ETT IMPORTERAT PROBLEM

Expressen hade en intressant artikel för några dagar sedan om hur svenska folket ser på utvecklingen av gängkriminalitet. Siffrorna var rena katastrofen för den sittande regeringen och för justitieminister Morgan Johansson.

Endast 4 procent av de som tillfrågats av SIFO trodde gängkriminaliteten skulle minska.

Hela 58 procent trodde att gängkriminaliteten istället skulle öka. En anmärkningsvärd hög siffra. Siffror som tyder på att det svenska folket fullständigt har tappat förtroendet för både den rödgröna regeringen och rättsväsendet, i synnerhet polisen.

När siffrorna bröts ned på de politiska partierna framträdde återigen samma mönster över vilka partier som har naiva politiker och sympatisörer. Eller skall vi säga verklighetsfrånvända.

Gängkriminalitet

https://www.expressen.se/nyheter/folkets-harda-dom-mot-politikerna-om-gangvaldet/

De partier som hade en lägst andel som trodde på en ökad gängkriminalitet var inte föga förvånande Miljöpartiet, Centerpartiet och Vänsterpartiet. Skall vi kalla samtliga för extremvänstern i Sverige?

För några år sedan gjorde DN en genomgång av brott utförda av gängkriminella. Det visade sig då följande.

”Av 100 personer som knyts till mord och mordförsök med skjutvapen har 90 minst en utlandsfödd förälder, visar DN:s granskning.”

Med andra ord gängkriminaliteten är ett invandringsproblem. Ett importerat problem!

Det är adekvat information om man skall lösa problemet med gängkriminalitet. Lösningen är att stoppa invandringen, arbeta för att återvandringen skall öka och det allra viktigaste utvisningen av gängkriminella och andra grovt kriminella måste vara hundraprocentig. För att det skall vara tillräckligt avskräckande skall också anhöriga till de gängkriminella även utvisas, hela familjer. Det som skulle ha en verklig effekt är inte i första hand hårdare straff utan utvisning till hemlandet.

Det här leder oundvikligen in på den Migrationskommitté som nyligen misslyckades med att komma fram till ett gemensamt förslag på framtida regler för migration.

Socialdemokraterna har nu istället lagt fram ett eget förslag med 26 punkter. Partiets regeringspartner, Miljöpartiet stödjer endast 3 av dessa 26 punkter. Kommer nu regeringen spricka? Inte mig emot. Men det är intressant att även se hur övriga partier ställer sig till dessa 26 punkter.

Migrationskommitten

Sverigedemokraterna stödjer 8 av 26 förslag enligt hur man röstade i Migrationskommittén enligt DN:s genomgång. Det intressanta är när man kommer till Moderaterna och Kristdemokraterna.

Moderaterna stödjer 18 av de 26 förslagen. I debatten låter det ju lite annorlunda.

Kristdemokraterna stödjer hela 23 av de 26 förslagen och är därmed rena motsatsen till Miljöpartiet. Det som framförallt skiljer Kristdemokraterna från Moderaterna är synen på anhöriginvandring och familjesammanföring.

I hur många av förslagen har det konservativa blocket (SD, M och KD) en gemensam syn? Det är endast i 11 av de 26 förslagen som det konservativa blocket har röstat lika i Migrationskommittén.

Centerpartiet stödjer 19 av de 26 socialdemokratiska förslagen men allra värst eller sämst beroende på hur man ser det är Liberalerna som stödjer 25 av de 26 förslagen från Socialdemokraterna.

Om vi skall kunna minska gängkriminaliteten så är det dags att de politiska partierna tar sitt ansvar och beslutar om de kraftiga åtgärder som behövs. Det är dags att kasta MP, V och C över bord för att i varje fall ta några små steg i rätt riktning, även om det inte kommer vara tillräckligt.

Annons

35 reaktioner på ”ETT IMPORTERAT PROBLEM

 1. Allsvenskan 2020-08-17 / 22:23

  Kan inte Kalmar FF kasta den där jävla Pride-bindeln? Pride-veckan är förbi. Enda laget i Allsvenskan som håller på med tramset nu. Är det sosse-politikern i klubben som beslutat detta?!?

  Gillad av 2 personer

 2. Varjager 2020-08-17 / 21:17

  Reblogga detta på Varjager's Weblog och kommenterade:
  Det är inte något som kommer hända. Vi nyttjar inte ens de lagar vi har.

  Gilla

 3. Bergman året 2020 2020-08-17 / 20:40

  Inte precis ett importerat problem, men ändå. Kvällsposten skriver nu:

  Christoffer Brinkåker vägrar att avgå efter avslöjandena om att han spridit nazistinlägg.
  Detta trots att SD centralt uppmanat honom att lämna partiet.

  Gillad av 2 personer

  • Andersson i Pinan 2020-08-18 / 04:56

   Det är bekvämt för partiet att uppmana någon att avgå frivilligt. Då slipper partiet ansvar för sitt handlande. Det gäller inte bara politiken utan också i arbetslivet. ”name & shame” heter det visst på nysvenska. Ett nytt begrepp för mobbning. Är det mobben som ska ha hand om åsiktsfrihet och yttrandefrihet framöver? Eller rentav Kvällsposten?

   Är Christoffer Brinkåker vald av väljarna eller av partiet.

   Gilla

   • Andersson i Pinan 2020-08-18 / 11:49

    Kristianstadsbladet:

    ”Kommunstyrelsens ordförande i Bromölla, Eric Berntsson (SD), uppgav igår att han lämnar alla sina uppdrag på grund av personliga skäl med omedelbar verkan. Nu avgår ytterligare tre sverigedemokrater från sina poster i Bromölla, rapporterar Kristianstadsbladet.
    Det gäller Gudrun Bengtsson, Linda Väbro och Andreas Väbro.”

    Gilla

 4. Cosmik Debris 2020-08-17 / 19:06

  Socialdemokraternas kärnväljare har varit i farten. Igen!

  Bilbränder i Fruängen 13 augusti 2020

  Gillad av 2 personer

 5. Ò Hyra 2020-08-17 / 17:40

  Man blir vad man äter,,,
  Grodätaren Macron, komageätataren Merkel och surströmmingsätaren Löfven.

  Där har ni tre av Europas just nu obehagligaste politiker.

  Gillad av 4 personer

  • Thor 2020-08-17 / 20:08

   Barnlösheten förenar dem.

   Gillad av 2 personer

 6. Ò Hyra 2020-08-17 / 17:04

  I normala länder kallas en illegal invandrare för just det.
  I Sverige kallas en illegal invandrare för ”papperslös?”

  Enligt samma logik borde en inbrottstjuv i Sverige
  kallas – ”nyckellös”…

  Gillad av 2 personer

  • Britt-Abdullah 2020-08-18 / 08:21

   Med den lilla skillnaden att en inbrottstjuv inte hade kastat nycklarna i havet.

   Gilla

 7. Andersson i Pinan 2020-08-17 / 13:53

  Fake news! Från SVT:s faktaruta:

  ””

  Fakta: Från 5 till MVG till A

  Fram till 1994 var gymnasieskolan indelad i linjer, där alla elever inom en linje i princip följde samma studieväg. Eleverna fick ämnesbetyg, med betygsstegen 1–5.

  Betygssystemet var relativt, det vill säga en elevs kunskaper vägdes mot andra elevers kunskaper. Betygsstegen fördelades enligt en normalfördelningskurva. Det innebar att på riksnivå skulle en majoritet ha betyget 3.

  Sedan 1994 är gymnasieskolan indelad i program. Programmen är uppbyggda på ett visst antal kurser i varje ämne. Betygssystemet är inte relativt utan mål- och kunskapsrelaterat – en viss kunskapsnivå ger ett visst betyg. Betyg sätts efter varje kurs.

  Från början användes betygsstegen Icke godkänd (IG) Godkänt (G), Väl godkänt (VG) och Mycket väl godkänt (MVG).

  Därefter, 2011, utökades betygsstegen till sex, A–F. Samma betygsskala gäller för grundskolan.

  Källor: Direktiv 2018:32 och SOU 2016:77

  ”””

  Det här stämmer inte!1967 när jag gick ut gymnasiet hade vi ”bokstavsbetyg” från A, a, AB, BA, B, B?, BC och C. Det var väl vid den här tidpunkten förfallet började?

  Gillad av 2 personer

  • Stentmannen 2020-08-17 / 16:43

   Visst var det så. 1967 gick jag färdigt Realskolan. Redan i Folkskolans fjärde och femte klass skedde uttagningen till Realskolan. Dom som inte fortsatte till högre studier, bara folkskola, gick oftast till industrin, men det fanns jobb.

   1967 var sista året, vill jag minnas för Realskola.
   Sedan blev det grundskola och förfallet startade.

   Gillad av 2 personer

 8. Kalle 2020-08-17 / 10:14

  Förr i tiden,forntiden, så skulle de som pratade i radion tala rikssvenska.

  Idag verkar det vara en merit för att pratai radion att inte tala riksvenska utan en massa olika brytning, tonfall och annat!!!

  ##Politiker imiterade ’ortensvenska’ vid möte – anmäls för rasism##
  ##En kommunpolitiker i Lysekils kommun har anmälts för rasism efter att ha imiterat hur ungdomar i invandrartäta områden pratar svenska. Politikern sade bland annat ”go go mannen” vilket inte kan tolereras av en socialsekreterare som hörde samtalet.##

  https://samnytt.se/politiker-imiterade-ortensvenska-vid-mote-anmals-for-rasism/

  Om någon imiterar den däliga svenska som stundtals talas i SVENSKA radion kan de också bli anmälda för rasism???

  Gillad av 1 person

  • turrim 2020-08-17 / 10:37

   Det är allvarligt att man kan sitta utanför och avlyssna vad som avhandlas i möte med socialnämndens arbetsutskott. Eller hur socialsekreteraren?

   Gillad av 1 person

  • stigrydmark 2020-08-17 / 11:07

   ”Ormet kruper” måste därmed vara mycket förbjudet. Alla skämt om invandrare är rasism. Munkavle och förbud för avvikande åsikt.

   Gillad av 1 person

 9. Sven d.ä. 2020-08-17 / 08:46

  Vad gör en 12-åring ute mitt i natten med en hund. När jag hörde det först så tänkte jag mig en liten hund som behövde gå ut. Men hundar behöver sällan gå ut mitt i natten om det inte är något speciellt. Eller är hunden en stor schäfer eller liknande som används som skyddshund? Vad skulle 12 åringen skyddas ifrån? Var 12-åringen en del av händelsen?

  Bristen på information får mig och kanske andra att fundera och slänga fram teorier som kanske är helt fel eller så är de rätt.

  Gilla

 10. Cosmik Debris 2020-08-17 / 02:56

  15-årige Tommy Gustafsson och 57-åriga Pia Östlingh. Det är nog inte många som kommer ihåg dem nu. Negern som slog ihjäl dem är idag 40 år. Tommy och Pia är begravda och bortglömda offer för den vanvettiga invandringen. Tyrannen Reinfeldt är ytterst ansvarig för deras död.

  Reinfeldt har köpt ett exklusivt sommarställe på Storholmen och miljöpartisten Lorentz Tovatt frossar i torkade syrsor för 2300:- kilot. Jag tror ingen av dem tänker på Tommy och Pia. Psykopater har helt enkelt inte förmågan att känna empati eller ånger.

  https://www.allas.se/relationer/var-mamma-blev-mordad-med-ett-jarnror/115874

  Gillad av 6 personer

 11. Cosmik Debris 2020-08-17 / 02:14

  Den här mannen är en idiot, en byfåne, en kryptonazist och en klåpare.

  Han är er statsminister.

  Gillad av 5 personer

 12. tompas11 2020-08-17 / 00:09

  Sitter och begrundar, hur det en gång var
  När Sverige var ett land, vad är det nu som finns kvar…

  Gillad av 2 personer

 13. Robban 2020-08-16 / 22:38

  Tyvärr så behöver det bli värre! Mycket värre! Innan någon förändring ev kan komma till stånd!
  Det går antagligen inte någonsin att utvisa hela familjer pga diverse konventioner! Det som går är att frihetsberöva personer som ex dömts till utvisning, men där det föreligger verkställighetsförhinder tex att som i Iran, Somalia, Iraks mf fall vägra ta emot sina egna medborgare om de inte reser frivilligt!
  Här kan man antagligen hålla dessa i ett outsourcat boende i ex Sibirien, tills de väljer att frivilligt resa hem!
  Man skulle kunna tänka sig att undersöka äldre beviljade asylansökningar för att se om de erhållits felaktigt osv mm
  Till att börja med behöver kriminalvården gissningsvis en minst fördubblad kanske tom tredubblad budget! Hur många ser det hända med denna regering eller ens om SD satt i en regering?

  Gillad av 2 personer

 14. Sven d.ä. 2020-08-16 / 21:28

  Uppenbart så är det endast 4% som tror sig att samhället kan lösa kriminaliteten. Förtroendet är i botten. Tänk om man hade samma förtroende för en tandläkare, som säger att ”jag tror att jag har 4% chans att lagga ditt hål”. En sådan person skulle inte få jobba överhuvudtaget – men politikerna få hålla på. De borde avsättas pga inkompetens.

  Gillad av 2 personer

 15. Cosmik Debris 2020-08-16 / 19:49

  Alla Sveriges problem har importerats från Afrika och Mellanöstern. Det finns inte ett enda politikområde som inte påverkas negativt av den skadliga invandringen från Afrika och Mellanöstern. Inte ett enda!

  Gillad av 5 personer

 16. turrim 2020-08-16 / 19:45

  Brottsoffren är rädda och förbannade. Särskilt våldtagna kvinnor som riskerar att möta skurken på gatan. Den feministiska justitieministern behagar inte ens uttala sig.

  Vad jag förstår så är det enkelt att stoppa allt bistånd till det land som inta vill ta tillbaka sin skurkar. Språkvetare måste kunna bestämma land för dem som kastat sitt pass och ljuger. Vanlig brottsundersökning som inte får ledas av https://samnytt.se/domarchef-vart-jobb-ar-att-hitta-nya-asylgrunder/

  https://samnytt.se/tusentals-utvisningsdomda-brottslingar-kvar-i-sverige/

  Gillad av 3 personer

  • Rune 2020-08-16 / 22:53

   Skall skurkproducerande länder ha bistånd?

   Gilla

 17. stigrydmark 2020-08-16 / 18:06

  Gängkriminaliteten är kanske den brottstyp som skrämmer mest, skjutningar med oskyldiga som offer. Men sprängningar känns väl också som ett påtagligt hot mot oskyldiga. Jag orkar inte gräva efter statistik, men den totala kriminella bilden är ju fruktansvård. Våldtäkterna ökar mycket varje år, i juni med 40% fär barnvåldtäkter. Några unga tonårsflickor som förra året våldtogs begick senare självmord. Ingen minister gjorde något uttalande. Våldtagna kvinnor rasar, våldtäktsmännen är ju kvar, trots utvisning
  Vi kan till listan lägga till ett antal brottstyper och vi säger samstämmigt: det är för dj-t. Det bara ökar, det blir värre och formerna också.

  All denna brottslighet sätter igång ”snöbollar”. Mer invandring, mer kriminalitet, fler poliser, fler fängelser, fler jurister, advokater, fängelseoersonal o.s.v. Alltså: KONSEKVENSER, något som politiker tar hänsyn till.
  De flesta samhällsområden blir berörda, något den dumma majoriteten borde ta till sig.
  Snöbollarna rullar överallt.

  Gillad av 3 personer

  • stigrydmark 2020-08-16 / 18:08

   Rättelse: politiker INTE tar hänsyn till

   Gilla

 18. Tony 2020-08-16 / 17:48

  Det måste ställas krav på dessa importer plus att risken att utvisas
  vid återkommande brott kraftigt ökar. Det ska fan inte va gratis att
  begå grova brott, och få några timmars samhällstjänst?

  Gillad av 2 personer

 19. peo 2020-08-16 / 17:25

  Mig veterligt så finns det lagar mot mord och våldshandlingar. Att förebygga och beivra och utreda brott med säker bevisning det är ju polisens sak. Klarar de inte av det så är de ju odugliga.

  Gilla

 20. L8 2020-08-16 / 17:19

  Läser på Fria Tider att mördare och våldtäktsmän av utländsk härkomst som döms till utvisning i 10 % av fallen blir kvar i Sverige, vilket är ca 600 personer på senare år står det.

  ”Om du tar Irak, Iran, Somalia, Libanon och Eritrea. Till dessa länder kan du återvända frivilligt, men om du väljer att inte göra det har vi väldigt begränsade möjligheter att verkställa det med tvång, säger Patrik Engström, chef för nationella gränspolissektionen till I lagens namn.”

  Det är nog bland det sjukaste jag någonsin läst att utvisning inte kan ske för att de utvisningsdömdas hemländer bara tar emot sina landsmän om de små gullen frivilligt vill återvända. Hur stor är den risken på en skala? Minimal skulle jag säga. En fängelsevistelse i Sverige lär ju vara rena semestervistelsen på hotell i jämförelse med ovan nämnda länder. Den dömde behöver alltså bara säga nej när svenska myndigheter frågar om den dömde skulle kunna tänka sig att återvända till hemlandet. Märk väl att detta gäller utländska medborgare. Hur är det möjligt att en utländsk medborgare, dömd för brott har mer makt och bestämmanderätt än hela det svenska rättssamhället? Var finns rättvisan för brottsoffer och övriga laglydiga medborgare i det?

  Jag anser att som dömd brottsling har man genom sitt handlande själv sagt upp sin rätt att välja, är man dömd till utvisning så är det utvisning som gäller. Gärna för att avtjäna straffet i hemlandet. Det tjänar både brottsoffren och svenska skattebetalare på. Jag tycker inte heller att man skall kunna mygla sig till svenskt medborgarskap efter några år i landet och sedan lugnt begå brott eftersom man som svensk medborgare inte kan utvisas. Svenskt medborgarskap är något man förtjänar inte något man kan gömma sig bakom för att slippa utvisning. Återkalla svenska medborgarskap vid allvarlig brottslighet där straffet är fängelse och utvisning. Det är en skymf att svensk lag skyddar brottslingar och månar mer om dem än deras brottsoffer. Varför skall vanliga skötsamma medborgare tvingas leva tillsammans med utländska grova brottslingar? Vem månar om våra liv och säkerhet? Finns det någon som inte känner till vilka konsekvenser mord, våldtäkt, rån eller annan grov brottslighet kan ge? Begår man trots det ett brott där man döms till fängelse och utvisning har man gjort ett val. Det borde man tänkt på innan. Jag anser också att en utvisning inte skall vara tidsbestämd utan för alltid. Ingen tvingas att begå brott och väljer man den banan har man inte i Sverige att göra. Det får vara slut med mesigheten från svenska myndigheter. Dra in biståndet om länderna inte vill ta tillbaka sina egna kriminella landsmän som dömts till utvisning.

  https://www.friatider.se/valdtagna-kvinnor-rasar-mot-att-garningsmannen-far-stanna-i-sverige-gor-mig-illamaende

  Gillad av 4 personer

 21. Onkel Björn 2020-08-16 / 17:05

  Man kan ju bara hålla med, det är dags att ta ett ansvar och sluta att bara prata. Låt oss få se mer verkstad. Och så måste man börja låta brottslingar stå för sina handlingar. Det är aldrig någon annans fel att jag eller du begår ett brott. Det vi gör ska vi också få ta ansvar för.
  Och alla dessa kriminella som man nu inte kan utvisa, varför kan man inte internera dem tills de själva väljer att frivilligt lämna landet?

  Gillad av 4 personer

 22. Håkan Spångberg 2020-08-16 / 15:58

  Det märkliga är att åtskilliga väljare verkar tycka en sak och sedan rösta tvärsemot.
  Så länge väljarna röstar på oikofob vänsterliberal dekadens blir det ingen förändring.
  Den insikten verkar inte finnas.

  Gillad av 2 personer

 23. Bajen666 2020-08-16 / 15:03

  ”Endast 4 procent av de som tillfrågats av SIFO trodde gängkriminaliteten skulle minska.”

  Måste vara 3% miljöpartister och resten vänsterflummare som tror detta….vem med alla hemma och har en IQ över skostorlek kan tro att gängkriminaliteten ska minska när inga straff utdelas när dom väl blir tagna och lagförda…saft och bulle samt ett snack med socialen hjälper föga.

  Gillad av 4 personer

Kommentarer är stängda.