SÄKRA KORT

Triss i lögner

Tittade ikväll på Ekdal & Ekdal som skulle diskutera media under coronakrisen. SVT hade säkrat upp med de säkra korten Jan Helin och Peter Wolodarski för att trycka ned eventuella uppstickare. Dessutom miljöpartisten Amanda Lind. Jan Helin är en riktigt obehaglig person och nu bestämmer han på SVT.

Kvartals grundare Jörgen Huitfeldt kom faktiskt med några vassa kommentarer i diskussionen med Peter Wolodarski. Något som Wolodarski inte svarade på. Just kommentaren att han förväntade sig HBTQ, genus och klimat i alla program/nyheter och att han kryssade av det framför TV:n. Undrar hur många som uppfattade ironin över den politiska korrektheten eller varför Jimmie Åkesson inte fått vara sommarpratare.

Senare fick även sverigedemokraten Aron Emilsson vara med på ett hörn. Jag tycker att Aron alltid gör ett väldigt gott intryck. Han har aldrig gjort bort sig vad jag kan påminna mig.

Lyssnade även på Studio Ett och intervjun med den troliga nya LO-ordföranden Susanna Gideonsson som sa detta.

”Sverigedemokraterna och dom förslag dom lägger. Så finns det faktiskt inga förslag som gynnar arbetare.”

Då kan vi förvänta oss ännu en ljugande socialdemokrat på den posten.

Min dekal blev än mer aktuell ikväll.

T-shirt svt svart över

 

Annons

7 reaktioner på ”SÄKRA KORT

 1. Vax 2020-05-20 / 20:32

  Det har gått dithän att allt som SVT kväljer en.
  Idag hade Löfven presskonferens där han än en gång trampade i klaveret
  Han lär ha uttryckt att Coronas framfart ä är spännande….

  Att få en politiker i Sverige att ta sitt ansvar och erkänna ett felbeslut är lika omöjligt som att krama vatten ur en sten.
  Aktuellt undvek att nämna något konkret om att Sverige nu toppar covid dödstalen i världen
  Löfven skymtade bara i rutan.
  Tjänster och gentjänster, inte bita den hand som föder en.

  Gillad av 1 person

 2. Anndersson i Pinan 2020-05-20 / 09:46

  Djungelstedt. Vi är många till åren komna som kan hantera internet. Det är många av oss som har varit med om att bygga upp nätet. Däremot har säkerligen många gamla i likhet med mig svårt att förstå din bedrövliga svenska.

  Jag kommer i håg en ramsa från min ungdom:

  ”Var och en gör som den vill och den som inte vill tvingar vi därtill.”

  Det är den demokrati du förespråkar.

  Gillad av 1 person

  • Djungelstedt 2020-05-20 / 13:45

   Det handlar om upplysning inte tvång. Det är ju faktiskt så att väldigt många äldre har svårt att intressera sig eller ta till sig ny teknik som exempelvis internet. Återigen det gäller inte alla. Detta förstår du nog.

   Gillad av 1 person

   • Andersson i Pinan 2020-05-20 / 17:06

    Du har ingen anledning att vara oförskämd. Vi klarar oss utmärkt utan dina översittarfasoner. Nej jag förstår uppriktigt inte vad du sysslar med. Vad är det för upplysningar du snackar om? Vad vet
    du om internet som jag inte vet?

    Gillad av 1 person

 3. Stig Bergman 2020-05-20 / 08:06

  Aron Emilsson framtår mer och mer som en lugn, saklig och nödvändig hörnpelare för SD allt eftersom kulturbegreppet växer och breddar sig inom partiet. ”Fingret” finns där ändå hela tiden mot åsiktskorridoren i Public Service men visas på ett sakligt och ”kultiverat sätt”.

  Personligen har jag ofta varit kluven i min uppfattning om nättidskriften Kvartal men allt mer kommit att gilla den och dess sätt att framföra bred samhällskritik. Huitfeld har ju dessutom valt att medvetet lämna köttgrytan i Public Service och det ger ju i sig tidskriften ännu mera trovärdighet, tycker jag.

  Och! Jo, jag förstod Huitfelds ironi i kommentaren till Wolodarski. I den kunde man dessutom ana varför han inte stod ut i Public Service. Den kommentaren, och just den kommentaren, fick vi för pengarna den kvällen.

  Gillad av 4 personer

 4. stefan a. 2020-05-20 / 06:07

  Så totalt meningslös diskussion, ingen riktig kritiker av gammelmedia närvarande bara vanliga rundgången av de som varit ansvariga under fulmedias förfall, deras flockmentalitet, den frånvarande objektiviteten, deras folkuppfostran, deras propaganda i nyhetsartiklar, deras försök att påverka politiken särskilt under valår, den bristande konkurrensen…. ja listan kan göras lång, för övrigt är det läsarna/kunderna det är fel på inte journalistiken… inget företag överlever med den attityden…blev ett jävla liv bara för att SD ville prata med en del ansvariga inför kulturutskottet, men ingen ifrågasätter miljöpartisten Amanda Linds ösande av miljoner av mutpengar över gammelmedia, vad förväntar HON sig i gengäld ?…

  Gillad av 4 personer

 5. Djungelstedt 2020-05-20 / 02:18

  Jag har sagt det förut på nåt annat forum och jag säger det igen. Nånstans efter 65> 85år och uppåt utan att åldersdiskriminera,för detta gäller självklart inte alla och det finns 80 åringar uppåt som kan hantera internet. Men dem som inte förstår eller är intresserade eller kan hantera information med internet från alt.media. Det måste skickas riktat i pappersupplaga tidningar hem till dem en gång i veckan, så det klarnar.Kanske dem röstar rätt nästa gång. Detta kan finansieras antingen genom reklam eller swish, kanske nåt annat. Jag tror Sverige har många tusen röster att hämta hem här om polletten hamnar rätt!

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.