HÅKAN JUHOLT NY LANDSHÖVDING?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Håkan Juholt dokumenterar torgmöte med Jimmie Åkesson i Kalmar 2009. Foto Thoralf Alfsson

Den 17 oktober 2019 meddelade regeringen.

”Regeringen har i dag utsett Cecilia Schelin Seidegård till vikarierande landshövding i Kalmar län. Cecilia Schelin Seidegårds vikariat som landshövding och chef för Länsstyrelsen i Kalmar län gäller från och med den 21 oktober 2019 tills vidare, dock längst till och med den 30 september 2020.”

I fredags gick Håkan Juholt ut på sin Facebook och meddelade att regeringen inte hade förlängt hans förordnande som Sveriges ambassadör på Island efter den 1 september. Han skrev följande på FB.

”Efter tre intensiva och fantastiska år slutar jag som ambassadör i Reykjavik 1 september. Jag är stolt och tacksam över det vi utfört för att stärka banden mellan Sverige och Island. Väven av kontakter har breddats och fördjupats. Arbetet har präglats av glädje, kraft och energi och jag ser hur mycket mer vi kan göra, för att lära av- och stärka varandra. Tiden i Island har för alltid förändrat mig och Åsa. Om framtiden finns idag inget mer att säga, än att den med största sannolikhet kommer och att jag inte planerar att lägga mig på sofflocket.”

I en intervju med Barometern svarar Håkan Juholt så här på en fråga.

”När fick du beskedet av regeringen att ditt förordnande som ambassadör inte skulle förlängas?

– Det fick jag för att par veckor sedan. Jag blev naturligtvis förvånad. Men eftersom jag samtidigt fick signaler om att det finns idéer för hur jag ska kunna fortsätta mitt arbete, mitt samhällsengagemang, på annat sätt är jag inte besviken, säger Håkan Juholt.”

 

Många socialdemokrater hoppas att Håkan Juholt skall komma tillbaka till politiken och rädda Socialdemokraterna från den annalkande katastrofen men det tror jag inte att Håkan Juholt är det minsta intresserad av efter alla knivar i ryggen när han avsattes som partiledare. Jag har läst Daniel Suhonens bok ”Partiledaren som klev in i kylan” och om den ensamhet som Håkan Juholt upplevde. Den vill han absolut inte tillbaka till.

Jag tror planen är att Håkan Juholt skall bli ny landshövding för Kalmar län!

Jag tror dessutom att det är socialdemokraternas profiler kommunalrådet Johan Persson, 2:e vice ordförande SKR Anders Henriksson, som tillsammans med minister Ardalan Shekarabi planerat detta under en längre tid. Nu är även civilminister Lena Micko med på noterna. Socialdemokraterna brukar ta hand om sina trotjänare. Till skillnad mot vissa andra partier.

Först tog man hjälp av Barometern för att avsätta sittande landshövding Thomas Carlzon.

Rena spekulationer från min sida men framtiden kommer avslöja om mina funderingar är riktiga.

PS

Jag har fått hem en prov T-shirt. Jag blev väldigt nöjd med resultatet. Jag valde den lite bättre kvaliteten på T-shirten vilket innebär ca 20 kronor högre pris per styck men jag tror att det är värt det.

IMG_3889[1]

Den som gillar den kan beställa den! Pris 150 kronor plus 49 kronor i frakt, det vill säga 199 kronor.

Kontakta mig på Messenger eller mejl thoralf.alfsson@telia.com så får ni mer uppgifter om ni vill beställa en eller flera T-shirt.

10 reaktioner på ”HÅKAN JUHOLT NY LANDSHÖVDING?

 1. Ölandsbonde 2020-06-07 / 19:25

  Nu vet jag inte om det är helt sant men om Åkesson kräver att vissa tjänstemän ska sparkas så är han totalt ute och cyklar.
  Hans krav ska riktas mot politiker och inte mot tjänstemän. I detta fall är det civilministern som ska angripas för att hen låtit sossedöden gå fram med lien.

  Sossedöden är en kommunal arbetsplan. Inte regional eller statlig. Det är i den kommunala ”omsorgen” dödsfallen finns.

  Nej du, Åkesson, där försvann den sista unsen av möjlighet att rösta på dig.

  Gilla

  • Thoralf A 2020-06-07 / 19:52

   Civilministern?? Jag anser att det är socialminister Lena Hallengren som är ansvarig.

   Gilla

   • Ölandsbonde 2020-06-07 / 22:07

    Instämmer nog. Jag är dålig på alla ministrar. Vi kanske inte har någon civilminister. Har vi inrikesminister?

    Gilla

   • Thoralf A 2020-06-07 / 22:43

    Civilminister är Lena Micko

    Gilla

 2. Kalle 2020-06-07 / 12:02

  ””För första gången ger mig Sveriges flagga idag en bismak, en besk smak av tusentals gamla döda – kvävda ihjäl och avlivade i förtid – korrupta politrukpolitiker, fattigdom i kommunerna, propagandistiska myndigheter/media och skolor. Drömland för bedragare och bidragstagare, barbariskt övervåld, svek, etnisk rensning och förtryck mot oss vita svenskar. Söndetrasat kontrakt.

  Jag erkänner för första gång för mig själv, att Svenska flaggan plötsligt och chockartat inte längre är svenska folkets och min längre. ””

  http://soldatmamma.blogspot.com/2020/06/den-har-flaggan-den-gul-blaa-ar-min.html

  Håller med!!!

  ””Sverige har blivit världens hackkyckling. Vi portas från dem vi trodde var våra vänner, som Norge och Tyskland. Men det är nog bara ett sätt att ge igen för allt vansinnigt tjat om Sverige som humanitär stormakt.

  I Norge förlänger man inreseförbudet i Sverige och en stor majoritet av norrmännen står bakom beslutet. Många andra länder som står redo att öppna gränserna säger tvärt NEJ till Sverige.

  Också i Finland råder hätsk stämning mot det inkompetenta Sverige som låter så många dö i coronaviruset. Aftonbladet skriver, På den finska sidan växer hatet: ”Slå larm om ni ser svenskar”.””

  https://samtiden.nu/2020/06/nu-slar-varlden-tillbaka-mot-sveriges-grandiosa-sjalvgodhet/

  Politikerna har under de senaste årtionderna raserat sveriges goda rykte.

  Sverige är nu världens hackkyckling!!!

  Grattis alla ni som är skyldiga till den utvecklingen. Ni har lyckats leda sverige in i fördärvet!!!

  Gillad av 2 personer

 3. Sven d.ä. 2020-06-07 / 11:09

  Tror egentligen Håkan Juholt hade varit bättre för Socialdemokratin än Löfven. Men frågan är vem som kommer att ersätta honom som Ambasadör i Island. Jag skulle kunna sätta några svenska kronor på Hallengren. Det är nog bra för S att ha henne långt borta.

  Gillad av 1 person

 4. Hacke 2020-06-07 / 10:36

  OT
  Brist på ledarskap och auktoritet är ren ondska och gruvligt svek mot våra unga, gamla och utsatta.
  Kvaratals Jörgen Huitfeldt beskriver den lealösa svenska modellens skräckvälde genom ett rån mot en 90-årig kvinna och följderna för såväl offret som förövaren.
  https://kvartal.se/artiklar/sanning-och-konsekvens/

  Nu har den katastrofala coronahanteringen avslöjat ynkryggarna och förrädarna smärtsamt tydligt och aldrig har väl tillfället varit bättre för Åkesson att ta på sig ledartröjan och auktoritetsrollen bland oppositionen mot den ledarlösa och handlingsförlamade regeringen. Han har onekligen bäddat för en god fortsättning genom att kräva Tegnells avgång och ansvarsutkrävande av regeringen lagom till kvällens avspark i Agenda.
  Bara sd är garanten bland riksdagspartierna för en förändring på riktigt för landet som gått från föredöme till världens skräckexempel på rekordtid.
  Vägskälet (och sista chansen?) 2022 närmar sig.

  Gillad av 2 personer

 5. Staffan Sundqvist 2020-06-07 / 09:54

  Jodå, Juholt kommer säkert att få en reträttpost. För, Djävulen tar hand om de sina. Nu väntar jag med spänning på att Mona Sahlin ska göra come back! Det har ju varit tyst om henne länge nu. Sossarna kanske inbillar sig att folk har glömt hennes fadäser nu.

  Gillad av 3 personer

  • Otto 2020-06-07 / 13:28

   Monas fadäser är egentligen inte mycket större än många andra fifflande politikers.

   Jag tror Ljugholt blir landshövding i Kalmar län, eftersom han kommer från Oskarshamn.

   Gillad av 1 person

  • malle - 2020-06-08 / 19:00

   Mona städar hotellkorridorer i Hultsfred, säkerligen svart då det är hennes dotters man som äger stället, eller om det är bägge som äger det vet jag inte. ” Det är häftigt att betala skatt ” in my ass….

   Gilla

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s