarar utifrån en epidemolgisk utgångspunkt.

  Vi har förlorat demokratin. Tegnell har inget övergripande ansvar. Vi kan heller inte ställa honom till svars. Den enda smällen på fingrarna han kan få är när politikena ska hitta syndabockar.

  Regeringen måste ta tillbaka rodret. Om nu fotbollen är en viktig fråga så ska Löfvén gå ut och säga om fotboll kan spelas och när och hur det ska genomföras.

  Nu har ingen ansvaret. Ministrarna säger att ‘alla har ansvaret’ och det brukar bli i praktiken att ingen har det.

  Gillad av 6 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s