SD TACKAR EXPRESSEN

SD bugar och bockar och tackar Expressen för hjälpen.

”Det är upprörande information som definitivt inte hör hemma inom Sverigedemokraterna.

I enlighet med våra riktlinjer och utifrån partiets ideologiska utgångspunkt, har vi uppmanat honom att helt lämna partiet.

Hörsammas inte detta kommer ärendet hanteras formellt i vårt medlemsutskott”, skriver SD:s presschef Henrik Gustafsson i ett mejl.

https://www.expressen.se/kvallsposten/har-sprids-hogerextrema-inlagg-av-politiker-i-lund/

Undrar om Henrik Gustafsson ens har kontrollerat dessa så kallade anklagelser innan han uppmanade personen att lämna SD. Han kanske kan redogöra för vad det är som är så upprörande?

Uppenbarligen har nu även Kent Ekeroth och Samhällsnytt blivit en nazistsajt om man skall tro artikeln. Dessutom även Fria Tider. Dessutom har personen delat något 2019 från en person som ett år sedan blir avstängd från twitter och Youtube. Är det någon form av retroaktiv bestraffning.

Artikeln handlar till stor del om ”Guilt by association” och att man bygger hela artikeln på ganska lösa och tvivelaktiga indicier. Men det är ju inget nytt.

Har du fel åsikter och är förtroendevald för SD och dessutom är aktiv i sociala medier, då lever du riktigt farligt.

Så nu kommer ännu ett antal Sverigedemokrater tystna i debatten. I synnerhet de som vet mig sig att de skrivit många inlägg och kommentarer på Facebook eller Twitter. Börjar kvällspressen gräva så är det kört.

Ansvariga i partiet har fortfarande inte lärt sig hur man skall hantera den här typen av lösa anklagelser. Skönt att jag har lämnat partiet och därmed är fri att skriva om allt.

PS

I min bok så kommer jag ta upp en del om Henrik Gustafssons karriär inom SD och vad Mattias Karlsson och Jimmie Åkesson egentligen tycker om honom.

Annons

27 reaktioner på ”SD TACKAR EXPRESSEN

 1. turrim 2020-08-15 / 17:08

  Jag vill att den där ”kommunikatören” Henrik Gustafsson som tydligen är orakel i SD svarar på en rak fråga här på Thoralfs blogg: Är det tillåtet för en sverigedemokrat att bli förbannad och säga vad han tycker?

  Jag menar inte otidigheter. Men att ha egna synpunkter på vad som händer ute där vi vanliga svenskar lever och bor. Eller att referera vad andra har sagt. Kort sagt, har en sverigedemokrat yttrandefrihet?

  Henrik Gustafsson – vad har du för mandat att vara oförskämd mot andra medlemmar? Är du förmer för att du sitter ombonat och välbetalt med titel i kansliet? Som kommunikatör är det nu din uppgift att svara här och snart! För vi är många före detta sverigedemokrater som läser den här bloggen som vill veta om det finns något hopp om bättring.

  Gillad av 1 person

 2. PK 2020-08-15 / 16:45

  Skrämmande siffror på nederbörd i Barometern idag. Kalmar i särklass minst i hela Sverige under juli. Grundvattnet och vattenmagasinen är redan långt under normalt. Frågan är när det blir vattenransonering.

  Gilla

 3. Cosmik Debris 2020-08-15 / 15:24

  Linda Snecker 18 maj: ”Straff för sexköp måste höjas eftersom 1 av 10 svenska män köper sex. Högre straff = större benägenhet att inte begå brottet”

  Nyheter Idag 15 augusti: ”UPPSALA Enligt statistik som P4 Uppland har tagit fram är 78 procent av de som lagförts för sexköp i Uppsala sedan början av 2019 utlandsfödda.”

  Undrar hur den enfaldiga tokstollan ska ta sig ur den här knipan? Att hon orkar twittra dumheter, dag efter dag – när verkligheten övermannar henne varenda gång? 😊

  Gillad av 1 person

 4. Cosmik Debris 2020-08-15 / 14:48

  ”Det är upprörande information som definitivt inte hör hemma inom Sverigedemokraterna.”

  Varenda dag läser vi om skottlossningar, grova personrån, mordbränder, våldtäkter, moskébyggen och sprängningar. Då är det för mig helt ofattbart att SD:s ledning håller på med sådant här jävla trams – när landet håller på att falla samman.

  SD borde i stället bli upprörda över alla skottlossningar, grova personrån, mordbränder, våldtäkter, moskébyggen och sprängningar som definitivt inte hör hemma i Sverige.

  …men det gör man inte?

  Gillad av 2 personer

 5. Tony 2020-08-15 / 14:08

  ”Börjar kvällspressen gräva så är det kört”

  Ja och det verkar vara det enda som dom gräver i är hur folket uttrycker sig
  gentemot en sanslös invandring, men alla oförskämdheter som slungas ut
  över infödda Svenskar intresserar inte dessa så kallade journalister.

  Sen får väl snart SD sluta att kasta ut alla människor ur partiet som har
  åsikter som inte till hundra procent stämmer med partiets, för annars
  kommer ni själva att tillhöra åsiktsdiktaturen som Sossarna jobbat hårt med!

  Gillad av 1 person

 6. Kalle 2020-08-15 / 13:18

  Invandrarna umgås mycket,mer än svenskar. och antagligen byter erfarenheter om det svenska samhället. Ivrigt påhejade av godhetsmänniskor, invandrare välkommna, och snyftreportage i media.

  Svenskar däremot umgås inte såå mycket. Deras åsikter motarbetas av media som hänger ut svenskar till straff och varnagel. Myndigheterna straffar dem som inte tycker som myndigheterna. Svenskarna förlorar jobb och blir paria i sitt eget samhälle, sverige!!! Svensken knyter näven i fickan. Han vågar inte visa att han tycker illa om invandringen till sverige. Sverige är fullt tycker svensken!!!

  Han är med andra ord diskriminerad i sitt eget land sverige.

  Några personliga tankar en fin sommardag i sverige när svenska flaggan vajar lamt i den heta vinden.

  Gillad av 1 person

 7. Jonatan 2020-08-15 / 13:07

  Att krypa mot tronen och krälande erövra krona och spira lär ju fungera bra – eller inte.

  Gilla

 8. Hacke 2020-08-15 / 12:28

  Regimen öser miljarder till vännerna i regimtrogen media till den grad att t o m Wolodarski storknar och tackar nej(!) till senaste påbackningen ur våra skattemedel. Nu ska dessutom det särskilda coronastödet permanentas och gälla för gott för i princip all systemmedia! De kombinerade lögnfabrikerna och uppfostringsanstalterna är således inte oväntat de särklassiga vinnarna i det statskontrollerade pandemilotteriet.
  Desperationen tycks vara total i demokraturen när allt fler genomskådar sveket och folkföraktet i gammelmedia och vägrar ta del av det man ändå tvingas betala för i allt högre grad.
  Hör också när en av deras numera tämligen tilltufsade frontfigurer Jan Helin försöker skyla sig efter att för femtielfte gången fått byxorna neddragna till anklarna. (Statsradions ”Medierna” om länken inte skulle funka.)
  https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/1565955?programid=2795

  Gilla

 9. jarnbollen 2020-08-15 / 12:09

  För mig framstår det som mer och mer uppenbart att det är dags att byta parti på röstsedeln. Tyvärr.

  Gillad av 1 person

 10. Grålle 2020-08-15 / 11:23

  Off topic
  Vilket radarpar som ställer upp i presidentvalet för demokraterna; den senile stollen Biden ihop med förskräckliga och förljugna Kamala Harris!
  Denna osmakliga kvinna framstår som en dna-mix av Annie Lööf, Anne Ramberg och Linda Schnecker.
  Jag säger bara ”God bless America”!

  Gillad av 3 personer

 11. Agaton 2020-08-15 / 11:07

  Om SD ska låta sig dikteras av Expressen eller Expo är det nog slutröstat på SD. Afs återstår att rösta på.

  Gillad av 6 personer

  • Svante 1 2020-08-15 / 14:16

   AfS ::: 2 1/2 vecka tillbaka – medlemsskap i AfS !!!

   Gilla

 12. Roland Salomonsson 2020-08-15 / 10:31

  SD-politrukerna verkar ha ”beställt” detta drev av EXPO, som i sin tur använder sig av Expressen m fl. Sedan har partidiktaturen formell grund för att utesluta en individ som börjar få politisk pondus och alltså stör diktaturens ensambestämmande. Först och främst bör Henrik G INTE självmant lämna några uppdrag. Oavsett, så är han ju ändå ”bränd”, så löp linan ut. Fortsätt mandatperioden ut som ”vilde”.

  Helt klart kommer SD partistyrelses syltryggade agerande leda till att ytterligare väljare lämnar SD och sympatiserar med AfS eller MED. Hur skall SD med sådana ageranden kunna bevisa för väljarna att de törs ta ansvar för en vinst i valet 2022. I en situation där ett EXPO-drev av idag lär ge gatukravaller och misshandel av känd kommunistisk modell i månader. De konservativa vinner valet, men viker sig för våldet och det blir fortsatt kommunistisk Regering ändå!

  Råd till SD styrelse:
  Se till att SD aldrig viker sig för drev, utan avvisar dem tills det är bevisat, inte minst i domstols dom, att något brottsligt skett (Innan dom, skall SD förståss stötta sin medlem). DÅ kan SD agera – men inte förr.

  Gillad av 7 personer

 13. stigrydmarkS 2020-08-15 / 09:50

  Jag mejlade Jomshov, en onödig seger för vänstern. Ynkligt! Ett parti måste stå upp för sina egna. Icke PK-Sverige har samma uppfattning, kvinnan var där som polis och agerade som privatperson, en femtekolonnare.
  Måste det vara så dj-a svårt att ha principer och råg i ryggen.

  Gillad av 5 personer

 14. Bajen666 2020-08-15 / 09:16

  Sverigedemokraterna har blivit ett skämt…kanske snart dags att införliva expo i partiet för det verkar vara dom som styr alla sinnessjuka uteslutningar och partiets inriktning.

  Hoppas fler inser vilket PK-parti SD börja bli och vänder partiet ryggen och går över till AfS.

  AfS 2022.

  Gillad av 7 personer

 15. Lollo 2020-08-15 / 09:11

  SD är bra på att förlora sina väljare. Afs lär få ytterligare väljare efter denna idiotiska aktion.

  Gillad av 5 personer

 16. Håkan Spångberg 2020-08-15 / 08:48

  Det lär inte bli lätt för SD att hitta förtroendevalda när man kastas under bussen vid minsta händelse.
  Så vi får nog förhålla oss till att Sverige förvandlas till DDR 2.0.
  Snart Gulag?
  För övrigt är mitt förtroende VÄLDIGT lågt för gammelmedia.

  Gillad av 3 personer

 17. Bergman året 2020 2020-08-15 / 08:25

  Ett märkligt uttalande av Henrik Gustafsson. Kan det vara korrekt återgivet i Expressen? Ofta glider man ju på korrektheten i uttalanden i den tidningen för att ett påstått uttalande ska passa in i en övrigt mager berättelse.

  Är det korrekt, så finns det all anledning att följa ärendet. Märkliga saker har ju hänt förr.

  Gilla

  • Thoralf A 2020-08-15 / 09:35

   Enligt Expressen är det ju ett citat från ett mejl. Det tror jag inte att Expressen förvanskar.

   Gilla

   • Bergman året 2020 2020-08-15 / 10:23

    Du har förmodligen rätt i det. Jag noterar för övrigt att Pettersson ger sin syn på saken.

    Gilla

 18. turrim 2020-08-15 / 07:39

  En moderat kompis som Reinfeldt placerade i den svenska riksdagens försvarsutskott där man bereder ärenden som berör rikets säkerhet.

  Gillad av 1 person

  • turrim 2020-08-15 / 07:42

   Jag menar Waberi som Cosmik Debris skriver om nedan.

   Gillad av 1 person

 19. Doken J 2020-08-15 / 06:40

  Allt för många tveksamma uteslutningsärenden har vi sett i SD, genom åren, bl.a den obegripliga uteslutningen av dig Thoralf. Det här skadar partiet, och begränsar möjligheten att få in medlemmar som vill sitta med som valda i kommunerna. Att lyssna på media, och sen dra några slutsatser utifrån det är helt uppåt väggarna. När han nu har uttalat sig så har han också gett legitmitet åt att det är media som anger vad som är rätt och riktigt. Hur många ”skandaler” har de andra partierna i sina gömmor, de är både fler, och mycket allvarligare, många av dessa personer sitter fortfarande kvar, om det nu ens blev något mer än en axelryckning. Frågan är varför man kräver högre moral, och ett nästintill fläckfritt leverne inom SD. Är det inte svårt nog att hitta medlemmar?

  Gillad av 3 personer

 20. Andersson i Pinan 2020-08-15 / 03:56

  I vår demokrati får man tycka vad man vill
  Och den som inte vill den tvingar vi därtill

  Gillad av 4 personer

 21. Cosmik Debris 2020-08-15 / 01:30

  Jag blir spyfärdig och ursinnig när jag ser detta muslimska terrorgäng skända min flagga. Åk hem till era muslimska kaosländer och förstör det som ännu inte ligger i ruiner. Vi vill inte ha er här!

  ”Partiet som Waberi driver i Somalia heter National Unity Party.”
  https://www.expressen.se/gt/romosseskolans-rektor-leder-islamistiskt-parti-/

  National Unity Party Sweden håller möte i Göteborg.

  Gillad av 8 personer

  • malle - 2020-08-15 / 07:37

   Håller med dig till 110%.

   Gillad av 3 personer

Kommentarer är stängda.