VÄRSTINGAR

Avgå komposition

Hur länge skall dessa personer undkomma det svenska folkets vrede?

Antalet döda fortsätter ligga på en hög nivå trots helgdagar och mellandagar, då det brukar rapporteras lägre antal avlidna. Idag har 54 rapporterats avlidna men t.ex. Stockholm rapporterade bara en avliden, samtidigt rapporterade Västra Götaland 42 avlidna. Så siffrorna kommer sannolikt öka ytterligare.

Det intressanta är dock debatten om att Sverige de senaste veckorna haft det högsta dödstalet per capita i Europa. Därför började jag räkna lite på detta. Jag har räknat på kalenderveckorna 10-20 för ett antal länder, däribland våra nordiska grannländer som överväger att hålla gränsen stängd mot Sverige på grund av det allvarliga coronaläget i Sverige. Något som jag har full förståelse för men uppenbarligen inte socialdemokratiska ministrar. Utvecklingen i Norden är dock minst sagt skrämmande och jag förstår våra grannländer. Sverige är värstingen!

Dödstal per vecka Norden

Dödstalet i Sverige var under vecka 20 ca 10-20 gånger högra än våra nordiska grannländer. Har den svenska regeringen ingen självinsikt?

Om jag lägger till det ”värsta” drabbade länderna inom EU, som Italien, Spanien, UK och Tyskland men även tar med USA som jämförelse. Så blir siffrorna enligt nedan. Sverige vinner även detta.

Dödstal per vecka 20 utvalda länder

Om jag sedan tar med ett diagram med utvecklinge under de senaste veckorna så framgår det med all tydlighet att Sveriges strategi inte kommer utveckla sig med en snabb nedgång i antalet avlidna. Det finns inte vare sig några nya åtgärder eller andra tecken som skulle tyda på en positiv utvecklingen som innebär en kraftig minskning av antalet avlidna.

Dödstal per vecka utvalda länder

Dödstalen för Italien och Spanien pekar brant nedåt. Även USA är på väg åt samma håll.

Sverige övertog dock ledningen under vecka 19 och behöll den under vecka 20.

Hur länge kommer Sverige behålla platsen som EU:s värsting?

Det är dags för Statsminister Stefan Löfven och socialminister Lena Hallengren och GD Johan Carlsson att avgå! Dags att släppa fram en ny regering och statsminister!

Var fan är SD och Jimmie Åkesson?

Annons

46 reaktioner på ”VÄRSTINGAR

 1. Calle5 2020-05-24 / 15:10

  Dela gärna detta vidare

  Gilla

 2. Corona 2020-05-24 / 00:20

  Inte ett enda dödsfall i dag i våra grannländer och 67 i Sverige, eller var det fler? Dessutom en eftersläpning också.

  Gilla

 3. Sven d.ä. 2020-05-23 / 21:30

  Jag ser att det går en video på SVT med en ST-läkare. Det är utmärkt att man får veta vad som händer på ‘golvet’. Men men det finns en annan agenda på SVT och det är att nbrmalisera användning av slöja. Jag kan tänka mig att det inte finns så många läkare med slöja, och man råkade hitta just denna. Vet kvinnan om att hon är del i en större plan?

  Gilla

 4. Varjager 2020-05-23 / 17:13

  Reblogga detta på Varjager's Weblog och kommenterade:
  Borgafreden måste upphöra. De gamla dör på löpande band.

  Gilla

 5. Tony 2020-05-23 / 16:58

  Det går framåt för Sverige Europamästare i usla pensioner till dem som jobbat,
  och nu Världsmästare i antalet avlidna i Kines viruset?

  Gillad av 1 person

 6. david andersson 2020-05-23 / 13:32

  Peter Horndahl svartmålar dig i flera Kalmargrupper på Facebook. Varför anmäler du inte honom?
  inte ok att hålla på så

  Gilla

 7. Tony 2020-05-23 / 12:02

  När man väljer medarbetare efter om dom har partibok så blir det fel människor
  på fel plats.

  Tänk er själv om en elfirmas skulle börja att rekrytera nya elektriker från begravningsbyrån
  som saknar utbildning,i yrket, detsamma gäller inom alla yrken, det krävs utbildning
  eller långvarig praktik för att så småningom få ett jobb.

  Men inte inom politiken, där man börjar i ett ungdomsförbund och klättrar via
  partikompisar till så småningom fina välbetalda ministerposter,
  men det innebär inte att dom blir dom blir dom bästa, eller att dom är lämpade
  för den tjänst dom fått? Tycker mig kunna se det i den regim vi har?

  Gillad av 3 personer

  • pllay 2020-05-24 / 07:02

   Våra politiker är fenomenalt duktiga på sitt jobb, de har gått den långa vägen genom ungdomsförbund och enklare uppdrag, de har efterhand finslipats i sitt hantverk och så småningom utkristalliseras de bästa och mest kunniga av dem för de riktigt stora och fina uppdragen i riksdag och regering.
   En politikers arbete består i första början i att bli accepterad av sitt parti och bli satt på valbar plats inför nästa val.
   När denna tröskel passerats gäller det att känna av strömningarna i partiet och bygga nätverk, visa lojalitet med dem som är i vardande och vara behjälplig vid avrättandet av föredettingar närmast över och under den egna positionen i hierarkien.
   När sedan politikern genom nyvunnen skicklighet i streberns svåra konst fått ett antal lojala undersåtar börjar sötebrödsdagarna med ökad makt och inkomst, äntligen får han belöning för sina hundår.
   Han har nu nått den nivå i samhället där han är osårbar, inget hotar honom längre, oberoende av hur inkompetent och samhällsfarlig han är kommer han ständigt stiga i grad, makt och inkomst.
   Så kom aldrig och klaga på våra politikers kompetens, vi har kanske västvärldens mest slipade politiker i sitt yrke.
   De är ofattbart farliga för vårt folk och land, men de är fenomenalt duktiga på att förvalta sitt pund.
   Inte sedan Sovjettiden har vi haft lika kompetenta politiker i Europa.

   Gilla

   • Thoralf A 2020-05-24 / 07:56

    Du har många bra poänger i din kommentar. Gissar att du själv upplevt en del av detta. Det fungerar likadant i alla partier, inklusive SD. Jag vet!

    Gilla

 8. Kalle 2020-05-23 / 11:45

  Thoralf, Jag betraktar Islamiseringen som pågår i paritet med coronaviruset. Sätt upp staplar för hur muslimska länder har förökat sig sedan 1960-talet och jämför med Europeiska så kommer du bli chockad.. Ett land som Algeriet 1960 har växt från 10 milj till över 40 milj. Samma visa i varje muslimskt land.

  Gillad av 1 person

  • Lars Olsén 2020-05-24 / 06:46

   Och Syrien hade 5,5 miljoner invånare 1960 och femtio år senare hade man 21 miljoner – fyra gånger fler på två generationer (!) och kunde inte längre försörja sitt folk. Av detta drar man inte slutsatsen att använda kondom utan man flyttar istället problemet (krigföringen) norrut och våra idioter till myndigheter tar emot dem som det valboskap de är.

   Gilla

  • Otto 2020-05-23 / 13:18

   Kvarnholmen är redan dött. Nedmonteras bit för bit varje dag som går. Spökstad!

   Gillad av 1 person

  • Ölandsbonde 2020-05-23 / 20:06

   Förr åkte jag ofta in till Kvarnholmen och åt lunch. Det kostade 10 kr att parkera. Sedan fick man lov att betala 20 kr och då blev dagens lite väl dyr. Ajöss till Rosenlundska m fl. Så istället började jag luncha där parkeringen var fri. Zorbas, Majas kök, Milano, 4 trappor upp, Koppalas, Växer Café och på onsdagar schnitzel på stället som ligger bredvid Eurodäck. Även IKEA besöktes under industrisemestrar när många av de vanliga hade stängt.

   Gilla

 9. PL 2020-05-23 / 10:33

  Jag är både förvånad och förskräckt över den hårda ton som förekommer i detta kommentatorsfält. Även i viss mån hos bloggaren. De flesta inläggen präglas både av fördomar och okunnighet. Det är inte så att en influensaepidemi varar för evigt. Detta visar historien. Covid-19 är inget undantag. Vi ser just nu på norra halvklotet ett kraftigt minskat antal smittade och avlidna. Till sommaren kommer faran vara över. Den lock-down med husarrest av svenska folket med stängda skolor och arbetsplatser som många av kommentatorerna verkar förespråka är helt meningslösa åtgärder och fungerar ej i de länder där det provats. Att Sverige har högre antal smittade och avlidna än våra grannländer beror inte på Anders Tegnell utan på vår extrema invandringspolitik där det vällt in analfabeter från jordens mest problemfyllda delar. Kostnaderna för detta vansinne har medfört kraftig ökad belastning på en nedbantad sjukvårdssektor och indirekt medfört sämre möjligheter och större risker för gamla och sjuka.

  Gilla

  • Thoralf A 2020-05-23 / 12:54

   På vad sätt skiljer sig din kommentar från andras när du ger invandringen hela skulden för Sveriges höga dödstsal?

   Gillad av 2 personer

  • Hm 2020-05-23 / 13:57

   Är Sars-cov-2 ett influensavirus? Det har jag totalt missat (obs ironi). Lägger in en Stenmarkare här.
   Koranviruset är dock betydligt värre, det kan endast bekämpas med åtgärder mot den som är bärare av detsamma.

   Gilla

  • Lars Olsén 2020-05-24 / 06:59

   Men Anders Tegnell visste väl att vi haft o har en stor invandring så det borde rimligen varit med i problembilden från början.

   Gilla

 10. Nils Dacke 2020-05-23 / 09:57

  Enligt folkmordsmyndigheten och regeringen I den moraliska, humanistiska och femististiska stormakten går det inte att räkna på detta sättet, man måste vänta längre fram som vanligt då vinsterna lär komma. Väntar därför med sammanställningen till år 2100 då kanske övriga nordiska länder är ikapp?

  Gillad av 2 personer

  • Bo Adolfsson 2020-05-23 / 11:26

   Vi har ju Agenda 2030 så längre behöver vi nog inte vänta.

   Gilla

 11. Ölandsbonde 2020-05-23 / 09:24

  Alla tycker inte som jag att en sossedöd pågår. Är absolut inte med vilja! Nej, att någon skulle kliva fram och säga att ”det går bra nu” kan man inte vänta sig. Ja, kanske statsministern då.

  Det finns två frågor avseende rekorddöden i Sverige.
  Den ena är Tegnells strategi och resultatet av den. Att den skiljt sig från andra länders är klart. Men egentligen tror jag inte det blivit någon skillnad med en mer vanlig strategi likt andra länders. Troligt är att Tegnell ändå kommer att få bära skulden framöver.

  Vi har ungefär 800 döda vilket är i linje med många länder och inte extremt många.
  Men lägger man till 3.200 äldre så blir det väldigt många. Sossedöden för de äldre har inte Tegnell, som jag ser det, ansvar för. Där är orsaken politiska beslut sedan flera år och pågående sådana. Det är de besluten, och bristen på beslut, vi ser resultaten av när nu liemannen drar fram bland de äldre. Inkompetens? Spara pengar?

  Om det finns något att glädja sig åt i denna djupt sorgliga affär så är det ändå att MSM så smått börjar att rapportera om sossedöden. Vilket borde innebära att den kraftiga uppgången för S dämpas.

  Det är märkligt att våra pensionärsföreningar håller tyst. Att PRO och SKPF tiger är kanske inte så konstigt. Men varför agerar inte SPF?

  S och Nationalsocialisterna i Tyskland är väl de enda som aktivt gallrat bort vad de ansåg vara olämpligt humanmaterial. I Tyskland har man upphört.

  Gilla

  • Hobbyepidemiolog 2020-05-23 / 10:39

   Konstigt sätt att jämföra antal döda. Tror du att dödstalen i andra länder enbart består av yngre personer?

   Gilla

   • Ölandsbonde 2020-05-23 / 19:47

    Nej absolut inte. Räknar om nu och ser att 88% av inhemska döda är 70+. De har dött i händerna på den kommunala äldreomsorgen. 12% under 70. Jag tror inte du hittar motsvarande siffror i andra länder. I den svenska modellen såg man inte det komma. (Utom i Sölvesborg. En smittad ingen död)

    Gilla

  • Bert 2020-05-23 / 12:21

   Ang ”sossedöden”: den sk ”sossedöden” är inte någon ny företeelse som har dykt upp lagom till den nu härjande Convid-19 pandemin, tro inte det! Hur långt tillbaka i tid som denna avlivningsmetod har praktiserats här i Sverige har jag inget svar på, men troligtvis i flera decennier.
   Min egna erfarenhet av dylik verksamhet ligger ca fem år bakåt i tiden(2015) då min far dör den sk ”sossedöden”(morfin+lugnande/sövande) på ett äldreboende i Mönsterås.

   Några veckor innan min fars död blir vi de anhöriga kallade till ett samtal med min fars läkare där hon framför citat:”det är dags för x… x… x… att DÖ NU”. Jag protesterar och säger att det är inte din sak som läkare att avgöra när min far eller någon annan person ska dö, du har din läkaretik att leva upp till och vare sig den eller något annat som reglerar ditt utövande av läkaryrket ger dig rätt till att utdöma någons dödsdom – tvärt om, är din plikt!

   Läkarens svar blir att det inte finns någon gällande ”läkaretik” som hon eller andra läkare har svurit sig trogna till och att det är upp till varje enskild läkare att fatta dylika beslut. Jag frågar då om hon kan hänvisa till en svensk lag eller beslut om att aktiv dödshjälp ska praktiseras i Sverige. Svaret från läkaren är tystnad!

   Trots min protest mot hennes dödsbeslut så genomförs läkarens dödsdom, min far avlider ca två veckor efter detta samtal. Dödsdagen får jag kännedom om att han inte fått den medicin han behövde för att bli av med vätskeansamling i sina lungor. Får också veta att han har fått Morfin+lugnande/sövande denna dag.
   Förmodligen är detta medicinbortfall beslutat av läkaren ifråga!

   Gilla

 12. Sven d.ä. 2020-05-23 / 09:23

  Sverige har saknat en stark ledare under Coronakrisen.

  – Löfven tror sig ha varit en ledare, men har blivit omkörd av sina myndigheter och speciellt Tegnel..
  – Kungen. Jag hade hoppats att Kungen skulle ha kunnat vara en samlande figur, men nej. Han åkte ut på landet till sitt slott Stenhammar. Jag tror han höll 1-2 tal till svenska folket.
  – Ärkebiskopen. Nej tack till Ärkebiskopen.
  – Partiledare. Nu börjar det röra på sig lite hos Ebba Bush, jag tror hon har näsa för att när man ska hålla sig framme. Vad de andra gör vet jag inte.

  Det har varit vacuum på ledarplatsen, ingen har varit smart nog att inta ledarposition.

  (Håller med dig Thoralf, ‘Vad fan är Åkesson’.)

  Gillad av 1 person

 13. nilscobra 2020-05-23 / 08:32

  ”Var fan är SD och Jimmie Åkesson?”

  Ja, det kan man ju undra. Det har varit pinsamt tyst från honom och SD under hela den här pandemin. Men det är väl bara att erkänna att man inte haft större koll än regeringen och FHM i den här frågan. Annars så hade det här varit ett gyllene tillfälle att visa på ledarskap.

  Första kända fallet i Wuhan hade man i början på december. 20 januari erkände Kinesiska myndigheter att viruset smittade från människa till människa och började vidta åtgärder. Då hade Kinesiska läkare redan varnat för viruset i flera veckors tid. 13 januari rapporterades det första fallet utanför Kina. 20 januari ville Svenska forskare att man skulle vidta åtgärder. Senast då borde Sverige haft en beredskapsplan att sätta i verket.

  Tänk om SD då hade tagit kommandot i den här frågan när regeringen inte agerade. Det hade varit bra. Nu gjorde man inte det. Nu skulle det väl nog närmast upplevas som lite konstigt om man helt plötsligt började kritisera den strategi som man inte verkar ha haft något emot.

  Gillad av 1 person

 14. botwid 2020-05-23 / 07:00

  Din grafik är mycket övertygande. Den visar klart att Sverige är Världsledande.

  Gilla

 15. peo 2020-05-23 / 06:23

  När det gäller människoliv bör man jämföra antalet och inte relatera det till geografiska områden. Gör man det kan man ju hävda att tex Blekinge och Gotland har en bättre strategi än Stockholm. Så hävdar man att svenska regeringen är ansvarig för ca 4000 människors död så bör man också anklaga Trump för ca 100 000 liv alltså ca 25 gånger fler.

  Gilla

  • Thoralf A 2020-05-23 / 08:37

   Förstår du inte att per capita är det mest rättvisa sättet att jämföra länder.

   Du vet sannolikt att det finns många orsaker till skillnaden mellan olika regioner i Sverige. Men det finns också ansvariga i vissa kommuner som tog till snabba beslut. T.ex. Sölvesborg där Louise Ericson är kommunstyrelsens ordförande.

   Gillad av 1 person

   • peo 2020-05-23 / 08:51

    Antal smittade i Sölvesborgs grannkommuner är ju lika lågt, så jag vet inte vad som skiljer. Möjligen stängningen av biblioteket i Sölvesborg men det berodde väl mest på den nyfascistiska kulturfientligheten.

    Gilla

   • Thoralf A 2020-05-23 / 10:05

    Jag förstår att så länge USA har fler döda så gör det inget hur många döda vi har i Sverige.

    Gillad av 1 person

  • Hacke 2020-05-23 / 11:52

   Nu har snillet spekulerat på egna kammaren igen och vill vädra missfostret där det minst hör hemma.
   Det är på grund av valboskap och lydundar som du som det tidigare välfärdslandet nu befinner sig i fritt fall på de flesta områden. Bara blundar och sväljer. Och i den mån du till äventyrs förstår vill du ändå inget veta. Håll dig till dina gelikar. Härinne tillför du absolut inget av värde.

   Gilla

 16. Janne 2020-05-23 / 05:26

  Det är nog dags att döpa om dessa figurer plus regeringen till dödspatrullen upa.

  Gillad av 1 person

 17. Cosmik Debris 2020-05-23 / 03:09

  Negrer i Borlänge eldade i går upp skolan på Tjärna Ängar. Vad gör då polisen? Letar upp mordbrännarna? NEJ, POLISEN SPELAR FOTBOLL MED NEGRERNA!!! Kanske spelade polisen fotboll med någon av negrerna som eldade upp skolan? Detta är så in i helvete svårt att ta in. Det är sinnessjukt bortom alla gränser. Det går helt enkelt inte att förstå. Sverige förtjänar fanimej att gå under.

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/dalarna/har-kickar-polisen-boll-vid-nedbrunna-skolan-oerhort-viktigt-att-skapa-kontakt?

  Gilla

  • Lollo 2020-05-23 / 21:28

   Visst är det sjukt, men så blir det väl när även polischefer anställs på politiska meriter och inte på grund av kompetens.

   Gilla

 18. Hacke 2020-05-22 / 22:52

  Detta är ett cyniskt och totalt oacceptabelt experiment med svenska folkets liv som insats.
  I vilket annat land som helst hade dessa oduglingar på politik- och tjänstemannanivå fått gå sedan länge och rentav fly för att undkomma lynchning.
  Men det bara tillåts fortsätta trots katastrofsiffror och omvärldens stegrande häpnad och restriktioner mot det som nu blivit jordens särklassiga värstingland.
  Och de inhemska ”journalisterna” sitter lika förlamade som den s k oppositionen. Vad ska egentligen till för att något ska hända i detta sjusovarland när inte ens ett pågående utdraget folkmord får folk att reagera och än mindre agera?
  Tillståndet i landet tycks värre än jag i mina vildaste fantasier hade hade kunnat föreställa mig.

  Gilla

 19. Ölandsbonde 2020-05-22 / 22:45

  Nu tycker jag att du överdriver. Emma Frans har tydligt slagit fast att det inte är någon skillnad mellan Norge och Sverige. Norges antal smittade är ungefär detsamma som antalet döda i Sverige. Gör man äkta stapeldiagram på antalen så blir de lika höga och gör sig bra i bild.

  Fakta om Emma Frans:
  Emma Frans är doktor i medicinsk epidemiologi. Hon är forskare vid Karolinska institutet och tidigare vid University of Oxford, därtill vetenskapsskribent i Svenska Dagbladet och har kallats för en av de roligaste svenskarna på Twitter.

  Forskaren Emma Frans rekryteras av SVT
  Emma Frans kommer att synas i Morgonstudion och göra förklarande videos, så kallade explainers, åt SVT Nyheter Online. – Emma Frans är unik i att lyckas folkbilda och roa samtidigt.

  Sossedöden är nog en myt. Och förresten är det nästan bara gamla som dör.

  Lite ironi är det nog i det jag skrev.

  Gilla

  • Thoralf A 2020-05-22 / 23:08

   Jag blev först lite orolig innan jag insåg ironin 😉

   Gilla

  • SCANDINAVIAN4EVER 2020-05-22 / 23:54

   Emma,

   Lite?!……..😱😉

   Gilla

  • Hoppalong 2020-05-23 / 09:52

   Även känd som Emma Flams. Expert även i programmet ”Gift vid första ögonkastet”.

   Gillad av 1 person

 20. Vax 2020-05-22 / 22:34

  Foliehatten formulerar träffande tillståndet i PK sfären.

  ”Sveriges etablissemang bekämpar på alla tänkbara sätt Sveriges infödda befolkning.
  Något som går emot ens fattningsförmåga är att vi i demokratisk ordning valt att styras av folkförrädare, det är alltför absurt för att ta in, men lika fullt sant.
  Döm inte vårt etablissemang efter vad det säger eller lovar utan efter vad de faktiskt gör, sanningen är brutal och smärtsam.”

  Det sorgliga är att folk överlag inte vill se. Och vi som påtalar verkligheten ofta bemöts med aggressivitet.
  Chimären av Sverige som det bästa land på jorden får inte rubbas.

  Gilla

 21. Högt hårfäste 2020-05-22 / 22:29

  Lägg till Tegnell i den skaran också.

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2020-05-22 / 23:06

   Fanns ingen bild med alla fyra på plats 😉

   Gilla

   • Sven d.ä. 2020-05-23 / 09:26

    Finns det överhuvudtaget en bild på Löfven och Tegnell tillsammans? Jag tror att det blir Tegnell som får bära hundhuvudet efter misslyckandet, Då är det inte bara att vara på bild med Tegnell.

    Gilla

Kommentarer är stängda.