DUDA VANN

Vi som är politiskt intresserade har ju följt presidentvalet i Polen. I synnerhet de vinklade reportage som SVT och SR har producerat de senaste veckorna. Det är omöjligt att missta sig på vilken kandidat som SVT har favoriserat.

Nu gick inte valet som alla vänsterliberaler på public service hoppats på. Duda vann valet med 51,2 procent av rösterna.

Bjrön Söder om Duda Polen

Detta tvingas vi dessutom betala för via skattsedeln!

Exakt24 har uppmärksammat en text från Dagens Nyheter.

”Den liberala morgontidningen Dagens Nyheter är dock inte nöjda med valresultatet på andra sidan Östersjön. I en ”analys” av valet beklagar sig tidningens korrespondent Michael Winiarski över valresultatet.

PIS har ”mutat” en stor del av väljarkåren med stora – delvis ofinansierade – sociala förmåner i form av barnbidrag och extra pensioner spelade en stor roll. I vilket fall lyckades PIS med hjälp av en massiv propagandakampanj och smutskastning av Trzaskowski i de statliga medierna mobilisera tillräckligt många, skriver han som förklaring till valresultatet.”

https://www.exakt24.se/dn-missnojda-med-socialkonservativ-valseger-i-polen/

Nu tror jag inte att Michael Winiarski gjort någon större analys av sin egen text. Jag slås dock av att det är precis det som den svenska statliga median lyckats med.

Det public service sysslat med under alla år kan väl liknas vid en massiv propagandakampanj till förmån för de vänsterliberala partierna i Sveriges riksdag.

Hur Sverigedemokraterna har behandlats av public service skall vi inte prata om. Michael Winiarski har uppenbarligen aldrig hört talas om ordspråket att man inte skall kasta sten när man sitter i glashus.

33 reaktioner på ”DUDA VANN

 1. Cosmik Debris 2020-07-15 / 00:30

  Expressen rubrik: ”Svenska IS-kvinnor har flytt från kurdernas fångläger”

  Fel, fel och fel. Det finns inga ”svenska” IS-kvinnor. Det finns bara muslimska IS-kvinnor som inte har ett dugg med Sverige att göra.

  Gillad av 1 person

 2. turrim 2020-07-14 / 20:16

  Det känns bra att det är fler än Thoralf som törs skriva om kommande elkris. Men vad hjälper det när det är Miljöpartiet och Centerpartiet som styr landet. SD:s talesperson tycks ha semester.

  http://www.ericsoniubbhult.se/

  Gillad av 1 person

 3. Tony 2020-07-14 / 19:06

  Jaså Duda har mutat polackerna? Ja så gör ju inte Sossarna här hemma dom mutar mest sig själva och deras gelikar med partibok. Har varit i Polen flera gånger ända tillbaks till när det var kommunistiskt, och
  sett hur landet förändrats till det bättre, tycker att många ska resa till Polen och se ett land med rätt färdriktning. SVT är naturligtvis sura för att inte landet vrids åt vänster.

  Så nu får dom lägga hela sin förmåga på att visa USA hur det ska styras, samt att hitta en massa strunt att klistra på Donald Trump.!

  Där vänstern går in går vettet ut, och när vänster går ut kommer vettet tillbaks!

  Gillad av 5 personer

  • Åke 2020-07-16 / 10:28

   Ofta skrivs i svensk gammelmedia att Rafal Trazaskowski EU-vänlige liberale Borgmästare” från PO.
   Hur är det möjligt att gammel-kommunisterna från Jaruzelski nu blir “rumsrena Liberaler”.
   Detta parti som satte sina opotionella i fängelse, och senare grävde ner dom på fängelsegården.
   Så sent som 2015 skickade PO sina poliser och skjöt på strejkande gruvarbetare.
   De hindrade icke partimedlemmar från högre utbildningar, sysslar med angiveri så sent som nu.
   Klart PO är missnöjda när köttgrytan tagits ifrån dom, men kommunister är alltid kommunister.
   Redan glömt att 2019 släppte Trazaskowski ut orenade avloppet från Warszawa direkt i Wisla som rann ut i Östersjön.
   Behagligare i valet att välja Duda som ordnar barnbidrag, höjda pensioner, skolpeng och sänkta skatter. Ungdomar under 26 betalar ingen skatt alls.
   Återskapar busstrafiken på landet.
   Jobbar för barnfamiljerna

   Gilla

 4. Ò Hyra 2020-07-14 / 18:34

  Ingen skam i kroppen.

  Gilla

 5. turrim 2020-07-14 / 17:44

  Det händer mycket. Merkel kräver att Sverige ställer upp och ger bort miljarder till slösaktiga Sydeuropa exakt som hon har bestämt – lån godtas inte. 32 av 32 gripna under Rimfrost hade utländsk bakgrund. Vänsterpartiet genom Ulla Andersson påstår att husbilsägare är överklass. SD – riksdagsman avstängd från Facebook för att han kritiserat våld mot polisen.

  Malmö sparkar välskötta företag med deras anställda som skickligt sköter parker och grönområden – i stället invandrare med statsbidrag – nollsummespel för skattebetalare men nytt exempel på att invandrare är viktigare än svenskar i överhetens stängda sammanträdesrum. Det gäller att visa respekt uppåt och glömma kommunalt självstyre.

  Så till något annat och trevligare som fick mig att sätta mig vid datorn. Jag såg en stor svärm med gråsparvar i trädgården. De pickade och verkade trivas, sedan flög de till grannes gräsmatta.
  Då kom jag att tänka på att jag tidigare år läst att gråsparvar är på utgående. Det skulle bero på klimatförändringarna.

  Jag har nu under kanske tre år endast sett någon enstaka gråsparv, talgoxe, sädesärla, rödhake (?rött bröst). stare (? större och svart). Som du märker är jag ingen fågelskådare men tycker det är trevligt när de kommer i trädgården.

  Nu tror jag inte på klimatförändringar som jag inte ens märker; i dag är det kyligt. Varför skulle gråsparvar då märka? Vi har alltid haft så kallade lämmelår långt innan Greta och Rockström var födda. Naturen varierar och har alltid så gjort oavsett om jag äter kött eller är vegetarian.

  På Södra Öland bör det finnas experter på gråsparvar. Jag hoppas ni läser Thoralf för er vidareutbildning. Kan ni ge mig ett svar om gråsparvar? Det vore intressant med ett vetenskapligt svar.

  Gillad av 1 person

 6. Ò Hyra 2020-07-14 / 16:23

  Är det lille BertilAndersson eller lilla EvaSvensson som är så arga på skolan så de sätter fyr på skolbyggnader? Varför brann aldrig skolor före massinvandringen?

  Gillad av 2 personer

 7. Evert 2020-07-14 / 14:50

  ”I Kalmar län var 8,4 procent inskrivna som arbetslösa under juni månad – vilket motsvarar 9 814 personer. Om man jämför det med i fjol är det nästa 2 000 personer mer.”

  Saxat från Barometern. Hur många är invandrare av dessa skulle jag vilja veta. Vad finns det för jobb åt de här personerna i Kalmar, mer än äldrevård? Gissar att vården snart kommer kräva utbildning dessutom.

  Gillad av 2 personer

  • Sven d.ä. 2020-07-14 / 15:03

   Knappast tvångsrepatriering. Det blir det omvända, Svenskar lämnar landet. Svenskar lämnar områden där det bor utlänningar. Redan nu sker det enn segregering.

   Gilla

   • Cosmik Debris 2020-07-14 / 17:14

    Det måste vi ändra på. Sverige är svenskarnas land.

    Gilla

 8. stefan a. 2020-07-14 / 13:06

  Skrattretande i morse i svt en som påstod att Polska stats-tv gynnat den sittande presidenten, undrar vad man gjort då, har man t.ex. i ett extra insatt inslag efter en partiledardebatt tagit avstånd från en av partiledarna som jag vet statstelevisionen i ett mig närstående land gjorde. Är de så att det kanske är Polen som är en riktig demokrati där man t.ex. kan kritisera hbtq-rörelsen, metoo , feminismen, blm med flera utan att bli kallad alla invektiv som finns o vara politiskt o medialt körd, kanske är det mitt närstående land som är Europas sjuka syster, en facistiskt kommunistisk demokratur som hej vilt krossar rutorna i glashuset….
  Höjda barnbidrag har för övrig även Svenska politiker lockat med varje val jag kan komma ihåg så det är knappast unikt för Polen….

  Gillad av 6 personer

 9. Kalle 2020-07-14 / 12:46

  Slår nästan jämt dövörat till när SR eller SVT förutsäger kommande val av val i alla länder. Brukar oftast bli tvärtemot dessa ”spågummors” spådomar likadant när de rapporterar om pensionstrider/upplopp i andra länder.
  De undviker att rapportera om pensionsåldern folket bråkar om. Den brukar oftast vid eftersök i utländska media vara tio år lägre än i sverige. SR och SVT reportrana vill inte tala om för svenska folket att pensionsåldern ofta är lägre än i sverige och att folk går man ur huse för att protestera. Tänk om något sådant hände i sverige. Sverige vill istället höja pensionsålder från 65!!!
  Pensionerna är lägre med våra fattipensionärer än i andra jämförbara länder. Något sådant belyser eller rapporterar SR eller SVT. Hur skall statsmakten i sverige svara på det???

  Göra en Morgangate och vägra debattera med oppsositionen!!!

  Häromdagen skrev New York Times eller någon annan tidning att sverige inte skulle vinna något ekonomiskt på Corona viruset i sverige. Men det är just vad sverige gör. Tänk på alla äldre äldre som avlidit Coronan. Tänk vad sverige vinner på lägre pensionsutbetalningar och vårdkostnader när Coronan har stoppats.

  Känns som om sverige svikit alla som avlidit i Coronan stöttade av media.

  Gillad av 2 personer

 10. Robban 2020-07-14 / 11:25

  Det SVT menade med att det var svårt att hitta någon att intervjua som röstade på Duda! Var att de inte kunde hitta någon som hade vänsterlibrala åsikter!

  Gilla

 11. Andersson i Pinan 2020-07-14 / 11:12

  Barometern skriver att det var en garagelänga som totalförstördes vi branden i Färjestaden:

  Garagelänga totalförstördes i brand: ”Hade kunnat bli värre”

  Alla andra tidningar skriver att det var två. Med andra ord dubbelt så många.

  Gilla

 12. Sven d.ä. 2020-07-14 / 10:18

  Vad står SD i frågan om SVT och fiinansieringen? Har SD överhuvudtaget en mediapolitik?

  När jag hör ordet ‘knapptryckarkompaniet’ så tänker jag på SD Riksdagsledamoten Bengtsson från Malmö, fd dansare. Jag kommer ihåg att hon för några år gick ut med att hon och SD stöttade tanken med att SVT skulle finansieras med skattemedel. Sedan fick SD svänga om och göra en helomvändning.

  Idag försöker jag få reda på vad egentligen SD tycker om SVT och mediapolitik generellt. Men det verkar inte finnas en rad om det på hemsidan sd.se. Vilken åsikt har egentligen SD?

  Gilla

  • Rune 2020-07-14 / 15:38

   Det är väl högst tio personer i SDs partiledning som får ha några åsikter i politiska ämnen? Dessa tio personer varken kan eller hinner vara överallt så därför blir vissa sektorer i samhället obevakade. Det är antagligen anledningen till att SD inte har någon politik för de statliga medierna?

   Gilla

 13. Doken J 2020-07-14 / 06:47

  Få se nu….Var det inte så sossarna gjorde i senaste valet när man lovade 1 extra semestervecka för barnfamiljer inför valet 2018? Michael Winiarski har antagligen väääldigt dåligt minne.

  Gillad av 4 personer

 14. Håkan Spångberg 2020-07-14 / 05:57

  Likadant med det organiserade, samordnade Trump-hatet som media dagligen spyr ur sig. Minns inte motsvarigheten med föregående president.
  Journalisterna verkar tro att svenskar har rösträtt i USA. Eller blir de till sig i trasorna när de får sin aktivism publicerad.
  Journalistiken och media förväntar sig antagligen respekt.
  Själv känner jag huvudsakligen förakt.
  I synnerhet i fallet med vad den påtvingade statsmedian producerar.

  Gillad av 5 personer

 15. peo 2020-07-14 / 03:21

  De som jublar över Duda har väl samma ideologi som de som jublade över Hitler på 30-talet.

  Gilla

  • Thoralf A 2020-07-14 / 08:19

   Du menar att 51,2 procent av befolkningen är nazister? Tokstolle, jag tycker synd om dig som inte begriper bättre!

   Gillad av 7 personer

  • Thor 2020-07-14 / 10:16

   Visst, ett rejält barnbidrag är genomnazistisk politik. Idiot är ett alldeles för milt tillmäle!

   Gillad av 2 personer

  • Sven d.ä. 2020-07-14 / 10:27

   När jag ser en sådan kommentar som gör PEO så undrar jag.
   1) Tycker verkligen PEO så? Är det mediaklimatet som gjort att PEO inte kan se vad som är rätt och fel?
   2) Om PEO bara vill jäklas och få uppmärksamhet.
   3) Om PEO har haft otur med utdelningen av IQ tal.

   Oavset vad så leder det inte framåt.

   Gillad av 3 personer

 16. Cosmik Debris 2020-07-14 / 00:55

  Efter den senaste anlagda branden i Landskrona gråter muslimska ockupanter ut i SVT. De hade ”tydligen” inte någon hemförsäkring. Det har man inte haft råd med eller blivit informerad om att man ska ha, enligt SVT. Det är som vanligt svenskarnas fel. Ständigt dessa svenskar.

  Givetvis gör SVT ett snyftreportage och en efterföljande ”debatt” mellan meningsfränder för att inte riskera att väcka någon björn. Hur vore det om man lärde sig att prata svenska i stället för att elda upp ”flerfamiljshus” i parti och minut?

  Eller varför inte bara åka hem och elda upp ”flerfamiljshus”?

  Men en Rolex har muslimen råd med? (Det kan också vara en kopia. Så är det sagt)

  Gillad av 3 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s