70 000

Kommunalrådet och kommunstyrelsens ordförande Johan Persson (S) slår sig återigen för bröstet i sin narcissism i ett blogginlägg, där han resumerar sig själv. Det socialdemokratiska ”partiorganet” Barometern rycker givetvis ut när kommunalrådet kallar med ett stort reportage om Johan Persson och den familj som han utsett till kommunens 70 000:e invånare. Men uppenbarligen blåser förändringens vind även hos Johan Persson, då det hör och häpna är en svensk familj. Är det inte lite rasistiskt av kommunalrådet?

https://www.barometern.se/kalmar/ny-milstolpe-nadd-efter-18-ar-over-70-000-invanare-i-kalmar-31d9e63c

Dessutom var det inte en enda liten prideflagga med i reportaget, det är ju prideveckan i Kalmar. Var det inte då även lite homofobiskt av Johan Persson att utse en vit svensk heterosexuell kärnfamilj till 70 000:e invånaren i Kalmar?

Kommer nu Miljöpartiet och Vänsterpartiet protestera över detta synnerligen icke politiskt korrekta agerande av kommunalrådet Johan Persson?

På sin blogg räknar Johan Persson (S) upp hur duktig han varit under sin tid som kommunalråd. Man kan ju tro att han har gjort allting själv, i varje fall så nämner han ingen annan i blogginlägget.

http://www.johanstankar.se/2020/09/04/70-000-kalmarbor-har-ar-min-analys/

Det kinesiska projektet Fanerdun skriver han givetvis inget om. Det blev ju ett enormt fiasko trots att Kinas president var inblandad i projektet enligt Johan Persson.

Jag trodde först att det var ett aprilskämt, men när Kinas president ringde upp under förhandlingarna så kändes det stabilt.”

Kommunalrådet Johan Persson (S) i Östra Småland om förhandlingarna med kinesen Mr Luo.

I min bok berättar jag lite om Fanerdunprojektet.

Det finns faktiskt flera likheter mellan Johan Persson och sverigedemokraten Mattias B Johansson. De vill bara synas i media när det är något positivt. När något som uppfattas som negativt så gömmer de sig i garderoben och låter andra stå i rampljuset. Inga får fläcka ned deras yttre och ”fina” fasad.

Men Johan Persson glömmer att berätta den mest relevanta faktauppgiften. Invandringen!

Inte ett ord om detta i hans blogginlägg. Ett mycket typiskt exempel på hur kommunalrådet Johan Persson marknadsför sig själv.

Följande fakta undviker Johan Persson att berätta.

 • Cirka 60 procent av befolkningsökningen består av utrikes födda.
 • Cirka 15 procent av befolkningsökning är barn födda av två utrikes födda föräldrar.
 • Cirka 14 procent av befolkningsökningen är barn födda av en utrikes född förälder och en inrikes född förälder.
 • Endast ca 11 procent av befolkningsökningen består av personer födda i Sverige av två inrikes födda föräldrar.

Om man är snäll så är 75 procent av befolkningsökningen som består utrikes bakgrund om man använder den nya definitionen som infördes 2002. Är man elak och använder den äldre definitionen på utrikes bakgrund så är hela 89 procent av befolkningsökningen personer med utrikes bakgrund.

Det här undviker givetvis socialdemokraten Johan Persson att berätta i sitt blogginlägg. Att socialdemokraternas ”partiorgan” Barometern skulle skriva sanningen har jag gett upp för många år sedan! Skandal!

25 reaktioner på ”70 000

 1. Musse 2020-09-05 / 22:27

  Nej, Johan!

  Det är ingen fungerande tänkande människa som vill flytta till en politisk korrekt vänstergenusflum-kommun där en sossepamp styrt i 13 år. Inser du inte när det är dags att kliva av…?

  Gillad av 1 person

 2. Pilot 2020-09-05 / 22:07

  Johan Persson raljerar om mycket men glömmer jobb och tillverkning. Var finns industrierna och de stora företagen? Butiksdöden är ett faktum och inte mycket att hurra för. Hur många i kommunen är avlönade med stöd från staten? Det är oväsentligt hur tilltalande en stad är till det yttre när politiken är genomrutten, höjdare ryggdunkar varandra och invånarna är ett sovande folk. Inget som lockar mig att flytta till i alla fall. Är det livskvalitet? Fy för den lede…

  Gillad av 2 personer

 3. Apple 2020-09-05 / 21:42

  Jag vet inte på vilka kriterier Johan Persson väljer var han ska bosätta sig, men själv väljer jag inte stad efter antal bryggor, promenadstigar, strandpromenader o.s.v. Försörjning är nummer 1, men han kanske tror att alla ska jobba på Hansa city?

  Gillad av 1 person

 4. Göran 2020-09-05 / 18:18

  Har försökt skicka dina diagram till Johan men han blockerar utan att svara så fort man skickar något material som kommer från dig….

  Gilla

  • Musse 2020-09-05 / 22:28

   Det visar vilken feg ynkrygg han är!

   Gilla

 5. Cosmik Debris 2020-09-05 / 17:46

  Expressen: ”En stöldvåg i Västsverige de senaste veckorna har fått polisen att gå ut med en varning på sociala medier. Bytet är Volvobilar av nyare modell som körs från platsen i skydd av natten och sedan länsas på delar. Allt detta har skett medan ägaren fortfarande har den egna bilnyckeln kvar.

  ”– Förvara bilnyckeln i en plåtlåda, säger polisen Thomas Alm”

  Fråga: Var ska vi förvara Stefan Löfven och Morgan Johansson för att Sverige ska bli så säkert som möjligt?

  Gillad av 1 person

  • Andersson 2020-09-05 / 19:30

   I en annan plåtlåda?

   Gilla

 6. Sven d.ä. 2020-09-05 / 16:59

  Åhhh BodyShop, vad håller ni på med?

  ”De senaste månadernas grymma orättvisor visar hur utbredd rasismen är…”

  ”… vår första prioritet den senaste tiden varit att lyssna på och ledas av våra svarta kollegor och kollegor från etniska minoritetsgrupper.”

  ”… tillsätts en intern styrgrupp med våra svarta kollegor och kollegor som representerar etniska minoritetsgrupper. ”

  ”Tyvärr har vi inte fullständiga uppgifter om etniciteten hos alla våra medarbetare världen över.”

  https://www.thebodyshop.com/sv-se/atagande/senaste-nytt

  Gilla

 7. Kalle 2020-09-05 / 14:18

  ##Polischefen: 40 kriminella klaner i Sverige – ”kommit hit bara för att begå brott”##
  ##Det säger Mats Löfving, biträdande rikspolischef, i Ekots Lördagsintervjun. Han målar upp en mycket mörk bild av Sverige, där dessa nätverk till och med försöker styra landets politik.##
  ##Sverige är värst alla länder när det kommer till sådan grov brottslighet.##
  ##Däremot vill de kontrollera det politiska styret i Sverige och är mycket farliga.##
  ##Man vill spela en roll i den offentliga styrningen i en kommun eller till och med av Sverige, säger Mats Löfving till en närmast chockad SR-programledare.##

  https://www.friatider.se/polischefen-40-kriminella-klaner-i-sverige-kommit-hit-bara-att-bega-brott

  ##Man vill spela en roll i den offentliga styrningen i en kommun eller till och med av Sverige,##

  Kan det vara en av anledningarna till att regeringen släpar fötterna efter sig när det gäller att stifta lagar mot brottsligheten i sverige. Är det offentliga redan korumoperat??? Kan det vara svaret på slöheten hos justitieminister morgan???

  Skillnaden i rättsväsendet mellan sverige och Danmark är enorm. I Danmark straffar man brottslingar till skillnad från sverige.

  Gillad av 6 personer

 8. Bergman året 2020 2020-09-05 / 14:14

  Tillförordnade rikspolischefen Mats Löfving uppger i dagens Lördagsintervju i Dagens Eko att 40 klaner har tagit sig in i Sverige enbart för att begå brott och ta över kommuner, näringsliv och rikspolitik.
  Ord och inga visor från en säker källa alltså. Lille pågen Morgan borde lyssna om han har kapacitet till det!

  Gillad av 4 personer

 9. Bob 2020-09-05 / 13:32

  Herregud alltså vilken snubbe! Röstar Kalmarfolket på honom?

  Lyser ju narcissism lång väg. Jag är övertygad om att han aldrig kan erkänna några fel, utan allt är andras fel och när det går bra, så tar han själv åt sig hela äran.

  Johan verkar tro att det räcker med bryggor och gångstråk för att man ska vilja bo någonstans. Det räcker inte med ett vackert yttre. Yta och anseende är viktigt för mannen.

  Gillad av 1 person

 10. PK 2020-09-05 / 11:05

  Storhetsvansinne (megalomani), grandiositet, hybris, förhöjd självkänsla, i psykiatrin ett uttryck för ett sinnestillstånd där en person har en starkt överdriven självuppfattning, och ofta helt falsk självbild. Storhetsvansinne kan vara ett tecken på psykos eller en personlighetsstörning.

  https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Storhetsvansinne

  Gilla

  • Bob 2020-09-05 / 13:46

   Narcissister är ofta fixerade vid det ytliga och utseende. Man vill visa upp en perfekt yta, ha ett bra rykte, vara omtyckt och få ständig bekräftelse och beröm. Låter som Johan. Han talar så gärna om diverse utmärkelser som kommunen fått, men mindre om problemen. I hans värld verkar de inte existera.

   Kalmarborna verkar vara ett lika insnöat folk. När Kalmar utnämndes till sommarstad år efter år, tack vare ett gigantiskt röstfiske och promotion från kommunen och Destination Kalmar, då slog man sig för bröstet. När Västervik sedan övertog utnämningen, då golade invånarna om röstfusk och mygel. 🙂

   Gillad av 1 person

   • Musse 2020-09-05 / 22:30

    En narcissist är bra på att manipulera sina kommunmedborgare!

    Gilla

 11. Erik 2020-09-05 / 10:54

  Johan skriver:

  ”Att kommunens invånare känner stolthet över Kalmar och i väldigt stor utsträckning rekommenderar vänner och bekanta att flytta hit eller besöka vårt Kalmar är en annan komponent. Ingen reklamkampanj i världen kan ersätta detta.”

  Jag undrar vilka det är som rekommenderar och vilka det är som rekommenderas, för det finns ju inga jobb för högutbildade i någon hög grad och knappt några jobb för medelsvensson heller. Om nu alla dessa som får lovord om staden, flyttar dit, hur ska de försörja sig?

  Det är väl inte bara att flytta (för att få upp siffrorna), det måste fungera runtomkring också.

  Vilken narcissistisk inlägg!

  Gillad av 1 person

 12. vinnarlysten 2020-09-05 / 09:36

  Vet någon var man kan satsa på utgången av usa’s presidentval.

  Gilla

  • henrik jo 2020-09-05 / 13:26

   Betfair är bäst…

   Odds just nu Trump 2.10 och 1.96 på Biden…

   Verkar vara en coinflip om man ska tro oddsen..

   Gilla

  • Thoralf A 2020-09-05 / 10:57

   Nej, egentligen är det inte så intressant då utjämningssystemet förändrar verkligheten. Malmö får väl 4-5 miljarder kronor genom utjämningssystemet. 2019 fick Malmö ca 16 350 kronor/invånare genom det kommunala utjämningssystemet.

   Gillad av 1 person

   • Sven d.ä. 2020-09-05 / 11:50

    Jag förstår din tanke. Utjämningssystemet ställer till det man vet inte riktigt vilken kommun som fungerar eller ej. Malmö borde ha konkursat för länge sedan.

    Men ”Skattekraften” visar hur bra/dåligt underlag för inkomst man egentligen har innan farbror staten jämnar ut.

    Gillad av 1 person

 13. Håkan Spångberg 2020-09-05 / 08:23

  Sosseriet har enbart röstmaximering för ögonen.

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.