LÖFVEN VIKER NED SIG

Stefan Löfven har hela tiden hävdat att det skall vara lån inte bidrag i EU:s Återhämtningsfond.

Nu viker Stefan Löfven ner sig och går med på att 375 miljarder euro kan vara bidrag, det vill säga 3 875 miljarder kronor i bidrag till de slarviga länderna i Sydeuropa. Svenska skattebetalare skall med andra ord nu tvingas betala 100-200 miljarder kronor i bidrag till spanjorer, italienare, greker och så vidare. Ännu en gång kommer svenska skattebetalare mjölkas på pengar av de stora EU-länderna.

Förklaring till det svenska sveket är minst sagt horribelt.

”Den svenska statssekreteraren med ansvar för EU-frågor i regeringen, Paula Carvahlo Olovsson, sitter med i förhandlingarna. Hon säger att den här stora omsvängningen från Sverige var nödvändig för att få igenom svenska krav om att Sverige ska få rabatt på EU-avgiften, om klimatsatsningar och att det ska finnas krav på länder som får stöd lever upp till rättsstatens principer.”

En utökad rabatt på 250 miljoner kronor är som en piss i havet i detta sammanhang när EU-avgiften kommer öka med minst 10 000 miljoner kronor per år. Men det säger svensk media inte en stavelse om.

Klimatsatsningar? Ännu ett idiotiskt krav som säkert har kopplingar till fascisterna i Miljöpartiet. MP skiter fullständigt i om Sveriges skattebetalare för nya pålagor att betala.

Rättsstatens principer? Vem är det som beslutar om hur rättsstatens principer skall definieras. EU:s grundläggande principer? Vad är det? Kommer det vara godtyckligt enligt vad Merkel eller Macron anser vara viktigt för stunden. Det handlar om att sätta åt de ”olydiga” länderna Ungern och Polen med flera, som sätter det egna folket före muslimsk invandring.

Men det värsta av allt är att det görs under förevändningen om att det är Coronapandemin som är orsaken. Enligt flera kunniga personer handlar det om att rädda euron! Det är med andra ord inte Sveriges ansvar. Vilket svek av Stefan Löfven!

Leif Pagrotsky stod i förra veckan i SVT Aktuellt och förklarade fakta om Återhämtningsfonden under en debatt med liberalernas tokkärring i EU, Karin Karlsbro. Leif Pagrotsky körde fullständigt över henne men förstod svenska folket vad han egentligen sa? Börjar ca 15 minuter in i Aktuellt.

https://www.svtplay.se/video/27178569/aktuellt/aktuellt-16-juli-21-00?start=auto

Annons

10 reaktioner på ”LÖFVEN VIKER NED SIG

 1. stigrydmark 2020-08-16 / 10:16

  Nu är ju majoriteten av befolkningen idioter och har ingen uppfattning och rycker på axlarna. Man har inget sinne för siffrornas storlek och ser inga konsekvenser. Det här beslutet borde ju vara startskottet till Swexit, men Sverige måste köras i botten. Steg för steg har vi Europas förenta stater, lite Sovjetmodell.

  Gilla

 2. Sven d.ä. 2020-07-20 / 20:39

  Sverige tar det ena dåliga beslutet efter det andra. Opositionen, det är väl SD, KD och M, säger inget, och gör inget. Hur länge kan det hålla på? Bubblan måste spricka snart. Det håller inte.

  Gilla

 3. Kalle 2020-07-20 / 13:13

  Statsminirns Lövdens drömmar blir nästa alltid mardrömmar för svenska folket

  Gilla

 4. Doken J 2020-07-20 / 10:54

  Vilket helt genomskinnligt spel för gallerierna. Löfven är utan vidare den sämsta statsminister Sverige någonsin haft.

  Gillad av 1 person

 5. SasjaL 2020-07-20 / 10:10

  Jag tror inte att Löfvén vek ner sig alls, utan snarare att det var ett spel för galleriet. Det låter bättre om man först säger sig vara emot och att man senare ‘tvingats’ att kompromissa. Det är inte första gången det sker.

  Att s.k. ‘klimatåtgärder’ i stället prioriterades är rent löjligt, då ingen kan bevisa att några sådana kan få någon som helst effekt. Det är pengar rätt i sjön eller snarare till fel bankkonton (Rockefeller, Rothschildt, Wallenberg m.fl.) Pengar som skall pumpas ut ur Sverige inför FN:s Agenda 2030:s slutförande. Det är bara 10 år kvar …

  Gillad av 1 person

  • Malin 2020-07-21 / 06:59

   Helt rätt! Och har någon fått rösta om detta? Fast även om så varit fallet, så hade de gjort precis som de bestämt..

   Gilla

   • SasjaL 2020-07-21 / 07:58

    Det borde vara tydligt för alla vid det här laget, vad befintlig regering går för. Finns det ett enda vallöfte innan de två senaste valen som blivit infriade än? Nej, i flera fall raka motsatsen, vilket juridiskt klassas som ‘trolöshet mot huvudman’. Varken opposition eller [riks]åklagare ryggrad för att ta tag i det …

    Gilla

 6. Håkan Spångberg 2020-07-20 / 09:18

  Svenska skattebetalare ska plundras på ännu mer pengar.
  Fortsätter svensken att rösta på dessa subversiva vänsterliberaler som inte har Sveriges och svenskarnas bästa för ögonen…?
  Tyvärr det det mesta på det.
  Sverige RIP.

  Gillad av 4 personer

 7. botwid 2020-07-20 / 09:13

  EU lever över sina tillgångar och det som behövs nu är INTE att förfoga över mer pengar utan att dra åt svångremmen. Det handlar inte om Covid-19 utan om att att förhindra en försvagning av Euron. Det finns bara en sund väg, en sund ekonomi. Flyttkarusellen Bryssel-Strasbourd snurrar vidare. Att den ”bara” kostar 2 miljarder kr är inget skäl att inte skrota den.

  Gillad av 4 personer

Kommentarer är stängda.