INTERVJUER

Lyssnade igår först på Lena Hallengren i lördagsintervjun i P1 och sedan lyssnade jag även på söndagsintervjun med Anders Tegnell, som var lite av en snyftintervju om hans uppväxt och att hans mamma gick bort i cancer när han var tonåring.

Lena Hallengrens svar på varför testningen inte utförs i större skala hade mycket att önska.

Hon visste inte! Hon hade varit lite naiv.

Är det någon som haft expertis och resurser att tillgå i det här landet så är det socialminister Lena Hallengren, för att få fram orsaken. Då kan man inte svara ”jag vet inte”. Jag är förvånad över att hon klarar sig undan med detta svar i media. Men svensk media lever ju i symbios med den rödgröna regeringen.

I söndagsintervjun klarade sig Anders Tegnell också helskinnad, mycket beroende på att stora delar av intervjun berörde hans bakgrund, lite tycka synd om intervju. Någon tidning skrev att Anders Tegnell tände till under intervjun när han inte gillade frågorna men det uppmärksammade jag inte alls under intervjun. Frågorna var överlag väldigt snälla.

Det genomgående svaret var att det är för tidigt att bedöma om strategin är den rätta.

Under de två senaste dagarna (fredag och lördag) har följande antal avlidna rapporterats från de nordiska länderna.

Sverige 121 avlidna, Danmark 0, Norge 0, Finland 0 och Island 0. 

Ändå finns det personer som försvarar den svenska hanteringen av coronaviruset. Det är förbluffande!

Sverige har mer än tre gånger så många avlidna som de övriga nordiska länderna har tillsammans. Ändå tror anhängarna till den svenska strategin att det kommer jämna ut sig innan pandemin är över. I praktiken hoppas de med andra ord på att tusentals norrmän, danskar och finnar skall dö i covid-19 innan pandemin är över. Det är ju faktiskt vad de tror och hoppas på.

Men hur blir det om det kommer en medicin som gör de allvarligast sjuka inte dör längre? Eller om det kommer ett vaccin som fungerar?

Hur lyckad var då den svenska strategin? Vem skall då ta ansvar för Sveriges misslyckade strategi?

Annons

19 reaktioner på ”INTERVJUER

 1. ulsansblogg 2020-05-24 / 17:07

  Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Svenska politiker och myndigheter är inte seriösa.
  Att experimentera med det svenska folkets hälsa
  som inte de flesta länder gör är helt förkastligt.
  Varför har vissa svenskar förtroende för ”våra” politiker
  och myndigheter ?

  Gilla

 2. Otto 2020-05-24 / 14:33

  Cypern portar Sverige, men inte våra grannländer. Det säger väl allt?!?

  Avgå Hallengren, Tegnell och Steffe!

  Gilla

 3. eke 2020-05-24 / 14:32

  Anders Tegnell är Sveriges egen Bagdad-Bob…

  Gilla

 4. Johanna 2020-05-24 / 11:51

  Allt pekar på att smittan var mer utbredd i landet redan i slutet av februari och i början av mars än vad FHM hade koll på. Om starka restriktioner införts i detta skede hade vi sannolikt lyckats avsevärt bättre med att dämpa smittspridningen. Precis som i Belgien är det särskilt det omfattande utlandsresandet i samband med ledigheterna i februari som verkar vara en viktig orsak.

  Om Sverige däremot infört strängare restriktioner i ett senare skede, till exempel i mitten av mars, hade det troligen haft mindre effekt jämfört med de mildare åtgärder som infördes. En stor del av skadan var redan skedd och var därför svår att reparera. Detta i kombination med urusla rutiner på äldreboendena och i hemtjänsten (som FHM och kommunerna borde ha varit medvetna om) har lett fram till de skrämmande dödstalen. Till detta ska också läggas en dåligt fungerande testning.

  I de andra nordiska länderna agerade man i ett tidigare skede av smittspridningen och hamnade aldrig i den allvarliga situation som sannolikt förelåg i Sverige redan i början av mars, fast ingen här, märkligt nog, var medveten om den. Det är framför allt denna totala felbedömning som bör kritiseras, eftersom den sannolikt fick stor betydelse för smittspridningens omfattning och att Sverige fick en så usel start.

  Gillad av 6 personer

  • Thor 2020-05-24 / 12:29

   Tegnell har nyligen påstått att det inte var sportlovsresenärer från Italien som tog smittan till Sverige utan resenärer från Storbritannien, USA, bla bla. Det har minsann Fhm kommit fram till genom smittspårning. Som vanligt blir det inga följdfrågor från media, alla påståenden vidarebefordras okritiskt till allmänheten. Påståendet låter som rent ljug för att komma ifrån ansvar. Det fanns klokare personer som frågade varför i h-e inte sportlovsresenärer från Italien och Iran sattes i karantän.

   Gillad av 1 person

 5. ltsundelin1950 2020-05-24 / 11:16

  Cypern öppnar upp för sin turism. Dock inte för svenskar som anses utgöra en smittorisk.

  Gillad av 1 person

 6. Bajen666 2020-05-24 / 10:40

  Förstår att du vill/måste lyssna på såna här intervjuer för din blogg, själv varken kan jag eller vill jag se eller lyssna på tokstollarna måste tänka på mitt blodtryck och mitt hjärta.

  Men tack för att du ger oss en sammanfattning av cirkusen.

  Gillad av 4 personer

  • Thoralf A 2020-05-24 / 11:01

   Jag har faktiskt en blodtrycksmätare. Idag hade jag ett betydligt högre blodtryck än normalt efter att jag skrivit inlägget.

   Gillad av 3 personer

 7. Ölandsbonde 2020-05-24 / 10:32

  ”Vem skall då ta ansvar för Sveriges misslyckade strategi?”

  Har du inte fattat att det är allas vårt ansvar och någon annans skyldighet. Om var och en gör så gott en kan så blir det nog bra till slut.

  Gillad av 1 person

  • stigrydmark 2020-05-24 / 12:36

   Nja, jag undrar om det verkligen blir bra till slut. Just nu verkar det som om Sveriges strategi har misslyckats. Det gäller ju också i princip hela den politiska skalan. Främst tänker jag på massinvandringens katastrofala inverkan på alla samhällsområden. Om nu var och en av oss hade gjort det bästa skulle allt vara frid och fröjd. Man kan väl säga att 80% inte gjorde vad man skulle önska. De gjorde vad de trodde var det bästa, och så länge vi har en befolkning som inte förstår vårt bästa, kommer det aldrig att bli bra.
   Någon annans skyldighet är de 80 procenten som tillåtit en regim som inte tycks kunna hantera covid-19 eller alla negativa effekter av invandringen.

   Gilla

 8. stigrydmark 2020-05-24 / 09:55

  Vill rekommendera en artikel idag på Det Goda Samhället, den bekräftar Thoralfs inlägg och som dessutom visa det generella föraktet för äldre människors liv. Även före covid-19 var inställning och behandling cynisk..

  Gillad av 3 personer

 9. Nils Dacke 2020-05-24 / 09:51

  För det första förstår jag inte varför en statstjänsteman som inte är chef på myndigheten skall deltaga i varje tänkbar TV/radio kanal, morgon TV soffa eller övrig media. Det verkar mest som han söker och njuter något oerhört av denna uppmärksamhet. För det andra gäller att i Sverige är det aldrig någon som tar ansvar bland myndigheter och politiker, utan det gäller att skylla Ifrån sig på andra så länge det går. Vi kan vara ganska säkra på att det gäller även sossarna och Löfven denna gång där ansvaret för coronadöden i landet kommer att vara ungefär 1. alliansens skattesänkningar 2006, 2. SD, 3. klimatförändringarna.

  Gillad av 3 personer

 10. Hacke 2020-05-24 / 09:43

  Fritt ur Lördagsintervjun:
  Hallengren efter att ha pressats om de svenska dödstalen jämfört med våra grannländer:
  – Förstår inte riktigt vitsen med att jämföra oss med våra grannländer.
  – Vilka ska vi då jämföra oss med?
  – Ta exempelvis Belgien, Holland och England.
  – Ja, då tar vi dom då. Dom har ju nu lyckats få ned dödssiffrorna dramatiskt efter lookdown.
  Paus:
  – Jag förstår inte varför vi ska jämföra oss över huvud taget.
  Sossar förnekar sig aldrig. Dessvärre inte valboskapen heller som tycks vara nöjda med dessa stolpskott, decennium efter decennium.

  Och efter att ha hört Söndagsintervjun med Tegnell förstår jag än mer uttrycket Doktor Tengele. Något mer oempatiskt har jag svårt att hitta liknelse till. Det skulle väl vara hans läromästare och parhäst på institutet då i form av arroganten Johan Giesecke.
  Bäva månde folket, inte bara för den nu i vårt land mer eller mindre okontrollerade pandemin utan framförallt för vår inhemska sosseepidemi som utan större motstånd tillåtits förgifta varje vrå i våra samhällsfunktioner.

  Gillad av 7 personer

 11. Olle 2020-05-24 / 09:19

  Det är väl ingen som kommer ta ansvar den strategi som varit det blir det vanliga svaret vi har varit naiva vi kunde inte se detta hända.

  Gilla

 12. Mikael 2020-05-24 / 08:38

  Säger som stefan Sauk VAD FAN FÅR VI FÖR PENGARNA????

  Gilla

 13. Anders 2020-05-24 / 08:34

  Nu ska Hallengren snart intervjuas i TV4. Hon påannonseras som Sossarnas commons girl . Ett statsministerämne .
  Ur led är tiden.

  Gillad av 2 personer

Kommentarer är stängda.