DET BIDDE EN TUMME

Socialminister Lena Hallengren höll alldeles nyss en presskonferens om hur testningen av coronaviruset gått den senaste veckan. Man har lyckats öka testningen med drygt 10 procent under veckan 20.

Den 1 maj lovade Lena Hallengren att man skulle göra 100 000 tester i mitten av maj. Med andra ord vecka 20. Hur många tester gjordes då? Enligt presskonferensen så var det 32 665 tester. Det vill säga ca 33 procent av det utlovade.

Antal tester och positiva 2020_20

Det är lätt att drömma men betydligt svårare att genomföra! Om man inte har medlen skall man som minister inte uttala sig om vad som kan bli verklighet.

Ett totalt misslyckande av socialminister Lena Hallengren! I ett annat land hade hon fått lämna sin position som socialminister!

Annons

11 reaktioner på ”DET BIDDE EN TUMME

 1. Sven d.ä. 2020-05-19 / 22:37

  Locken läggs på. Ingen information om hur Coronastrategin fungerat eller ej kommer att ges.

  – Borgfred. Nu är det sk borgfred för politikerna ingen säger eller skriver kritiska tankar. Därefter följer kommissionen.
  – Corona kommission. När kommissionen har satt igång så kommer inga politiker att uttala sig om Coronan pga att det finns en pågående utredning som man inte vill påverka.

  Kommissionsrapporten kommer att vara klar i oktober 2022, dvs precis efter valet. Så i valet 2026 kommer vi att kunna reagera med våra röstsedlar, det är om 6 år. Då har vi glömt allt om Coronan. Löfven har pensionerat sig och lever i utlandet. Hallengren har köpt ett slott och dragit upp vindbryggan.

  Vi kommer aldrig att få veta!

  Gillad av 2 personer

 2. Corona 2020-05-19 / 18:23

  Vad är det för dåre på norra Öland som driver camping och hissar regnbågsglagga? Visades på Rapport och han nekar alla andra än länsbor att campa hos honom i Corona-tider.

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2020-05-19 / 20:14

   Vikegårds camping. Han är inte speciellt uppskattad på norra Öland på grund av sin HBTQ-camping. För några år sedan kapade någon ner hans flaggstång med prideflaggan ute vid stora vägen.

   Gillad av 1 person

  • Svante 1 2020-05-19 / 20:39

   Usch och fy fan !!!

   Gilla

 3. Hacke 2020-05-19 / 18:05

  Sozzarnas folkutbyte far fram med kirurgisk precision.
  Medan den massimporterade valboskapen gör sitt när det gäller slakten och decimeringen av den yngre generationen av ursprungsbefolkningen gör deras skoningslösa coronastrategi sitt och skördar massdöd bland de man kallar köttberget.
  Eller som Annika Strandhäll säger utan omsvep: ”Det är inte invandrarna som är problemet det är de äldre.”
  Släng er i väggen doktor Mengele&co. I dagens Sverige har ni era övermän och kvinnor.

  Gillad av 2 personer

 4. stefan a. 2020-05-19 / 17:12

  Sverige är nog det lättaste landet i världen och styra, ställs inga krav alls…

  Gillad av 2 personer

 5. Hacke 2020-05-19 / 16:32

  Sossarna gör allt för att förhindra att en kommission omedelbart kommer igång och utreder Sveriges agerande kring coronapandemin. Det tror jag det med den katastrofala utvecklingen och facit så här långt där Sverige även på detta område blivit något av värsting i hela världen.
  Samtidigt skyddar svenska ”journalister” allt vad regimen gör och framför allt inte gör.
  Nej, det är som vanligt till omvärlden vi får ställa vårt hopp om det ska hända något såväl upplysningsmässigt som i handling. Inte ens regimmedia kan blunda för det faktum att våra nordiska grannar pekar på Sverige som det stora misslyckandet och riksmomentet i närområdet och planerar nu därefter.
  I demokraturen Sverige har det nu gått så långt att vi helt sonika får ställa vårt hopp till att allt går käpprätt åt helvete för vårt kära land och folk för att få till stånd en förändring. Så långt har det alltså gått efter hundra år av sozzeri av olika varianter.
  Måtte omvärlden och våra efterlevande (om det blir några) för evigt ha denna kolsvarta era som varnande exempel av smygdiktatur av ruskigaste sort.

  PS På statsradions ”tyngsta samhällsprogram” vevar man nu för tredje dagen i rad det hemskaste och mest förbjudna en människa kan göra sig skyldig till i den feminiztiska stormakten, ett sexköp mellan två myndiga parter. Vad är väl en världspandemi i jämförelse.
  Milda makter, ge mig styrka alternativt ett mycket starkt piller för att härda ut i detta dårarnas paradis på jorden.

  Gillad av 4 personer

 6. Ricky 2020-05-19 / 14:36

  Gratell mode och Tele2 stänger på Kvarnholmen. Där blir det snart bara en tummetott kvar.

  Gilla

 7. Lollo 2020-05-19 / 14:03

  Appropå rubriken ”Det bidde en tumme” så kan man säga att det kunder ha blivit ännu värre . Det kunde ha blivit ingenting som det blev för den lille mannen som gick till skräddaren med ett stycke tyg:

  https://sv.wikipedia.org/wiki/M%C3%A4ster_Skr%C3%A4ddare

  Jag tycker att denna gamla folksaga i högsta grad är tillämplig i dag. Byt ut den lille mannen mot det svenska foket och mäster skräddare mot regeringen. Tygstycket är våra skattepengar som vi får allt mindre för.

  Gillad av 2 personer

 8. Thor 2020-05-19 / 14:02

  Inkompetens är ett honnörsord hos socialdemokraterna. Hur skulle det se ut med en duglig minister? Då skulle resten av regeringen skilja ut sig med sina mediokra prestationer.

  Gillad av 2 personer

Kommentarer är stängda.