VEM VET BÄST

Jag följer med stort intresse kampen om hur 8 000 miljarder kronor i EU:s återhämtningsfond skall finansieras och om det skall vara som lån eller bidrag till EU-länderna. Sverige tillhör de ”snåla” länderna som bara består av fyra länder, förutom Sverige även Danmark, Nederländerna och Österrike.

Avgörandet närmar sig och jag tror att dessa lilleputt länderna kommer vika ned sig trots deras tuppfäktning. Angela Merkel sa nyligen att hon inte kommer göra några förändringar i förslaget. Vad återhämtningspaketet kommer få för konsekvenser för de svenska skattebetalarna vet vi ej men enligt förslaget skall det i princip skjutas på framtiden. Ungefär som ett amorteringsfritt lån under 10 år och att man sedan hoppas att ha råd att betala för sitt ofantligt stora lån. I Sverige brukar man säga att man skall rätta mun efter matsäcken. Det gäller inte inom EU.

Sverigedemokraterna har som bekant redan släppt sitt krav på en Swexit. Så de kan bara sitta stil i båten när Stefan Löfven accepterar EU:s återhämtningspaket, med nya skattepålagor för det svenska folket och ännu större brister i det svenska välfärdssystemet som följd. Sverigedemokraterna kan ju inte byta fot ännu en gång.

Frågan är om detta återhämtningspaket över huvudtaget behövs? Eller är det bara ett sätt för politikerna att kompensera flera länder för ett bristande politiskt ansvar och för gamla skulder?

Vem vet bäst? Har coronapandemin verkligen skapat detta behov av stödpaket?

Aktiebörserna indikerar något helt annat! De avspeglar ju förväntningarna på marknaden i framtiden och börserna har mer eller mindre återtagit det kraftiga fallet från februari och mars. Trots att antalet bekräftade smittade varje dag fortsätter att öka så stiger börserna varje vecka. Börserna tycks redan vara helt säkra på att ett vaccin och andra läkemedel för att klara coronaviruset redan är ett faktum.

De företag och verksamheter som inte klarar av att överleva några månaders nedgång i ekonomin förtjänar inte att överleva som företag och hållas under armarna av ländernas regeringar genom stödpengar från EU! Länderna bör istället ge skattelättnader till privatpersoner för att hålla uppe konsumtionen, för det behövs inga 8 000 miljarder kronor bidrag från EU. Det skall varje lands ekonomi klara utan stöd från EU. Annars skall de tvingas lämna EU.

Jag tror att aktörerna på världens börser har bättre koll på verkligheten än toppolitikerna inom EU-länderna. De vill bara ge gratispengar till sig själva, med förhoppningen om att någon annan får betala.

 

Annons

28 reaktioner på ”VEM VET BÄST

 1. Cosmik Debris 2020-07-16 / 01:55

  Kl. 01:52 Natten har hittills inte varit mild och öm.

  En dödsskjutning i Örebro
  Ett mord i Stockholm
  Ett knivdrama på buss i Kiruna (sannolikt en död)

  …och natten är inte slut än. Det går bra för idioten Stefan Löfven 😊

  Gillad av 1 person

 2. Sven d.ä. 2020-07-15 / 23:16

  En av de konstigaste filmer jag sett på länge, se bara på

  Enligt filmen så finns det två skäl till varför Sverige förändrats till det sämre:
  1) det åttonde partiet dvs Sverigedemokraternas politik
  2) Internet dvs att information kommer ur andra kanaler än sk mainstream media.

  Är det den svenska bilden som ska målas upp?
  Varför är det en vältränad arisk man framför sitt vackra trähus som berättar?
  Allt ser ut som att komma ur en svensk reklamfilm från 60-talet. Allt är så perfekt.

  (För övrigt så påstår han att Sverige var i krig med Finland i 1800 talets början. Kriget hette ‘Finska kriget’ men det var mot Ryssland. Dåligt!)

  Gillad av 1 person

 3. Sven d.ä. 2020-07-15 / 20:09

  En annan aspekt är att man vill stötta Euron, vilket kan vara intressant för de länder som har Euron. Men varför ska Sverige vara med och störra Euron? Sverige har en egen valuta som behöver allt stöd den kan få.

  Gillad av 1 person

 4. Kalle 2020-07-15 / 20:00

  Lövden har det nog mycket svettigt nu hehehe!!!
  Hur skall han klara sig ur det hela.

  ””Arbetslösheten stiger i hela landet – extra mörkt för invandrare””
  ””
  På måndagen presenterade arbetsförmedlingen de senaste siffrorna över arbetslösheten i Sverige. Där framgår att nästan en halv miljon, motsvarande nio procent av den svenska arbetskraften, nu är registrerade som arbetslösa.

  I en rapport från Svenskt näringsliv som presenterades i juni varnade man för att den värsta krisen sedan 1930-talet är på väg i pandemins kölvatten, bland annat med en arbetslöshet på över tolv procent. Innan dess hade regeringen även flaggat för ytterligare skattehöjningar då staten väntas gå back hundratals miljarder.””

  https://samnytt.se/arbetslosheten-stiger-i-hela-landet-extra-morkt-for-invandrare/

  Lövden som lovade att arbetslösheten skulle sjunka för några år sedan.
  Han bara lovar och lovar. Ivandrarna verkar vara mest drabbade. Hur kan det komma sig. Det är ju sååå bra med invandrare!!! Nu smyger sanningen fram i offentlighetens starka bländade ljus.

  ””Nu börjar bärsäsongen – utan bärplockare””
  ””I helgen väntas hjortronen vara mogna för plockning i stora delar av norra Sverige. Men nästan inga av de över 5000 thailändare som förra sommaren plockade bär i Sverige väntas komma hit.””

  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7514407

  Visst är det otroligt att bärfirmorna vill flyga hit thailändare för att plocka bär. Vi har ju redan så många arbetslösa i sverige. Klarar de inte av att plocka bär och tjäna lite pengar.
  Specillt invandrae som utgör den största gruppen arbetslösa.

  Korthuset sverige har rast ihop nu,Lövden och Reinfeldt.

  Invadrarna som skulle rädda sverige. Ni glömde att fråga invandrarna. NU har ni bägge svaret. De vill helt enkelt inte göra ett skapande grand för sverige.

  Gillad av 1 person

  • Sven d.ä. 2020-07-15 / 21:05

   Jag tror att Sverige har suttit i denna fälla oavsett Coronan. Sverige var redan på det lutande planet, kanske Coronan har gjort att det lutat mer. Men inte helt säkert.

   Oavsett så kommer man att skylla på viruset. Vad ska de annars säga?

   Gilla

 5. vmm 2020-07-15 / 19:44

  EU-pengarna ska ju gå till dom länder som har drabbats hårt av Covid. Sverige är ju ett av dom länder som har drabbats allra hårdast av Covid så vi måste ju få jättemycket pengar av fonden, eller hur? (spelar dum – klart vi inte får nått)

  Gilla

 6. Ò Hyra 2020-07-15 / 17:10

  BLM, feminism, genustrams och PK är vår tids häxeri och vidskepelse.

  Gilla

 7. pllay 2020-07-15 / 14:56

  Fonden har till syfte att upprätthålla efterfrågan på varor inom EU, Tyskland är störste producent av kapitalvaror och därför mycket starkt beroende av att Tysk industri kan fortsätta exportera.
  Tysklands ekonomi och samhällsfred är beroende av dess industris fortsatta exportinkomster.
  Fonden är inte alls ämnad att rädda några länder i Sydeuropa, den är en absolut nödvändighet för att hålla Tysklands och Frankrikes immigranter vid gott humör, problem för dessa länders industrier innebär arbetslöshet och sänkta bidrag för immigranterna, rena dynamiten.
  Sverige är gentemot EU inte längre en exportberoende stat, för oss är EU-marknaden relativt sett mindre viktig än UK, Norge, USA.
  För Tyskland är det viktigt att så många länder som möjligt bidrar med så mycket som möjligt för att hålla Tysk exportindustri under armarna till den naturliga efterfrågan återkommer.
  Allt handlar om att undvika att dåliga tider drabbar Tysklands turkar och Frankrikes MENAiter med åtföljande upplopp, skadegörelse och politiska risker.

  Gillad av 5 personer

  • Lars Olsén 2020-07-15 / 18:04

   Bravo – exakt vad det handlar om.

   Gilla

 8. Cosmik Debris 2020-07-15 / 13:48

  Om ni undrar varför det är så tyst om knivgalningen i Sarpsborg så finns det en enkel förklaring. Knivmördaren i Sarpsborg är både neger och muslim.

  ”SARPSBORG (VG) I 2016 var den drapssiktede 31-åringen involvert i en grov voldshendelse utenfor moskeen i Sarpsborg.”

  Østfoldnyheter24: ”Ifølge politiet er 31-åringen norsk statsborger, men ikke etnisk norsk. Etter det ØN24 erfarer er mannen tilhørende det somaliske miljøet i Sarpsborg.”

  https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/wPwyQ5/frikjent-i-voldssak-i-fjor-har-faatt-psykiatrisk-behandling-tidligere

  Gillad av 4 personer

  • Rune 2020-07-15 / 14:56

   Jag tyckte väl att Lunch-ekot gled förbi händelsen lite väl snabbt. Min reaktion blev att detta vill man inte tala så mycket om.

   Gillad av 2 personer

  • Janne 2020-07-15 / 17:44

   Såg i dag på stasitv att dom invasiva arterna ska hållas efter för att värna dom svenska arterna men lik förbannat ska det flygas in nya,jag undrar varför?

   Gillad av 1 person

 9. Bajen666 2020-07-15 / 12:44

  OT:

  Idag fick jag mina tröjor….tusen tack Thoralf dom ska bäras med stolthet och förhoppningsvis så retar det gallfeber på vänsterliberala stolpskott som man möter…..:-)

  Gillad av 1 person

 10. Bajen666 2020-07-15 / 11:26

  Swexit är ett måste så därför AfS 2022.

  Gillad av 4 personer

 11. turrim 2020-07-15 / 11:06

  Merkel kräver och accepterar inget annat. Jaså? Merkel har ingen rösträtt till den svenska riksdagen.

  Det här börjar likna illusionen om den lagstadgade kommunala rösträtten som körs över när det passar de sammansvurna på Helgeandsholmen.

  Gillad av 4 personer

  • Maja Dacke 2020-07-15 / 14:10

   Precis. Absolut.

   Gilla

 12. stigrydmark 2020-07-15 / 10:36

  Jag mejlade Angela Merkel igår. Hon kräver att Sverige och övriga länder måste acceptera hennes krav, Som jag skrev, agerar som en modern Hitler, Detta enorma åtagande binder ju upp länderna och försvårar ett ev. utträde, pengarna måste ju då återbetalas. Merkel och Macron har ju uppmanat Sverige att ge upp nationalstaten. LIknar mycket diktatur – och fascistideologi. Hur människor idag inte lyckats genomskåda EU är häpnadsväckande.

  Gillad av 4 personer

  • Maja Dacke 2020-07-15 / 14:09

   Vilken fin komplimang du gav Merkel igår! Du vet väl hennes släkthistoria?

   Gilla

   • stigrydmark 2020-07-15 / 16:19

    Hon hade väl Stasi-kopplingar, men i övrigt vet jag inte så mycket.

    Gilla

 13. Håkan Spångberg 2020-07-15 / 10:28

  Swexit.
  Nu.

  Gillad av 2 personer

 14. Thor 2020-07-15 / 10:21

  Det finns mycket att säga om galenskapen med denna s. k. återhämtningsfond.

  För det första är det sannolikt mest en fråga om att rädda euron. De tänkta bidragsmottagarna i Sydeuropa är alla euroländer. Och vad angår euron Sverige?

  Vidare, om det är turismbortfallet som orsakat bnp-rasen i dessa länder borde en möjlig åtgärd för återhämtning vara gratisflyg för turister och gratis hotellvouchers. Men så är det inte, pengarna ska gå till olika fantasiprojekt, ”grön omställning”.

  Igår försökte jag läsa mig till om Sverige har vetorätt mot mega-pålagan. Det klarade jag inte att få fram. Hade varit en naturlig sak för msm att belysa. Supersubban Merkel agerar återigen som en diktator. ”Inget går att ändra”.
  Fy f-n!

  Gillad av 3 personer

 15. botwid 2020-07-15 / 10:15

  Det är ju bara att dela upp EU-länderna i tre kategorier.
  1. De som likt Tyskland och Frankrike vill skänka pengar.
  2. De som vill låna ut pengar
  3. De som varken vill varken skänka eller låna ut några pengar.

  EU är ingen demokrati, i så fall tror jag att de flesta svenska tycker att
  Sverige skall ingå i grupp 2 eller 3? För övrigt handlar det väl om att rädda Euron?

  Gillad av 2 personer

 16. Doken J 2020-07-15 / 10:09

  EU:s stödpengar går till ändamål de inte alls är avsedda för, och mycket av pengarna kommer inte heller till användning, Den här slutsatsen kom man fram till redan för ca 10 år sedan när EU:s strukturfonder granskades, så vad talar för att man har bättre koll nu?

  Gillad av 2 personer

 17. Anders 2020-07-15 / 09:31

  Hej Thoralf
  När du skriver att ett företag som inte klarar sig utan inkomster i 6 månader , har inget berättigande , så solar du din okunnighet . Med marginaler på 2 till 5,6 procent tar det lång tid att bygga upp reserver . Och ett inkomstbortfall på 1 månad eller mer kan vara förödande .
  Kanske har du lyssnat för mycket på dina Socialdemokratiska kollegor i Kalmar .
  Sossarna har alltid misstrott företagande . Trots att deras insatser bidragit till välfärden och deras möjligjort slösaktiga och tokiga politik de senaste årtiondena .

  Gilla

  • Thoralf A 2020-07-15 / 10:06

   Vi har nog lite olika uppfattning hur man bedriver företag. Jag skulle aldrig kunna bedriva ett företag med så små marginaler. Nu syftar jag inte på små enmansföretag eller liknande. Utan på större företag och jag tror knappast att dessa företag tappat 100 procent av sin omsättning. Dessutom har det funnits olika former av stöd.
   Men det är ju inte ovanligt att man har månadsekonomi, utan att kunna klara en extra utgift. Jag har fått lära mig helt andra sätt att hantera min ekonomi. Har man inte råd så får man avstå istället för att låna till konsumtion.

   Alla har ett egenansvar.

   Gillad av 3 personer

  • tompas11 2020-07-15 / 13:16

   Har man ett privat företag som tappar inkomster av vilken orsak det vara må, så får man helt enkelt lägga ner verksamheten och se sig om efter något annat. Privata företags existens är beroende av marknaden, finns ingen efterfrågan på det företaget erbjuder så återstår endast nedläggning. Det kan aldrig vara meningen att staten med skattepengar ska stötta företag som inte kan stå på egna ben.

   Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.