KORANBRÄNNING

Jag har inte skrivit en enda rad på bloggen om den koranbränning som planeras i Malmö på fredag. Ändå har jag fått något som kan liknas vid ett hot i kommentarerna.

Idag får Nasim Malik utrymme i Barometern och han säger sig vara chockad över att polisen tillåter koranbränning.

”Nasim Malik anser också att mötesfrihet och opinionsbildning är mycket viktigt i ett demokratiskt och öppet land.

– Men att låta dem bränna koranen är mycket annorlunda. Var och en har full rätt att protestera och kritisera, men handlingar som att bränna heliga böcker är inte ett civiliserat sätt att protestera, säger han.”

I artikeln så jämför Nasim Malik med konsekvenserna efter att Muhammedkarikatyrerna publicerades i Danmark 2005 och menar att Sverige kan drabbas av motsvarande reaktioner i den muslimska världen. Jag kommer dock ihåg vad Richard Jomshof skrev i SD-Kuriren i samband med Muhammedkrisen i Danmark.

”Samtidigt bör det påpekas att tidningarna runt om i den muslimska världen ofta publicerar regelrätta angrepp på staten Israel, det judiska folket och judendomen som religion, i form av karikatyrer och nidbilder. Att dessa länder sedan beklagar sig över Jyllands-Postens publicering är inget annat än hyckleri och dubbelmoral utan dess like.”

Det är precis det som Nasim Malik ägnar sig åt när islam och koranen skall särbehandlas. Att muslimer i deras hemländer ägnar sig åt att förtrycka och fördriva kristna, för att inte tala om judehatet i dessa länder. Det förtränger den så gode muslimen Nasim Malik.

I Pontus Mattssons nya bok med rubriken ”In klampar Jimmie” har han intervjuat Richard Jomshof om islam. Svaren från Jomshof sticker ut.

”- Jag anser att islam och islamism är fullt jämförbart med kommunism och nazism, det kommer jag aldrig att backa från. För mig räcker det med att titta på den muslimska världen för att se att islam är en jättedålig religion att bygga ett samhälle på.

 Menar du då även själva religionen?

 – Ja, jag gör ingen skillnad på om det är en religion eller ideologi. Man måste få kritisera båda. Islam är ingen bra grund att bygga ett samhälle på och om etablissemanget inte förstår att det västerländska samhället är hotat måste man ibland vara tuff för att få liv i debatten. Man måste få kritisera allting, folk får finna sig i att bli sårade.”

Jag är lite förvånad över att dessa svar inte uppmärksammats både internt inom SD och utav kvällspressen. Man kan väl säga att en koranbränning är tuffare och får liv i debatten. Så Richard Jomshof gillar koranbränningen om jag känner honom rätt. Frågan är om han vågar säga det?

Annons

37 reaktioner på ”KORANBRÄNNING

 1. Kalle 2020-08-27 / 13:35

  ##Islam styr över Sveriges yttrandefrihet##

  ##Det är väldigt ovanligt att polisen säger nej till en ansökan om att få demonstrera. Det säger Henrik Wenander, professor i offentlig rätt vid Lunds universitet. ##

  ##Det är ett fiasko att polisen inte kan garantera säkerheten någonstans i hela Malmö. Är det muslimer eller svensk polis som bestämmer i Sverige?##

  https://petterssonsblogg.se/2020/08/27/islam-styr-over-sveriges-yttrandefrihet/

  Gilla

 2. Otto 2020-08-27 / 13:02

  Vem hittar på alla tokigheter? Pride-veckan i Kalmar växlar upp vansinnet.

  ”Det blir också en livesänd regnbågspodd med studiogäster och musik under varje vardag i nästa vecka. Podden sköts av NBV och Kalmarsund Pride, och kommer också att kunna användas utbildningsmaterial i till exempel studiecirklar, bokcirklar eller samtal som har med hbtqi-frågor att göra.”

  https://www.barometern.se/kalmar/studio-och-podd-pa-pride-b70c56f2

  Gilla

  • Otto 2020-08-27 / 12:47

   Den som skapade skärmdumpen visste sannerligen vad han gjorde. Både Barren och vänsterklanen är på hugget, även om det var rätt bra gjort av Barren det senaste. Men ändå blir det onödiga anklagelser och spekulationer.

   Gilla

  • Otto 2020-08-27 / 12:49

   Enligt Johan är allt perfekt. Är han och denne Papi best friend? Många bilder på dessa två ihop på Papis Facebook.

   Gilla

 3. Sven d.ä. 2020-08-27 / 09:50

  Jag tror inte Koranbränning är en effektiv metod. Bränna böcker, oavsett vilka böcker har en dålig klang. Tankarna vandrar iväg åt annat håll.

  Att peka på olikheter som ojämlikhet, icke-svenskt, orättfärdigt som bygger på Islam är mycket effektivare tycker jag.
  Det kan vara:
  – att i mosken finns en plats för kvinnor en för män,
  – att i Islam får man inte klä sig som man vill,
  – att kvinnor inte har samma status som männen,
  – att muslimska kvinnor gärna vill ha speciella badtider i simhallarna,
  – att omskärelse genomförs,
  – att kvinnorna i den muslimska/svenska samhället inte kommer ut på arbetsmarknaden.
  mm mm.

  Gilla

  • Benny 2020-08-27 / 15:54

   Tja, bränna ger kanske dåliga associationer men man kan ju använda bladen att torka sig någonstans med om toapappret skulle råka ta slut!

   Gilla

 4. Cosmik Debris 2020-08-27 / 02:36

  GP:s toppnyheter kl. 02:30 och Sverige befinner sig i krig. Det går inte att argumentera emot.

  Gillad av 2 personer

 5. Cosmik Debris 2020-08-27 / 01:45

  Mads Lundgaard på Facebook: ”I kvällens lokaltv berättar en fritidsledare i Solna att den oro, den tortyrvåldtäkt av de två pojkarna som även grävdes ner i en grop levande på kyrkogården, skapat hos ungdomarna”

  ”grävdes ner i en grop levande på kyrkogården”

  Byfånen och nazisten Stefan Löfven utsätter dagligen svenska ungdomar för en grym och importerad verklighet och han förmår inte ens kommentera detta vidriga dåd. Men det är kanske inte så konstigt då dessa muslimska kräk och missfoster numera tillhör socialdemokraternas kärnväljare.

  Axel von Fersen?

  Gillad av 2 personer

 6. Kenny55 2020-08-27 / 00:36

  Har hört ryktesvis att det istället kommer genomföras på hemlig ort och livesändas. Den här regeringen är inte den bästa förtunningen och lösningsmedlet för färgburken alltså!

  Gilla

 7. Cosmik Debris 2020-08-26 / 23:59

  I kvällens Aktuellt pratade polisen Erik Nord om ”utsatta områden”

  Min fråga är: Vem/vilka har satt ut dem?

  Gillad av 1 person

 8. stigrydmark 2020-08-26 / 23:49

  Polisen fegade ur, inget möte. Så mycket är mötesfriheten värd. I princip skulle muslimerna idag kunna hota sig till lagändringar och särbehandling och samhället säger: ”Ja tack”.

  Gillad av 1 person

  • Lennart Karlsson 2020-08-27 / 11:55

   Lagändringar i Islams favör påbörjades 1999 efter samarbetsavtalet (kapitulationen) mellan Muslimska Brödraskapet (huvudorganisation för islam) och f.d. Broderskapsrörelsen, numera Tro och Solidaritet (”Otro och förräderi”). Vänskapsförhållandet mellan MB och S startade redan när Sossarna var ”systerparti med Tyskarna”. Att den av två naz.ster födde ”Svetsaren” gått i säng med MB är alltså inget nytt!

   Gilla

   • stigrydmark 2020-08-27 / 15:12

    Så sant, men helt på frivillig väg där både regeringar och Svenska Kyrkan varit tillmötesgående.

    Gilla

 9. Cosmik Debris 2020-08-26 / 21:44

  Polisen och den fascistiska regeringen tror att de har stoppat Rasmus Paludan. Inget kan vara mer felaktigt. Kom ihåg att vi har med idioter att göra! Ingenting har stoppats. Det som nu händer är att svenskarna bygger upp ännu mer hat mot islam och muslimer. Förr eller senare kommer detta ackumulerade hat att brisera i något mycket värre än en koranbränning.

  Men så långt kan inte byfånen och nazisten Stefan Löfven tänka.

  Fram till dess skulle vi behöva en sida där man kunde lägga upp filmer och bilder när man bränner en koran. Kanske något för Rasmus Paludan?

  koranbranning.se
  brannenkoran.nu
  koranenbrinner.com

  Gillad av 3 personer

  • Thoralf A 2020-08-26 / 21:26

   Jag skulle inte kalla det för en invandrarskola. Det är ett bra tillskott i Kalmar med en skola som ställer krav och delvis undervisar på engelska och har viss form av elevuniform. Jag tror att det i första hand är föräldrar som vill att deras barn skall få en bra kvalitet på undervisningen.

   Gillad av 2 personer

   • Pops 2020-08-26 / 22:25

    Inte många vita ansikten där.

    Gilla

 10. Sven d.ä. 2020-08-26 / 20:33

  Läser på Sydsvenskan ”Polisen stoppar möte med planerad koranbränning i Malmö”. Inte helt oväntat.

  Jag tycker att gruppen som planerade koranbränning nu ska söka om demonstrationstillstånd för att bränna en bibel. Kommer samma beslut att komma dvs avslag? Tror inte det.

  Gillad av 2 personer

  • Maja Dacke 2020-08-27 / 00:16

   Innanför pärmarna till bibeln kan det ligga en koran … …

   Gillad av 2 personer

 11. Vax 2020-08-26 / 19:17

  Jensevik visar här på skarpa förslag som kan få utvecklingen på rätt köl.

  Invandringsstopp i 12 år
  Ge tillbaka till kommunerna rätten att besluta om sina egna skattebaser,
  sina egna avgifter.
  Nivåerna på socialbidragen

  Slopa skatteutjämningen.

  Ta Malmö som exempel de går miljarder back.
  Hör man ordet sparsamhet nämnas där?

  Idag sitter politikerna i Stockholm med hela pengapåsen och stoltserar med att vara den humanitära stormakten och slösar bort våra skattemedel till kreti och pleti.

  Gillad av 3 personer

  • Maja Dacke 2020-08-27 / 00:15

   Hans Jensevik är fantastisk – det är därför som stormakten inte vänder sig till honom.

   Förresten, vet någon om Löfven är en klon ..?

   Gillad av 1 person

  • Lennart Karlsson 2020-08-27 / 12:00

   AMEN! Otroligt bra, hoppas ”Regimens” lakejer läser och begrundar.

   Gilla

 12. Ò Hyra 2020-08-26 / 18:59

  Men man måste väl ändå tillstå att muslimerna är framstående inom teknik och innovationer.
  Jag köpte en skärbräda av cederträ nar jag besökte Marocko.

  Gillad av 2 personer

  • Maja Dacke 2020-08-27 / 00:12

   WOW!

   Gilla

 13. Cosmik Debris 2020-08-26 / 18:59

  Hashem Ali Khan är IMAM och klanledare för den brutala muslimska Ali Khan-klanen. Ali Khan-klanen sätter upp vägspärrar, håller på med knarkförsäljning, utpressning och annan grov kriminalitet. Polisen vågar inte kröka ett hår på deras/hans huvud.

  Rasmus Paludan däremot stoppas av polisen från att hålla en demonstration mot allt det som Ali Khan-klanen står för.

  Så jävla illa är det i Sverige.

  Gillad av 5 personer

 14. Bergman året 2020 2020-08-26 / 18:55

  I mitten av 50-talet var Hasse Alfredsson författare, möjligen medförfattare, till lundaspexet Djingis Khan som lär ha blivit mycket uppskattat. Jag har läst att vid flera tillfällen under varje föreställning framträdde en man klädd i turban på en balkong och plingade i en klocka och sjöng:

  ”Här står jag på min balkong, hej dingelingeling, hej dingelingeling,
  och sjunger på en enkel sång, hej dingelingeling, hej dingelingeling
  Tjugo gånger varje vecka
  skall en äkta muselman,
  böja sig på knä mot Mecka.
  Ner i dyngan med sin kran”.

  Gillad av 2 personer

 15. peo 2020-08-26 / 18:52

  I Nazi-Tyskland brände man ju också böcker så det är ju uppenbart var inspirationen kommer ifrån.

  Gilla

  • Cosmik Debris 2020-08-26 / 19:27

   Var hämtar muslimerna inspiration när de t.ex. bränner bilar, våldtar, utpressar, ställer till med skottlossning, bidragsfuskar, spränger bomber, könsstympar, kastar sten på blåljuspersonal och hedersmördar sina barn?

   Fundera på det i stället för att hålla på med trams.

   Gillad av 4 personer

  • Cosmik Debris 2020-08-26 / 20:15

   ”Det har kommit nya uppgifter nu om att tonårspojkarna grävdes ner levande.”

   Det här är vad dina vidriga muslimska kompisar håller på med.

   Gillad av 3 personer

  • Hacke 2020-08-26 / 20:27

   Om ditt historiekunnande inte varit så selektivt hade du vetat att Hitler hade ett nära samarbete med muslimerna och hade du inte varit lika enögd i nutid hade du knappast kunnat undgå vetskapen att Hitlers Mein Kampf är arabvärldens mest lästa bok. Efter Koranen då förstås.
   Så ditt tafatta försök till liknelse förbleknar onekligen i mötet med verkligheten. Men den har du ju heller ingen kontakt med av alla dina tomt ekande kommentarer att döma.

   Gillad av 2 personer

   • Cosmik Debris 2020-08-26 / 21:23

    Bra där. 👍😊

    ”För att tillgodose behovet av imamer inom SS, och då särskilt dess fältförband, startade SS en imamutbildning i Dresden, för vilken al-Husseini skall ha haft ett övergripande inflytande över”

    Haj Amin al-Husseini
    https://sv.wikipedia.org/wiki/Haj_Amin_al-Husseini

    Gillad av 3 personer

Kommentarer är stängda.