AfS PRESSAR SD ÅT HÖGER

Jag har tittat på Sverigedemokraternas presskonferens idag med Jimmie Åkesson och Jonas Andersson angående den havererade migrationskommittén.  Jag hade ju varit med i SD under närmare 14 år när jag uteslöts från partiet i november 2018.

Under dessa och i synnerhet de sista åren så blev Sverigedemokraternas linje angående migrationspolitiken mer och mer försiktig. Efter valet 2018 har partiet mer eller mindre helt och hållet försökt att anpassa eller i flera fall mörka sin migrationspolitik för att det skulle passa Moderaterna och Kristdemokraterna. När Migrationskommittén startades så var SD väldigt ödmjuka och var enligt Jimmie Åkesson villiga att förhandla på alla sätt och vis. Några egna minimikrav ställdes inte ens för att inte misshaga Moderaterna och Kristdemokraterna.

När nu Moderaterna inte lyckades komma till en uppgörelse med Socialdemokraterna har det blivit lite andra tongångar från SD. Nu vågar partiet vara lite tuffare i sina uttalanden. Ganska så ynkligt enligt min uppfattning.

Men det finns ytterligare en faktor i bakgrunden som påverkar SD. Partiet känner nu hur Alternativ för Sverige flåsar dem i nacken när det gäller migrationspolitiken. AfS krav på en återvandringsmyndighet och totalstopp för invandring med mera tvingar nu Jimmie Åkesson att återigen vrida migrationspolitiken till höger med en tuffare retorik.

Min tolkning av dagens presskonferens och de förslag som kommer ingå i Sverigedemokraternas särskilda yttrande i Migrationskommittén till viss del styrs av Alternativ för Sveriges politik och retorik. Jimmie Åkesson pressas numera från två håll. En helt ny upplevelse för Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna. Det skall bli väldigt intressant att se hur Jimmie Åkesson kommer klara den balansgången.

Jag hoppas att Gustav Kasselstrand kör hårt och sätter press på Jimmie Åkesson om vilket parti som är bäst för Sverige.

PS

Både Jimmie och Louise är så pass välavlönade att de borde ha råd att låta sonen komma till en frisör.

Annons

39 reaktioner på ”AfS PRESSAR SD ÅT HÖGER

 1. Majha Saldowsky 2020-08-14 / 18:04

  Och du är så pass gammal att du borde kunna avhålla dig från att kommentera ett barns utseende.

  Gilla

  • Ingemar Ekman 2020-08-14 / 22:56

   Jag håller faktiskt med dig Mahja.
   Men titta i klippet c:a 4 kommentarer längre ner så ser du några som skulle behöva både klipp och ans.

   Gilla

 2. Ò Hyra 2020-08-14 / 17:22

  Dumskallen Tegnell kan fortfarande inte bestämma sig för om skyddsmask är bra eller inte.
  Han måste invänta detaljerade rapporter.
  Det fattar ju vilken dåre som helst att mask är bättre än ingen alls.

  Gillad av 1 person

 3. Ò Hyra 2020-08-14 / 16:54

  Äntligen har våra politiker satt Sverige där vi hör hemma.
  Vi är persona non grata i resten av världen tack vare Tegnell och vår regering.

  Gillad av 1 person

 4. Kenny55 2020-08-14 / 16:39

  Några hårda sanningens ord

  Gilla

 5. Stentmannen 2020-08-14 / 16:35

  Karl-Olov Anstberg tycker att det är lika vilseledande att kalla en inbrottstjuv för nyckellös
  som att kalla illegala invandare för papperslösa.

  Gillad av 3 personer

 6. Cosmik Debris 2020-08-14 / 15:06

  Rolf Malm:”hör det allt oftare. Jag ger upp säger man. Sverige är så totalförstört att det inte längre går att rädda. ”

  Det är också min uppfattning. Pratade med en taxichaufför som sa att det är en markant skillnad på hur folk pratar om invandring, idag mot för fem år sedan. Folk är rejält förbannade och håller inte längre käften. Vill man veta temperaturen i samhället är det alltid en god idé prata med t.ex. taxichaufförer eller frisörer. Sverige har blivit så bisarrt att nu vittnar bibliotekarier eller hemtjänstpersonal om våld och samhällsförfall.

  Och allt är den svenska journalistkårens fel. Allt är deras fel. Efter Finspångsrättegångarna ska de vara glada om de får arbeta på Finspångs Allehanda.

  Rolf Malm: ”Allt hopp är ute”
  https://petterssonsblogg.se/2020/08/14/allt-hopp-ar-ute/

  Gillad av 2 personer

 7. Andersson i Pinan 2020-08-14 / 14:40

  Ännu mer Corona. Så här skriver Kvp / Expressen i dag 14 augusti 2020:

  ””
  Under den senaste veckan har inte mindre än 13 fall av covid-19 konstaterats på ett av kommunens äldreboenden i Karlskrona. Vilket boende det rör sig om vill kommunen inte gå ut med med hänsyn till sekretess.

  Enligt Carina Thörnquist, ställföreträdande förvaltningschef äldreförvaltningen, ska sju av de totalt 15 hyresgästerna ha konstaterats smittade och sex ur personalen.

  – All personal har med anledning av detta tagits ur tjänst och ersatts med annan personal, säger hon.
  ””

  Att meddela vilket boende det är bryter inte mot någon sekretess. Vad som är belagt med sekretess är identiteten på de personer som är drabbade – boende och personal. Att informera om vilket boende är en rättighet man har och där finns ett efterforskandeförbud. Att hänvisa till sekretess är alldeles för vanligt när myndigheter får besvärande frågor. Eller vill tysta besvärliga medarbetare.

  Att utelämna uppgifter skapar bara spekulationer. Det pågår en hätsk och helt onödig diskussion på FaceBook. (Det har jag hört ryktas – jag är inte med i några suspekta medium) Det finns messerschmittar som sväljer myndigheternas påbud med hull och hår.

  Ett par närliggande exempel:

  Min svägerska jobbar på ett äldreboende i kommunen. Skulle hon inte få informera mig om det är hennes boende som är drabbat? Det skulle påverka vårt umgänge med henne och bror. Nu är det inte det hennes arbetsplats som är drabbad den här gången.

  Jag planerar att åka ut till Jämjö på måndag. Det är inte livsviktigt och får jag reda på att det är ett boende i Jämjö stannar jag hemma. Det får jag inte veta. Men det är inte Jämjö – det har jag fått veta från vanligtvis välunderrättat håll.

  Jag anser att kommunen begränsar min rörelsefrihet. Mycket eftersom jag tillhör en grupp som riskerar en helt del. För någon vecka sedan träffade jag en dam på torget. Hon var i uppskattningsvis i åttioårsåldern. Det här är ett förlorat år sa hon. Ett år är mycket när man inte har så många år kvar. Att inte få träffa barn och barnbarn på ett helt år är mycket. Och vem vet hur länge det här varar.

  Tänk så mycket som kunde varit annorlunda om fått information – vettig information.

  Enligt säker källa är diskussionen nu borttagen från FaceBook. Sekretessen övertrumfar yttrandefrihet och meddelandefrihet.

  Nu ska jag läsa igenom det jag har skrivit. Jag vill inte sätta Thoralf på pottkanten.

  Be careful out there.

  Gillad av 3 personer

  • Maja Dacke 2020-08-14 / 17:12

   Genom uteslutningsmetoden kan du räkna ut var … …

   Gilla

   • Andersson i Pinan 2020-08-15 / 04:10

    Uteslutning är något man sysslar med inom politiken. Jag vet vilket boende det är. Tror jag …..

    Gilla

 8. Bajen666 2020-08-14 / 13:33

  Ja AfS är en frisk fläkt i dagen stagnerade politik…och dom kom precis lagom då jag tröttnat på SD:s alla konstiga uteslutningar och beslut samt lite annat smått och gott som jag absolut inte kunde ställa mig bakom.

  Gillad av 1 person

 9. Jonatan 2020-08-14 / 12:35

  Att slå ner ett spett i obruten mark, där dit ingen tidigare vågat gå, och självsäkert förkunna att det är helt ofarligt att följa efter – det är förbaskat bra gjort och väldigt värdefullt.

  Gilla

 10. Kalle 2020-08-14 / 10:56

  ##Folkets hårda dom mot politikerna om gängvåldet##

  ##Svenskarna har låga förhoppningar om att politiker och myndigheter ska lyckas minska gängvåldet.
  I stället tror hela 58 procent att problemen med gängkriminalitet kommer att öka det närmsta året, visar en mätning från Expressen/Sifo.
  – Det är rätt anmärkningsvärt, säger Sifos opinionschef Toivo Sjörén.##

  ##Men det är ett underbetyg till politikerna och synen på deras möjligheter att lösa svåra samhällsproblem, vilket är anmärkningsvärt. Misstron kan leda till att människor tar avstånd från det demokratiska systemet, kanske slutar rösta eller väljer extrema alternativ, och det är problematiskt.##

  https://www.expressen.se/nyheter/folkets-harda-dom-mot-politikerna-om-gangvaldet/

  Folket har tappat tron på hur demokratin sköts i sverige. Sverigedemokraterna får inte var med eller behandlas illa i svenska riksdagen som skall vara demokratins högborg i sverige. Demokratin är en stor bluff i sverige.

  SD tystnade när folk satt hemma vid sina datorer och jobbar.
  Ett gyllene tillfälle för SD att nå ut med sina budskap till folket till hemarbetande människor. Inte SD som hamnat i en politisk bubbla och tappat kontakten med folk i största allmänhet.Verkar mer och mer ingå i den s.k. åttaklövern. (Sjuklövern plus SD)

  Nu verkar SD också kommit in i vanan att utsluta folk …igen.
  Vem vill satsa på ett parti som lämnar sina medlemmar i sticket??? Du är förbrukad i SD nu kan du sticka härifrån!!!

  Gillad av 2 personer

  • Ben 2020-08-14 / 13:08

   Så sjukt detta land alltså!

   Gillad av 1 person

   • Elvis 2020-08-14 / 14:00

    Horunge, det är skäggbarnens favorituttryck.

    Gillad av 1 person

 11. Sven d.ä. 2020-08-14 / 09:58

  Jag ser att du skriver ”AfS PRESSAR SD ÅT HÖGER”, och jag förstår varför. Men egentligen är inte en låg invandring en högerfråga. Vinnarna i en låg invandring är Sveriges arbetare. Invandrarna sänker löner, eftersom de kan ta jobb och få ersättning från staten. Invandrarna får fördelar t ex gratis tandvård, som arbetarna måste betala själv.

  Om nu höger är för de välbeställda, så är de inte på samma arbetsmarknad som invandrarna. De välbeställda har ett större utrymme för tandvård och privat hälsovård.

  Man ser att SD är största parti inom LO. Om fler ur arbetarrörelsen även kvinnorna, ser fördel med en låg invandring så kommer SD att ta fler röster i den gruppen.

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2020-08-14 / 10:20

   Alla förstår dock rubriken!

   Gilla

   • Sven d.ä. 2020-08-14 / 11:30

    Ja, alla förstår.

    Jag bara utvecklar en tanke. Om en låg invandring kommer att ses som en fråga och en fördel för låginkomsttagare, så blir valet 2022 trevligare.

    Gillad av 1 person

 12. Doken J 2020-08-14 / 08:08

  Det har varit allt för tyst från SD sen coronan stängde ner mycket av samhället, en stor brist anser jag, hela upplägget med att tiga kommer att skada partiet, och få många att anse SD vara det enfrågeparti man har beskyllts för tidigare.
  Varför man har suttit tysta hela våren är obegripligt, det är klart att debatten varit ensidig, och det har varit svårt att komma fram med annat när det bara har handlat om en sak. Men ska man driva opinion, måste man vara mer framåt, och kräva uppmärksamhet för sin egen politik. Kan det vara så att Jimmie har tappat lite av gnistan?

  Gillad av 1 person

 13. Cosmik Debris 2020-08-14 / 03:32

  Repatriering av muslimer, araber och afrikaner är den enda lösningen på Sveriges gigantiska problem. Har jag sagt det förut? Om inte repatriering påbörjas omedelbart kommer det svenska folket att helt förlora den lilla strimma av framtidshopp som en del fortfarande har kvar.

  Personligen är jag säker på att det kommer att gå fullständigt åt helvete. Det kommer att behövas våldsamma åtgärder för att tömma landet på skadliga och parasiterande muslimer och afrikaner och där är vi absolut inte nu.

  Gillad av 6 personer

  • Anwar 2020-08-14 / 06:50

   Mitt förslag är att du flyttar till Ungern, Polen eller något annat nyfascistland. Där kommer du att trivas.

   Gilla

   • Anwar 2020-08-14 / 09:07

    Jag är född i Sverige, av svenska föräldrar.

    Gilla

   • Thoralf A 2020-08-14 / 09:30

    Anwar Sadat föddes i en enkel bondefamilj i byn Mit Abu Al-Kum, vid Nilens delta. Modern var nubier.

    Gillad av 1 person

   • Anwar (Johan) 2020-08-14 / 09:41

    Så jag är alltså Anwar Sadat? Din tönt. Jag heter naturligtvis inte Anwar. Jag har ett svenskt namn. Johan faktiskt.

    Gilla

   • Thoralf A 2020-08-14 / 10:19

    Då får du ju skylla dig själv som inte skriver ditt riktiga namn. Om nu Johan är det riktiga namn. Vilket jag betvivlar starkt!

    Gillad av 6 personer

   • Robban 2020-08-14 / 11:36

    Hej Johan/Anwar!

    Liten fråga! Vad tycker du är bäst och viktigast med att se till att svenskar blir en minoritet i Sverige?
    Frågan är seriöst menad, då jag inte förstår det och skulle vilja förstå!

    Gillad av 4 personer

   • Bajen666 2020-08-14 / 12:02

    Haha du var mig en rolig men samtidigt en sorglig typ släng dig inte med ord du inte begriper och förstår innebörden av.

    Ja Ungern eller Polen kan bli ett framtida land för oss som inte vill leva i ett/under islamskt förtryck, för får du och ditt anhang fritt spelrum så är det en realitet inom en snar framtid….lycka till då ”JOHAN”….:-)

    Gillad av 6 personer

   • Lollo 2020-08-14 / 12:09

    Johan,

    Jag tycker att du ska flytta till Cuba, Venezuela, Nordkorea eller något annat kommunistiskt land. Jag är dock inte säker på att du kommer att trivas där men du kanske inser vad kommunism innebär.

    Gillad av 5 personer

   • Thor 2020-08-14 / 13:10

    Jag har varit ett flertal gånger både i Polen och Ungern och inte sett ett spår av nyfascist. Däremot en betydligt spänstigare demokrati än i det såsiga Sverige. I Polen finner man i det offentliga rummet anslag med bild och kontaktuppgifter till politikerna. Det skulle vara Sverige det! Kontakt med väljarna, det sista svenska politiker vill ha! ”Låt mig vara, kommer inte arvodet snart?”
    Fy f-n!

    Gillad av 3 personer

   • Cosmik Debris 2020-08-14 / 14:42

    ” eller något annat nyfascistland”?

    Varför tror du att jag är vänster? Jag är inte vänster och Sverige är mitt land.

    Gillad av 2 personer

   • Stentmannen 2020-08-14 / 17:32

    Det finns ett ordspråk: Man saknar inte kon förrän båset är tomt”.
    Tänk på det innan du önskar att svenskar som betalar för dina bidrag
    lämnar Sverige.

    Gillad av 1 person

  • Johan 2020-08-14 / 12:21

   Johan är ”det riktiga namn”.

   Gilla

   • Sven d.ä. 2020-08-14 / 18:59

    Det är inte intressant vad du heter. Jag tror heller inte att du vet vad svensk betyder.

    Gillad av 1 person

  • Johan 2020-08-14 / 20:05

   Ditt land? Inte länge till Cosmik, inte länge till. Fly medans du kan.

   Gilla

Kommentarer är stängda.